Päivän "uutinen"

merkillinen mieskö ?

Päivän uutispommi on se, että Allergia ja astmaliitto kehoittaa alottamaan allergialääkityksen kovan siitepöly kevään takia, joka alkaa lähiviikkoina.

Jos asut maaseudulla, tämä ei koske sinua. Muuten jatka lukemista.

Itselläni ja pojallamme tämä ”flunssa” on kestänyt reilun viikon ja veikkaanpa, että vielä menee 6-8 viikkoa. Samoja flunssamaisia oireita on ollut jo useampana keväänä ja juuri näihin aikoihin.: Juoksevaa nuhaa, kurkun ja nielun karheutta, henkitorvessa pientä pistelyä, tukkoista väsynyttä oloa ja päänsärkyä.

ENKÄ ole allerginen....paitsi katupölylle.

Liekö syypää Pyhä lehmämme autoilu, kun mikään taho (allergia- keuhko- tms.-liitto) halua nostaa asiaa esiin. Kun oivalsin viime keväänä oireitteni ja katupölyn syy-yhteyden, aloin ottaa selvää asiasta. Se johti perin merkillisiin havantoihin. Pari esimerkkiä:

- Osa katupölyä mittaavista asemista sijaitsee neljän ja puolen (4,5) metrin korkeudessa. Siis haloo, kenen hengityselimet ovat siellä? Kirahvin? Pienten lasten kehittyvät keuhkot ovat alle metrin korkeudella. Miten korkeita nuo lukemat olisivat tasan metrissä? Kenties toiseen vaiko kolmanteen potenssiin.

- "Mittaustulos" on lievästi sanottuna harhaanjohtava sana, koska se on keskiarvo 24 tunnilta. Näin arvoon vaikuttavat nekin yön tunnit(21-06), jolloin liikkeellä olevien ihmisten ja autojen määrä on olematon. Ja lukemat alhaisia.

- Samainen "tulos" ei sisällä kaikkein haitallisimpien pienten hiukkasten määriä. Siis niiden, jotka pieninä ja keveinä siirtyvät keuhkojen perimäisiin sopukoihin ja leijailevat pisimpään ilmassa. Raskaammat ja isommat kun jäävät nenään ja hampaisiin narskumaan.

- Sana "katupöly" sisältää muutakin kuin asvalttia, suolaa ja kiveä. Siihen kuuluu myös autojen jarruista peräisin olevia raskasmetalleja. Oikeampi termi olisi kai liikennepöly, sillä tuo pöly on pääsääntöisesti liikenteen aiheuttamaa.

Kaiken huippuna monisyinen määritelmä YTV:n sivulta:

"Raja-arvot ovat:
Hengitettäville hiukkasille 50 µg/m3 vuorokauden keskiarvona. Tämä taso saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana. Tämän jälkeen itse raja-arvo ylittyy."

Ymmärsitkö?
Tahtoo sanoa, että vuoden aikana ilma saa olla vaikka mitä saatanan puuroa, eikä se aiheuta mitään toimenpiteitä, kunhan 24h kertymä ei ylitä tätä keski-arvoa enempää kuin 35 kertaa / v. Tiedä sitten mitä tapahtuu kun raja-arvo ylittyy ja aiheuttaa........jotain. Uutisissa virkamies kehuu itteensä ja sanoo, että ME olemme tehneet kaikkemme.

En osaa tuota selkeämmin laittaa. Käytännössä ilma voi olla hengityskelvotonta pitkin päivää ihmisten liikkuessa, kunhan illan ja yön arvot pudottavat keskiarvon alas.

Joo, ja vielä muistin, että ainakin eräänä aamuna tv-uutisissa varoteltiin SIITEPÖLYSTÄ, jota voi kulkeutua ETELÄISESTÄ skandinaviasta. Ja heti perään säätyttö: "Suomen säähän vaikuttaa lähipäivinä POHJOINEN ilmavirtaus". Mikähän järki tässä ”pohjois-virtauksessa, joka tuo etelästä siitepölyä” on. Eikä sanaakaan katujen hiekka- ja raskasmetallipitoisesta saastasta.

Minulle tuli hieman outo tunne vuosi sitten. Miten uunoina ihmisiä oikein pidetään? Uutisissa on siitepöly-tiedote, muttei katupöly-tiedotetta, miksei? Miksi allergialiitto ei tee muuta, kuin mainostaa nenäsuihketta ja käskee käyttää hengityssuojainta? Mistä koululaiset saavat suojaimen koulumatkalleen ? Kuinka paljon lääkäreillä käy katupölystä kärsiviä, jotka dignosoidaan flunssaiksi tai siitepölystä reagoiviksi. Ja lääkettä päälle.

Eikö joskus voisi hoitaa syytä eikä seurausta ? Eikö AAL voisi ensi keväänä tiedottaa jo helmikuun puolivälissä, että tulossa on entistä hankalampi KATUPÖLY-kevät ja ihmisten on syytä joko muuttaa
maalle tai varat sitä allergiadroppia kotiin runsaasti.

Anteeksi ilkeämielisyyteni, mutta ketä on tarkoitus suojella? Ihmisiä ja ilmaa vaiko lääkeyhtiötä ja autoilua?

0

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        129
        3267
      2. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        109
        1311
      3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        267
        1285
      4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        65
        1096
      5. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1061
      6. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        14
        1056
      7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        57
        979
      8. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        976
      9. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        42
        944
      10. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        46
        854
      Aihe