Päivän "uutinen"

merkillinen mieskö ?

Päivän uutispommi on se, että Allergia ja astmaliitto kehoittaa alottamaan allergialääkityksen kovan siitepöly kevään takia, joka alkaa lähiviikkoina.

Jos asut maaseudulla, tämä ei koske sinua. Muuten jatka lukemista.

Itselläni ja pojallamme tämä ”flunssa” on kestänyt reilun viikon ja veikkaanpa, että vielä menee 6-8 viikkoa. Samoja flunssamaisia oireita on ollut jo useampana keväänä ja juuri näihin aikoihin.: Juoksevaa nuhaa, kurkun ja nielun karheutta, henkitorvessa pientä pistelyä, tukkoista väsynyttä oloa ja päänsärkyä.

ENKÄ ole allerginen....paitsi katupölylle.

Liekö syypää Pyhä lehmämme autoilu, kun mikään taho (allergia- keuhko- tms.-liitto) halua nostaa asiaa esiin. Kun oivalsin viime keväänä oireitteni ja katupölyn syy-yhteyden, aloin ottaa selvää asiasta. Se johti perin merkillisiin havantoihin. Pari esimerkkiä:

- Osa katupölyä mittaavista asemista sijaitsee neljän ja puolen (4,5) metrin korkeudessa. Siis haloo, kenen hengityselimet ovat siellä? Kirahvin? Pienten lasten kehittyvät keuhkot ovat alle metrin korkeudella. Miten korkeita nuo lukemat olisivat tasan metrissä? Kenties toiseen vaiko kolmanteen potenssiin.

- "Mittaustulos" on lievästi sanottuna harhaanjohtava sana, koska se on keskiarvo 24 tunnilta. Näin arvoon vaikuttavat nekin yön tunnit(21-06), jolloin liikkeellä olevien ihmisten ja autojen määrä on olematon. Ja lukemat alhaisia.

- Samainen "tulos" ei sisällä kaikkein haitallisimpien pienten hiukkasten määriä. Siis niiden, jotka pieninä ja keveinä siirtyvät keuhkojen perimäisiin sopukoihin ja leijailevat pisimpään ilmassa. Raskaammat ja isommat kun jäävät nenään ja hampaisiin narskumaan.

- Sana "katupöly" sisältää muutakin kuin asvalttia, suolaa ja kiveä. Siihen kuuluu myös autojen jarruista peräisin olevia raskasmetalleja. Oikeampi termi olisi kai liikennepöly, sillä tuo pöly on pääsääntöisesti liikenteen aiheuttamaa.

Kaiken huippuna monisyinen määritelmä YTV:n sivulta:

"Raja-arvot ovat:
Hengitettäville hiukkasille 50 µg/m3 vuorokauden keskiarvona. Tämä taso saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana. Tämän jälkeen itse raja-arvo ylittyy."

Ymmärsitkö?
Tahtoo sanoa, että vuoden aikana ilma saa olla vaikka mitä saatanan puuroa, eikä se aiheuta mitään toimenpiteitä, kunhan 24h kertymä ei ylitä tätä keski-arvoa enempää kuin 35 kertaa / v. Tiedä sitten mitä tapahtuu kun raja-arvo ylittyy ja aiheuttaa........jotain. Uutisissa virkamies kehuu itteensä ja sanoo, että ME olemme tehneet kaikkemme.

En osaa tuota selkeämmin laittaa. Käytännössä ilma voi olla hengityskelvotonta pitkin päivää ihmisten liikkuessa, kunhan illan ja yön arvot pudottavat keskiarvon alas.

Joo, ja vielä muistin, että ainakin eräänä aamuna tv-uutisissa varoteltiin SIITEPÖLYSTÄ, jota voi kulkeutua ETELÄISESTÄ skandinaviasta. Ja heti perään säätyttö: "Suomen säähän vaikuttaa lähipäivinä POHJOINEN ilmavirtaus". Mikähän järki tässä ”pohjois-virtauksessa, joka tuo etelästä siitepölyä” on. Eikä sanaakaan katujen hiekka- ja raskasmetallipitoisesta saastasta.

Minulle tuli hieman outo tunne vuosi sitten. Miten uunoina ihmisiä oikein pidetään? Uutisissa on siitepöly-tiedote, muttei katupöly-tiedotetta, miksei? Miksi allergialiitto ei tee muuta, kuin mainostaa nenäsuihketta ja käskee käyttää hengityssuojainta? Mistä koululaiset saavat suojaimen koulumatkalleen ? Kuinka paljon lääkäreillä käy katupölystä kärsiviä, jotka dignosoidaan flunssaiksi tai siitepölystä reagoiviksi. Ja lääkettä päälle.

Eikö joskus voisi hoitaa syytä eikä seurausta ? Eikö AAL voisi ensi keväänä tiedottaa jo helmikuun puolivälissä, että tulossa on entistä hankalampi KATUPÖLY-kevät ja ihmisten on syytä joko muuttaa
maalle tai varat sitä allergiadroppia kotiin runsaasti.

Anteeksi ilkeämielisyyteni, mutta ketä on tarkoitus suojella? Ihmisiä ja ilmaa vaiko lääkeyhtiötä ja autoilua?

0

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. 115
        2396
      2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        65
        2237
      3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        16
        2001
      4. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        19
        1707
      5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        21
        1638
      6. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        13
        1442
      7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        13
        1378
      8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

        Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
        Ikävä
        27
        1373
      9. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        16
        1357
      10. Kristityt "pyhät"

        Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
        Kristinusko
        6
        1282
      Aihe