Moottorinhäiriövalo

apuja kaivataan

Avensikseen 1.8 farmari, vm 2001, syttyi tuo moottorinhäiriövalo ja korjaamolla vikakoodi PO135 eli jos oikein ymmärsin että etummaisessa lambda-anturissa lämmitysvika?? Auto käy normaalisti ja kärymittauksessa lambdatesti ok, vikakoodit 0, testi kuitenkin hyväksytty.

Kertokaas joku jos asiasta jotain tietää, voiko itse tehdä asialle mitään. Ei houkuta tuo korjauksen hinta (350euroa)

30

15907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a

      Jos vika ei ole johdoissa tai liittimissä ei auta kun vaihtaa tuo lambda-anturi. Lämmitysvastuksen kunnon voi kyllä helposti tarkastaa mittaamalla.

    • a vot sano ryssä

      Motonet myy denson antureita, joten sieltä vaan hakemaan uusi ja sen vaihtaa viallisen tilalle.

    • kerropataustatietona

      bensa vai diesel?

      • sanoin vaan

        1,8 on bensakone


    • 2000 farkku 1.6/170t

      Hiukan kerettiläinen neuvo mutta voi myös tsekata onko häiriö pysyvää sorttia. Nollaus käy siten että irrotat akun navan hetkeksi ja pistät takaisin.

      Temppu ainakin 2000 1.6:ssa nollaa vikavalon mutta palauttaa myös moottorisäädöt lähtöpisteseen. Kestää pari kilsaa ennen kuin kone taas tottelee normaalisti.

      Tulee tuo tehtyä joka syksy akun napojen huollon yhteydessä ja parhaimmillaan meni pari vuotta ennen kuin syttyi uudestaan...

      • ap

        Akku oli irti 2 h ja n. 5 km ajon jälkeen valo syttyi. Korjaamolla ilmeisesti nollasivat, mutta parin km:n jälkeen valo syttyi jälleen. Ilmeisesti täytyy mennä vaihtaan tuo anturi. Niin ja Ave on bensakoneella.


    • pois.

      Valosytty myö paska pois ja äkkiä.

      • outoasuomea?

        "Valosytty myö"


      • valo palaa...
        outoasuomea? kirjoitti:

        "Valosytty myö"

        Happianturi oli mennyt meillä. Poltti moottorinhäiriövaloa ja akunkengän irroituksella oli 20 km pois ja syttyi uudestaan. En huomannut mitään toimintaeroa moottorissa vaikka valo paloi. Kustansi merkkihuollossa noin 250€ osineen,töineen,diagnoosineen ja obd nollauksineen. 1.8 litranen,2002 ja 230tkm.


      • etwt
        valo palaa... kirjoitti:

        Happianturi oli mennyt meillä. Poltti moottorinhäiriövaloa ja akunkengän irroituksella oli 20 km pois ja syttyi uudestaan. En huomannut mitään toimintaeroa moottorissa vaikka valo paloi. Kustansi merkkihuollossa noin 250€ osineen,töineen,diagnoosineen ja obd nollauksineen. 1.8 litranen,2002 ja 230tkm.

        et tuommosta hommaa itse osannut tehdä?


    • ap

      Neuvoja vailla. Merkkikorjaamolla sanoivat että vasemman puoleinen lambda anturi entinen. Hain Denson anturin ja se vaihdettiin eteen. Valo sammui, mutta syttyi taas n.5 km jälkeen. Akun napojen irrotuksella sama homma. Kävin luetuttamassa uudelleen vikakoodin ja sama vika koodi po135 pärähti tauluun ja perässä teksti historiallinen. Taas nollaus ja ajoa 5 km, valo syttyi jälleen. Antureiden ohmiluvut olivat kuulemma kohdillaan ja kaikki piuhat yms tarkistettiin, ne oli ok. tehtiin toisen kerran nollaus ja pianhan taas se kirottu valo syttyi. Olisiko uusi anturi viallinen? vai pitäisikö nyt vaihtaa kaikki anturit? Perkele!!

      • Ave I

      • Prodrive

        Löytyikö tohon ylläolevaan vikaan vastausta? Mistä vika löytyi, jos lambdassa ei ollut vikaa?


    • o2 diy
    • versoilia

      Kannattaa puhdistaa ilmamassamittari,monesti se aiheuttaa lambdaan viittaavia
      häiriöitä.

    • Corolla pappa

      Mikä se on siinä että väkisin pitää tulla tänne vääräleukojen lonksuteltavaksi tuoda milloin mitäkin pieniä räksätylksiä Toyotasta tiedetään kaikki että Toyota on luotettavin auto.

      • Samoinajattelen

        Se on minuakin ihmetyttänyt. Jos nyt selvitellään nämä viat korjaamon kanssa japyriään tuomaan tänne vain positiivista ja Toyota-myönteisiä tekstejä niin vihollisleirin leuanlonksuttajat eivät saisi vettä myllyynsä yhtään enempää kuin on tarpeen.


    • lapa1

      Mistä tämä ilmamassamittari löytyy??

    • lapa1

      tai paremminkin sijaitsee??

      • huoltomies

        Ilmanputsarin ja moottorin välissä.
        Putsaus ei yleensä auta, samalla vaivalla vaihtaa koko putken, erillinen anturin vaihto ei auta.Et saa anturia kohdistetua oikein ilmavirtaan kotikonstein mitenkään.
        Väärä asento=>poltat ensimmäisen lamda-anturin.
        Ilmamassamittarin ikä n.120-200tkm /8-10v alkuperäinen toimii varmasti, mutta kallis. Kannattaa katsella ebay:sta siellä yleensä edullisemmat.


      • khyyyl
        huoltomies kirjoitti:

        Ilmanputsarin ja moottorin välissä.
        Putsaus ei yleensä auta, samalla vaivalla vaihtaa koko putken, erillinen anturin vaihto ei auta.Et saa anturia kohdistetua oikein ilmavirtaan kotikonstein mitenkään.
        Väärä asento=>poltat ensimmäisen lamda-anturin.
        Ilmamassamittarin ikä n.120-200tkm /8-10v alkuperäinen toimii varmasti, mutta kallis. Kannattaa katsella ebay:sta siellä yleensä edullisemmat.

        mulla on 98 ave ja ostin sen viallisena (virranjakaja) jonka pystyy korjaamaan ku vaihtaa sen hal anturin. mutta eipä eksytä aiheesta, käy vieläki huonosti tyhjäkäynnillä kun on lämmin kone. no katoimpa auton alle ja huomasin että väliputki jossa on katti, oli vaihettu ja ilmeisesti lambda anturikin joka oli 2 piuhalla. minun mielestä se pitäs olla 4:llä piuhalla, olenko oikeassa? mitannu en sitä anturia vielä... ja se väliputki oli joku tarvikep***ka ja epäilisin että lambdakin.


    • Pikkusäätöä

      No niin, kattoäi uusiksi...puoli-ilmainen.

      • UuttaOstamaan

        Siis katti. Kertakäyttöisiä ovat.


    • Varapyörä

      Jokunen aika sitten syttyi moottorivika valo kojetauluun ja korjautin lamdaanturit kovalla hinnalla. Seuraavan kerran kun valo syttyi oli osaavampi mekaanikko asialla. Kertoi ettei kyseinen vika johtunut lamdaantureista vaan tietokoneen tyyppiviasta. Soitin maahantuojalle joka sanoi ettei tietokoneeseen ole päivitystä tuohon vuosimalliin. Kehotti vain irrottamaan akun navat 5- minuutiksi niin häiriö poistuu. Tänään se sitten tapahtui. Unohdin katsastukseen viedessä nollata taas tietokoneen ja niinhän katsastus tyssäsi siihen. Yritin selittää katsastusmiehelle tarinaa mutta tuumasi vain että ei Avensiksessa tuommoista vikaa ole. Pyysin soittamaan vain maahantuojalle niin asia selviä. Kaveri vain levitteli käsiään ja tokaisi, ei ole meidn ongelma.

      • suttasegunda

        Onnea toyon omistajille!


      • muutamastinoitarassannut

        Höpönpöppöä nuo tietokoneen tyyppiviat.. Tietokone valvoo lambdojen lämpeämistä mittaamalla lambdan lämmitysvastuksen resistanssia. Väärä resistanssi=MIL syttyy vaikka lambda muuten oikein toimisikin. Denso DOX-0119 ainoa "yleismallin" lambda joka noiden vvt-i hirmujen kanssa varmasti toimii tai hyvällä tuurilla joku muukin tarvike jos sattuu vahingossa anturin resistanssit kohdilleen..


    • Tautiset

      Samantyylin pulat jokaisen merkin kanssa jossainvaiheessa . Vian paikallistamisen kaa taitelevat merkkiliikkeetkin.

    • SkodaRS

      Tilastot kertovat missä päin maata asuvat fiksuimmat ja rikkaimmat ihmiset. Autokanta kertoo totuuden. Vie ehdottomasti ja pikaisesti se ruostepesäsi paalaukseen ja osta itsellesi AUTO.

      Näin auto-Suomi on nyt jakautunut – Yle: Uusmaalaisten uudet Skodat, maakuntien lähes romuikäiset Toyotat.
      Toyota Avensis vuosimallia 1998 on yleisin auto maakunnassa, kun esimerkiksi Uudellamaalla ykkösenä on uudenkarhea Skoda Octavia, kertoo Yleisradio.
      Ylen mukaan Pohjois-Karjalan teiden ”kaikkein kirkkaimpana tähtenä, RUOSTEISIMPANA, on maakunnan yleisin henkilöauto, Avensis vuosimallia 1998”.

      Etelä-Suomessa autokantaa leimaavat puolestaan työsuhdeautojen paljous ja ihmisten korkeampi tulotaso. Trafin loppuvuoden tilastoissa Uudenmaan yleisin auto on nyt Skoda Octavia vuosimallia 2015.

      • kompura

        maaseudulla kannattaakin ajaa luotettavalla tojolla siellä kun yleensä pitkät työ ym. matkat se ruostehan ei menoa haittaa ja auton voi myös ruostesuojata


      • KETL

        Avensis 2,0 D4 2000. VSC ABS ja jarrun merkkivalot syttyi . Vikatesteri ei tiennyt mitään. Syy selvisi, oikeanpuolen ABS anturista pultti poikki ja anturi vain hieman löysällä. Porasin pultin jämän pois reijästä ja putsasin jenkatapilla kierteet. Anturi paikalleen ja pieni vauhti ja liinat kiinni. Sillä sammui nuo valot. Tuo anturi ei ollut kuin millin pri korkeintaan tullut kolostaan ulos, joten herkkä on välys.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe