24 megaa kusetusta

Vennamolaisittain

Tässäpä hauska tarina.

Päätin lopulta hankkia kiinteän netin mokkulan kanssa kinaamisen sijaan. Täällä päin Suomea valitettavasti ainoa vaihtoehto oli Sonera. Kymmenen megan yhteys oli aivan riittävä, mutta "Kun maksat vaan kympin kuussa ja saat täyden nopeuden..." Ja vitut.

Kuukauden sai tapella asian kanssa, eikä nopeus noussut kuin sinne 18, joka edelleen on neljänneksen vajaat luvatusta. Soitin Soneralle josta kerrottiin ettei heitä kiinnosta. Katsos sopimuksen pikkupräntissä, jota minulle ei koskaan annettu, vaan olisi pitänyt netistä ottaa, kerrotaan että he ovat tyytyväisiä jos nopeus hädin tuskin yltää tuonne kolmannekseen luvatusta.

Viestintäviraston kannanotto mainontaan on, ettei mainoksissa saisi luvata kuin keskiarvon luvatusta nopeudesta. Vaan mitäpä se Soneran kaltaista sielutonta porukkaa kiinnostaisi rahojen sijaan.

http://www.ficora.fi/attachments/suomiry/62rgRFKGn/Viestintaviraston_kannanotto_laajakaistan_tiedonsiirtonopeuden_vaihteluvalin_kohtuullisuudesta.pdf

10

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sika säkissä??

      Saat soittaa ja koittaa joka operaattoria ihan missäpäin Suomea vaan,mutta tuo 18 megaa luvatusta kaksnelosesta on ihan hyvä nopeus.

      Miksi tuo on mahdollista,että voidaan mydä kaksnelosta,jika ei yllä lähellekkään sitä,en tiedä,mutta ole onnellinen,sillä tässä maassa aika moni maksaa samasta yhteydestä,vaikka nopeus on todellisuudessa 8-10 megaa..

    • ammattilainen'

      Jospa nassikat opettelisitte ensin laajakaistatekniikkaa, ja siä miten bitti virtaa, ja tulisitte sitten vasta hämmästelemään että "nyyh kun 24 mekaa ei olekaan 25 mekaa.."

    • Toi nopeus on täysin normaalia.. Itsellänikin on 24 megan Elisan ADSL yhteys ja nopeus jää 15 mbit/s.........

    • Mulla on kans Sonera Laajis Extra ja nopeus on 17-19mbs.

    • Köyhä kyykytetty

      Tää on just tätä mihin lainsäätäjien pitäis puuttua kriminalisoinnilla.

      EIhän litran maitoakaan saa myydä litran maitona ja sitten sallitaan että siellä onkin vaan 0,75 litraa ja hyvällä tsägällä litra. Tai 400 g jauhelihaa onkin vaan 300 grammaa mut hyvällä tsägällä 400g.

      Ihan sama asia. Pitää markkinoida paljonko "vähintään" on siirtonopeus, minkä alle se ei laske. Sitten puhuttais oikeista asioista.

      Mutta tähän markkinpaaskaan on tyytyminen ja operaattorit elää leveesti. Kattokaa vaik niiden pomoja. Ei nekään ostais autoa jossa luvataan parhaimmillaan 150 heppaa mut kas, onkin ehkä hitusen 40, hyvänä päivänä saattaa nousta yli 100.

      • errorerror

        Näin homma menee Suomessa, valitettavasti.

        Muualla maailmalla on mainoksissa ilmoitettava todellinen nopeus.


      • PL

        Netti ei toimi noin. Et voi saada juuri haluamaasi bittinopeutta aina, koska verkkoja käyttää kaikki muutkin ihmiset. Tilanne olisi sama, jos saisit maidon myös kaapelissa suoraan jääkaappiisi ja maitokaapeliverkko pitäisi sisällään 1000 asukasta itsesi lisäksi. Kun jokainen asukas avaa maitohanan aamulla klo 07, jokainen ei voi saada sitä täydellä paineella.

        Ja mites lupaisit sen tasan 24M kaikille? Ongelmista aina vaan huudellaan, niille ei etsitä ratkaisuja. Tiedätkö, miten tietoliikenneverkko toimii? Tiesitkö, että yhteytesi nopeus riippuu kaikkein eniten tilaajayhteytesi matkasta? Jos asut jossain urpolassa yli 2km päästä keskittimeltä on turha unelmoida 24M yhteydestä ADSL-tekniikalla.

        Ja ollaanko näissä itkuvinkuhölmöilyissä otettu huomioon ollenkaan sitä, että toimivasta verkosta pitäisi maksaakin? Aletaan tekemään vaikka niin, että operaattorit rakentavat verkkonsa niin, että jokainen saa varmasti tilaamansa nopeuden, jooko? Lisätään runkoverkon kapasiteettia, kaapeleita, keskittimiä ja muita kilkkeitä ja peritään se kaikki keneltä muultakaan kuin asiakkailta! Näin ollen "varmatoiminen" verkko ja sitä kautta 24M liittymä jokapaikkaan maksaisi ihan sikana!

        Jos et ole tyytyväinen laajakaistaasi, soita operaattorille, kysy mikä on osoitteesi käytännön maksiminopeus ja tilaa liittymä, joka on sen alle. Näin saat rahoillesi parhaan vastineen. Älä itke sitä, jos ostat itse väärän tuotteen, mitäs asut väärässä paikassa. Selvitä, missä operaattorilla on keskitin ja muuta naapuritaloon.

        Ei se ole tyhmä joka pyytää liikaa, vaan se joka maksaa liikaa.


    • oøooøooøo

      24 M on maksiminopeus parhaimmillaan. Todellisuudessa nopeus on jotain 15 - 24, kyllä tämä on pienellä präntillä siellä esitetty. Melko mahdotonta on etukäteen tietää miten kunkin miljoonan asiakkaan yhteys pelaa, etäisyydet, kuparikaapelit ym. ym.

    • Datateknik

      laajakaista tekniikasta riippuen nopeus on vähintään kolmasosa luvatusta. 100Mbps Kaapelikohteissa, sekä normaalissa ADSL kohteessa vähintään kolmasosa ja Mobiiliverkossa vähintään neljännes maksimista. Valokuitukohteissa, sekä alle 100mbps kaapelikohteissa Nopeus on aina vähintään puolet. Itselläni 100/10 kuitu antaa aina vähintään tälläistä
      http://speedtest.net/result/1963609727.png
      Parhaina päivinä päästään jopa reiluun 80 latauspuolella.

    • tietoliikenneasentaj

      Ihan naurettavaa valitusta kun et tunne tekniikkaa, 24M on maksiminopeus ja se ei toteudu ellei keskus ole korkeintaan muutaman sadan metrin päästä sinusta.

      18M on todella hyvä nopeus, saisit olla kiitollinen ettei keskus ole vaikka 8 kilometrin päässä jolloin onnistuu hädintuskin 1M nopeus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2459
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2133
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe