Vajiksessa muisti- ja ADHD-tyyppisiä oireita?

Ei enää tutkimuksia!

Minulla on ollut nyt pari vuotta (diagnosoituna) kilpirauhasen vajaatoiminta, jota hoidetaan Thyroxinilla. Vuosi sitten keväällä aloin huomata, että minun on paljon vaikeampi kirjoittaa pitkiä tekstejä kuin ennen. Samoin muistin kanssa alkoi olla ongelmia, vaikka aiemmin minulla on ollut suorastaan ilmiömäinen muisti. Lisäksi olotilani heittelee niin tiuhaan tahtiin, ettei koskaan tiedä, millainen päivä on tulossa. Välillä väsyttää ihan älyttömästi ja sitten saattaa olla viikoja ilman väsymystä ihan yllättäin.

Kävin viime syksynä kaikki mahdolliset tutkimukset, paitsi neuropsykologiset tutkimukset jäivät tälle keväälle. Sisätautilääkärin mukaan lääkitykseni on kohdallaan, mutta elimistöni on ilmeisesti jostain syystä pokkeuksellisen herkkä. Armourista minulle ei kuulemma olisi apua.

Nyt olen sitten ollut myös neuropsykologisissa kokeissa ja niiden perusteella neuropsykologi pystyi toteamaan kuvailemani muistioireet ja tietynlaiset tarkkaavaisuusoireet epäili (erittäin vahvasti) niiden johtuvan kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Olin hänen kanssaan täysin samaa mieltä, sillä tätä olen epäillyt koko ajan. Seuraavaksi menen neurologin vastaanotolle. Jokohan sieltä löytyisi apu?!

Onko kenelläkään muulla vastaavia oireita? Oletteko saaneet siihen apua?

4

2503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Armourista apua

      vajiksessa aineenvaihdunta hidastuu koko elimistössä, myös aivoissa, itelläni lyhyitä pieniä muistikatkoksia ja lääkärin mukaan kulluuu taudinkuvaan.

      Armour Thyroidia eivät lääkärit valistuneimpia lukuunottamatta suosittele niin kauan kun eivät saa itselleen etuja kyseisen lääkkeen valmistajilta. Kai nyt kenen tahansa järki sanoo että kun terve kilpirauhanen tuottaa 8-9 hormonia niin ei vain yhtä hormonia sisältävä ja vielä synteettinen Thyroksiini riitä elimistölle. Riippumatta siitä, millaiset arvot ovat thyroksiinia syöden elimistö on lopun ikää pysyvästi alihoidettu ja kroonisessa stressitilassa. Tämänkin takia puhutaan vajiksen mukanaan tuomista liitännäissairauksista.

      Sian kilpirauhanen on ollut käytössä 1800 -luvulta lähtien, koska sian ja ihmisen kilpirauhanen on melkein samanlainen. 1970 -luvulla kehitetyn Thyroksiinin historia on täynnä oikeusjuttuja ja kanteita muualla maailmassa. älä usko lääkäriäsi, hän puhuu vastoin parempaa tietoa.

    • Anonyymi

      Itse olen menossa maanantaina lääkärille, jossa olisi tarkoitus selvittää, onko minulla ADD:tä. Olen alkanut myös epäillä, että voisiko kyseessä olla kuitenkin kilpirauhasen vajaatoiminta. Hiuksia lähtee tuppoina ja kädet ja jalat ovat melkein aina kylmät. Nokkakin punoittaa vaikka asteita ei edes tarvi olla vähän. En myöskään pysty olemaan kyykyssä niin, että saisin kantapäitä lattiaan. Jos siellä ei ilmene mitään niin pitää varmaan ottaa puheeksi kilpirauhasen vajaatoiminta, jos muistaa.

      • Anonyymi

        Joo vajaatoiminta varteenotettava vaihtoehto. ADD-tyyppistä oireilua joskaan ei niin voimakasta, voi myös olla vajiksessa. Tätä aloittajakin taisi tarkoittaa, sillä h-kirjain viittaan hyperaktiivisuuteen ja se ei kyllä tule kyseeseen. Itse asiassa on sekin periaatteellinen ero, että toisessa oireet aiheuttaa elimistön väsymys ja toisessa ylivireys.

        Hashimoto


    • Anonyymi

      Minulla on ollut 6 vuotta kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita, tällä hetkellä lähes ne kaikki. Tsh on kuitenkin välillä ollut viitearvojen sisällä, joten lääkitystä ei ole aloitettu.
      Masennus minulla diagnosoitiin 3 vuotta sitten ja nyt adhd(add). Itsellä on kuitenkin fiilis, että minulla on kilpirauhassairaus joka ei nyt välttämättä aiheuta adhd- ja masennusoireita, mutta on osasyyllinen/niitä pahentava tekijä.
      Nyt vihdoin lääkäri sanoi, että voisimme keskustella kilpirauhaslääkkeiden myöntämisestä. Minulle määräsi tosin toinen lääkäri äsken myös adhd-lääkkeitä, sillä masennuslääkkeet eivät minulla toimineet. Peruukohan täten tämä toinen lääkäri puheensa kilpirauhaslääkkeistä. Olen käsittänyt, että nämä kaksi lääkettä eivät sopisi yhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe