PrestaShop

Löytyykö muita?

Löytyykö täältä muita PrestaShopin käyttäjiä? Onko joku toteuttanut oman verkkokaupan PrestaShopilla? Kokemuksia?

19

4392

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yep111

   Harjoittelen ja harrastelen apuakin tarvitsisin, ominaisuuksiltaan tuntuu mukavalta mutta tuotteistaminen ehkä hidasta.

   phpmyadmin ei oikein taivu..

  • Prestashop rookie

   Eihän siinä mihinkään tarvi phpmyadmin taitoja! Mun domain palveluntarjoajalla oli suoraan nappi että asenna prestashop domainiisi, sen jälkeen latasin ilmaisen templaten sinne jotta saa vähän hienomman kun tuo oletus template. Käännöksiä suomeksi ei oikein löydy, siihen meni pari päivää kun niitä käännöksiä naputteli sinne, mutta toisaalta vaan frontend puoli tarvii kääntää. Sitten vaan tuotteita lisäämään... Admin puoli on vähän sekava aluksi mutta siihen kyllä tottuu ja ohjeita on netti pullollaan, vielä ei oo sellasta ongelmaa tullu mihin ei ratkasua ois löytyny. Ja mä en siis osaa koodaa pätkääkään. Moduleita on helppo asennella ja lisäillä ja kaupasta saa just sellasen ku haluaa, suosittelen lämpimästi!

  • Mulla kokemusta Joomlan Virtuemartista ja Prestashopista. Virtuemartista siirryin prestashoppiin ihan sen vuoksi, että jos englantia osaa niin apua saa
   hyvin foorumilta. Eikä se Virtuemart mielestäni toimi ilman koodaustaitoja...

   Kaikki sujuu hyvin prestashopilla siihen asti kun joudut päivittämään ns. uuteen sukupolveen. Itsellä päivitys versiosta 1.3 => 1.4. oli tuskaa. Sivupohjat uusiksi, moduulit paljolti aihetti paljon työtä, suomennokset vielä lisäksi. PhpAdminia tarttee kun tietokannat päivityksissä sekoaa. Nyt urakkana taas 1.5 versio...

   Eli muuten hyvä kauppa, mutta päivittäminen ollut ainakin tähän asti vaikeaa. Kantapään kautta mennään. Vaikka softa on ilmainen, niin tarttet kuitenki näyttävän kaupan ja se maksaa rahaa. (jollet itse osaa koodata). Itsellä rahaa mennyt noin 400 euroa (moduulit sivupohjat). Itse en ole suomennoksia kummempaa koodin kajonnut, kun en osaa.

   Jos kiinnostaa, niin voin auttaa alkuun opastamalla ja neuvomalla mistä saat
   tarvitsemasi moduulit, hyvän palveluntarjoajan ja hyvät sivupohjat. En lähde rakentamaan itse, aika ei riitä. Pientä korvausta ajastani pyydän, aika on yrittäjällä kortilla...Toisaalta kaikki tieto on ilmaiseksi prestashopin foorumilla, sieltä saa kahlattua tiedot ihan itsekin. Aikaa se tosin ottaa, itseltä vei varmaan ... ööö ... kuukausia? =)

   T. Aki

   • Prestagirl

    Mulla tuo päivittäminen on myös vähän mysteeri. En ole oikein tajunnut miten se tapahtuu :O Onnistun lataamaan koneelleni kansion, joka sisältää uuden version, mutta mitä sille kansiolle sitten pitää tehdä? :D Käytössäni on mac. Osaisitkohan Aki neuvoa? Mulla edelleen käytössä versio 1.4.4.0 ja olis kiva päivittää, kun se kerran on mahdollista. Ja ymmärsinkö oikein, että ennen kuin edes toivoo päivittävänsä yhtään mitään, kannattaa kopioida ja tallentaa kaikki tekemänsä suomennokset ellei halua niiden katoavan?


  • prestashop

   Minulle Mac on vieras ympäristö. Mutta palvelimellahan tuo prestashop pyörii, joten ei sillä ole eroa.

   Ennen päivittämistä pitää ottaa varmuuskopiot palvelimen tiedostoista (FTP.llä), lisäksi pitää ottaa varmistus tietokannasta (phpMyadmin). Varsinkin tietokannan
   varmuuskopiointi on mutkikas ilmaistyökaluilla. Kaupallisesti, muutama kymppi
   niin saa moduulin jolla tämän voi hoitaa näppärästi ja automatisointikin onnistuu. Englanti tosin täytyy olla hallussa.

   Prestashopista uusin on versio 1.5.2. 1.5 sarjassa on vielä paljon "lastentauteja", päivitä vain mikäli se on todella tarpeen. Prestashop on niitä ohjelmia, joidenka päivitystä EI KANNATA tehdä sen takia et se vois olla kiva. Mikäli kaikki toimii ok, et tarvitse uusia ominaisuuksia, niin jatka samalla versiolla. Jos ongelmia on, päivitä versioon 1.4.9. Google: prestashop update guide, eka tulos jos haluat päivittää. Jos olet epävarma, älä tee itse, niin kauppasi ei ole solmussa/katoa.

  • turhautunut2

   Asensin juuri uusimman version prestashopista. versio 1.5...   Joko tämä on erittäin buginen, tai sitten webhotellini aiheuttaa viat.

   Esim.
   Save and stay nappi toimii välillä, kun lisää uusia tuotteita. Välillä taas ei..

  • prestashoppaaja

   Prestashopilla opettelin viime vuoden puolella, ja hyvältä tuntu eikä mitään ongelmia.

   Nyt sitten jos ei tule 404 virhettä jokaiselta sivulta, ei tuotteet mene ostoskoriin, tai ei voi lisätä tuotteita hallintapaneelista(uknown error) ei voi lisätä asiakasta eikä asiakas voi rekisteröityä.
   Puolet hallintapaneelista on ranskaa.

   Tälläsiä siis tulee. 6 tuntia töitä, kaikki roskikseen ja taas uudelleen. Aina jotain.

   Uskon että myös itsellä suurin osa ongelmista voisi johtua palveluntarjoajasta, koska edes aikaisemmat versiot eivät toimi.   Mitä palveluntarjoajia ihmiset ovat täällä käyttäneet?
   Itsellä Hostinpalvelu

   Kokeilen seuraavaksi vielä vanhempaa. prestashop 1.4'sta

   • Prestashopp

    Hosting vialta kuulostaa. Paras versio prestashopista
    on 1.4.11 tällä hetkellä.


  • yrittäjä

   Onko kenelläkään vinkkejä, kun PrestaShop 1.5. yritetään tehdä käännöksiä kaupan sähköpostipohjiin, tulee vain herja "Cannot write language file for email subjets. Path is: ..."

   Mitä pitäis tehdä????

  • Prestagirl

   Onkos PrestaShopin käyttäjiä ilmaantunut lisää? Löytyisikö jotain gurua, joka osais vähän autella muutamassa pikkujutussa? :) Mulla ei toimi pikahakuruutu jostain syystä. Ennen toimi ihan normaalisti, mutta yhtäkkiä ei enää löydä millään hakusanalla mitään tuloksia. Mielestäni en ole klikkaillut mitään mistään tuohon liittyen. Myöskään kaverille vinkkaus-mahdollisuus (linkkivinkki) ei toimi. Virhekoodia tulee vaan joka kerta, kun joku asiakas vinkkaa tuotteesta kaverille :( Toimimatonta ominaisuutta ei kannata pitää esillä, joten olen toistaiseksi noi molemmat piilottanut, mutta osaisko joku auttaa?

   • Aloittelija

    Prestashopin foorumilla joku oli poistanut hakumoduulin ja asentanut sen uudestaan. Toiseen ongelmaan vastauksia löytyy täältä: http://www.prestashop.com/forums/topic/323140-module-send-to-a-friend-not-working/

    Osaisikohan joku auttaa, miksi sivustolle kirjautuminen epäonnistuu? Suomennoksia lisättyäni (ja PHP kenttien määrän täytyttyä) kirjautuminen / check out ei enää onnistu tilattaessa.

    Aloittelija


  • hirsimökki

   Itse käytän alustana Prestashoppia alustana ja lyhyen tuttavuuden aikana tuohon on muodostunut viha-rakkaus-suhde. Alustassa on aika paljon bugeja, joita on tullut korjailtua matkan varrella ja oikeasti ihmetyttää miten tällainen järjestelmä voi olla niin suuren kehittäjoukon tulos.

   Hyvä puoli taas on, että yleisiin ongelmiin löytyy ratkaisut kunhan asetukset on englannin kielisiä ja kokemusta nettijärjestelmistä ja tietotekniikasta on jonkin verran.

   Ihan pelkästään hallintapanelin asetuksien muuttamisella ei oikein pärjää, mutta kovin paljon enempääkään harmia ei ole tullut.

   Lopputulosta voi toki käydä tsekkaamassa myös osoitteessa

   www.nettihirsi.fi

   En ole ihan varma pitäydynkö tässä osoitteessa kuinka pitkään. Silti isommat haasteet liittyy sisältöön ja mallistoon eikä niinkään siihen millainen sähköpostiviesti asiakkaalle lähtee kirjautumisen jälkeen. Monet meidän alan toimijoista ei edes myy verkkokaupassa mitään vaan pitää netissä ainoastaan tuotekatalogeja.

   Esimerkiksi hirsimökkien esittelyyn prestashop kyllä toimisi hyvin. Järjestelmänä silti selkeämpi ja helpompi käyttää mitä Magento oli.

  • vilivilivliv

   Mikä on helpoin tapa ottaa kopio koko Prestashop kaupasta ja itse alustasta?

   Netissä on asiaa tutkinut ja saanut käsityksen, että databasesta Prestashop ottaa itse ainoastaan kopsun.

  • Prestashoppaaja
  • Aloittelija

   Osaako joku neuvoa, mistä PrestaShopissa saa muutettua sivun taustan väriä (tai kuvaa)?

  • 123456781

   ollut jo vuosia käytössä

  • SuviE1989

   Ohoi Prestashopin käyttäjät! Nyt olisi kullan arvoiset neuvot tarpeen. Teen paraikaa meille uutta verkkokauppaa ja huomasin nyt että kun teen yhdistelmätuotteita, tulee tuotekuvista sumeita, kun verkkokaupassa valitsee jonkun tälläisen yhdistelmän.

   Onko jollain ollut vastaavanlaista murhetta ja mistä tämä voisi johtua. Toisissa tuotteissa kuvat näkyy hyvin, niin kauan kun tuotteeseen ei näitä yhdistelmiä ole tehty.

   http://kauppa.aa-metsastys.com/index.php?id_product=2809&id_product_attribute=508&rewrite=pse-stinger-extreme-county-camo-30-70-oikeakatinen&controller=product&id_lang=2#/326-jousen_vari-mossy_oak_country/328-jousen_voimakkuus_alue-22_55/339-valitse_paketti-ready_to_shoot_rts/351-valitse_jousen_katisyys-vetokasi_vasen

   Kiitos jo valmiiksi!

  • Fabio68

   Spämmiä tulee lomakkeiden kautta, onko joku lisännyt lomakkeisiin toimintoja jolla "robottien" estetään aiheeton viestiliikenne ja mikä on hyväksi havaittu. Ohjeita kaipailisin toiminnon suorittamiseen esim. alla olevaan tyyliin

   • Mitä-vittua-meinaat

    tulee lomakkeiden joku lomakkeisiin jolla "robottien" estetään kautta, viestiliikenne ja mikä on spämmiä lisännyt havaittu. Ohjeita onko kaipailisin hyväksi toiminnon suorittamiseen esim. alla olevaan toimintoja aiheeton tyyliin


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1977
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1764
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   115
   1247
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1004
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   947
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   88
   900
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   741
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   728
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   703
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   673
  Aihe