Vesilahden pojatkin rakentamaan itse skeittiparkkinsa

Uusavuttomiako ovat

Oppisivat ettei se raha taivaasta tipahda,jos jotain haluaa harrastaa. Tässä Vesilahden kunta tekee itselleen karhunpalveluksen,kun lähtee rahoittamaan skeittiparkkia. Tampereella osataan,miksi ei Vesilahdella?.

Kun Tampereen kaupungin päättäjiltä ei herunut rahaa skeittiparkkiin, tamperelaiset kaverukset käärivät itse hihansa.

Parikymppiset rullalautailijat rakensivat omilla rahoillaan romuraudasta, tiilistä ja betonista skeittipaikan Pispalan tyhjän tulitikkutehtaan viereen. Aikaa meni kaksi kesää ja rahaa noin tuhat euroa.

– Tampereen skeittiparkkitilanne oli niin heikko, että ajattelimme tehdä sellaisen itse, Miska Halén kertoo.

Helmikuun alussa tulitikkutehtaan skeittialue voitti Serlan Hyvä teko -kilpailussa 5000 euron palkinnon.

15

654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Go high!

      Nimimerkille "uusavuttomiako ovat"; mitä jos ensin olisit tarkistanut mitä Vesilahdella todella on tehty ennen kun "kunta lähtee rahoittamaan skeittiparkkia". Vesilahdella pojat rakensivat skeittipaikkoja vaikka minne ja aina ne käskettiin purkaa pois koska kunnan alueella ei saa olla muita kuin CE-hyväksyttyjä skeitti-paikkoja. Nyt puhutaan todella siis lapsista, ei aikuisista - kuten Tampereella. Se Tampereen skeittari-miesten rakentama ja järjestämä juttu oli todella mahtava teko. Ihan loistavaa heiltä. Vesilahdella sitäkin selvitettiin että jos vanhemmat auttaisivat projektissa ja todella lahjoitusvaroin olisi laitettu skeittiparkkin pystyyn, ei onnistunut sekään. Joten nämä "uusavuttomat" keräsivät adressin, jossa oli yli 200 nimeä ja sen he luovuttivat kunnantalolla. Siitä kunnan nuorisotoimi otti hienosti vinkistä vaarin ja alkoivat ajaa asiaa eteenpäin - mutta siis skeittaajien aloitteesta. Kiitos Vesilahti joka nyt muutenkin on satsannut kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien lisäämiseen todella loistavasti.

    • -

      turpa kiinni

    • HWSB

      Noh, teitä negatiivisuutta pursuavia kukkahattutätejä aina löytynee. Ei siitä mihinkään pääse.

      Kiinnitin tekstissänne huomiota muutamaan seikkaan. Se, että oletteko itse vesilahtelainen jäi epäselväksi. Vesilahdella on ollut monta potentiaalista ns. "itse kyhättyä" skeittiparkkia. Joko kotikuntanne tuntemus on heikkoa, tai olette ulkopaikkakuntalainen.

      Toinen asia, joka jäi epäselväksi. En tiedä oletteko itse vieraillut Tampereen tulitikkutehtaan skeittiparkissa, mutta alueena se on aivan eriluokkaa mitä vesilahdesta voisi löytyä. Itsehän olen ystävieni kanssa rakennellut vaikka mitä härveliä Vesilahden Rautialaan. Jotta ymmärtäisitte asian teidän tulisi joko itse harrastaa tai olla harrastanut rullalautailua, tai teillä tulisi olla taustatietoja paremmin tarjoolla.

      Tämäkin keskustelupalsta-kirjoutus menee siihen kastiin, että kirjoittajalla ei yksinkertaisesti ole muutakuin jotain henkilökohtaisia ongelmia kyseistä asiaa kohtaan.

      Suosittelen, että vierailisitte nyt vielä keskeneräisellä skeittiparkilla Vesilahdessa ja keskustelisitte itse harrastajien kanssa asiasta. Aivan varmasti saisitte paljon enemmän materiaalia, jotta mahdollisessa seuraavassa kirjoutuksessanne olisi faktoja eikä vain omia karkeita mielipiteitä.

    • osittain sisäpiirist

      olen täysin samaa mieltä henkilön "Go high!" kanssa: Vesilahdella ei todellakaan olla oltu uusavuttomia. Itse olen vesilahtelainen ja itsekin olin tuon adressin kirjoittanut, vaikken itse skeittaa. Tunnen kuitenkin todella paljon vesilahtelaisia skeittaajia, ja tiedän kuinka kauan tätä on yritetty saada alulle. Itse olen mukana Vesilahden nuorisovaltuustossa, jossa asiaa on myös puitu, ja esitetty asiaa eteenpäin. Ei siis ole mitään syytä väittää näitä henkilöitä uusavuttomiksi.

    • Älä vihaa

      Miltäs kuullostaisi tulevaisuudessa että hankkisit oikeaa tietoa ennenkun rupeat kirjoittelemaan mihinkään? Vesilahdella on hankala mitään palkintoja skeittiparkeista saada koska kunta tulee purkamaan luomukset viikon sisään. Rupeaako omasta elämästä loppumaan sisältö kun pitää ruveta puuttumaan tuollaisiin pikkuasioihin?

    • oij

      voi vittu kyllä sille rahalle muutakin vois tehdä kun jotain skeittiparkkeja....

      • Hilpeä Skeitti Poika

        Kuten avantouimareille.


    • ouu

      Vesvissä on vähän paha lähtee ite skeittiparkkeja kyhää ku ne heti halutaan purettaviksi. Suurkiitos kunnalle tästä skeittiparkista, vaikka tietämättömät rahoituksen kohdetta sorsisivatkin :)

    • buibeicrbkcr

      Mitä uusqvuttomuutta nähnytkään. tän asin takia on niin paljon nähty vaivaa skeittaajien puolelta ja tampereeseen vertaamista ei voi edes kuvitella. että rouva uusiavuton voisi pitää pienen suunsa kiinni ja ottaa kaljan.

    • HAH.....

      hankkikaa elämä skeittarit

    • Hyvä nimimerkin takaa huuteleva "Uusavuttomiako ovat".
      Vastaan omalla nimelläni, koska vain se on reilu tapa arvostella asioita.
      Nämä harrastajat eivät todellakaan ole uusavuttomia. He ovat hienoa harrastustaan varten tehneet jo paljon töitä. Tiedän asian varsin hyvin, koska osa viime vuosien toiminnoista on tapahtunut pihapiirissäni, luvallani tietenkin. Sopivia ja turvallisia paikkoja ei vain ole kovin helppo löytää ja aina joku haluaisi häätää heitä pois.
      Olen yrittänyt mahdollisuuksieni mukaan tarjota heille tilaisuuden, koska nuorten hyviin harrastuksiin satsaaminen on viisautta, jos mikä. On parempi, että heille on tarjolla harrastus- ja kokoontumistuspaikkoja, kuin että he hengailisivat vain jossain bussipysäkeillä, kaupan pihoissa ym. vailla mitään tekemistä.
      Onneksi Vesilahden kunnan päättäjät ovat tämän tajunneet ja panostavat asiaan. Siitä koituu aluksi toki menoja, mutta aivan varmasti lopullinen saldo jää plussan puolelle reilusti. Nuorten tilanne nykymaailmassa ei todellakaan ole helppo. Opiskelu- ja työpaikat ovat kiven alla. Missään ei saisi olla ja vanhemmat ovat muuttuneet suurelta osaltaan yhä itsekkäämmiksi. Lasten kasvatus on jäänyt retuperälle. Pääasia kun eivät häiritse vanhempia.
      Suurkiitos niille vanhemmille, jotka pitävät hyvää huolta lapsistaan kasvattaen ja tukien heitä ja jaksavat kuljettaa harrastuksiin yms.

      Rakensimme aikoinaan kaveriporukalla tenniskentän Rautialaan, kun sellaista ei lähistöllä ollut ja innostus oli iskenyt. Saimme sen valmiiksi talkoilla, mutta sen kunnossapito ja valmennustoiminta eivät olisi olleet mahdollista ilman kunnan pientä vuosittaista avustusta. Nyt toimintaa on pyöritetty yli kolmekymmentä vuotta.

      Olkaamme iloisia, että saamme asua näin kauniissa kunnassa ja meillä on tehty kuntalaisten hyväksi paljon hienoja päätöksiä ja henki kunnassa on hyvä.
      Ei pilata sitä, vaan kehitetään edelleen ja tuetaan nuorten hyviä harrastuksia.
      Vaaleissa kannattaa äänestää aikaansaavia ja positiivisia henkilöitä.

    • Entä muut?

      Niin... onko Vesilahdella todella niin paljon skeittaajia, että
      rakentaminen kannattaa? En tiedä. Onhan hyvin paljon muitakin harrastuksia ja kohteita, mitkä tarvitsevat rahallista tukea. Mikäli vielä vuosienkin päästä skeittiparkkilla on käyttäjiä, hyvä niin. Toivoisin vaan, että skeittaajien vanhemmat eivät ajattelisi vain omia lapsiaan vaan osaisivat ajatella koko kunnan tilannetta. Onko kysymyksessä marginaaliryhmä kuitenkin?

    • Home=hallitus

      Mistä rahat homeremontteihin?. Näihin "yllättäviin " homeilmenemiin on kyllä satojatuhansia laittaa,mutta voisiko joku kunnan päätoksiä tekevä elin selittää,mistä ne rahat yhtäkkiä saadaan,ettei tule sairaustapauksia , sen homeen takia.

    • sk

      Entä muut? Se skeittiparkin rakentaminen varmaan lisää niitä harrastajia kun porukka alottaa sen kerta on hyvät lähtökohdat harrastukselle

    • Autourheilu keskus

      Viimeyönä siellä joku jo poltti kumia jollain vanhalla rotiskolla,saas nähdä kauanko ne matalat kaiteet on ennenkuin ovat solmussa ja kuminpolttajan koslasta öljypohja halki. Moottoriratakin voitaisi rakentaa,että moottoriurheilijat saisivat purkaa paineitaan siellä viritetyillä vehkeillään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe