Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sekopää?

Whatisthis?

Voisiko jokua kertoa mitkä ovat skitsofrenian ennakko-oireet? Onko kellään kokemuksia millaisia oireita ilmestyi ennekuin sairastui skitsofreniaan?

38

3341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos jää liian pitkiksi ajoiksi yksin niin sairastuu ennemmin tai myöhemmin skitsofreniaan. Tämä on vain oma arvaukseni.

      • Toi on totta. Ei pitäisi olla liian pitkiä aikoja yksin. Oletko itse ollut pitkiä aikoja yksin? Minä olen mutta mittani alkaa olla täysi nyt..


    • Whatisthis?

      Onhan Suomessa paljon esim yksinäisiä nuoria ,mutta ei läheskään kaikki sairastu skitsofreniaan, pelkkä yksinolo ei sitä yleensä laukaise, halauaisn vaan tietää ennakko-oireista.

    • lääkärikinauttaa
      • psykoottinen-

        Virallista paskaa koko linkki!

        Ensinnäkin siellä on noin puolet "oireista" lääkkeiden aiheuttamia, ei itse sairauden mm: Hajanainen puhe, puheen köyhtyminen, hajanainen käytös, tahdottomuus, anhedonia, tunneilmaisun latistuminen, epäsopiva tunneilmaisu ja kognitiiviset puutokset. Nämä kaikki tekee antipsykootit ja hyvinkin pian. Ne tuhoaa ihmisen aivot ja sieltä varsinkin tunnekeskuksen sekä muunkin ajattelun, siihen perustuu niiden toimivuus sairauden oireisiin!

        Mulla ei ole koskaan ollut mitään noita ja oon 100% skitsofreenikko. Mutta mä en ole syönyt noita paskalääkkeitä muutamaa viikkoa enempää toisin kuin muut skitsofreenikot tässä maassa. Sama on jo huomattu tutkimuksissa missä on verrattu ei lääkittyjen aivoja ja lääkittyjen aivoja, tuhot näkyy lääkityillä magneettikuvissakin ensimmäisestä lääkkeen käyttövuodesta eteenpäin enenevässä määrin. Törkeetä valhetelua lääkäreiden puolelta pimittää lääkkeiden aiheuttamat vauriot laittamalla ne itse sairauden oireeksi. Mä en usko tohon viralliseen tietoon pätkääkään! Ajatelkaa ihmiset omilla aivoillanne!

        Ainoat oireet mitä mulla on ollut kognitiivisella puolella on ollut muistiin liittyviä, ja se on täysin loogista ihmiselle, joka elää valtavan stressin keskellä 24/7 sekä monesti ei nuku öitään pelon tähden kovinkaan hyvin. Sitten toi, kun on jatkuvassa tunnemylläkässä ja pitkään siihen väsyy lopulta ja tulee sitä masennusta, joka voi ilmetä tuona kyvyttömyytenä tuntea. Se on täysin normaali seuraus itse tilanteeseen. Molemmat palaavat, kun itse tilanne korjautuu! Silti sen "masennuksenkin" keskellä tunnet tunteita, kuten iloa aamukahvikupistasi, josta et tuntisi iloa, jos olet antipsykoottilääkityksellä. Siinä on se ero! Näitä mulla on ollut mutta se on täysin eri asia, kuin mitä tuossa listassa sanotaan.

        Mää kokeilin aikanaan sen Seroquelin, kun vielä uskoin tähän hoitojärjestelmään ja luulin, että jotakin apua voisi olla saatavilla. Joo, pari päivää olin ihan onnesta soikeena, kun kaikki mun kurjat tunteet lähti pois, mun sen hetkinen kaksisuuntainen sekatila rauhoittui ja ei ollut enään kymmenen ajatusta samaan aikaan vaan vähemmän. Ahdistus lähti, harhaiset ajatuskuviot lähti. Tuntui, että vihdoin voi levätä. Mieli oli rauhallinen. Sitten huomasin, ettenhän minä tunne yhtään mitään. Millään ei ollut mitään väliä. Olisin voinut vaikka sahata oman käden irti, ei haittaa. En tuntenut mitään tunteita ketään ihmistä kohtaan, kaikki mun rakkaus, ihastus kaikki olivat kadonneet. Mistään en saanut iloa. Mikään ei tuntunut miltään. Itse elämä oli kadonnut. Tunsin oloni täysin psykopaatiksi joka voisi toteuttaa mitä kamalimpia asioita, ei ole pidäkkeitä, ei sääliä, ei empatiakykyä. Tämä siis muutamassa päivässä lääkkeestä! Olin toinen ihminen kuin olin ollut ennen. Rauhallinen mieli olikin tyhjä mieli, siellä alkoikin kadota kaikki ajatukset! Lopulta se paljastui yhä selkeämmin, että vaikka halusit ajatella jotain et pystykään siihen!

        Olin ennen lääkitystä ollut huippuhyvä kielissä, se tuli luonnostaan. Lääkkeen lopettamisen jälkeenkin olen joutunut tavallisten suomalaisten tasolle, jossa joudun hakemaan sanoja eikä kieleni taivu niinkuin ennen. Siis muutamassa viikossa Seroquel tuhosi mun aivoja sen verta pysyvästi, että menetin tämän lahjan osittain! Sama tapahtui mun fyysiselle notkeudelle se hävisi ja aivot ja liike tuntuvat takkuavan.

        Tuntuihan se aluksi kuin Taivaan lahjalta se lääke siinä tilanteessa, ymmärrän siinä mielessä hyvin ihmisiä, jotka haluavat syödä sitä mutta ei pitemmän päälle. Se vie kaiken ja millä kustannuksella se kaikki tuleekin! Aivot tuhotaan ja koko ruumis kärsii lopulta erillaisista sairauksista. Kun lopulta ei aivot toimi, eihän silloin ole niitä sairaita ajatuksiakaan, kun lääke estää ylipäänsä sen ajattelutoiminnan. Sama tehdään vaikeille tunteille: pelolle, ahdistukselle yms. Ja se tulee sen kustannuksella, että koko tunnekeskus tuhotaan. Et tunne mitään! Tätä on lääkkeiden tuoma apu!

        Minusta on törkeetä että tämä tuhoaminen laitetaan kaiken kukkuraksi itse sairauden aiheuttamaksi! Saisitte hävetä lääkärit!

        Ei ollut helppoa elää läpi tätäkin kuinkahan monetta jo psykoosia mutta mulla on sentään vielä terveet aivot jäljellä sekä olen hengissä mitä en taatusti olisi jos olisin syönyt mulle määrätyt lääkkeet. Sekä nyt, Kiitos Herralle, mulla on pysyvää parantumista sekä ymmärrys sairauden syistä, mun ei tarvi pelätä jotakin psykoosipeikkoa, mitä muut tuntuu pelkäävän, tiedän kyllä mistä se tulee ja mistä ei tule ja kuinka kaiken senkin läpi Herra mut on jo vienyt, ei se niin kamalaa ole.
        Mutta ihmisille sanoisin vain sen, että miksi se on niin vaikeaa kulkea sen sairaan vierellä siinä arjessa ja auttaa sitä sairasta omalla toiminnallaan? Mulla ei jäänyt yhtään tosiystävää tämän kaiken keskellä. Ihmiset on hirveän itsekkäitä ja sääli on kortilla. Eikä montaa ihmistä löytynyt, joka olisi edes tajunnut sen, että lääke ei ole ratkaisu vaan se on sairaus ja kuolema. Miksi?

        Mää en suosittele kenellekään mitään psyykelääkettä!


    • jk

      ei ole

      • kdijksjkcfdlx

        Miks ihmeessä sun pitää jokaikisellä palstalla käydä aina kommentoimassa jos ei ole mitään oikeaa asiaa!!?? Aina vaan tuo sama virke "ei ole" tai "vai niinn" sä oot ihan helvetin ärsyttävä!!!


    • Voi olla että skitsofrenian ennekko-oireet on keskittymisvaikeuksissa. Sitten kun joku kertoo sinulle mitä teet vaikka olet sen hyvin tiennyt ennen sitä selostusta mikä sitten tulee niin sinulla on skitsofrenia.

      • psykoosia_pukkaa

        Psykoosia pukkaa.
        Omanelämänsäsisäinenselostajapuuttuujokaasiaan..


    • Enää 2cm jäljellä

      Puhun iltaisn pinkille lohikäärmeelle huoneeni nurkassa. Se käskee minua puremaan itseltäni hepin irti. Olen järsinyt siitä jo pari senttiä. MItä minun pitäisi tehdä. Jatkanko järsimistä vai hakeudunko hoitoon?

      • ...

        Tuletko onnelliseksi siitä, että pilkkaat sairaita ihmisiä???


    • Fuck You!!!

      Ilmeisesti jotkut "terveet" kokee eri mielisairaudet jotenkin huvittavana asiana, mut kyllä se hymy yleensä hyytyy kun joku mielenterveydenhäiriö tulee itselle tai jollekkin läheisistä :D

    • PlasticRobot

      Mielenterveydenhäiriöt ovat erittäin yleisiä Suomessa, todella monia ihmisiä koskettaa tämä aihe ja joku kehtaa tulla tekemään siitä pilkaa, tuollainen ihminen taitaa itse olla sairas, suosittelen hakeutumaan hoitoon.

    • Juttu tais olla skitsofrenian ennekko-oireista. Joku pikku vitsi kait piristää menoa,niitä transvestiitteja näin Thaimaassa ja en tiedä mitkä heitä on kehoittanut sukupuolileikkaukseen. Jos se on joku liskon näköinen niin sinuna en uskoisi.

      Omien kokemuksieni mukaan kirjoittelen kun on tehty diagnoosi. Minulle ei liskot eikä lohikäärmeet puhele mutta saatan kyllä saada mieleeni minkälaisen sanoman tahansa. Ne voi sattua ja osua omaan henkilöhistoriaan ja olla loukkaaviakin. Ei ole järin hauskaa jos mielessä pyörii vaikka sukulaisista kaikenlaista loukkaavaa vaikka heistä on ajatellut takavuosina ihan toisin. Tai jostain takavuosien kaverista.

      Se tai ne,mitä sitten ovatkin voivat vaikuttaa ihmisten välisiin keskusteluihin ja sillä tavalla konkreettisesti vaikuttaa. Kun se kohdalle osuu vaikkapa omien vanhempien kanssa niin sinisetkin lohikäärmeet sängyn päädyssä on ihan kivaa seuraa.

      Skitsofrenia on vakava sairaus. Sitä voi miettiä mihin tekeoihin mikäkin ihmisen ajaa ja toivoa parasta omalle ja läheisten osalle. Joku voi aika paljon ihmetellä sitä muutosta mikä ihmisessä vuosien mittaan tapahtuu ja mikä sen aiheuttaa. Ei varmaan toisten ihmisten puheet ole kaikki kaikessa vaan jotakin muutakin vois olla meneillään.

      Mitkä ne ennekko-oireet on olis ihan kiva tietää itsekin?

      • ...

        "Mitkä ne ennekko-oireet on olis ihan kiva tietää itsekin?"

        Tässä näitä lueteltuna:
        http://www.skitsofreniainfo.fi/tunnista-oireet/ennakko-oireet
        Vaan kuinka kukaan noiden perusteella voi mitään epäillä? Tuollaisia asioitahan voi kokea kuka vaan, ei ne välttämättä ollenkaan liity johonkin skitsofreniaan.


      • psykoottinen-
        ... kirjoitti:

        "Mitkä ne ennekko-oireet on olis ihan kiva tietää itsekin?"

        Tässä näitä lueteltuna:
        http://www.skitsofreniainfo.fi/tunnista-oireet/ennakko-oireet
        Vaan kuinka kukaan noiden perusteella voi mitään epäillä? Tuollaisia asioitahan voi kokea kuka vaan, ei ne välttämättä ollenkaan liity johonkin skitsofreniaan.

        Täyttä potaskaa koko skitsofreeniaopas: skitsofreenian varhaiset varoitusmerkit. Noiden perusteella kenestä tahansa voidaan luokitella skitsofreenikoksi, eli lääkärit eivät erota edes skitsofreenikkoja! Haa, haa, siis vielä tyhmempiä kuin mitä olin edes kuvitellut! Turhaa porukkaa kaikki psykiatrit! Ne ei tajua tämänkää sairauden olemusta!

        Ja kristittyjä vainotaan, se näkyy tuossakin listassa. Ääriuskovaisuus on luokiteltu sairauden oireeksi. Ja Suomessa pitäisi olla uskonnon vapaus. Ei toteudu! Että aika törkeetä!

        ...ja kyllä tässä ei tiedä itkeä vain nauraa..."kummalliset vaatteet" ;D Are you real people? Hei, haloo psykiatrit, ketä te oikeasti leimaatte skitsoiksi? Että jos on köyhä eikä ole kunnon vaatteita tai vaikka hippi, saa skitso diagnoosin! Voi hyvää päivää sentään! :D :D TE OLETTE TÄYSIÄ PELLEJÄ KAIKKI PSYKIATRIT!


      • 85678876543
        psykoottinen- kirjoitti:

        Täyttä potaskaa koko skitsofreeniaopas: skitsofreenian varhaiset varoitusmerkit. Noiden perusteella kenestä tahansa voidaan luokitella skitsofreenikoksi, eli lääkärit eivät erota edes skitsofreenikkoja! Haa, haa, siis vielä tyhmempiä kuin mitä olin edes kuvitellut! Turhaa porukkaa kaikki psykiatrit! Ne ei tajua tämänkää sairauden olemusta!

        Ja kristittyjä vainotaan, se näkyy tuossakin listassa. Ääriuskovaisuus on luokiteltu sairauden oireeksi. Ja Suomessa pitäisi olla uskonnon vapaus. Ei toteudu! Että aika törkeetä!

        ...ja kyllä tässä ei tiedä itkeä vain nauraa..."kummalliset vaatteet" ;D Are you real people? Hei, haloo psykiatrit, ketä te oikeasti leimaatte skitsoiksi? Että jos on köyhä eikä ole kunnon vaatteita tai vaikka hippi, saa skitso diagnoosin! Voi hyvää päivää sentään! :D :D TE OLETTE TÄYSIÄ PELLEJÄ KAIKKI PSYKIATRIT!

        Ääriuskovaisia ei ole olemassakaan, on vaan erilaisia kristillisiä ryhmiä eli seurakuntia ja jokaisella seurakunnalla on omia tapojaan.


    • Aloittaja...

      Sehän tässä just pelottaa että onko nämä oireet vaan sitä normaalia käytöstä vai oikeasti alkava vakava sairaus...

    • Kannattaa varmaan selvitellä psykoosista jos haluaa perustavaa laatua olevaa ymmärrystä skitsofreniasta. Voihan se olla että olin yksinkertaisesti hullu ennen skitsofreniapsykoosidiagnoosiani. Toivottavasti en sentään paha tai jollakin kummalla tavalla kieroutunut. Syntymähullu saatan olla edelleen mutta toivon silti että loppu hyvin kaikki hyvin.
      Kyllä minä jotain psykoosista tiedän. Onko skitsofrenia jatkuvaa psykoottisuutta ja siten mielen sairautta vai olikohan ne joskus ammoisina aikoina hulluja??

      Apua,nyt menee konseptit sekaisin mutta hymyä huuleen niin se taas siitä huominen koittaa.

      • Psykoosihan on yksinkertaisesti sitä että todellisuudentajusi pettää,alat nähdä ja kuulla harhoja. Lisäksi järjetön väsymys etkä jaksa tehdä muuta kuin nukkua. Tai niin se alkoi minulla. Kunnes toiset huomasivat olotilani ja veivät hoitoon. En todellakaan itse ymmärtänyt olevani niin sairas. Ihmettelin vain miksi en osannut enää tavallisia asioita,kuin esimerkiksi leipoa. Aivot tilttas,ei sille mitään mahtanut. Ja ennen psykoosia olin popsinut masislääkkeitäkin ja koitin niiden turvin mennä eteenpäin kunnes tuli burn out.Koska elin vain suorittamisen maailmassa. No nyt olen parannellut itseäni uhkeat 13 vuotta,siis lääkkeet ja terapiat ja sairaalahoidon sekä asuminen kuntoutumiskodissa pari vuotta. Nyt elänyt 8vuotta täysin itsenäisesti mutta en löydä elämänkumppania... Välillä ajattelen ettei ollut vaan oikea mutta kyllä minussa on jotain vikaa kun en pysty paria viikkoa kauempaa edes seurustelemaan. Tai pari yritystä kaatuneet siihen että mies on tuntunut tosi lapselliselta tai sitten joku mielenterveyden häiriö ollut että tuntunut liian julmalta. Vaikeaa..??


      • toistaviikkoanukkumatta

        "Lisäksi järjetön väsymys"
        Ei välttämättä.
        Mikään ei tunnu missään.


      • psykoottinen-
        Iki-ihana kirjoitti:

        Psykoosihan on yksinkertaisesti sitä että todellisuudentajusi pettää,alat nähdä ja kuulla harhoja. Lisäksi järjetön väsymys etkä jaksa tehdä muuta kuin nukkua. Tai niin se alkoi minulla. Kunnes toiset huomasivat olotilani ja veivät hoitoon. En todellakaan itse ymmärtänyt olevani niin sairas. Ihmettelin vain miksi en osannut enää tavallisia asioita,kuin esimerkiksi leipoa. Aivot tilttas,ei sille mitään mahtanut. Ja ennen psykoosia olin popsinut masislääkkeitäkin ja koitin niiden turvin mennä eteenpäin kunnes tuli burn out.Koska elin vain suorittamisen maailmassa. No nyt olen parannellut itseäni uhkeat 13 vuotta,siis lääkkeet ja terapiat ja sairaalahoidon sekä asuminen kuntoutumiskodissa pari vuotta. Nyt elänyt 8vuotta täysin itsenäisesti mutta en löydä elämänkumppania... Välillä ajattelen ettei ollut vaan oikea mutta kyllä minussa on jotain vikaa kun en pysty paria viikkoa kauempaa edes seurustelemaan. Tai pari yritystä kaatuneet siihen että mies on tuntunut tosi lapselliselta tai sitten joku mielenterveyden häiriö ollut että tuntunut liian julmalta. Vaikeaa..??

        "Ihmettelin vain miksi en osannut enää tavallisia asioita,kuin esimerkiksi leipoa. Aivot tilttas,ei sille mitään mahtanut."

        Mitähän lääkkeitä sinä olet popsinut? Oletko ottanut huomioon, että masennuslääkkeetkin voivat laukaista psykoosia? Sekä tuhota aivoja muutenkin?

        Mulla ei minkään psykoosin aikana, joita on ollut lukuisia koko elämäni aikana ole missään vaiheessa menettänyt niitä taitoja mitä jo ennestään osaan! Ei missään psykoosissa! Mää ihmettelen tätä lääkäreiden viljelemää "virallista totuutta"? Olen sitä mieltä, että antipsykootit tekee sitä ihmisille ja kaikki mulle tapahtunut heikennös on tullut itse lääkkeistä ei mistään muusta! Masennuslääkkeetkään ei ole mitään karkkia, jos niitä syö pitkään!

        Mää olen joutunut selviämään suurimmaksi osaksi yksin ja täysin ilman apua (muutama poikkeus on)lukuisien psykoosieni läpi sekä monesti sen keskellä vielä tukemaan niitä "terveempiä ihmisiä" tai jotka ovat tarvinneet mua. Mua on nimenomaan auttanut järki ja omatoimisuus todellisuuden tajun pettäessäkin. Ei ole ollut edes varaa jäädä sängyn pohjalle säälimään itseään. Oisin kuollut nälkään! Väsyttänyt on koko elämä! Mutta Herra on mua auttanut! Olen sitä mieltä, että itse todellisuuden tajun menetys on siinä mielessä auttanut jaksamaan, että kun et ole tajunnut oman tilanteesi vakavuutta, et ole edes nähnyt sitä niin synkkänä! Monet maaniset psykoosit ytimeltään auttavat jaksamaan ja kestämään tästä syystä! On parempi, kun ei aina tajuakaan kaikkea juuri silloin, se musertaisi alleen! Tämä on myös yksi psykoosin tarkoitus ja miksi sitä tuleekin!

        Mää olen sitä mieltä, että toiset vaan lakkaa yrittämästä, kun toiset vielä silloinkin yrittää. Muuta eroa ei ole ihmisissä. Tämä on kaiken itsemurhankin ydin! Multa on kuollut yksi kaveri, joka teki itsemurhan. Hänellä luultavasti oli skitsofreenia mutta ei halunnut puhua siitä tai ongelmistaan mulle vaikka mää olin kertonut kaikki omani. En saanut sitä ihmistä avautumaan. Paremmin hänellä meni kuin mulla. Opiskelikin vielä. Ulkoisesti oli paljonkin hyvää. Sisäisesti tietysti paha olla, niinkuin oli mullakin. En silti koskaan ole ymmärtänyt hänen ratkaisua. Hän ei edes antanut kenenkään auttaa, patos kaiken sisään. Toisin kun mulla on ollut, ettei ole ollut montaakaan, joka auttaisi! Ja puhunut olen kuin Runeberi.

        Itsesääli ja periksi antaminen on pahimmat asiat, niillä ihmiset paljon pienemmistäkin asioista eivät selviä. Niin kauan kuin on elämää, on toivoa. Kuolema sinetöi kaiken. Mää pidän periksi antamista itsemurhan edeltäjänä. Tarkoitan tällä periksi antamisella sitä, että lakkaa välittämästä mitä itselle tapahtuu ja antaa vain kaiken mennä mitä ikinä siitä sitten seuraakaan. Se on tietoinen valinta! Itsemurha on lopullinen itsensä hylkääminen ja periksi antaminen sen esiaste. Mää pidän itsensä hylkäämistä ja itsemurhaa syntinä, sillä silloin et enään itsekään rakasta itseäsi. En tarkoita tällä siis sitä, että nukkuu pois normaalia väsymystä.


      • psykoottinen- kirjoitti:

        "Ihmettelin vain miksi en osannut enää tavallisia asioita,kuin esimerkiksi leipoa. Aivot tilttas,ei sille mitään mahtanut."

        Mitähän lääkkeitä sinä olet popsinut? Oletko ottanut huomioon, että masennuslääkkeetkin voivat laukaista psykoosia? Sekä tuhota aivoja muutenkin?

        Mulla ei minkään psykoosin aikana, joita on ollut lukuisia koko elämäni aikana ole missään vaiheessa menettänyt niitä taitoja mitä jo ennestään osaan! Ei missään psykoosissa! Mää ihmettelen tätä lääkäreiden viljelemää "virallista totuutta"? Olen sitä mieltä, että antipsykootit tekee sitä ihmisille ja kaikki mulle tapahtunut heikennös on tullut itse lääkkeistä ei mistään muusta! Masennuslääkkeetkään ei ole mitään karkkia, jos niitä syö pitkään!

        Mää olen joutunut selviämään suurimmaksi osaksi yksin ja täysin ilman apua (muutama poikkeus on)lukuisien psykoosieni läpi sekä monesti sen keskellä vielä tukemaan niitä "terveempiä ihmisiä" tai jotka ovat tarvinneet mua. Mua on nimenomaan auttanut järki ja omatoimisuus todellisuuden tajun pettäessäkin. Ei ole ollut edes varaa jäädä sängyn pohjalle säälimään itseään. Oisin kuollut nälkään! Väsyttänyt on koko elämä! Mutta Herra on mua auttanut! Olen sitä mieltä, että itse todellisuuden tajun menetys on siinä mielessä auttanut jaksamaan, että kun et ole tajunnut oman tilanteesi vakavuutta, et ole edes nähnyt sitä niin synkkänä! Monet maaniset psykoosit ytimeltään auttavat jaksamaan ja kestämään tästä syystä! On parempi, kun ei aina tajuakaan kaikkea juuri silloin, se musertaisi alleen! Tämä on myös yksi psykoosin tarkoitus ja miksi sitä tuleekin!

        Mää olen sitä mieltä, että toiset vaan lakkaa yrittämästä, kun toiset vielä silloinkin yrittää. Muuta eroa ei ole ihmisissä. Tämä on kaiken itsemurhankin ydin! Multa on kuollut yksi kaveri, joka teki itsemurhan. Hänellä luultavasti oli skitsofreenia mutta ei halunnut puhua siitä tai ongelmistaan mulle vaikka mää olin kertonut kaikki omani. En saanut sitä ihmistä avautumaan. Paremmin hänellä meni kuin mulla. Opiskelikin vielä. Ulkoisesti oli paljonkin hyvää. Sisäisesti tietysti paha olla, niinkuin oli mullakin. En silti koskaan ole ymmärtänyt hänen ratkaisua. Hän ei edes antanut kenenkään auttaa, patos kaiken sisään. Toisin kun mulla on ollut, ettei ole ollut montaakaan, joka auttaisi! Ja puhunut olen kuin Runeberi.

        Itsesääli ja periksi antaminen on pahimmat asiat, niillä ihmiset paljon pienemmistäkin asioista eivät selviä. Niin kauan kuin on elämää, on toivoa. Kuolema sinetöi kaiken. Mää pidän periksi antamista itsemurhan edeltäjänä. Tarkoitan tällä periksi antamisella sitä, että lakkaa välittämästä mitä itselle tapahtuu ja antaa vain kaiken mennä mitä ikinä siitä sitten seuraakaan. Se on tietoinen valinta! Itsemurha on lopullinen itsensä hylkääminen ja periksi antaminen sen esiaste. Mää pidän itsensä hylkäämistä ja itsemurhaa syntinä, sillä silloin et enään itsekään rakasta itseäsi. En tarkoita tällä siis sitä, että nukkuu pois normaalia väsymystä.

        Elämä on elämisen arvoista,toivonkin että olisin saanut voimia näinä sairastamisen vuosina niin paljon että en pahottaisi mieltäni kovin pienistä asioista enää vaan olen kovasti vahvistunut omasta mielestäni


      • Iki-ihana kirjoitti:

        Elämä on elämisen arvoista,toivonkin että olisin saanut voimia näinä sairastamisen vuosina niin paljon että en pahottaisi mieltäni kovin pienistä asioista enää vaan olen kovasti vahvistunut omasta mielestäni

        Psykoosissa en ole ollut 13 vuoteen. Nyt vain turhautunut ja masentunut vähän pidemmän aikaa. Kumma tämä ihmisen pää...en tiedä onko se vahvuutta vai heikkoutta jos joskus käykin psykoosissa. Pitää kuitenkin osata kuunnella itseään ja sisintään että milloin meinaa sietokyky ylittyä ja ymmärtää lopettaa leikki siihen. Leikki ja leikki...elämä menee kuitenkin pääsääntöisesti hyvin..


    • NauranItkenHuudan

      Kun vain naurat hervottomasti ilman näkyvää syytä. Yksinäisyys on paha juttu:(

    • En ole ajatellut että masennuslääkkeetkin voivat aiheuttaa psykoosia? Jotain mirtazapiiniä se tais olla se masennuslääke. Mutta siinä meni monta vuotta ennenkuin psykoosi laukesi kun olin jättänyt ne lääkkeet pois. Varmasti sen takia sekosin kun patosin negatiiviset tunteet sisääni. En osannut vihata ketään ennenkuin elämääni tuli kauhea kotka(ex anoppini)joka ei arvostanut kuin rikkaita ihmisiä. Aivan kauhea ihminen,Hyi olkoon. Omaneduntavoittelija vain. Puhuminen ja ymmärretyksi tuleminen on avainasia tässä elämässä. Aina olen kuitenkin sen verran itseäni arvostanut etten itsemurhaa ole koskaan edes harkinnut.

      • psykoottinen-

        Negatiivisia tunteita kannattaa opetella suuntaamaan oikeisiin kohteisiin ajallaan ja rakentavasti eikä patoamaan sisäänsä ja itseen päin. Siinä käy huonosti! Tulee vähintään masennusta! Monen masennuksen takana on itseen käännetty viha. Joillakin se realisoituu itsemurhanakin. Hyvä, kun arvostat itseäsi etkä pidä sitä vaihtoehtojen listallakaan! Ei pidä olla väärällä tavalla kiltti, että ottaa ympäristöstään kaiken kakan vastaan, antaa kohdella itseään huonosti. Puhun tässä itsestäni. Olen ollut alistettu ihminen. Kauan meni, ennenkuin opin puolustamaan itseäni mutta se on ollut yksi terveyttä tuova tekijä. En ota enään shittiä vastaan. Tuntuu, että noita "kotkia" varmaan riittää jokaiselle mutta niistäkin selviää, jos osaa puolustaa itseään eikä suostu kenenkään kynnysmatoksi. Tämäkin on sitä itsensä rakastamista oikealla tavalla, että ei suostu minkäänlaiseen pahoinpitelyyn on se sitten henkistä tai fyysistä.

        Kyllä vain masennuslääkkeistäkin voi tulla psykoosia ja myös tuosta sinun mainitsemastasi lääkkeestä ja myös sen lopettamisen jälkeen lopetusoireina mutta tuskin kuitenkaan noin myöhäisessä vaiheessa, että vasta vuosien jälkeen? Olisi se alkanut lääkkeen lopettamisesta viimeistään?


      • 43244oops

        Tyypillistä terapiassakäyneen ihmisen horinoita. Ei negatiivisia tunteita pysty patouttamaan.


    • Flkf

      Eristäytyminen, ahdistus, pelot, mielenkiinnonkohteiden vähentyminen tai pakkomielteinen kiinnostus johonkin ei normaalina pidettyyn, epänormaali käytös, mielihyvän puute,paniikit, masennus, epätodellinen olo, sekanainen ajattelu, apatia, motorinen levottomuus ..... Kaikki voi liittyä myös moneen muuhun m.terveysongelmaan ..lääkkeiden/huumeiden/alkoholin käyttö lisää riskiä, geneettinen alttius, vaikea raskas elämä ja stressaava elämäntilanne myös.

      • mitään_sairautta_ole

        Eikö nuo kaikki ole ihan tavallisia elämän kokemuksia, mitä on ihan kaikilla.


      • kantahämesoifi

        Silloin tällöin kaikilla ihmisillä esiintyy ihan juuri tuollaisia tunnetiloja. Ei mitään patologista/sairasta. Ihmisillä on paljon elämänsä aikana erilaisia kokemuksia ja sattuneita tapahtumia, niin ei mikään ihme, jos tuollaisia tunteita ja tuntemuksia esiintyy.

        MIKSI NORMAALIT TUNNETILAT LUOKITELLAAN SAIRAUDEKSI JA NIITÄ LÄÄKITÄÄN JA SAADAAN IHMINEN LOPULTA SKITSOFREENIKOKSI? ONKO IHAN VAAN YLEINEN TAPA SYÖTTÄÄ LÄÄKKEITÄ TERVEILLE?


      • psykoottinen-
        kantahämesoifi kirjoitti:

        Silloin tällöin kaikilla ihmisillä esiintyy ihan juuri tuollaisia tunnetiloja. Ei mitään patologista/sairasta. Ihmisillä on paljon elämänsä aikana erilaisia kokemuksia ja sattuneita tapahtumia, niin ei mikään ihme, jos tuollaisia tunteita ja tuntemuksia esiintyy.

        MIKSI NORMAALIT TUNNETILAT LUOKITELLAAN SAIRAUDEKSI JA NIITÄ LÄÄKITÄÄN JA SAADAAN IHMINEN LOPULTA SKITSOFREENIKOKSI? ONKO IHAN VAAN YLEINEN TAPA SYÖTTÄÄ LÄÄKKEITÄ TERVEILLE?

        Lääkeyhtiöt hyötyy siitä, että normaalitkin ihmiset saadaan lääkityksen piiriin! Tekee voittoa! Rahanahneutta ja ihmisten hyväksikäyttöä sekin! Tämä on nykypäivän medikalisaatiota! Oletko huomannut, että nykypäivän muotisana on olla "masentunut", lääkityksellä on yksi sun toinen kadun tallaaja. Monet ihmiset pakenee epämiellyttäviä tunteitaan lääkkeisiin, kun ennen niitä paettiin alkoholiin ja suurin osa opetteli vain elämään niiden kanssa. Nyt kaikki epämiellyttävät olotilat halutaan poistaa elämästä mahdollisimman nopeasti ja pilleri antaa sopivan ratkaisun. Ei tarvitse edes kärsiä yhteiskunnan paheksuntaa niinkuin alkoholistien. Eikä kärsiä krapuloita.

        Nyt kaikki joka päivä pitäisi aina olla kivaa, eikä mitään vaikeaa tai kärsimystä! Asenne on muuttunut. Tämä sukupolvi on nautinnonhakuinen sukupolvi. Ennen surukin oli normaalia, nyt et saa enään itkeäkään, varsinkaan pitkää aikaa, kun joku on sua diagnosoimassa masentuneeksi! Varsinkin jos sulla on jo joku mielenterveysdiagnoosi pohjalla. Ihmiskuva on muuttunut, että tunteeton psykopaatti on normaalia ja tunteineen elävä ihminen "sairas" ja epänormaali! On kaiken maailman aikoja miten kauan saa surukin kestää. Kuka senkin keksi? Eikö ihmiset olekaan yksilöitä? Eikö toiset menetä enemmän kuin toiset? Kaikki suuret tunteet sekä pitkään jatkuneet luokitellaan joksikin diagnoosiksi. Räikeästi kärjistäen!

        Silti ihmiset janoavat suuria tunteita menemällä katsomaan vaikka Romeota ja Juliaa elokuvateatteriin! Kaikki haluaisivat sellaista mutta käytännössä arjessa he pitävät sitä järjettömänä ja hölmönä! Puolisokin valitaan yleensä järki ei tunneperustein ja sitten ihmetellään, kun on niin ankeeta harmaata arkea, taidan olla masentunut! Ei oikein tunnu mikään tässä miltään! Ihmisillä tuntuu olevan tällainen viha-rakkaus suhde tunteisiin. Haluttaisiin mutta sitten ei kuitenkaan haluttaisi. Vaakakupissa suurilla tunteilla on se, että välillä se on myös suurta kärsimystä! Haluttaisiin vain se kiva itselle mutta ei maksaa siitä tulevaa hintaa. Jos rakastat paljon jotakin ja menetät sen myöhemmin joudut suremaan ja itkemään luultavasti paljon enemmän kuin muut. Ehkäpä koko loppuelämäsi. Sait paljon - siis menetit paljon. Kuolemakin on fakta! Ennen tämäkin hyväksyttiin osaksi normaalia elämää, vaan miten on nyt?

        Kovuutta ja oman hyödyn tavoittelua pidetään yhteiskunnassa hyvänä asiana, koska sillä pääsee eteenpäin esim. työelämässä. Kaikenlaista tunteilua pidetään heikkoutena. Nämä ovat siis yhteiskunnan muuttuneita asenteita, joita pitää yllä media ja jotkut yksilöt. Kaiken takana on arvomaailma, joka loppupeleissä arvostaa vain maallista mainetta ja rahaa! Rahaa pidetään onnen takeena. Ja sieltäkin löytyy siis pohjimmiltaan ahneus sekä syvimmiltään rahasta on tullut monien nykypäivän ihmisten epäjumala, siltä odotetaan asioita mitä vain Jumala voi antaa: turvaa, onnea yms. Tehkää parannus!

        Antakaa kaikenlaisten tunteiden olla ja oppikaa arvostamaan niitä osana ihmisyyttä! Jumala on luonut tunteet, joten ne ovat osa ihmistä ja kaikki niiden kemiallinen poistaminen on siis Jumalan luomistyön rikkomista. Siitä ei voi seurata ihmiselle mitään hyvää.

        Mitä on elämä ilman tunteita? - Psykopaatti! Se vie elämästä sen suolan! Elämä on vain suorittamista. Mikään ei tunnu miltään. Mikään tunne ei estä tai kannusta tekemään jotakin. Missä on motivaatio elää?

        Tunteet tekevät elämästä elämisen makuisen! Ne antavat tavallisillekin päiville sen arvon, että elämä tuntuu elämisen arvoiselta. Elämän onnen hetket ovat monesti hyvin pieniä ja arkisia ja elämän kokeminen mielekkääksi punoutuu sadoista pienistä kokemuksista kokonaiseksi elämän mielekkyyden kokemukseksi. Silti vain Jumala voi antaa elämälle sen syvän tarkoituksen! Sekä mikä on elämämme merkitys? Jotkut asiat varmaan saamme tietää vasta Hänen luonaan taivaassa? Siellä paljastuu mikä vaikutus elämällämme on ollut muihin ihmisiin ja maailmaan?


    • psykoottinen-

      Vastasin tähän asiaa sivuten juuri toisessa ketjussa, joten linkki sinne on:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14188389/miten-skitsofrenia-alkaa

      Minun mielestäni koko skitsofreenian ydin on siinä, että kaikesta tulee HENKILÖKOHTAISTA ja sitä kautta harhaista. Katsot televisiota, luet kirjaa/lehteä, kuulet toisten puhetta, kuuntelet radiota, näet ihmisiä nauravan kadulla/puhuvan/tekevän jotain ja SE KAIKKI LIITTYY JOTENKIN SINUUN! Eli oma napa on korostunut.Esim. Luulet, että sinusta puhutaan pahaa, sinulle nauretaan, sinä olet syypää toisella puolen maapalloa tapahtuvaan tsunamiin, sinua varoitetaan heikoista jäistä televisiossa, sinulle Jumala antaa merkin muuttamisesta lintuparven lentämisellä ohitsesi, sinua vainotaan ja uhkaava katse oli merkki siitä että sinut halutaan tappaa, sinua vaanitaan lenkkipolulla ja sinua ollaan nappaamassa ufoalukseen. Kaikki on sinulle, sinua varten, sinusta, sinun vika ja sinussa! Tämä on psykoottisen harhamaailman ydin! Tämä taas on tullut elämisestä narsisti perheessä missä sinä ja todellisuus ei saanut olla olemassa vaan ULKOAPÄIN kaikki tuotiin sinulle!

      Kun psyykesi murtui ja aloit itsekin uskoa niihin syötettyihin valheisiin, menetit myös todellisuuden, sinähän jouduit silloin hylkäämään itsesi, omat ajatuksesi, kokemuksesi ja ympäröivän todellisuuden minkä tiesit. Tarkoittaa sitä, että sinä et voi luottaa siis itseesi, tunteisiisi, ympäristöön vaan kaikki pitää tulla ulkoapäin sinulle. Nyt sitten elät sitä kuinka kaikki tuodaan ulkoapäin sinulle. Ihan kaikki. Normaalitkin rajat puuttuvat koska olet tottunut elämään valheessa. Harhasi kertovat sinulle mitä sinulle on tapahtunut!

      Tästä ei paranna mikään muu, kuin tajuta oma (lapsuutensa) narsismin uhrina ja kaikkien valheiden hylkääminen. Sen seurauksena palautuu todellisuus ja lakkaat saamasta pakotettua todellisuutta harhojesi muodossa ulkoapäin! Eli palaat takaisin muiden ihmisten pariin ja alat tajuta, että linnut lentävät taivaalla ilman, että sillä on mitään tekemistä sinun kanssasi! Kaikki aidot psykoottiset on minun mielestäni narsismin uhreja! Ja tämä on sen seuraus.

      Kaikki muu outo ajattelu voi olla ihmisen omaa persoonaa, maailmankatsomusta, syntiä tai arvomaailmaa. Ei ne ole sairautta! Ihminen voi tuntea vaikka minkälaisia tunteita, se on normaalia!

      Valheessa eläminen sairastuttaa psykoosiin, elä siis totuudessa, jos haluat pysyä terveenä ja karta ihmisiä, jotka valehtelevat jatkuvasti sinulle asioista.

      Yleensä narsistien uhrit ovat muutenkin alistettuja ja siten joutuneet hylkäämään itsensä kuka milläkin tasolla. Tämä ylläpitää psykoosia monin eri tavoin. Siispä avain terveyteen on opetella rakastamaan itseään yhtä paljon kuin muitakin ja lopettaa kaikenlainen itsensä hylkääminen. Tätä siis voit tehdä lukuisin eri tavoin sitä itse tajuamatta kuten: et pidä huolta itsestäsi, aina priorisoit muut itsesi edelle, uskot muita enemmän kuin itseäsi, elät muita varten. Monet harhaäänistä kertovat näistä asioista omalla salatulla tavallaan. Pitää opetella tasapaino itsen ja toisten ihmisten välille sillä narsistit ovat vaatineet kaiken itselleen jättäen lähes ei mitään uhrille. Tämä pitää opetella. Jos olet lapsesta saakka joutunut tähän ei tämänkään oivaltaminen tule helpolla eikä opetteleminen ole helppoa. Jeesus on minulle tätä opettanut, en minäkään muuten sitä olisi edes tätä vertaa oppinut. Vielä olen matkalla. Herra on mua parantanut!

      Eli jos et tulkitse kaikkia elämäsi tilanteita jotenkin henkilökohtaisesti eikä sinulla ole harhojakaan kuten ääniä, en pitäisi sinua psykoottisena ollenkaan! Tästä sen voit tunnistaa itsekin! Kaikki viralliset skitsofreeniaoppaat voitte tunkea vaikka roskapönttöön, ne jos mitkä saavat terveetkin ahdistumaan ja luulemaan olevansa sairaita!

      On sitten täysin henkilön omasta henkilöhistoriasta kiinni mitkä tapahtumat/asiat hänen mielensä poimii elämästä kertomaan hänen harhaisista ajatuskuvioistaan. Jos hän pelkää paljon, hän näkee kaikkialla vihamielisyyttä. Jos hän toivoo jotakin, hän näkee niitä. Jos häntä on aina syyllistetty, hän näkee kaikkialla olevansa syypää. Jos hänellä on tarve mikä ei tule tyydytetyksi, hän voi harhansa kautta saada sille tyydytyksen ainakin hetkellisesti. Mikään ei tule sattumalta! Kaikki kertoo jostakin! Kenelläkään ei ole täysin samanlaista psykoosia sentähden! Kaikki tulkinta voidaan tehdä yksin henkilön sisältä käsin, ei ulkoapäin!

      Oman identiteetin löytyminen ja omien rajojen löytyminen ja vahvistaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä psykoosin estämisessä ja sen uusiutumisen estossa. Se, että oppii puolustamaan itseään ja rajojaan. Sekä, että oppii rakastamaan itseään yhtä paljon kuin muita kaikilla elämänsä alueilla! Jeesus on mua parantanut, kiitos ja kunnia Hänelle! Olen vielä matkalla, taas olen oppinut lisää tätä itsensä rakastamista ja tehnyt uuden läpimurron. Yksi asia kerrallaan! Mulla oli ennen koko identiteetti hukassa narsismitaustan vuoksi ja mm.siitä lähti Herra parantamaan minuakin! Olen parantunut huonosta itsetunnosta.

    • Anonyymi

      Tunnen yhden jolla on todettu ahdh mutta olen täysin varma että hänellä on myös skitsonefia myös kaikki oireet viittaa häneen on myös täysin väkivaltainen

    • Anonyymi

      Minulla on kokemusta ja myös tietoa olen lukenut on myös koulutus sellainen ihminen on narsisti haukkuu toista tekee toiselle ihmiselle pahaa sanoin ja teoin hän kuvittelee itse olevan täydellinen ja että muka toiset ihannoivat hakkaa toista ja että hän olisi täydellinen hän itse luulee asian olevan niin ja että hän voi tehdä mitä vaan kaikkea pahaa toisille eikä hän itsestään mielestään tee mitään väärin ja hän haluaa että häntä ihannoidaan ja se mitä hän väärin tekee hänen mielestään hän ei tee mitään väärin olen elämässäni kohdannut läheltä yhden henkilön joka on täysin narsistinen ja sanoo toisesta niin vaikka hän ei tarkalleenntiedä vaan hän on itse hänen kuvitelmissaan hän ajattelee myös että hän voi hakata toista pahastakkin ja haukkua syyttä suotta mut hänessä ei mitään vikaa eikä mitään väärin mukamas tee

    • Anonyymi

      Hiekkalaatikolle leikki--

      Skitsofreeni laatikolla: kukaa ei leiki
      Jumpe: ei ni
      Apina: ne on ilkeitä tosissaan
      Feikki-psykologi: teorioin ikävuosien merkitystä ihmisapinan ilkeyden merkitykselle jonka merkitys kuppilassa merkitsen alkoholilasin kylkeen jonka merkitsevästi kumoan yhden merkitsevän jälkeen luuppaillen tässä kunnes ilkeilen itseni edesmenneiden ilkeiden ilkeään kerhoon
      Poliitikko, persu: salo on paska paikka, siks hain eduskunta
      Poliitikko, kokomus: en osa kota leluja, ha ha teillä ei ole energia saada high-level monkey muuttama 600-900e kk vuokra töihi. Kukaa ei maksa teillä enää palkka. Seuraava etappinne. Hautausmaa
      Venäjä: tykitän kaikki finskit hautuumaille. Vittukumun aseen tähtäin ei toimi ja pansukki on 30-luvulta.

    • Anonyymi

      ennakko-oireet. yhteiskunta on täynnä salal--
      työttömän arki on yksi.
      miksei voi vain ottaa rahaa automaatista.
      käydä kaupassa ja syödä tomaattia.
      voisihan sitä viljelläkin.
      nyt on vain niin. että ykunta on täynnä
      kaiken maailman kieltäjiä.
      sallitut roolit. työtön. tai pillerin popsija.
      töissä ei saa olla. työ onkin yliarvostettua.

      14.90 salaliittoaiheinen lehti kaupassa. david icke
      ja alieneiden energiasota jäi mieleen.

      oireita lisää. kaikki alkaa jättää yksikseen.
      jopa työkkäri. sairaalalle voi esittää että on
      aivotoimintaa (ne haluaa testata sen)
      ja että muistaa avainten sijainnin.
      muistipelit no joo. maailma on kadonnut
      viihdyttämiseen. viihdyttämisestä tuli
      joskus tärkeämpää kuin oikeat asiat.

      viihdyttämisessä on monia puolia. sen sijaan
      että ihminen yleensä tukis köy-- se laittaa
      rahat netflixiin, disneyplussaan, iTunes-lahjakorttiin,
      ulkomaanmatkaan, köy-- on kirosana jollei asian
      syvälliset merkitsevyydet tavoita tai kosketa.

      täällä voi olla tällainen asenne että
      nakkaan pask*** köy-- ja teen omat
      lobs-- ja kiikutan niitä ympäri maailmaa
      ja ellei se pärjää paikkakunnan
      pikku-Nadalille jossain karvapallon
      lentoon lähettämisessä - teen vain j.mcenroet:

      huudan kentän laidalla
      teh bool was in

      skitsofreenikkona vedän vaan mömmöjä
      ja kun maailma katoaa joskus ympäriltä toivon
      vaan etten kertonut pahoille tyypeille mistään
      mitään...

      666 satanic temple on hyvä saitti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe