Panu Höglund Mäki-Ketelästä ja Muutoksesta

JM-K ja äärioikeisto

Höglundin mukaan Mäki-Ketelä toimi vilpittömästi ja hyvässä uskossa eikä ensin käsittänyt, minkälaiseen porukkaan oli tullut liittyneeksi mukaan:

"Jussi K. Niemelä on kertonut minulle, että profiloiduttuaan takavuosina julkisesti islamin kriitikoksi hän joutui rasistien hurmausyritysten kohteeksi, oletettavasti siksi, että nämä etsivät bulvaaneikseen näkyviä kasvoja, joita ei voitaisi suoraan yhdistää äärioikeistolaiseen alakulttuuriin. Kun Niemelä oli aikansa turhaan yrittänyt puhua poliittista järkeä ”maahanmuuttokriitikoille”, ennen kaikkea korostaa heille, että rasismista on jo poliittisista taktiikkasyistä otettava selkeä pesäero, jos haluaa kritisoida islamia, hän totesi touhun lopulta toivottomaksi, luopui leikistä ja joutui tietysti tuon sakin solvaus- ja nettivainolistalle. Syynä oli taaskin se, että heikäläisten kanssa ei koko puuhan kulttiluonteen vuoksi ole mahdollista olla sovinnossa eri mieltä - joko olet siinä mukana, tai olet mokuttaja, vihervasemmistolainen ja kommunisti, siihen väliin ei mahdu mitään.

Samalla tavalla kävi Muutos-puolueen pystyttäjälle Juha Mäki-Ketelälle, joka koetti selittää omilleen, miten politiikkaa käytännössä ja mielekkäästi tehdään: rasistit ja möykkääjät heittivät hänet lopulta pellolle puolueesta, jonka hän oli itse perustanut. Kuten olen aiemmassa kirjoituksessani todennut, tähän oli todennäköisesti syynä se, että Mäki-Ketelä kehotteli laumaansa määrittelemään tavoitteensa selkeästi ja yksiselitteisesti. Koska poikien päässä oli selvien poliittisten päämäärien asemesta luultavasti vain sekaisia fantasioita siitä, miten - lainatakseni erästä heikäläistä - ”valkoinen heteromies herää unestaan ja teurastaa, teurastaa ja teurastaa”, he ahdistuivat tästä patistamisesta ja syöksivät Mäki-Ketelän pois puolueen johdosta kaataen hänen niskaansa kuraa, solvauksia ja uhkailuja.

Fasistisen äärioikeiston maailmankuvassa on olemassa ”poliittinen korrektius”, ts, tietyntyyppinen vihertävien ja liberaalien asenteiden kokonaisuus, johon kuuluvat mm. ydinvoiman vastustaminen, rasismin vastustaminen ja feminismi. Heidän näkökulmastaan kaikki, jotka vastustavat jotain tämän kokonaisuuden osaa, ovat jotenkin moraalisesti velvollisia liittymään heidän riveihinsä ja vastustamaan koko hoitoa, mielellään heidän omilla törkeillä ja ihmisten vapautta loukkaavilla keinoillaan. Jos joku vastustaa vain joitakin tämän kokonaisuuden osia ja pitää toisia sen osia neutraaleina tai myönteisinäkin - kannattaa ydinvoimaa mutta vastustaa rasismia, mainitakseni yhden tavallisen esimerkin - fasistit tietenkin pitävät sellaista tyyppiä vaarallisena tavoitteilleen, koska hän on elävä argumentti heidän poliittista harhautustaan vastaan. He näet oikeuttavat törkeät otteensa sillä, että mitään ”poliittisen korrektiuden” osa-aluetta ei muka voi nykyisen poliittisen järjestelmän puitteissa ja sivistyneesti vastustaa. Joko vastustat koko ”poliittista korrektiutta” heidän joukkoihinsa liittymällä, tai sitten olet petturi - entistä pahempi petturi, jos esimerkiksi olet sitä mieltä, että maahanmuuttopolitiikkaa ehkä voisi tiukentaa, mutta ei heidän keinoillaan eikä heidän avullaan.

Juha Mäki-Ketelä, jolla on puoluehankkeensa vuoksi sisäpiirin kokemusta äärioikeistosta, on itse todennut, että tuo peräreikien leikkaamisilla uhkaileva estynyt kirjailija ei sinänsä ole oikeasti vaarallinen hahmo, mutta hän sanoi samassa yhteydessä näissä piireissä liikkuvan myös sen verran arveluttavia tyyppejä, että ”on syytä olla tarkkana, kelle ovensa avaa”. ”Muovi-Aatu” ei ehkä ole todellinen henkilö, mutta äärioikeiston rupusakkiosastoon on aina kuulunut runsaasti tavallisia ammattirikollisia - ei mitään liituraitaisia kummisetiä, vaan sellaisia rontteja, joilta on ote elämästä kadoksissa ja jotka yrittävät ottaa sen takaisin nyrkillä, puukolla ja pyssyllä. Tälle sakille tietysti nationalismi ja rasismi ovat tapa lainata itselleen edes jonkinlaista itsetuntoa: kun ei ole henkilökohtaisia saavutuksia joilla ylpeillä, täytyy ylpeillä kansallisuudella ja rodulla ja keksiä ulkomaalaiset sellaiseksi ryhmäksi, joka muka on itseä vielä alempana. Tällainen ihmisaines on arvaamatonta ja impulsiivista ja voi tehdä hyvinkin karkeita rikoksia seurauksia ajattelematta."

http://plaza.fi/ajassa/kolinaa-panuhuoneesta/perareian-kaivertajia-ja-muita-persuja

2

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuusto

      Hehee tarkottaako toi lainaus samasta blogista Jussi.K.Niemelän kommetista:

      Kerrassaan mainio teksti. Ei ole halla-aholaisissa miestä pyytääkseen uhkauksiaan anteeksi, ei ole heissä moraalia katumuksen osoittamiseen. Panussa on. Yesh!

      19.3.2012 klo 12.18, Jussi K. Niemelä (vierailija)
      Että Panuki harrastellut uhkauksia ja jopa pyydellyt niitä anteeksi, eikä vaan tyytynyt fantasisoimaan päihinampumisilla.

    • NiemeläOn

      Pelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      226
      1988
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      69
      1728
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1120
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      6
      1006
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe