Mitä Suomalaisuuden liitto ei halua sinun tietävän

Ryy.

15

109

  Vastaukset

  • On se sellainen ******** porukka, se SL!

  • Alkaako Hyenalla eväät loppua? On syytäkin pelätä - ennemmin tai myöhemmin Suomeen palautetaan avoin demokratia, jossa päätökset tehdään äänestämällä.

   • Avoin demokratia = Netti fennot päättävät. *heh*


  • Koskeeko se Soinin omaa perspuoluetta?

  • Voivoi, onko looginen ajattelu noille humanisteille jotenkin erityisen vaikeaa?

   Linkin takana joku kirjoittaa, että pakkoruotsin kritisoinnin takana on "patologinen ruotsi- ja Ruotsi-viha", jonka he väittävät johtuvan siitä, etten esimerkiksi minä, akateeminen pakkoruotsia vastustava vanhempi, ole koskaan "oppinut ruotsia, sen enempää kuin kirjoitusten ilmiasusta päätellen suomeakaan". Minä ja kaltaiseni emme oppineet koulussa "todennäköisesti myöskään mitään muuta" ja omaamme "täysin harhaisen ja virheellisen kuvaan Ruotsin, Ruotsi-Suomen ja Suomen historiasta".

   Kielivapautta perustellaan nykyisyydellä ja tulevaisuudella, menneisyys voisi nyt tässä asiassa levätä rauhassa. Tärkeintä ovat erilaiset lapset ja nuoret ja heidän tulevaisuutensa.

   Lapsemme tarvitsevat mielekkään opetussuunnitelman ja sen osana yksilöllisiä taustoja ja tavoitteita palvelevan kieltenopetuksen, kuten Ahvenanmaalla tai Ruotsissa. Miksi vihaisin näitä alueita ja niiden asukkaita, jos pidän heidän kieltenopetustaan mallikelpoisena?

  • Tuo Heyno tunnetaan hyvin US:n blogeista ja kommenteista.

   Kaveri on aivan sekaisin.

  • SuoLi ei pysty asialliseen keskusteluun. Heti mennään henkilökohtaisuuksiin.

  • Heidän kannattaisi siellä suolessa opiskella vähän, vaikka ruotsii...

  • "Pakollinen molempia kotimaisia koskeva opetus kouluissa on ilmeisesti ainoa kielipoliittinen asia, josta tässä ryhmässä pystytään keskustelemaan. Esimerkiksi Helsingin Sanomien Talous & Työ -sivujen juttu siitä, miten englannin kieli on tunkemassa suomea syrjään Suomessa - asia, johon olen moneen otteeseen aiemmin viitannut - ei tunnu kiinnostavan sen enempää aktiivisia kuin passiivisiakaan osallistujia."

   Heti alkoi potaskan esittämisellä Joukon jutut.

   • "...Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kaikki tulevana syksynä alkavat maisteriohjelmat ovat englanninkielisiä. Mikäli näin todella tapahtuu, tarkoittaa se sitä, että itsenäisen Suomen pääkaupungissa saa jatkossa ylempään korkeakoulututkintoon tähtäävää kauppatieteellistä koulutusta vain englannin ja ruotsin kielellä.

    Innovaatioyliopistoksikin tituleerattu Aalto panostaa voimakkaasti englannin kieleen houkutellakseen ulkomaalaisia tutkijoita ja opiskelijoita. Valtion varoilla tuetun suomalaisen yliopistokoulutuksen ensisijaisena tarkoituksena tulee kuitenkin jo yliopistolainkin perusteella olla tutkimuksenteon ohella suomalaisten opiskelijoiden kouluttaminen ja opiskelun mahdollistaminen suomalaisopiskelijoiden omalla äidinkielellä. Aalto-yliopiston näkemyksen mukaan mahdollisuus suorittaa kandidaatin tutkinto suomen kielellä riittää täyttämään lain vaatimuksen.

    Opetus- ja kulttuuriministeriöstä on arvioitu, että englannin kielen vahvistuva asema yliopistoissa voi vaatia yliopistolain muuttamista. Jos tähän mennään, on se virheellistä tiedepolitiikkaa. Laissa pitää jatkossakin säilyttää vaatimus siitä, että korkeakoulutusta tulee antaa suomen kielellä.

    Jo tällä hetkellä opiskelijat joutuvat monilla tieteenaloilla omaksumaan paljon englanninkielistä kirjallisuutta, sillä kaikkea materiaalia ei ole saatavana suomen tai ruotsin kielellä. Suurten ja hankalien asiakokonaisuuksien hahmottaminen ja syvällinen ymmärtäminen sujuu kuitenkin parhaiten opiskelijan omalla äidinkielellä. Laajan englanninkielisen kirjallisen materiaalin vastapainona opetusta tulee saada omalla äidinkielellä myös tulevaisuudessa.

    Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

    Aikooko hallitus puuttua siihen, että Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kaikki tulevan syksyn maisteriohjelmat ovat englanninkielisiä

    ja miten hallitus aikoo varmistaa, että suomi säilyy yliopistojen ja korkeakoulujen opetus- ja tutkintokielenä vastaisuudessakin?

    Helsingissä 28. päivänä helmikuuta 2013

    Jussi Niinistö /ps"

    http://www.suomalaisuudenliitto.fi/?page_id=17


  • Hey no kirjoittelee Panu H:n sivuilla - sivupersoonako trollille.

  • Onhan pakkomatematiikkakin! Pakkoruotsin vastustajat vihaavat ruotsia ja ruotsinkielisiä! Onko pakkoruotsin puolustajilla kaikki pastillit rasiassa?

  • Kaikille pakollista matematiikkaa ei ole yliopistoissa. Ei myöskään korkeakouluissa. Eikä ammattikorkeakouluissa. Mutta pakkoruotsi on - vielä toistaiseksi. Tosin sen lähtölaskenta on nyt hyvässä vauhdissa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   120
   6355
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   82
   3267
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2171
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   61
   1779
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1552