Voi pyhä sylvi taas

malin hysen

Työpaikallani on kielletty kaikki hajusteet, mutta yksi ihminen ei ole ymmärtänyt kiellon tarkoitusta, ja tuli työmaalle haisevana , sain reaktion välittömästi ja sairaalaan oli pakko mennä, ja nyt sitten yritän toipua, nyt on sitten kysymys että kuka maksaa sen sairas päivän josta ensaa korvausta, hajupakkaus vai työnantaja.
Miksi ihmisten pitää aina haista joltain muulta kun itseltään, onko se muka hienoa jotenkin pilata ilma toisilta jotka eivät kestä hajuja.
Tupalan poltosta on pidetty kovaa ääntä vuosikausia ja rajoituksia tehdään ja kieltoja tippuu että ei kukaan polttaisi, ja kun kyseessä on hajuvedet niin kukaan ei välitä mitään, hällä väliä jos yksi ihminen vähemmän, on periaate näillä hajuja rakastavilla ihmisillä.
Joten päättäjät, hajusteet aiheuttavat myös kalliita hoitokuluja yhteiskunnalle, miksi niistä ei oteta puhetta koskaan. Siksi tietenkin että myös päättäjät haisevat keinotekoisilta hajuvesiltä niin miehet kuin naisetkin. Nyky aikana haisee joka puolela minne vaan menee ei edes ruokakaupassa voi tehdä ostoksiaan ilman että saisi vaivoja hajusteista.
Onhan se niin että tämä yrkky ei jää ihon pinnalle vaan imeytyy soluihin ja ehkäpä juuri se tekee nämä ihmiset niin tunne köyhiksi etteivät ota toisten ihmisten olotilaan mitään huomiota.

24

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hajusteintolerantti

      Et ole ongelmasi kanssa yksin, meillä on yhdistys:
      Suomen Hajuste- ja Kemikaaliyliherkät ry

      Löydät nettisivut googlaamalla.

      Ihmiset uskovat mainoksiin, eivät tiedä käyttävänsä terveydelle haitallisia aineita, joita hajusteiksi kutsutaan. Tieto ei muuten mene helpolla perille, vaikka kuinka yrittäisi ketoa ja selittää.

      t. hajusteintolerantti

    • Tuoksuellerginen

      Samanlaisia kokemuksia on täälläkin.
      Itse olen alkanut puhumaan isoon ääneen omista allergioista. Vastutusta tulee, mutta yleensä niille jotka vastustavat ajatusta tulee aika pian vastaan samanlaisia tapauksia. No toivottavasti ovat alkaneet siitä oppia.
      Aina on paras puhua isoon ääneen omista allergioista, sillä eihän sitä tiiä todellakaan koska joutuu tajuttomuuden takia sairaalaan.
      Itse olen huomannut että ihmiset miettii omissa ajatuksissaan kuitenkin asian tärkeyttä ja ottavat opiksi. Olen kokenut itse sen että on mietitty sitä jälkeen päin ja n.1-2 vuoden päästä aletaan tunnustaan allergian merkitys.
      Tsemppiä vain puhumiseen allergiasta sillä eihän me muuten sitä saada todeksi.

      • mcs11

        näinköhän ihmiset tietää, että käsivoiteissa on parabeeni
        nimisiä säilöntäaineita, allergiariski - marketin ovessa..


    • OhMikäTuoksu

      Mieluummin otan Panacodia tai Tiranidia jatkuviin poskiontelokipuihin, kuin enää työpaikallani puhun tuoksuherkkyydestäni. Poskiontelotulehdusta ei ole, mutta kovia kipuja.

      • Novoivoi

        Hoidoksi hypnoosi ja akupunktio samalla. Sen jälkeen ei tunne hengitystä ollenkaan ja kipujakaan ei enää tunne.


      • 19+11
        Novoivoi kirjoitti:

        Hoidoksi hypnoosi ja akupunktio samalla. Sen jälkeen ei tunne hengitystä ollenkaan ja kipujakaan ei enää tunne.

        "Sen jälkeen ei tunne hengitystä ollenkaan ja kipujakaan ei enää tunne" . .ja kun on menettänyt tämän suojamekanismin, voi rauhassa vetäytyä odottelemaan home- ja kemikaalitoksiinien aiheuttamia jatkosairauksia, kuten näköhermotulehdusta, alzheimierin tautia tai vaikka imusolmukesyöpää.


    • 3+3

      Tuoksuherkät koetaan häiriköiksi:


      Joka toinen meistä alkaa voida pahoin, väsyy tai saa päänsärkyä (paha migreenikohtaus saattaa tulla) ja muita yleisiä ruumiillisia oireita ympäristömme tavallisista tuoksuista kuten tupakansavusta, tunkkaisesta sisäilmasta, lakan, maalin, kopiokoneen, pesuaineen, pakokaasun tai työtoverin parfyymin, partaveden tai hien tuoksusta. Tällaisella herkkyydellä ei ole toistaiseksi vakiintunutta termiä. Termi tuoksuherkkyys kuvaa ilmiötä ehkä parhaiten. Kyseessä ei ole allergia, vaikka herkkyys usein sekoitetaankin siihen.

      Työtehoa heikentävä tuoksu voi olla niin heikko, ettei sitä edes huomata.

      Tuoksuherkkyys on perinnöllinen ominaisuus. Se on hyödyttänyt esi-isiämme varoittamalla pilaantuneesta ruoasta, villieläimistä ja muusta epätavallisesta ja mahdollisesti vaarallisesta asiasta ja taannut siten paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä. Herkkyyttä ei pystytä mittaamaan objektiivisin keinoin eikä siihen ei ole toistaiseksi käytettävissä kunnollista hoitokeinoa. Antihistamiinit auttavat usein ainakin jonkin verran, mutta aivan liian moni joutuu oireittensa voimakkuuden takia käpertymään kotinurkkiinsa uskaltamatta lähteä edes kauppaan. Työpaikat onnistutaan tavallisesti saamaan siedettävän tuoksuttomiksi mutta nipottajan ja häirikön maineelta ei suojaa mikään.


      http://www.hajusteyliherkkyys.com/perustietoaSairaudesta.html

      • KEMIRA

        Kuulostaa todella itseltäni. Esim. tulostimesta tuleva paperi "tuoksuu" niin voimakkaalle, että oksettaa. Samoin painomuste, jotkin enemmän vielä kuin toiset. Metallipurkit, pesuaineet, jopa tavallinen paperi inhottavat. Nenäliinat tai muut on valittava ei- kierrätetyistä, koska ihottuma on taattu kierrätysmateriaaleista.

        Kaupoissa käynti on tuskaa, kassajonoissa oleminen voi tuoda kylkiäisenä pirullisen päänsäryn tai ruokahaluttomuuden. Tuntuu, että hajusteet jäävät hiuksiin, vaatteisiin, nenäonteloihin ja maistuvat suussa. Bussissamatkustamisen jälkeen on pakko pestä koko vaatekerta sekä hiukset, muuten "tuhisee" koko ajan. Monesti ihmisen hajuste on kuin lyönti vasten kasvoja, se karkoittaa paikalta, kiertelet kaupassa "etsien" hajusteetonta väylää. Töissäollessa on tainnoksissa erimerkkisistä pesuainejäämistä vaatteissa, joita ihmisillä on ja lisänä erimerkkiset muut tuoksut. Miksei pyykki voi tuoksua vain pestylle, miksi hajusteet?

        Alkaa kartella ihmisiä, jotka käyttävät kemikaaleja. "Siedätyshotoa" tarjoilevia riittää pyörryksiin saakka. Iho punoittaa, hajusteen takia esim. keskustelu hajustetun ihmisen kanssa on tuskaa. Olo on vaikea, jaksamaton ja kaipaa vain maalle, jossa ei olisi niin paljon kemikaaleja.

        Nipottajaa valitettavasti mm. kiusataan provosoimalla. Toivon vain enää, että hajustefriikitkin sairastuisivat, sillä tietoa on asiasta. Monien ihmisten läsnäolossa ongelma ei tule esiin. Mitä ihminen peittää; jos hajustaa itseään liikaa? Tuoksuttomia sarjoja on yltäkyllin, vaikkakaan nekään eivät tahdo kaikki sopia kemikaaliyliherkille. Tuoksut eivät paikkaa hygieniaa, sitä toivoo monen deodorantinsuihkijan ajattelevan.


    • voivee

      Meidän työpaikalla, jos on hajuyliherkkä, niin sitten vasta lisätäänkin tuplamäärä hajuvettä. Että ei kannata paljon puhua hajuyliherkkyydestä. Tapa ajaa sellainen työntekijä pois tai sitten saadaan siirrettyä toisiin tehtäviin, vaikka työterveyslääkäri on kehottanut puhumaan avoimesti hajuyliherkkyydestä ja kehottanut pyytämään hajusteetonta avokonttoria. Näin sitä huomioidaan muita.

      • KEMIRA

        Olen huomannut aivan saman asian: Jos sanoo tuoksusta, ihmiset ottavat sen henkilökohtaisena hyökkäyksenä; alkaen suihkia ja provosoida tuoksua ylenmäärin. Se on rinnastettavissa tapon yritykseen, sillä kemikaaliyliherkkyys on sama kuin esim. ruokamyrkytys. Elimistö alkaa puolustautua, voi huonosti ja ylireagoi viholliseen. Hajusteyliherkkyyttä ei voi edes parantaa.

        Työpaikoilla pitäisi ehdottomasti olla hajusteettomana. Allergialiiton mukaan ei edes hoitohenkilökunta tunnusta ongelmaa, vaan hajusteita käytetään.


    • Saaramalli

      No tuollaisella määrällä hajusteita aiheutetaan varmasti tukkoinen olo ja samalla myös poskiontelon tulehduksia, kun limakalvot ärsyyntyvät ja myös, jos on astma niin jatkuvaa hengenahdistusta ja ns. astmakohtaus on koko ajan päällä. Eihän noin voi kukaan tehdä.

    • Elviira-k

      Mutta jos on jatkuvasti hengenahdistusta sillohan on väsynyt, ärtynyt, tarkkaavaisuus kärsii. Tästähän pääsee sitten syyttämään sinua, kun et suoriudu tehtävistä optimaalisesti ja olet ärtynyt ja väsynyt. Kummallista.

      • annastiina4

        Hei

        Itselläni myös hajusteherkkyyttä (astma myös) ja muutama työkaveri käyttää voimakkaita hajuvesiä. Onko tähän muuta lääkitystä kuin Ventolinen ottaminen kohtaukseen, auttaako allergialääkkeet tms.

        Samoissa kokoustiloissa oleminen tosi vaikeaa.


      • Hajusteintolerantti
        annastiina4 kirjoitti:

        Hei

        Itselläni myös hajusteherkkyyttä (astma myös) ja muutama työkaveri käyttää voimakkaita hajuvesiä. Onko tähän muuta lääkitystä kuin Ventolinen ottaminen kohtaukseen, auttaako allergialääkkeet tms.

        Samoissa kokoustiloissa oleminen tosi vaikeaa.

        Ei auta lääkitys, vain välttäminen auttaa. Astmaatikot joutuvat lisäämään lääkitystä, mutta se ei auta, ellei syy poistu, ts. hajusteiden käyttöä lopeteta. Jatkuva altistus voi pahentaa oireita, osa ihmisistä ei pysty enää käymään töissä, eikä muuallakaan, missä on muita ihmisiä, jotka yleensä hajustettuja.


      • KEMIRA
        annastiina4 kirjoitti:

        Hei

        Itselläni myös hajusteherkkyyttä (astma myös) ja muutama työkaveri käyttää voimakkaita hajuvesiä. Onko tähän muuta lääkitystä kuin Ventolinen ottaminen kohtaukseen, auttaako allergialääkkeet tms.

        Samoissa kokoustiloissa oleminen tosi vaikeaa.

        Ihmetyttää, miksi jotkut hajustavat itsensä töihin. Sen ymmärtäisi vielä, jos illanistujaisiin laittaisi tuoksua, jos pystysi; mutta kyllä työpaikalla pitää jokaisella olla oikeus työrauhaan tuoksuja myöten. Valitettavasti myös hiustenmuotoilutuotteet lemuavat niin kauheasti, että pelkästään nekin tekevät jyskyttävän päänsäryn. Muotoilutuotteissa on lukuisia kemikaaleja, joita voisi verrata liiman haisteluun, tulos on sama. Ei ihme, että ihmiset eivät haista eivätkä maista enää mitään tässä hajuste- ja kemikalimeressä.

        Monesti palveluammateissa toimivatkin "jäävät mieleen" deodoranteistaan. Lähdet esim. hoitamaan migreeniä, joka on tullut hajusteesta, ja vastaanottava sairaanhoitaja "lyö lempidödöllään päähän".


      • KEMIRA
        Hajusteintolerantti kirjoitti:

        Ei auta lääkitys, vain välttäminen auttaa. Astmaatikot joutuvat lisäämään lääkitystä, mutta se ei auta, ellei syy poistu, ts. hajusteiden käyttöä lopeteta. Jatkuva altistus voi pahentaa oireita, osa ihmisistä ei pysty enää käymään töissä, eikä muuallakaan, missä on muita ihmisiä, jotka yleensä hajustettuja.

        On epäreilua, että toiset joutuvat syömään; yhtäkaikki; kemikaaleja sen takia, että toiset käyttävät ylenmäärin teknokemian sontaa. Ei raittiin ilman puolesta moni välitä, mutta samalla he itse voivat ehkä huonosti. Ketään ei kemikaali iholla tai hengityksessä terveytä. Millä vuosimiljoonalla tämä tunnustetaan? Ei ehkä koskaan, sillä teknokemian ylijäämä pakataan kauniisti, syötetään ihmisille ja jokainen suomalainenkin on itseasiassa "höyryissä", halusi tai ei, kiitos hajustefriikkien.


    • Kantapäänkautta

      Hajusteet työpaikalla voivat olla haitta yliherkkyysoireista kärsiville mutta myös muille tilojen käyttäjille. Huomaavainen työtoveri ottaa asian vakavasti, jos tieto oireilusta tulee ilmi. Päätöksen oman terveysasiansa julkistamisesta tekee asianomainen itse. Jos kertominen ei johda hajusteiden käytön välttämiseen, työpaikan työsuojelu on velvollinen reagoimaan. Työpaikalla noudatettavista pelinsäännöistä tulee sopia työsuojelutoimikunnassa. Vastuu työntekijöiden työterveydestä ja turvallisuudesta on työnantajalla, joka kuulee tällaisessa asiassa työsuojelutoimikunnan ja työterveyshuollon näkemyksen ja ryhtyy toimenpiteisiin. Hajusteista aiheutuva oireilu on työpaikan sisäilmaan liittyvä asia ja kuuluu työsuojelun hoidettavien asioiden piiriin.

    • Rötväke

      Työpaikallani on kielletty kaikki hajusteet, mutta yksi ihminen ei ole ymmärtänyt kiellon tarkoitusta, ja tuli työmaalle haisevana , sain reaktion välittömästi ja ........

      Kuten tämän ketjun aloittaja totesi aina löytyy niitä, ketkä eivät välitä. Samalla tavalla menetellään myös, kun on sisäinen kilpailu työpaikoista. Kiusaa se on pienikin kiusa, mutta ei kannata antaa periksi. Tsemppiä.

    • justjoo

      Valitettavaa, jos elämänne on vaikeaa, mutta ei ihan oikeasti voida kaikkea kieltää vain siksi, että jotakuta haittaa. Jos mulle puhkeaa huomeena ihan järkyttävä välkoisen värin pelko - leukofobia - niin poistetaanko Suomesta kaikki valkoinen? Jos saan hengenahdistusta aina, kun näen valkoisia asioita?

      Nuo "joka toinen saa väsymystä hajusteista" tyyppiset väittämät on niin naurettavia, että teette vaan istellenne hallaa, kun niitä levitätte.

    • diipadaadiipadaa

      Ei tarvitse tehdä itselle hallaa. Olkaa onnellisia, kun ei ole hengitystiesairauksia. Me joilla on, tuuletamme työhuoneen riittävän usein, niin ei haittaa hajusteet :)

    • Näin me teemme

      Pois kaikki flunssasta johtuvat sairaslomat, ne vain heikentävät asioita. Ja muutkin sairaslomat voi poistaa. Kaikkien hiljaa kärsittävä ja vaiennettava.

      • oma on asiani

        Flunssa tarttuu. Lievässä flunssassa oleva voisi hyvin olla töissä, mutta on hyvä jäädä pois, ettei ala kunnon epidemia työpaikalla.

        "Hajusteyliherkkyys" (aina kun jollain on hajuvettä, niin minua alkaa nukuttamaan ym) sen sijaan on vähintäänkin kyseenalainen syy ruveta puuttumaan muitten henk koht valintoihin siitä, mitä deodoranttia käyttävät.

        Liika on liikaa, mutta normaali hajuvesi jne kaikille suotakoon.


      • Mitähän myrkkyjä noi
        oma on asiani kirjoitti:

        Flunssa tarttuu. Lievässä flunssassa oleva voisi hyvin olla töissä, mutta on hyvä jäädä pois, ettei ala kunnon epidemia työpaikalla.

        "Hajusteyliherkkyys" (aina kun jollain on hajuvettä, niin minua alkaa nukuttamaan ym) sen sijaan on vähintäänkin kyseenalainen syy ruveta puuttumaan muitten henk koht valintoihin siitä, mitä deodoranttia käyttävät.

        Liika on liikaa, mutta normaali hajuvesi jne kaikille suotakoon.

        Mutta kun se ei ole edes normaali hajuvesi , vaan erittäin voimakas,, joka leijuu käytävillä johtajan jälkivanana. Todennäköisesti sitä suihkutellaan pitkin päivää lisää, koska haju on niin voimakas. Ei auta kuin vältellä pitkiä keskusteluja.


    • lol2

      lol

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe