Ensimmäiset kuukautisenne alkoi? + miten? :o

playstation

Tiedän et näitä keskusteluja on kyllä, mutta tein nyt oman silti.. Voisitteko vastata näihin kysymyksiin, tää 13v kaipaa teidän apua );
Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi?
Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa?
/Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa?
Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne?
Jos muitakin vinkkejä?
Oon vähä huolestunu koska on omal kohal neuvomiset jääny vähiin ja kamut tulee murrosiäs vähä mua jäljessä nii ei niiltäkää oikee saa apua :(

Ainiin, tampooni vai side? (:

35

5215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuukautiset alkoi pari kuukautta sitte 12 wee

      En huomannut niitten tuloa ; )

      Äitini oli töissä ja lähetin tekstiviestin äitille ; DD

      Ja käytän ihan sidettä

    • playstation

      Kiitosta, ite täytän siis 13 ja kaikki muut merkit on jo paitsi kuukautiset.. :)

    • 17_nykyään

      Olin jotain 11-12 alko sopivasti perjantai-iltana vähän tummahkolla pienellä vuodolla ja mahakrampeilla. En heti tajunnut että menkat oli alkanut... Kerroin seuraavana aamuna äidille (:

      Ja äiti antoi mulle sillon siteitä... Nykyään käytän tamponeita.

      Mut kannattaa alottaa siteistä ja käyttää särkylääkkeitä jos mahaan sattuu.

    • hdgfhhf

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi? - 12 vuotiaana
      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? - emsin oli ruskeaa niukkaa vuotoa ja sen jälkeen se muuttui vereksi
      Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa? - no eikai siinä mitään selvittävää ole
      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne? - tekstarin lähetin, eihän siinä mitään sen kummempaa, onhan se itekki ollu samas tilantees

      ja käytän siteitä

    • GUIO(346

      Mun kuukautiset alkoi 12 vuotta sitten (13v) Ensimmäisiä ei edes oikein huomannut kuin pienistä vatsakrampeista ja vessapaperi värjäytyi hieman punaiseksi. :P Toiset olivat sitte jo normaalit. Äidille kerroin heti, vaikka aluksi angstailin, etten varmaan sano mitään! Nuorempana käytin siteitä ja nyt vähän vanhempana käytän vain tampooneja. Ja kun kuukautisista on "kärsinyt" yli kymmenen vuotta niin tunnistaa kehostaan tarkalleen merkkejä jo muutamia päiviä ennen ku ovat alkamassa (jos ei ole kellontarkka kierto.) Rinnat kipeytyvät 2 pvä ennen alkua ja turvottaa kokonaisvaltaisesti ainakin viikon ennen alkua!
      Toivottavasti näistä oli sinulle apua. :) On varmasti jännittävää aikaa ja tiedonhalu kova. :)

      • playstation

        kiitos hyvästä vastauksesta, oli paljon apua ja oikeessa oot. tiedonnälkä on suuri ::DDd


      • 13 :DD

        Ai ekan kerran ku sulla alko nii oliko sulla rinnat kipeet oon 13 ja ne on ollu kipeet jo noin kuukauden.ja kun olin kaverin luona tuli kokoajan munasarjojen luo kipeitä iskuja ihanku ois lyöty puukolla ja sitte alamahassa oli kramppeja-


    • GirlAlmost13

      Mullakaan ei kuukautiset ole hirveen kauan olleet, alkoivat viime vuonna päivää ennen isänpäivää :). Eli helppo muistaa. Aikaisemmin olin kanssa kokenut sen, että vessassa käydessä paperiin tuli jotain epämääräistä punaista nestettä. En reagoinut asiaan mitenkään, sillä vuoto oli niin vähäistä ja satunnaista. No sitten kun nämä kuukautiset alkoivat oikeasti, huomasin sen kotona ollessani. Oli siis lauantai-ilta ja olin menossa saunaan, kun huomasin alkkareissani normaalia suuremman punaisen läikän. Ajattelin odottaa "suurempia todisteita". Saunasta tulessani unohdin laittaa siteen, sillä en ollut ajatellut, että nyt ne kuukautiset sitten oikeasti alkoivat. Noin puolen tunnin kuluttua käydessäni vessassa huomasin, että alushousuni olivat kuukautisverestä märät! Ei muuta kuin alushousut vaihtoon ja siteet päälle. Äidille kerroin samana iltana. Isä ei taida tietää vieläkään.. Ellei äiti ole kertonut.
      Monesti kun minulla on kuukautiset, on aluksi vähän hutera olo, sitten muutun ylipirteäksi ja lopuksi masentuneeksi. Masentuneisuus jatkuu sitten normaalisti alle viikon.
      Valmistaudu siihen, että ohivuotoja saattaa tulla hyvinkin pian! Itse olen kokenut sen pari kertaa, ensimmäisen kerran koulussa. Välitunnilla ollessani tunsin selvästi kuinka jotain valahti housuihini. Kuukautiset piti loppua kaksi päivää sitten, eikä viime päivinä ollut minkäänlaisia vuotoja. Juoksin tietysti vessaan ja sainkin nähdä kivan yllätyksen. Mikäs muukaan kuin kuukautisveret pöksyissä! Onneksi vuotoa ei ollut tullut paljoa eikä mitenkään olisi voinut tulla läpi. Ja onneksi kannan aina kassissani
      -kaiken varalta- siteitä mukana.
      Olen huomannut, että valkovuotoni paksuuntuu hieman ja tulee hiukkaisen runsaammaksi kuukautisten lähestyessä. Ja kerran on multa jäänyt kuukautiset välistä, palasi kuitenkin takaisin ihan normaalisti. Ja siteitä käytän vielä, aion kokeilla tamponia seuraavalla kierrolla, se olisi paljon helpompi kesällä ja muutenkin :). Ja kuukautiset alkoivat siis 12 vuotiaana, ja täytän ensi viikolla 13!

    • lukiolainen5555536

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi?
      Taisin olla 12v, kuukautta vaille 13v ja 6.-luokalla.
      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa?
      Ei ne muistaakseni tuntuneet mitenkään erikoiselta, huomasin kun olin menossa saunaan ja alushousuissani oli jotain ruskeaa.
      Millä te sit selvisitte siitä?
      Ekat menkat oli ihan kamalat, ne kesti 10pv ja maha oli todella kipeä. Sen jälkeen on helpottunut, nykyään n.5pv
      Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa?
      Yleensä pidän siteitä laukussani aina, mutta joskus muistan joutuneeni tunkemaan vessapaperia alushousuihini. Minulla on yhä vieläkin epäsäännölliset kuukautiset, vaikka jo 4 vuotta on ollut.
      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne?
      Äitini taisi huomata itse, kun menimme yhdessä saunaan.

      Aluksi käytin vain siteitä, nykyään tamponeja sekä siteitä.

    • Toinen 13v. :)

      Mun kuukautiset alkoivat kun olin 11-vuotias (5lk) , eli nyt kolmisen vuotta sitten.
      En yhtään huomannut niiden tuloa, kunnes sitten koulussa ennen liikuntatuntia huomasin olevani yltä päältä veressä D:.
      No sitten laitoin sellasen koulun siteen (jonka sain opettajalta) ja pidin paitaa nilkoissa koko tunnin ajan, koska nämää koulun siteet ei oo ihan niitä ohuimpia :D
      Kerroin äitilleni heti koulun jälkeen huomaamattomasti "ai nii, mulla alko menkat" ja käytiin kaupan kautta ostamassa pari pakettia siteitä. Eli mun oli helppo kertoa äitille, kun ollaan niin läheisiä :)
      Nyt käytän siteitä ja tamponeita, riippuu tilanteesta, mutta alkuun siteellä mentiin. Ajattelin katella semmosen kuukupin, mutta enpä tiedä :)

      Mun vinkit on:
      -Varaa koululaukkuun siteitä, koska ei ikinä tiedä missä ne alkaa (kokemuksesta sanon) Et halua joutua laittamaan koulun sidettä :D
      -Ekat kuukautiset siteen kanssa, sitten ajan kanssa kokeilemaan tamponia.
      -Älä huolehdi, vaikka ei olis kaikkia murrosiän merkkejä, koska kuukautiset voi alkaa ennen rintojen kasvua tai karvoitusta.
      -Uskalla kertoa äitille, äiti auttaa aina :--)
      -Älä häpeä menkkoja, vaan jos kaverit kysyvät "miks et ui?" niin kerro vaan, ite olin 11v. kun menkat alko, kavereilla nytten yläkoulussa (oon kans 13)

      :----)

    • 12345678909

      Tiedän et näitä keskusteluja on kyllä, mutta tein nyt oman silti.. Voisitteko vastata näihin kysymyksiin, tää 13v kaipaa teidän apua );
      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi?
      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? Itelläni alko 14vuotiaana kesälomalla viikko ennen koulun alkuu. En edes ite tajunnu et menkat alko ja soitin äidille ihan paniikissa joka autto ja kerto:)
      /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa? eipä siinä mitään lähin kaverin luo 15 min myöhemmin. Kannattaa kuljettaa sidettä varmuuden vuoks koko ajan laukussa, niin teen edelleen.
      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne?
      Jos muitakin vinkkejä? Tosiaan soitin heti äidille , ei kannata sitä nolostella onhan oma äiti ollu joskus samassa tilanteessa.

      Oon nyt vasta alottanu tamponien käytön, yöks laitan siteen. Aluks suosittelen sidettä koska menkkoja jännittää muutenki ekojen aikana joten tappoonin paikalleen laittaminen saattaa olla hankalaa.

    • Näin mulla

      Itselläni alkoivat eilen ja täytän kohta 13. Tulin koulusta, käväiin kotona vessassa ja kas, paperissa oli verta. Siinä sitten kauhistelin laitoin siteen ja yritin olla normaalisti mutta vuoto on minulla hirveän runsasta ollut eilisen j tämänpäivän. En ole kertonut äidilleni

    • pöllö1234

      Mulla alkoi menkat 12-vuotiaana,kun olin koulussa. Siinä sitten menin vessaan ja aluksi olin ihan paniikissa. Mulla oli onneks tummat farkut ja sukkahousut alla ettei näkynyt läpi. Laitoin vessapaperia siteen tilalle, sillä en ollut yhtään varautunut (joten kannattaa pitää sidettä aina laukussa, vaikka menkat ei olisi alkaneet vielä)

      Mulla oli vielä yks tunti koulua ja en ajatellut mitään muuta kuin niitä menkkoja sillä tunilla :D Menin kotiin ja kerroin äidille vaan ihan suoraan että ne alko. Mentiin yhdessä ostamaan siteitä ja se oli kyl sillee aika kiva tunne kun tuntu heti paljon
      "isommalta tytöltä"

      Nyt oon 15 ja käytän tampooneita, koska vihaan jos esim. yöllä valuu patjalle
      D-:<
      Ja sitten kun ne alkaa ei kannata panikoitua (niinkuin mä tein). Ne alkaa sillon kun ne alkaa. kannattaa vaan rentoutua.

    • Wilu-95

      Noin yksitoista vuotiaana ensimmäiset merkit kuukautisten alkamisesta ilmestyivät, koulusta tullessani oli säikähdykseksi alushousuissa ruskehtavaa eritettä. Meni noin kaksi viikkoa kunnes alkoi yhtäkkisesti todella runsas vuoto ja helvetilliset kivut (vielä kuusi vuotta myöhemminkin ei ole koskaan menkat olleet niin kivuliaat kuin ensimäisellä kerralla). Särkylääkkeet eivät auttaneet ja itkua väänsin äidin yrittäessä helpottaa oloa, vain lämmin kauratyyny ja suihkut auttoivat. Menkat kestivät n. viikon verran kunnollista vuotoa kestäen 4 päivää. Ja normaaleilla siteillä yösiteillä pärjäsin. Uskalsin kertoa heti äidilleni, en koskaan ole ymmärtänyt mitä noloa tai häpeällistä siinä on, rohkeasti vaan kertomaan?

      • Menkat :)

        Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi? 12 wee :)
        Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? Ne ei tuntunu oikee miltää ja huomasin punasen läikän pikkareissa :)
        /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa?- selvisin laittamalla siteen pikkareihi
        Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne?
        Jos muitakin vinkkejä? - soitin äidille et hei menkat alko käykkö ostaa siteitä ja ei siin oo mitää uskaltamista sehä on vaa kivaa ku mamma tietää et on alkanu menkat ja vinkkinä on et kannattaa merkitä kalenterii ne päivät jollon on tullu verta koska siit voit sit laskee ( yleensä 28 päivää ) koska seuraavan kerra tulee :)
        Ja tamppooni, huomaamaton, pieni nyt oon alkanu vasta käyttää ku en uskaltanu heti mut sit huomasin et ai että ku kätevä suosittelen tampoonia!


    • minä vaan

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi? nyt 11-vuotiaana(toissapäivänä)
      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? huomasin että pikkareissa on ruskeeta "mönjää"
      /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa?Selviän nenäliinalla...
      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne? en oo kertonu ku oon vaarin mökil ja jos kertoisin äidille nii siitä ei ois mitää apua joten en oo kertonu kellekkää.

    • 12w

      Mul alko 12 W eli jokunen 3-4kuukautiset ekat oli niin saakelin runsaat D: mut toisilla oli normaalit ja seuraavilla onneks oli kesäloma ;) mut mä käytän sidettä että tampoonia . Mä pistin viestii äitille ja sit mentiin kauppaan ostaa siteitä mut mul yleensä kun menkat alkaa on ruskeat ja sit seuraavana päivänä ihan verta. Oon ollu 2 menkkojen aikaan yökylässä ja ei oo tullu ku yhen kerran ohi vuoto kun pidin liian pitkään sidettä :( mut kannatan tapoonia koulussa ja kotona käytän siteitä. Oisin silloin ekalla kerralla halunnu muuttaa vessaan ku tuli 15min-1h välein käytyä siellä :(

    • 15+8

      Olin täyttänyt juuri 13 vuotta, kun menkkani alkoivat.
      Minulla menkat alkoivat yön aikana, kotosalla. Meillä oli silloin, mun kaveri yökylässä ja oltiin nukuttu samassa sängyssäkin (mulla oli silloin sellainen iso sänky). Noh, vuoto oli vähäistä, mutta sen verta oli tullut, että pöksyt ja lakanat olivat veressä. No minä reippaana tyttönä vaan marssin äidin makuuhuoneen ovelle ja sanoin, että menkat alkoi. Äiti sitten vaan totesi, että vessan kaapissa on siteitä. :D
      Mulla ei menkat ole koskaan olleet millään muotoa kivuliaat ja niiden tulon huomasi sitten, kun verta oli housuissa. Noista tilanteista sitten selvisi ihan sillä, että laukussa oli aina side mukana. Jos joskus kävi niin, että koulussa alkoi niin terkan huoneesta löytyi siteitä tai sitten helkutisti vessapaperia housuihin ja joka välkällä vaihtamaan kunnes pääsi kotiin.
      Itse käytin siteitä ensimmäiset 3-4 vuotta, mutta jossain vaiheessa siirryin sitten käyttämään tamponeja, koska ne olivat helpompia. Nykyisellään olen tosin siirtynyt taas siteisiin. Kannatan sitä, että pari ekaa vuotta käyttää ihan siteitä ja totuttelee tuohon vuotamiseen ja sitten jossain vaiheessa voi kokeilla sitä tamponiakin.

      Ja ei kannata yhtään hermoilla sitä äidille kertomista. Äitisikin, kun on joskus ollut ikäisesi tyttö ja ihan yhtä ulalla siitä verestä. Kannattaa siis ihan reippaasti kertoa, että menkat alkoi (jos siis sulla ei ole vielä alkanut). Ja jos asia askarruttaa niin miksi et vaikkapa kysyisi äidiltäsi menkoista ja niihin liittyvistä asioista? Kyllä äitisi kertoo, vaikka se kysyminen nololta ensialkuun tuntuukin.

    • Heij

      Mun ekat menkat alko toissa aamuna, tai siis silloin edellisenä yönä. Nukuin äitin vieressä ku isi ei ollu kotona ja sit aamul vähä ennen ku piti lähtee kouluu ja kun menin vessa nii housuissa oli sellin läntti vähä rusehtavaa verta! Oli kyl aika järkytys. Onneks siihen sänkyy ei tullu mitää. Ja oon siis muutaman kuun päästä 12. Sit illal kerroin siskolle ja pyysin sitä kertoo äitille.

    • pesukarhu_

      Mä en tiedä, onko alkanu, koska oon tos pari kertaa käyny vessas ja paperis verta. Voi tietty tulla persuksista :)voiko se olla painon mukaan tms? Tiedän kyllä että perimä yms. Yms:D oon 11wee:))

      • Onneanaiseuteen

        On alkanu se on varma . Alkuun niukkaa ruskeaa epäsäännöllistäkin tai hyytymien kera ihan runsasta pitkäkestoista ( yli 5 pvää)


    • 13w

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi?
      •alkoi 13w, syysloman alussa. Luulin että olis tullu myöhemmin, koska äudul ja siskol alko 14w.

      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa?
      •en huomannut, sitten kun menin vessaan niin silloin huomasin.

      /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa?
      •no tiesin et ne oli menkat ja laitoin siteen

      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne?
      •oltiin kaksin koiralenkillä ja sanoin silloin, alkoi sitten höpöttämään menkoista.

    • mäentiiä

      Tota... Tää ei nyt liity yhtään sun asiaan, mutta mulla on ollu ja valkkist 3kk ja kauheet alavatsakivut. Ei vieläkään oo alkanu menkat. Vaikka niitä et tarvii odottaakaan.... Mutta kivut on häirinnyt. Oon 11wee

      • mäentiiä

        Ja siis mä harrastan jalkkista niin voiko se vaikuttaa? Enkä syö kauheesti, siksi mun pitäisikin painaa vähän enemmän.


      • 11vtyttö

        Jos on ollu valkovuotoo vasta 3kk niin ei ne varmaan vielä ala. Tietenki on mahdollista mutta yleensä valkovuotoo on ainakin 8kk ennenku menkat alkaa.
        En usko että jalkapallon pelaaminen vaikuttaa kovin paljoo, ellet pelaa ihan koko ajan ja joka päivä. Kannattaa syödä kuitenkin terveelliesti. Jos et oo koskaan oikeen syöny paljoo eikä oo ollu mitään huimaa painonpudotusta nii kaiken pitäs olla kunnossa.
        Ite taas oon 11v (täytän muutaman viikon päästä 12v) ja valkovuotoo on ollu n. 15kk ja on jo kaikki merkit. Mul alko 2vk sitte kasvaa kainalokarvatki :c


      • Anonyymi

        Mullla on ollu valkkista joku 1 vuos joten joo


    • Oon16vee

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi? -16v

      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? -En huomannu, kövin vessassa ja huomasin et menkat alko D:

      /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa? -Käytin sidettä

      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne? -Sanoin vaan et menkat alko

      Ainiin, tampooni vai side? (: -Tampooni

    • Tyttö04

      Alkaa varmaa mulla aika pian,ku alavatsakipuu on ollu jo paljo. Oon jo varautunu siihen et ne alkaa. Mul on jo repussakin sitei. Kaikki kaverit vaa ihmettelee et "onks sul jo alkanu menkat".

    • livmoderbärare

      Mul alko uimisen jälkeen 13 vuotiaana vuonna 2014. Eka vuoto oli ruskeaa todella niukkaa. Nykyään tosi kipeät ja runsaat menkat. Ei kiva.

    • jjdjd

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi? Just täytin 14v
      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? Juu huomasin, tuli vessapaperii pyyhittäes vaaleenpunast verta. Sitte myöhemmi kohdun kohtaa tuntu oudolta ja nykyää se on se perustunne ku on menkat
      /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa? Olin kotona sillo ni laitoin siteen
      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne? Sanoin sille vaa.
      Jos muitakin vinkkejä?
      Oon vähä huolestunu koska on omal kohal neuvomiset jääny vähiin ja kamut tulee murrosiäs vähä mua jäljessä nii ei niiltäkää oikee saa apua :(

      Ainiin, tampooni vai side? (: TAMPONI. enne käytin siteit oli kamalii

    • 17vuotias

      Ai, miten ja koska alko: Päivä sen jälkeen kun luin tällasta palstaa. 14ween. Oli sinä edeltävänä päivänä mahaa "jännittänyt" ja seuraavana päivänä olin pöntöllä(juuri oikealla hetkellä) miettimässä, et koska ne alkaa, ku yhtäkkii vaa tuli punast limaa pönttöö. ja alushousuis oli jotai ruskeeta. Siteitä käytän edelleen.

    • menkkane

      11v tasan viikkoa ennen joulua ja kaveri vielä yökylässä ni Kiva .
      Eli menin vaa vessaa sit huomasin et pissasin verta ja sit katoin pikkareihi ni 2 ruskeapunasta länttiä no sit menin Kaverille kertoo ja äiti ei ollu kotona ni soitin heti äitille ja huusin et "MUN MENKAT ALKO"

      Äiti sano vaa et mee nyt suihkuun ja tiedät missä siteet on, äiti tuli heti kotiin ja kysy että sattuuko vatsaan ja että mun pitää ottaa Burana.

    • Menkkatypy

      Moikka mulla alko tai ainakin luulen et alko tänään menkat.. mitä luulette tarkoittaako se sitä että minulla on/alkaa menkat? : tulin koulusta kävelin kotiin tunsin matkalla kuin pikkuhousuihin tuli vähäväliä jotain märkää kun pääsin kotiin menin vessaan ja näin pikkuhousuissani ruskeaa vuotoa sitä on tullut jo pari kertaa lähipäivinä ennenkin mutta en pitänyt sitä ihmeellisempänä nyt kuiteskin rupesin miettimään mitäköhän se oikein tarkoittaa (valkovuotoa tullut kuitenkin jo noin vuoden) osaisiko kukaan sanoa/neuvoa pitäisikö varmistautua menkkojen alkuun vai onko tämä normaalia? Tuntomerkit olen kohta 13v murrosiän merkkejä ilmaantunut (karvoitusta alapäässä ja kainaloissa, joskus mutta harvoin aamupahoinvointia, hienhaju,rinnat ovat kasvaneet vähän, olen 150cm ja painan noin 45kiloa

    • Anonyymi

      Tiedän että on vanha keskustelu, mutta tästä voi olla muille apua... Eli siis omat menkat alkoi pari päivää sitten enkä ollut kotona joten laitoin äidille viestiä. Sain sitten siteitä yhdeltä henkilöltä joka oli samassa paikassa kuin minä. Varmaan kannattaa aloittaa siteellä koska se on helppo käyttää. Toki jos tampoonin käyttö onnistuu niin sen kanssahan voi myös uida joten sikäli järkevämpi valinta. Mutta siteetkin käy myös. Eli riippuu ihan sinusta kumpi suojaa paremmin. 😃 Ja kuukautisten alkamisen huomasin kun alkkareissa oli ruskeaa väriä. (Tosi hyvin kuvailtu) No tosta löytyy vastauksia! 😁

    • Anonyymi

      Milloin/ Minkä ikäisenä teidän kuukautiset alkoi? 14 vuotiaana

      Miltä ne tuntui/ Huomasitteko edes niiden tuloa? Huomasin kyllä, ilman mitään varoitusmerkkejä aamulla oli vaaleat alushousut kauttaaltaan veressä.

      /Millä te sit selvisitte siitä/ Mitä käytitte apunanne yllättävissä tuloissa? Olin viikonloppua isän luona ja onneksi isän naisystävä sattui olemaan paikalla. Kerroin hänelle. Hän kävi pesemässä tahriintuneet housut ja lähdettiin ihan kahdestaan ostamaan siteitä.

      Miten/ Missä yhteydessä uskalsitte kertoa äidillenne? -

      Jos muitakin vinkkejä? Liikunta auttaa ainakin toisinaan mensukipuihin, mutta pahimmat kivut ollessa päällä auttaa vehnätyyny, silloin ei kyllä liikkumaan pääse pahimpien kipujen aikana. Jos koviin kipuihin ei perus ilman reseptiä saatavat lääkkeet auta, kannattaa mennä lääkäriin ja pyytää/vaatia reseptillä olevaa lääkettä, ne auttavat. Todella paljon näkee, että sanotaan syö e-pillereitä, ne auttaa kipuihin. Joku merkki voi auttaakin, mutta tulee sitten paljon muita haittavaikutuksia ja e-pillereistä itselleni tuli pesäke maksaan, joka olisi voinut edetä syöväksi, ellen olisi lopettanut pillereiden syömistä.

      Tampooni vai side? Molempia on tullut kokeiltua, siteitä olen päätynyt käyttämään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe