Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Neurologista tai psyykkistä?

_Pelko_pois_

Minulla on ollut jo vuosia kaikkea kummallisia oireita ja en tiedä mitä alkuperää nämä ovat. Voivatko nämä kaikki olla seurausta vaikka huonosta ryhdistä, huonosta lihaskunnosta, allergioista ja astmasta vai olisiko näille joku neurologinen alkuperä?

-Silmäoireita: välillä vaikeaa pitää silmiä auki, tulee pakonomainen tarve sulkea ne hetkeksi. Tällöin silmien auki ollessa tulee tarve räpsytellä niitä ja kohotella kulmiaan ja siristellä. Ovat herkät kirkkaille valoille. Saattavat väsyä lukiessa ja tietokoneella ollessa. Todella väsyneenä tai oikein kirkkaalla ilmalla kävelen hetkittäin silmät kiinni tai teen asioita osittain silmät kiinni.

Lisäksi silmissä todella usein punoitusta, samoin luomissa. Joskus luomia turvottaa. Välillä makaan esim. vkl:n kotona verhot edessä ja silmät kiinni, kun niiden auki pitäminen rasittaa.

-Portaiden nouseminen tuntuu jäykältä jaloissa

-Jos on istunut pitkään paikoillaan ja lähtee liikkeelle, niin tuntuu kuin jalat olisivat puutuneet ja on vaikea kävellä.

-Herään monesti yöllä siihen, että käsi/kädet ovat täysin puutuneet, eikä niissä ole tuntoa. Saa ravistella todella voimakkaasti, että tunto palaa.

-Kehossa tuntuva vapina.

-Tuntuu, kuin sormet olisivat muuttuneet kömpelömmiksi. Tiputtelen tavaroita usein. Ote vain jotenkin kirpoaa.

-Silloin tällöin särkyä takaraivossa. Alkaa jomottamaan, kun lähtee liikkeelle.

-Jännittävässä tilanteessa myös pää voi täristä ja suu nykiä.

-Jatkuva väsymys.

-Liian raskas liikunta pahentaa oloa ja huono olo voi jatkua jopa seuraavaan päivään.

-Levottomat jalat. Tarve heilutella ja liikutella jalkoja.

Kärsin myös allergioista ja astmasta sekä kehossani on virheasentoja. Lisäksi jännitän monia eri tilanteita. Voiko jännitys ja allergiat saada aikaan kaiken tämän vai voiko olla muita syitä ongelmille? Kunnollisia tutkimuksia ei tässä kaupungissa julkiselta puolelta saa.

11

2845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopeastilekurille

      kuulostaa ALSsilta!!!

    • Elli-täti.

      Kuiviin silmiin kostuketipat apteekista. Opitkolla käynti jos joudut siristelemään silmiä.
      Jos jalat tuntuvat tönköille, aloita venyttely päivittäin ja lisää liikuntaa. Lisää mangesiumia tabletteina.
      Takaraivokipuilu ja käsienkömpelyys lähtee kun käyt hierojalla ja saat hartiat ja niskan rennoksi. Päivisin pyörittele hartioita ja vältä samassa asennossa pitkään olemista, esim. näyttöpäätetyötä.
      Öisin nukut sikeästi ja siksi jalat, kädet puutuvat.
      Koska asiat sinua pelottavat ja ahdistavat voisit käydä lääkärilläkin puhumassa, niin saat rauhan itsellesi.

      Jännitys ja yksinäisyys saavat oireet lisääntymään ja jatkuva itsetarkkailu saa oireet tuntumaan vaarallisilta ja kauheilta.

      Tsemppiä, kyllä ne siitä helpottuvat.

      • _Pelko_pois_

        Pitäisi tosiaan varata optikolle aika. Jotenkin tuo silmien ärsytystilakin vaihtelee: välillä on täysin normaaleja päiviä ja välillä taas tuntuu että on oikeasti vaikeaa pitää silmiä normaalisti auki. Olen myös miettinyt, että onko tämä jotakin uupumuksen seurausta vau asunko hometalossa? Myös jatkuva allergia voi olla syynä, mutta silti tämä jatkuva punaisuus on uusi juttu.

        Minulla on jaloissa virheasentoja, mm. löysä nilkka, lättäjalat ja sisäänpäin kääntyvät polvet ja jalkaterät. Epäsopivilla jalkineilla kävely aiheuttaa kipua nilkkaan, mistä se pahimmillaan säteilee reiden yläosaan asti. Myös alaselässä välillä kipua ja hartiat jumivat. Siksi en olekaan varma, onko tämä neurologista vai täysin fyysistä alkuperää.

        Myös astmaa on todettu ja hengästyn aika helposti jo ylämäessä. Nolottaa, kun selästä valuu hiki jo lyhyen matkan jälkeen. Sen lisäksi on rytmihäiriöitä. Käsien puutuminen taas korostuu päivinä, jolloin niitä on jotenkin rasitettu. Kömpelyys ja tavaroiden tiputteleminen on kuitenkin lisääntynyt.

        Hirveää on myös lähes jatkuva väsymys, mille en oikein keksi syytä. Verikokeet näyttää normaalia ja yritän nukkua normaalisti. Siitä huolimatta väsyttää ja iltapäivän tunnit ovat välillä todella vaikeita.


    • dyydyydii

      Sopisiko lihasdystoniaan?

    • 14+14

      Neurolepti - tai jonkin muun lääkityksen aiheuttama parkinsonismi mikä häviää kun lääke jätetään pois?

    • chiarilainen

      Voisi sopia myös Chiariin noi oireet... Kuulostaa vähän vastaavalta mitä mulla oli. Pään ja niskan magneettiin kannattais pyytää lähetettä.

      • Sad

        Jos lääketieteellisesti mitään ei löydy, jota voitaisiin hoitaa tulee dg:ksi psykosomaattinen ja pillerit kouraan kiitos. Ihminen kuitenkin tuntee kroppansa ja tietää ettei kaikki ole reilassa joten on valitettavasti lääkäreiden armoilla jotka eivät osaa hoitaa borrelioosipotilaita (tai eivät halua, koska tilanne kroonistuessaan ei tuota enää hoitovastetta).

        Borrelioosi antaa epämääräisiä/moninaisia oireita ja ne olisi syytä hoitaa antibiootein pois(ainut keino tappaa borrelioosibakteeri). Viittä vuotta pidetään kroonistumisen rajana. Valitettavasti potilas joutuu useinmiten itse tekemään dg:n lääkärin sijaan. Sairautta ei Suomessakaan osata tai haluta hoitaa. Johtunee varmaan aihetta koskevan tutkitun tiedon olemassaolon vähäisyyden vuoksi.


      • Toinen chiarilainen

        Tuli myös mieleen Chiari. Siksikin kun itse olin ensin ihmetellyt itsekseni ja sitten juossut melkeinpä koko aikuisikäni (nyt jo siis kohta 20 vuotta!) lääkäriltä toiselle, kun niitä oireita tuli ja meni ja pukkasi päälle mitä ihmeimmissä yhteyksissä. ja nyt vihdoin juuri tuon sinun chiarilaisen mainitsemasi pään ja niskan magneetin oton jälkeen vasta selvisi, että Chiaripa chiari. Mutta totta on, että jotkut lääkärit ovat tässä vuosien mittaan vähätelleet ja meinanneet, että vaivat ja ireet katoavat, kun vaan lopetan niiden ajattelemisen. Joopa.
        Minä komppaan siis magneettia eli MRI:tä.


    • SalakavalaHaisematon

      Tätä kvht-altistusta eivät lääkärit tunnista ja vika on korvien välissä-syö psyykelääkkeitä. Valitettavasti saat tällaista kohtelua lääkäreiltä! Testaa onko tästä kyse. Jos saat alle 5-osuman, niin tästä ei ole kyse:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/


      Tästä on kyse limakalvoillasi, oli kvht-altistuksesta kyse tai ei. Valitettavasti kaikilta lääkäreiltä et saa tätä bakteeri ohjeistusta!
      http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/

    • dys

      Hei!
      Muista oireista en osaa, enkä uskalla mennä sanomaan, mutta silmän ja kasvojen oireet saattavat liittyä dystoniaan. Mulla on dystoniaa esim. silmissä ja kasvoissa, joka aiheuttaa pakonomaista räpyttelyä/silmien kiinni painumista, valonarkuutta, kasvojen kramppeja esim. suun alueelle ja niskaan.
      (Dystonia, eli aivoperäinen liikehäiriö on harvinainen/ vähän tunnettu sairaus, johon ei ole hoitokeinoa, mutta oireita voi helpottaa lääkityksellä ja botox-pistoksilla.)

      Kannattaa mennä yksityiselle neurologille, joka on erikoistunut harvinaisempiin neurol.sairauksiin, koska oireesi ovat niin moniuloitteisia ja ympäri kehoa ja käsittääkseni kaikki nämä sairaudet mitä sulle on täällä "ehdoteltu" ovat harvinaisia. Yleiseltä neuron puolelta voit tietenkin hakea myös apua jos sinulla on aikaa ja kärsivällisyyttä jaksaa odotella oireidesi kanssa. Sieltä saa vaan valitettavan usein diagnoosiksi psykosomaattisen sairauden ja ohjataan muille poleille hoitoon.
      Esim. munkin sairastama dystonia on niin harvinainen sairaus, että kaikki lääkärit eivät edes ole kuulleet kyseisestä sairaudesta.

      Toivottavasti tilanteesi selviää, eikä kyseessä ole mikään kuolemaan johtava sairaus, kuten ALS... Voimia ja jaksamista!

    • Jojoko

      Hei, näköjään suurin osa on laittanut nämä viestit jo aikoja sitten, mutta laitanpa nyt tännekin foorumille viestiä. Ne kenellä on neurologisia häiriöitä, mutta ei ole löydetty diagnoosia tai on epäselvyyksiä niin suosittelen, että tulisitte ryhmäämme jota olemme perustamassa. Siellä voisimme jakaa näitä ajatuksia ja ideoita lisää. Tarkoituksena olisi perustaa järjestö, mikäli on paljon sellaisia tarvitseville. Pohjoismaiden ryhmämme on Funktionella neurologiska symptom ja löytyy Facesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe