Merete Mazzarella ei osaa suomea

miksi näin?

Mikä siinä on, että tämä Mazzarella, joka on akateemisesti koulutettu ihminen eikä oikeasti ole edes suomenruotsalainen (äiti tanskalainen, isä suomalainen) niin sopertaa muumiruotsia haastatteluissa?! Ylpeilee vielä sillä, kuinka huonosti hän osaa suomea. Hävetkää suomenruotsalaiset, että joukossanne on tällaisia!

18

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nkldiuuhrer

      Eikös sen pitäisi olla mozzarella, Italialainen?

    • Mereten isä oli diplomaatti (ruotsinkielinen) ja Merete asui ja kävi koulua käytännössä koko lapsuutensa ja nuoruutensa ulkomailla. Koska myöskään kotona ei puhuttu suomea niin missä hän olisi sitä voinut oppia?

      Ja hänhän sentään puhuu suomea vaikkakin aika vajavaisesti! Mikä muuten sinä olet häntä arvostelemaan, osaatko sinä sujuvaa ruotsia? Ja jos et osaa niin mikset ?

      Veikkaan kuitenkin että MM huonosta suomen kielen taidostaan huolimatta hakkaa sinut muussa kielitaidossa mennen tullen.

      • läpiä päähn kelt gri

        Hui hui ihanko hakkaa. Silti kukaan Rutsalan ulkopuolella kuullut koko ämmästä. Esimerkiksi Selänne on varmaan pii-laaksossa tunnetumpi nimi kuin sinä tai tuo ämmä ja sehän sinua vituttaa vai mitä.


      • ...

        "Osaatko sinä sujuvaa ruotsia? Ja jos et osaa niin mikset ?" Minä arvaan. Koska aloittaja on luultavasti asunut ja käynyt koulua käytännössä koko lapsuutensa ja nuoruutensa Suomessa. Koska myöskään kotona ei puhuttu ruotsia, niin missä hän olisi sitä voinut oppia?


      • Surujen häpeä

        Silti surut kehtaavat jatkuvasti jauhaa kaksikielisyydestä, mutta itse eivät ole viitsineet opetella edes maan enemmistön kieltä kunnolla. Tällainen ei kävisi päinsä missään Keski-Euroopan maassa, mutta Suomessa ruotsinkielinen eliitti saa solvata suomenkielisiä enemmistön edustajia ala-arvoisella tavalla ilman, että suomenkielisellä olisi heidän näkökulmastaan mitään oikeutta puolustaa omaa identiteettiään.


      • -ahaa-

        Ja hänhän sentään puhuu suomea vaikkakin aika vajavaisesti! Mikä muuten sinä olet häntä arvostelemaan, osaatko sinä sujuvaa ruotsia? Ja jos et osaa niin mikset ?

        Kyllä Mereten pitäisi osata sitä kieltä jota joka puolella hänen ympärillä puhutaan. Hän on siinä onnellisessa asemassa, että pääkielen puhujista ei ole puutetta. Suomenkielinen on TÄYSIN erilaisessa asemassa koska ei kuule ruotsia normaalisti joka puolella vaan pakkoruotsin tunti taitaa olla se ensimmäinen kerta. Käyttöä tälle suomenkielinen ei myöskään löydä edes tikulla kaivamalla, Ruotsissakin asiointi sujuu paljon luontevammin englannin kielellä. Kaikkien huomio on myöskin ollut, että suomenkielinen saa PALJON PAREMPAA KOHTELUA asioidessaan englannin kielellä Ruotsissa. Tätä ei pidä vähätellä!


    • on se kumma

      Anna-Maja Henrikssonkaan ei osaa suomea.

      • Aika hyvin kuitenkin. Entä sitten?


      • kelta neste grinber

        On yleensä suuri häpeä että svekkuli on valittu oikeusministeriksi.


      • ...

        Anna-Majalle on annettu väärin kirjoitettu nimi.
        Heh.


      • voi kauhistus!
        Ankdam kirjoitti:

        Aika hyvin kuitenkin. Entä sitten?

        Eikös tämä suomenruotsalainen Anna-Maja ole sen suomenkielisen Kiviojan tyttärentytär? Ruumiillisesti heiveröinen ja ontuva mutta jolla oli hyvä lukupää.
        Kiviojan tyttärentyttärestä tulikin jo sitten kiihkosuomenruotsalainen.


    • pakkoruotsinet

      Suomi oli vielä 1900-luvun puolessa välissä aivan toinen maailma. Jopa 1/3 virkamiehistä oli suruja, vaikka suruja oli vain hieman enemmän kuin nyt. Niinpä meillä on Suomessa wanna be - suomenruotsalaisia. Suomi on siis aina ollut rasistinen maa suomenkielisiä kohtaan, kiitos ruotsinkielisten, mutta eiköhän ruotsinkielisten kielen pakottaminenkin vielä lopu. Mielenkiintoista on se, millä tavalla ruotsinkieliset sitten käytännössä toteuttavat rasismiaan, kun se ei enää onnistu kielen pakottamisen kautta? Oletteko miettineet jo valmiiksi? Kieltäydyttekö puhumasta suomea, muutatteko Ruotsiin vai mitä teette?

      • dfghau

        No koska ne ns. svekkulit eivät oikeastaan ole tuolta Ruotsista kotiutuneet, nå jaa muutama, niin eihän heillä ole mitään vetoa Ruotsiin. Kielen ovat ottaneet itselleen vai erottautuakseen finneistä..... voihan sitä vähän ihmetellä että mikä wannabe-kerho se oikeasti on.... nå kyllähän noi kauppiaat tiedetään.


    • Trotjänare

      Niin Merete Mazzarella kuin Anna Maja Henriksson puhuvat hyvin suomea, mutta eivät ole kaksikielisiä. Tästä kaksikielisyydestä puhutaan liikaa - ei pidä vaatia täydellisyyttä. Moni selviää toisella kotimaisella tai englannilla tai jollain muulla kielellä hyvin, mutta vivahteita, tyylikysymyksiä ja kieliopillisia hienouksia he eivät silti hallitse.

      Koko sana "kaksikielinen" pitäisi heoittää romukoppaan. Suomessa on kaksi kansalliskieltä, suomi ja ruotsi, joita käytetään rinnakkain. On suomenkielinen Suomi ja ruotsinkielinen Suomi eli virtuaalinen Svenskfinland, mutta kaksikielinen Suomi elää lähinnä vain haaveissa.

      Minkäänlaista kielipoliittista analyysia ei virallisessa Suomessa ole tehty, mikä on vahinko. Ns. kaksikielisyys on nostttu uskonkappaleen asemaan, vaikka kaikki tietävät, että Suomi on käytännössä täysin yksikielinen lukuunottamatta kaposia rannikkoalueita.

      Pidetään tärkeänä että kaikki opettelevat ruotsia koulussa muutaman viikkotunnin verran kolmen vuoden ajan, mutta mitä siinä ajassa todellisuudessa oppii? Jos Anna Maja Henriksson, jolla on kaikki tarvittavat todistukset ja joka työskentelee suomenkielisessä ympäristössä, puhuu kankeaa suomea, niin mitä voi sanoa niistä, joiden koulutus on vähäisempää ja jotka eivät tapaa ruotsinkielisiä kuin sattumaltamonen vuoden väliajoin.

      • 252

        Tämä on totta.

        Meillä on pieni joukko suomi-ruotsi-kaksikielisiä, mutta juuri he ovat kirjoittaneet kaksikielisyysliturgian ja nostaneet oman olemassaolonsa malliksi suomalaisuudelle. Noinhan ihminen mielellään tekee, kokee olevansa se kaikkein "oikein" suomalaisuuden prototyyppi.

        On käsittämätöntä, miten pienellä piirillä "suomalaisuus" eli "suomenmaalaisuus" on määritelty. Ei mikään ihme, että aina väitetään suomenruotsalaisten keksineen suomalaisuuden vasta 1800-luvulla. Vuosituhat vain meni väärin. He määrittelivät sen omasta näkökulmastaan 1900-luvulla eikä suomenkielisten suomalaisuudesta oli saanut edes puhua.


      • taaskin!

        Kyllä se taitaa olla niinkuin tämä Juha Janhunen asian ilmaisi, että suomenruotsalaisuus on sellaista joka voidaan omaksua. Hän itse on ns. koulusuomenruotsalainen eli hän vasta lukioaikanaan alkoi muuttua "suomenruotsalaiseksi" ja tehdä asioita ruotsin kielellä. Uudenmaan suomenruotsalaisista hän sanoo, että useimmat osaavat paremmin suomea kuin ruotsia jotta se siitä!


    • Anonyymi

      Eniten ihmetyttää, että on hoitanut professuuria Helsingin yliopistossa, eikä osaa kunnolla suomen kieltä. Ei onnistuisi suomenkieliseltä vastaava. Kaikissa haastatteluissa puhuu vain ruotsia, jopa niin, että haastattelija kysyy suomeksi, mutta proferssorska vastaa ruotsiksi!

    • Anonyymi

      Yliopistoissa opetuskieli voi olla englanti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe