Nyt loppui kallis bensan osto...

Lulu34567

Hei!

Mistä saan sellaisen muunnossarjan että saan autoni kulkemaan etanolilla eli E85-bensalla?

Auttakaa?

Kokemuksia, viekö enemmän ainetta?

11

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1,05ecua

      Osta tiiseli auto ja aja moottoripolttoöljyllä. 2000 litran säiliö pihalle, tuovat kotiin 1,05 euroa litra.

    • 4+17

      google "muunnossarja e85"

      Haku
      Noin 310 tulosta (0,23 sekuntia)

    • Viinan voimalla

      Ebay:sta ja hakusanoiksi E85 conversion kit.

    • DGC

      Jos toinen kotimainen taipuu niin tutustu foorumiin

      http://www.etanol.nu

      Ruotsissa etanolin kanssa on touhuttu jo vuosia.

    • Viinabensa=hullutus

      Auttakaa?

      Kokemuksia, viekö enemmän ainetta?

      -Ostatko sikaa säkissä ? Hammaskivun voi korjata buranalla ?

      No miksi pihit ruotsalaiset ostavat flexi fuel viinamoottoreita, valtion tukeman auton ?
      Siksi että siinä voi käyttää järkevänä miehenä 98 E5 bensaa!
      Että mitäs järkeä tässä nyt on ? => kulutus pienempi 98 E5 llä! Kyllä !
      -siksi että ko viinalaatu vie ajotavasta ja moottorista riippuen reilusti enemmän ainetta tankista. Energiasisältö on avainsana!

      -Jos bensan kalleus nostaa karvat pystyyn, aja piilofarmari TDI-dieselillä!
      Näissä D-vero luokka 4-60eur/vuosi. Siis puoli tankkia menovettä. Ei ole kallista. Kulutus alle 5 ltr/100 km. Vakuutusmaksut myös edullisemmat.

      Ellei tämäkään riitä, hommaa nykyiseen autoosi kaasulaitteet. 2K.eur.
      Eli suomenettuna "bensa" maksaa noin 75cent/litra. normi ha-dieselvero. Toki voit muuttaa auton 2-käyttö ajonevoksi, että maksu tippuu taas luokkaan 50eur/vuosi.

      Lopuksi, rauhoitu sekä lue tämä viesti toistamiseen. Ajatuksella.
      Ellet usko reilumpaa kulustusta, kysy alastaron ratamiesten commentit V8 patojen ääreltä. Tuossa litkussa ei ole muuta hyvää kuin puristuskestävyys ahdettaessa moottoria äärirajoille. Normikuskille= älä edes ajattele. Kyllä valtio taas nauraa litramäärän lisääntyessä.

      • DGC

        Jaa kokemuksiakin kysyttiin. On minulla niitäkin jo kolmen vuoden ajan. Tosin ei muutetusta autosta vaan ihan tehdastekoisesta flexifuelista. Tietysti sitä menee enemmän kun siinä on vähemmän energiaa. Ero on luokkaa 30%. Amerikan Voyager eli Dodge Grand Caravan polttaa etanolia sellaiset 12-13l/100km. Pelkässä maantieajossa vähän vähemmänkin ja kaupungissa auton perusluonteen takia uskomattoman paljon. Olen ajanut sitä tosi harvoin bensalla, ei silläkään oikein alle 10l/100km pääse. Niinä harvoina kertoina kun olen bensalla ajanut, on lopputulokseksi tullut se että, etanoli kävi halvemmaksi. Etanolilla menee sellaiset 12-13c/km, aika helppo laskea 0,999€ hinnasta ja kuluksesta, bensalla ei oikein pääse alle 15c/km. Varsinkaan nyt kun sen hinta on vähän pompsahtanut.

        E85:ttä kuluu siis n. 30% enemmän kuin E5:ttä. Jos kertoo RE85:n tämänhetkisen hinnan 0,999€ 1,3:lla, saadaan kaasukuskien käyttämä vertailuarvo eli ekvivalenttihinta 1,3€. Se on hiukan vähemmän kuin 1,63 mitä E10 maksaa tänään.

        Ratakuskeillekin se varmaan sopii mutta minulle normikuskille se on ollut ihan tavallinen ja ihan hyvä polttoaine. Ei se normaalikäytössä paljoa bensasta eroa. Suurin ongelma on pätkäajossa, sitä kuluu kamalasti kylmässä koneessa. Pidempiä matkoja ajelevalle ei silläkään ole merkitystä. Mutta kannattaako bensa-autoa ruveta muuttamaan E85:lle, tuskin. Itselläni on sellainen projekti meneillään mutta siihen on syynä enemmän kokeilunhalu kuin bensan hinta. Saa nähdä tuleeko siitä mitään ja tienaako koskaan hintaansa takaisin. Ainakin on ollut kivaa.

        Valtio jää litroista huolimatta tappiolle bensaan verrattuna koska jätepohjainen etanoli on tosi kevyesti verotettua. Mutta verotushan muuttuu aina, sen varaan ei kannata laskea että tilanen jäisi tällaiseksi.

        Dieselit ovat tosiaan vähän eri juttu. Eipä ole paljoa merkitystä aineen hinnalla jos sitä palaa 5l/100km. Mutta ovat vieläkin kovin kalliita ostaa.


    • V.erokarhu

      "Moottorin kulutuksissa on suuri ero bensiinin ja etanolin kesken. Siinä, missä keskikulutus pyörii etanolilla 9 ja 10 litran välimaastossa, päästään bensiinillä helposti neljän ja viiden väliselle alueelle."


      http://www.autobild.fi/artikkeli/12784/volvo-v70-ocean-race-on-lipumista-maakravuille/

      Etanolin hinta on tarkoituksella houkuttelevalla tasolla, mutta se tulee myös nousemaan niin ettei ole merkitystä normibensaan verrattuna. Toinen seikka on kulutus. Kuten voit huomata volvon flex-fuel artikkelista.

      • DGC

        Noin isoa kulutuseroa on vähän vaikea uskoa, varsikaan ahdeltuta moottorilta joka hyötyy selkeämmin E85:n korkeasta oktaaniluvusta. Mutta kai se on uskottava jos lehtimies niin kirjoittaa. Sen verran epämääräisesti oli kuitenkin lukemat ilmoitettu etteivät tainneet olla kovin tarkasti mitattuja vaan joko ajotietokoneen kertomia satuja tai muutamalla tankkauksella kokeiltuja. Oma kulutusdatani on kuukautta vaille kolmen vuoden ajalta.

        Sen sijaan sitä minä en usko ikinä että pääsisin omalla flexilläni 6-7l/100km lukemiin jos ajaisin sitä bensalla. Silloin menisi saman kaavan mukaan kuin tuosas artikkelissa.


      • 7+9

        "Moottorin kulutuksissa on suuri ero bensiinin ja etanolin kesken. Siinä, missä keskikulutus pyörii etanolilla 9 ja 10 litran välimaastossa, päästään bensiinillä helposti neljän ja viiden väliselle alueelle."

        >> EU-kulutukset:

        - kaupunki: 9.0 l/100km
        - maantie: 5.9 l/100km
        - yhdistetty: 6.9 l/100km

        Jos joku väittää tosissaan noilla lukemmilla saavutettavan 4-5 litran keskikulutuksia, täytyy olla hirveen hirrrveen humalassa.


    • Fordisti

      Rellukuskit näyttää tankkaavan RE85 tankkiin ilman mitään muutossarjaa. vm 2000-

      • DGC

        Olen seurannut jonkin verran rellufoorumilta keskustelua aiheesta Renault ja E85, lähinnä siksi että tämä oma muutosporjektini on Renault. Parilla rohkealla on muutossarja, jotkut seostankkaavat ja joku taisi ajaa pelkällä E85:llä ilman muutoksia. Kaikkien taival ei ole ollut mitenkään ongelmatonta. Kylmäkäynnistysongelmia, laihan seoksen ongelmia kylmänä ja kovalla kuormituksella. Taisipa olla niinkin että kaksi samanlaista moottoria toimivat eri tavoin. Ehkä rellukuski on vaan niin kylmäpäinen ettei piitta pikkujutuista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5884
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3114
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      55
      2506
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1153
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      40
      1131
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1094
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      917
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      823
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      801
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    Aihe