Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

En ole ujo, ulosanti vaan paska

khjlhjlhlhl

Miksen osaa käyttäytyä kuin haluaisin? En ole se mitä annan ulospäin ja mitä näytän muille!!!

Jotenkin syvällä pään sisälläni tiedän mitä on hyvä huumori, nauran hassuille muiden jutuille ja päässäni on mielikuva millaisesta huumorista pidän ja millainen haluaisin olla. Mutta sitä en saa ulos muiden nähtäville!!!

Inhoan lisäksi hiljaista ääntäni jota ei aina kuulla, ja joka jo itsessään antaa minusta ujon ja aran, epävarman kuvan.

En itseasiassa edes usko että olen ujo, en vain osaa ilmaista itseäni ja luonne on jotenkin hidas eikä niin fiksu. Jään keskusteluissa kuuntelijan rooliin koska en yksinkertaisesti keksi mitään sanottavaa tai ehdi miettiä mitä mieltä oikeasti olen.

Miten ihmeessä ihminen voi olla näin huono ulosannissa, inhoan tätä! Melkein kaikki kuvailevat minua "mukava, hiljainen, rauhallinen, ystävällinen, ujo, epävarma itsestään". Ei, se johtuu vaan siitä että olen TYHMÄ/HIDAS ja ääneni sattuu olemaan hiljainen ja ulosantini paska.

18

3437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+6

      Mä olen täysin tutussa ja mukavassa seurassa hölösuu. Sitten kun seurassa on joku "einiintuttu", niin puhe tyssää siihen ja tulee vaivaantunu olo. Kyllä mä sillonki puhuisi, mut pää vaan tyhjenee kaikesta asiasta.
      En pidä itteäni tyhmänä, vaan varauksellisena ja yritän antaa hyvän vaikutelman itestäni, mikä kusee kylläki..

      Ehkä sä oot samallainen, eli tarvit vaan turvallise ja oikeen seuran?

      • gasdgsdggasdfgads

        No, ikävää vaan on se että esim.olen nyt tuntenut yhden henkilön jo puoli vuotta ja vieläkin tunnen oloni tyhmäksi enkä saa sanaa suusta. Ja sellaisia ihmisiä on niin harvassa joiden kanssa juttu luistaa. Ei se kyllä hyvin synkkaavien ihmistenkään kanssa luista aina. Täytyy se vaan myöntää, niinkuin yhdessä toisessakin keskustelussa täällä, että tyhmyys teettää yksinäisyyttä ja ujoutta.


    • tuppisuutyttö

      Ihan kun mun kirjoittama juttu!! Tunnen oloni aivan helvetin tyhmäksi ihmisten seurassa. Olen tyhmä ja tiedostan sen, mutta sen lisäksi multa ilmeisesti puuttuu joku puheentuottamisosa aivoista. Teen töitä ihmisten parissa, ja aivan vieraille ihmisille mun on helppo olla reipas ja höpötellä niitä näitä perusjuttuja, mutta pian jutut ja mielenkiinto loppuvat saman ihmisen seurassa enkä yksinkertaisesti jaksa/keksi juteltavaa.

    • tsemppiä!

      Ite olen 16 vuotias poika en oo sinäänsä ujo mutta heti kun ryhmään liittyy tuntemattomia en saa sanoja suusta mä vaa yksinkertaisesti jäädyn.... Olisin varmaan sosiaalisempi ellen kärsisi tästä saamarin R-VIASTA! ./ Mut hei tsemppiä! itse päätin hakea kouluun kauas pois minne muutan ja voin alkaa uuden elämän niinku mä oon!

    • xartte

      viestiä lukiessa tuli aivan sama olo. Jos ketjun aloittaja vielä lukee tätä niin olisi mielenkiintoista kuulla ootko edistynyt ja mahdollisia vinkkejä. Sellanen olo kyllä on että tämä ongelma ei yhdessä yössä ratkea.

    • kuningasAlkoholi()

      millainen olet kännissä? jos homma luistaa kännissä niin vedä pää täyteen, hölise ja pölise. Kuitenki sen verran että muistat ja olet tilanteen tasalla. Katso ja tutki muiden reaktioita, analysoi omaa käytöstä ja vie sitä pikkuhiljaa normaaliin selväpäiseen keskusteluun. Kohta huomaat että juttu luistaa myös ilman alkomahoolia.

      • 6346r4r

        Känni toimii kyllä itsellä, mutta ei aina voi olla kännissä.
        Selvinpäin ei juttu kulje, punastelee, hikoilee ja puhe on hiljaista ja epäselvää ujouden takia.
        Tässä monta vuotta yritetty ja eri tilanteita ollut, mutta aina se on samanlaista.

        Vielä surkeampaa jos isompi joukko jolle pitää esiintyä, silloin näkee miten muut tuntevat suorastaa myötähäpeää ja ihmetystä. En tiedä mikä tähän auttaisi...


    • pälli pölli

      Olen hiljainen koska mul ei pääs liiku mitään oon niin vitun tyhmä niinku huomaatte täst tekstistä. En oo ujo enkä pelkää puhumista mut ei oo koskaa mitää sanottavaa. Vituttaa tää mielikuvituksen ja järjen puute. Inhoon itseäni:(

    • asdasdasdasdasdadads

      Se että juttu ei aina tai edes ikinä, ei tarkoita että on tyhmä. Itselläni välillä on sama tilanne. Olen tosin huomannut että silloin kun kiinnitän huomiota siihen että en saa sanoja suusta, niin tilanne vaan pahenee. Se vitutus vie yleensä kaiken huomion enkä tosiaan keksi mitään järkevää sanottavaa. Usein myös seura vaikuttaa asiaan, joidenkin kanssa ei juttu luista sen takia jutut on sellaisia, että ei vaan kiinnosta tai keksi mitään järkevää lisättävää.

      Miksei anneta niiden puhua jotka sen hallitsevat? Jos kaikki puhuu kaiken aikaa, niin missä kaikki kuuntelijat ovat? Kuten sanoin, tyhmyydellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Tunnen joitakin TODELLA tyhmiä ihmisiä, jotka keksivät keskusteluissa aina jotain sanottavaa. Puheliaat ihmiset pitävät usein siitä että on joku rauhallinen kuuntelija kuuntelemassa.

    • .................

      Olen myös vastaavanlainen hidas tyyppi. En usko olevani ujo, en vaan kykene normaaliin läpänheittoon. Alkoholi ei auta ollenkaan, olen yhtä hiljainen sen vaikutuksen alaisena.

    • VIIMINEN OLJENKORSI

      Tiedän mikä auttaa hitauteen ja ajatteluun positiivisesti. Tm meditaatio www.meditaatio.org tuolt löytyy tietoa aiheesta. Täl hetkel mul on vaan menossa sellanen lääkitys mikä estää meditaatiosta tulevan autuaan ja rentouttavan vaikutuksen. Suosittelen tätä kaikille jotka kärsivät sosiaalisista ongelmista. Tää meditaatiotekniikka on erittäin vaivaton ja helppo tapa parantaa omaa hyvinvointia.

    • sdfse

      Hiljaiseen ääneen auttaa se, että vain päättää puhua kovaa. Ajatella, että ihmisten täytyy kuulla tämä. Itse pystyn tarvittaessa puhumaan todella kovaa, vaikka perusääneni onkin hiljainen. Kuka tahansa pystyy.
      Miksen puhuisi kovaa, miksi häpeilisin omaa ääntäni, sillä ihmisten tulee kuulla mitä asiaa minulla on. Ihmisten tulee kuulla minusta. Muutkin tekevät niin. Kokeile vain puhua kovaa ja huomaat, että ihmiset suhtautuvat sinuun heti ihan erilailla, kuin jos piipittäisit asiasi. Se kannustaa jatkamaan ja pian nautit kovaa puhumisesta.
      En ole koskaan hävennyt puhumista, enemmänkin se on se esilläolo. Esimerkiksi koulun radiossa puhuminen oli hyvinkin nautittavaa, kun ei tarvinnut tuntea ihmisten katseita ja sitä arvioivaa ja ahdistavaa hiljaisuutta ympärillä.

    • EksynytItseensä30

      Tuttua tekstiä, täälä kohta kolmeakymmentä lähestytään ja en osaa vieläkään ilmaista itsenäni. Suuremmissa porukoissa meen jotenki tiltiin ja alan vaan tarkkailemaan ja syyllistämään itseäni kun en keksi mitään sanottavaa. Vaikka minulla olisikin paljon sanomista en vaan saa sitä sanottua, joskus menee sanat hukkaan ja lauseista ei tuu sitten mitään. Palaverit ym. on ihan helvettiä. Tämä ujous on aiheuttanut mulle myös jonkulaisen identiteetti ongelman nuorempana, en vieläkään oikein tunne itseäni, kuka minä olen, mitä oikeestaan haluan. Jotenki liikaa peilaa itseään muihin ja joka päivä on jonkulaista kamppailua itsenä kanssa.
      Tämä itsensä ilmaisun vaikeus saa minut näyttämmän kai joltain lobotomian saaneelta, hymyilen vaan pöljänä, enkä osaa edes näyttää suuttumistani vaikka siihen olisi aihetta.

    • Anonyymi

      Vähänkö vastaan vanhaan viestiin mutta itselläni sama juttu, yhtenä päivänä kaverini suuttui minulle ja sanoi että en kestä enää tätä odottamista että milloinka avaan lärvini, ja sen jälkeen sanoi nyt sanot kaikki ja sen jälkeen pirät turpas kiin! Heitti vielä piimäpurkin päälleni!

    • Anonyymi

      Trolli.
      Yrittää leimata hiljaiset ihmiset tyhmiksi.
      Päinvastoin hiljainen tietää että kokoajan ei tarvitse olla äänessä.

    • Anonyymi

      Ihan sama miten olet. Tässä maassa kaikki on aina väärin tehty. Tuomitaan ja haukutaan. Lopputulos aina sama. Anna suosiolla periksi ja relaa. Ole mitä olet ja niinku itse haluat. Se on tosiaan sama.

    • Anonyymi

      Sosiaalisia taitoja on täysin mahdollista oppia.
      Sosiaalisten taitojen kehiitäminen ja oppiminen pitäisi kuulua koulun opetusohjelmaan. Niitä tarvitaan joka puolella ja koko ajan elämässä.
      Et ole yksin ongelmasi kanssa, se on hyvin yleinen suomalaisilla.

      Netistä löytyy asiaa aiheesta. Jos et ole ujo etkä arka, opit varmasti taitavammaksi sosiaalisissa tilanteissa harjoittelun avulla.
      https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/opi-elamantaitoa/vuorovaikutustaidot/
      Tässä aiheesta.

      • Anonyymi

        Ujo ei ole sama asia kuin sosiaalisesti kömpelö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe