KANIEN TUTUSTUTTAMINEN TOISIINSA!!! MITEN?!?!?!!?

onneton =((

Hei! meille tuli tänään uusi kani uroskanin seuraksi ja meillä on nyt kauhia ongelma että miten ne voisi tutustuttaa toisiinsa ilman TAPPELUITA!!! kun yritimme tutustuttaa kaneja toisiinsa niin meidän ''vanha'' kani rupesi ''jahtaa'' uutta kania ja uusi kani juoksi karkuun ja päästi sellaisen jännän kiljahduksen =((( auttakaa minua!!!!!!!! miten saan heistä parhaat ystävykset???

9

5350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nemopupu

      onko tämä uusi kani myöss uros? nimittäin uroskanit harvoin tulevat keskenään toimeen. leikattu uros ja naaras on paras yhdistelmä.
      kannattaa pitää niitä omissa häkeissä eikä päästää samaa aikaa lattialle vapaaksi, antaa niiden rauhassa tutustua häkin lävitse ni ehkä se siitä. tosin jos molemmat uroksia ni saattaa olla ettei niistä ikinä tule kavereita. mutta voihan sitä toki kokeilla, mutta eri häkeissä.

    • Onko molemmat kanisi poikia? Jos on, niin tappeluilta ei varmasti säästytä! Jos molemmat uroot on leikattuja niin tutustuttamista voisi ''harkita''. Kaksi uroskania ei viihdy keskenään ellei ne ole samasta pesueesta tai kasvaneet lähes koko ikänsä yhdessä. Jos toinen kanisi on naaras, niin se varmaan vain haluaa tutustua mutta jos uusi kani päästi kiljahduksen niin älä laita kaneja samaan häkkiin. Pidä niitä eri häkeissä n. parin kuukauden ajan jolloin ne voivat nuuhkia toisiaan eli siis häkit kuitenkin melko lähekkäin.

    • onneton =((

      tämä uusi tulokas on siis nuori naaras ja ''vanhempi'' on pari kuukautta vanhempi.
      Niin ja vielä tuosta uroskanin käytöksestä : nyt se pomppii huoneessansaa yksin ja paiskoo jalkaansa lattiaan, mitä tämä voi tarkoittaa????

    • puputyttönen

      Voit koittaa tutustuttaa kanit toisiinsa esim. siten, että hierot tämän vanhan kanin puruja ja vaikkapa irtokarvoja tähän uuteen kaniin. Tällöin tämä vanha kani saattaa helpommin ottaa tulokkaan vastaan kun siinä on sen omaa hajua. Kerran kuulin tämmöisen niksin.

      Ja ehkä tää vanha kani haluaa niin kiihkeästi suojella reviiriään että jahtaa sen vuoksi uutta pupua. Voisit kenties viedä molemmat puput johonkin asuntonne huoneeseen, missä vanhakaan pupu ei ole ennen ollut. Vanha pupu tuskin dominoi alueella, joka ei ole sen reviiriä.

      Ja onko tämä uusi siis ihan poikanen vai kuinka vanha? Koska mun käsitykseni mukaan vanha kani hyväksyy uuden sitä helpommin, mitä nuorempi tää uusi on. Ja onko uros leikattu? Et kai meinaa leikkaamattomia naarasta ja urosta pistää samaan häkkiin? Ja jos poikueen aiot teettää niin et kuitenkaan voi pitää urosta ja naarasta koko aikaa yhdessä, sillä se olisi naaraalle kauhea rasitus.

      "nyt se pomppii huoneessansaa yksin ja paiskoo jalkaansa lattiaan, mitä tämä voi tarkoittaa???? "

      No mun pupuni tekee noin silloin kun se on jotenkin pelästynyt tai stressaantunut.

    • Sedä
      • Tyttö ja kani

        Ethän ole laittanut uutta kania vanhan kanin häkkiin?! Se on vanhan kanin reviiriä, ja varmasti jahtaa uutta pupua jos se on sen reviirillä! Suosittelen, että laitat kummankin omaan häkkiin, tai teet kokonaan uuden häkin, ja laitat kummankin yhtäaikaa sinne. Ensin ne kuitenkin pitäää totuttaa sillain esim. Että kumpikin kani valjaisiin, joku toinen ihminen pitää toista kania ja sinä vaikka toista. Ja kannattaa ottaa jotku hanskat käteen, sillä jos kanit tappelevat siinä, et saa niitä irti toisistaan, ainakaan ilman hanskoja!:) nimimerkillä kokemusta on!


    • pointpet

      Liian ahdas häkki altistaa tappeluille ja muille käytösongelmille
      (Huomio: 120 senttisiä pienemmät häkit eivät missään tapauksessa käy kahden kanin asumukseksi!)

      Kanien tutustuttaminen kannattaa tehdä aluksi ns. puolueettomalla maaperällä, joka ei ole kummallekaan kanille tuttu. Esim. huone, jossa vanha kani ei ole oleskellut, ulkotila tai vaikka auton takapenkki. Uudessa ja pelottavassa tilanteessa kanit hakevat toisistaan turvaa ja ystävystyvät kuin huomaamattaan. Jos viet uuden kanin suoraan vanhan reviirille, tappelu on todennäköinen. Kanilaumassa vallitsee aina laumahierarkia. Yksi on johtaja ja toinen alistuu. Kanien on annettava itse selvittää välinsä, jotta ne voivat elää sulassa sovussa. Pieniin näykkäyksiin ja karvan pöllähtelyyn ei pidä siis puuttua, mutta jos tappelu yltyy hurjaksi, on kanit erotettava.

      Kun kanit ovat ystävystyneet, ne makaavat kylki kyljessä ja nuolevat toisiaan. Kahden kanin elämän seuraaminen tuo aivan uusia ulottuvuuksia, joita yksinäinen kani ei pysty tarjoamaan. Ihminen ei koskaan korvaa kanille lajitoveria, jonka kanssa sillä vallitsee yhteinen kieli ja ymmärrys. Tästä syystä myöskään marsu ei ole kanille sopiva kaveri. Ne eivät ymmärrä toisiaan, mikä saattaa johtaa ikäviin tilanteisiin. Lisäksi kanin yleisesti kantama pasteurella bakteeri saattaa olla marsulle kohtalokas, joten lähikontaktia näiden kahden lajin välillä tulisi välttää.

      lähde: http://www.petpoint.fi/lemmikit/kani/25/

      Villikanin ison reviirin kutistuminen kotikanin kerrostaloasunnon 50 neliömetriin vaatii paljon sopeutumista. Isossa tilassa voi vältellä viholliskaneja ja viettää aikaa valikoitujen ystävien kanssa. Entä sitten, kun omistaja hankkii kanilleen kaverin ja tuo sen kotiin: tappelu siitä yleensä tulee. Onko omistaja siis valinnut kanilleen kaveriksi väärän kanin?

      Jokainen kani puolustaa omaa aluettaan tunkeilijalta, ja kanta-asukas on yleensä niskan päällä. Parhaat edellytykset tutustumiselle ja ystävyydelle luo molemmille uusi, neutraali alue, jolla kanit pääsevät tutustumaan toisiinsa yksilöinä ilman reviiripaineita.
      Kuva: Krista Savola
      Keskinäisestä arvojärjestyksestä on silti sovittava. Toisen selkään nouseminen on merkki joko seksuaalisesta kiinnostuksesta tai pyrkimyksestä osoittaa johtoasema alla olevalle. Jos alimmaiseksi jäänyt ei ole hierarkiasta samaa mieltä, voi syntyä tappelu. Kanien tappelut voivat olla todella vakavia. Tappelevat kanit on välittömästi erotettava toisistaan.

      Ystävyys ei välttämättä synny ensitapaamisella eikä toisellakaan. Se voi vaatia viikkoja jatkuvaa päivittäistä tutustuttamista ei-kenenkään maalla. Myös rakkaus ensisilmäyksellä on mahdollista, vaikkakin valitettavan harvinaista.

      Mitä enemmän tilaa, sitä paremmat mahdollisuudet kaneilla on tulla ystäviksi, kun läheltä piti -tilanteet voidaan välttää väistämällä. Ei ole vaarallisempaa paikkaa tutustuttaa kahta kania kuin häkki, josta ei vihollisuuksien puhjetessa pääse pois.
      lähde: http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/kanit_ja_jyrsijat/kotikani/seuraelain_ennen_kaikkea

    • Kaninomistaja

      Mulla on 2 kania leikattu uros ja leikkaamaton Naaras uros on 11kk ja Naaras 4kk Naaras tuli minulle 4-5pv sitte ja ovat jo shut hyviä ystäviä ja ekana annoin naaraan olla vapaana ja uros oli häkissään niin ku uros oli nätisti annoin sille namin no sitte siitä se onki jo edennyt että Naaras hoitaa urosta :D

    • Anonyymi

      Meillä 2 rescue pupua. N.7v naaras ja 1v steriloitu poika.
      Juuri näin totitimme heidät että yusi tulokas oli 2 viikkoa ( poika) meillä mh jonka ovella ns.koiraportti jonka läpi pääsivät haistelemaan , tutustumaan.
      N.2 viikon kuluttua päästimme ne pikku hiljaa, pari t päivässä live nuuhkimaan ja pomppimaan pitkin asuntoa.
      Ovat nyt muutaman vuoden olleet sulassa sovussa . Nuolevqt, nukkuvat vierekkäin ja niillä koko adunti käytössään 24h.
      Häkissä käyvät omatoimisesti pissalla jne.
      Nyt meille tuli leikkaamaton n.3v naaras rescue pupu.
      ( kaikki puput ovat pieniä , ei siis rex tms).
      Nyt aloitamme tämän kanssa tutustumis vaiheet, viikko kerrallaan.etenemme rauhassa.
      Taas on ns.koiraportit käytössä näin alussa.
      Saavat 24h nuuhkia, tutustua toisiinsa rauhassa.
      Katsotaan kuinka käy.
      Toisraiseksi on karvat lentäneet jos ovat liian kiinni portilla toisissaan mutta rescue kanin taustoja ei tiedetä kun löytynyt luonnosta raukka...
      Mutta kärsivällisyyttä. Ja kunnon verkot / portit väleihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe