Tiemaksut ja reitit Pohjois-Italiassa ja Toscanassa

Naksu69

Ollaan perheen kanssa lähdössä 2 viikon reissulle Italiaan ja aiomme vuokrata auton koko ajaksi. Ensimmäinen kortteeri on Maggiore-järven lähellä Pohjois-Italiassa, ja viikon päästä siirrymme Luccaan Toscanaan. Lento saapuu ja lähtee Bergamosta, joten ajoa kertyy rutkasti. Millaisia tietulleja Italiassa kerätään? Ovatko taksat aina tiekohtaisia? Jos ajaa yöllä, säästääkö siinä mitään? Mihin aikaan ovat pahimmat ruuhkat?

Mitä bensa maksaa suurinpiirtein? Ja kannattaako tosiaan ottaa ne vuokrafirman ylihinnoitellut lisävakuutukset? Meillä nuuka mies ei laittaisi moisiin ropoakaan... Ja minustakin näytti siltä, että kaikkien tsekkaamiemme vuokraamoiden osalta se lista, jossa kerrottiin asiat joita vakuutus EI korvaa, oli kovin pitkä... Esim ei kata auton ikkunoita, ei renkaita, ei alustaa, ei sisustusta, ei peilejä...jne. Kattaa vissiin pelkän moottorin rikkoutumisen?!

3

920

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viime kesän muistoja

      Olemme yleensä vuokranneet auton autoeuropen kautta ja aina poimineet sieltä auton, jonka hintaan sisältyy jo 'sis. omavastuun hyvityksen vauriotapauksessa, myös lasit ja renkaat' tai 'ei omavastuuta, sis. myös lasit ja renkaat' - näin ei tarvi pohtia vakuutuspuolta sen enempää ja vuokra on silti ihan kohtuullinen.

      Et kerro ajankohtaa, sillä se vaikuttaa ajoaikoihin, italialaisten omat loma-ajat ovat erityisen ruuhkaisia - ja viikonloput ovat erityisen ruuhkaiset Maggioren ja muiden pohjoisen järvien alueella koko kesän - onhan alue tiheimmin asutettua Italiaa. Eli saa varautua jonoissa ajelemiseen, kun käyttää paikallisteitä. Yöajoa en suosittele, se ei ole sen halvempaa ja yöt ovat säkkipimeitä, vähän toista kuin täällä kesäisin. Tietullit on helppo maksaa, kortilla kaikkein joutuisimmin - ei tarvi laskea kolikoita tms. Taksat on yleensä ajetun matkan mukaan, mutta hinta ei ole todellakaan paha, jos ajelee pidempiä välejä ja sillä välttää pikkuteiden ruuhkat - ruuhkia moterien rampeille sen sijaan ei voi välttää etenkään tuolla pohjoisessa. Aamut ja illat eli työmatkaliikenteen aikaan on varmaan pahiten ruuhkaa kaupunkialueilla - ja perjantaisin viikonlopun viettoon mennessä ja tietenkin taas palatessa sunnuntai-iltaisin. Toisaalta sunnuntaisin ei ole rekkaliikennettä, eli motareilla on helpompi viilettää ;)

      Bergamosta Verbaniaan ajaa ilman ruuhkia vajaassa parissa tunnissa pääosin motareita pitkin, Verbaniasta Luccaan n 4 tuntia ja Luccasta Parman kautta Bergamoon n 3,5 h. Ei siis ollenkaan pahoja aikoja - ilman ruuhkia. Jommalla kummalla ohituksella kannattaa ehdottomasti uhrata aikaa sekä Cinque Terren kyliin että La Spezian takana olevaan Portovenereen, jonne voi piipahtaa myös autoilun sijasta Lericistä veneellä.

      Lucca on viehättävä pikkukaupunki, rento tunnelma eikä ollenkaan niin turistiruuhkainen kuin eteläisemmät kukkula-Toscanan kaupungit, joihin sieltä käsin on helppo tehdä päivämatkoja. Luccasta on esim Pisaan tosi helppo reitti ja Ihmeiden aukion länsipuolella on kätevästi iso parkkis rolex-rosvoineen, mikä on koko Pisalle suuri miinus - aikamoinen turistikeidas. Muu kaupunki on onneksi mukavempi. Suosittelen Maggiorella ollessanne retkeä Orta-järvelle ja Orta San Giulioon saarineen, paljon viehättävämpi kuin ruuhkaiset isot järvet. Maggioren kierros on myös kiva, mutta ajettavaa kertyy paljon - pohjoisosat ovat onneksi paljon rauhallisemmat kuin eteläiset lukuunottamatta Locarnon aluetta. Ja ainahan voi oikaista, isojen järvien yli kulkee autolauttoja, eikä maksut ole niin isoja. Comolla kauneinta aluetta on Bellaggio - mutta nämähän ovat tietenkin makuasioita - jotku tykkää pienistä ja jotkut isoista kaupungeista ;)

      • Naksu69

        Waude! Iso kiitos hyödyllisistä tiedoista! Kyllä noilla neuvoilla ratkottiin jo etukäteen pari pulmakohtaa :-)


    • Liitonautot

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      253
      2680
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      377
      1762
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      64
      1662
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      85
      1458
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      111
      1223
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      271
      1040
    7. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      274
      943
    8. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      41
      925
    9. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      29
      785
    10. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      95
      759
    Aihe