Allekirjoitus pilalle

asdfghjklh

Hankin tuossa visa electron kortin ja nyt laitoin taakse allekirjoituksen joka nyt meni hieman pilalle, eli se ei täsmää oman tavallisen allekirjoitukseni kanssa ja muutenkin on kovin sotkuinen.

Pystynkö siis silti maksamaan kortilla?

8

1361

  Vastaukset

  • minun allekirjoitukseni on ihan joka kerta erilainen, siihen vaikuttaa käsien lämpötila, kynien erilaisuus, siis ote kynästä,kynän liukuvuus paperilla, paperin laatu ym.aina on kuitenkin kelvannut.

  • 1. tuollaiseen tarraan, joka on toiseen suuntaan sentin ja toiseenkin vain n. 10 senttiä nimen kirjoittaminen on aina vaikeaa, kun se pintakin on vähän liukas.

   Joskus 20v sitten kun itse sain ekan pankkikortin, niin siiihen laitetiin nimikirjoitus korttia hakiessa niinkuin nykyään passiinkin hakutilanteessa. Siinäkin on se ongelma, että se lomakse johon nimikirjoitus laitetaan, niin on musta ja se kynä on terältään aika paksu.

   Mut loppupeleiss sillä nimikitjoituksella ei ole väliä. Ne 7-8 paikkaa joissa olen viimesen parin vuoden aikaan korttia vakituisemmin käyttänyt, niin .... ei ole kuin kaksi sellaista joissa nimikirjoituksella on ollut väliä, eli on yleensäkään enää kirjoittamalla hyväksytty maksua.

   Tuo pinkoodilla vahvvistaminen on jo enemmän kuin käytäntö.

   2. S-etukortin ja myöhemmin debit kortin saatuani, niin kaupan kassa sanoi suoraan, ettei koko korttia tarvitse allekirjoittaa ollenkaan. Maksun vahvistaminen kin tapahtuu niissä pinkoodilla.... eikä kukaa niitä allekirjoituksia vertaile, henkilöllisyys varmistetaan muulla tapaa.

   • Joo, allekirjoitusta ei tarvita jos käyttää pelkkää pin-koodia, mutta toisaalta myyjä ei saisi hyväksyä allekirjoittamatonta kortilla maksuvälineenä.

    Ehkä on helpompi vääntää se allekirjoitus korttiin ennen käyttöä, ettei tarvitse kassalla kaivaa henkkareita?


  • mistä hitosts se myyjä tietää ettei kortissa ole allekirjoitusta, jios valtaosa maksuista menee henkilöllisyyden tarkistuksen ohi ja maksu vahvistetaan pin-koodilla?

   Sitäpaitti, jos henkilöpaperi ja kortti.... tai kortinhaltijan sukupuoli täsmää korttiin ja pinkoodit menee oikein, nii tarkistukselle ei ole mitää syytä..

   Ainahan tämä todennäköisyyskaava, että saat pinkoodin menemään oikein tietämättä sitä.... on olemassa..... siis 1/19 potenssiin neljä....

   yksi 10 000

  • Ei ole mitenkään mahdotonta että koodinlukija ei toimikaan ja kassa joutuu käyttämään magneettinauhaa. Tällöin kassalla kysytään henkilöllisyystodistusta, ja joudut joka tapauksessa allekirjoittamaan kortin.

   Miksi siis jättää allekirjoittamatta korttia?

  • Itselläni on kortti ollut ainakin 15 vuotta enkä muista että kukaan olisi koskaan nimmaria katsonut. Taitaa olla niin että uusimpaan korttiini en ole sitä edes laittanut. ...jesh, näin on, tarkistin juuri. Eikä siitä kukaan ole huomauttanut.

   • Minulle taas on huomautettu siitä että uudesta kortista on nimmari unohtunut.

    Ja ihan syystäkin. Jos joutuu ostokset varmentamaan alekirjoituksella, tottakai pitää allekirjoituksesi voida tarkistaa kortista. Edes sen verran että onko se lähellekään samantyylinen.


  • Ei haittaa. jos joku joskus kyseenalaistaa, että nimmarisi ei ole saman näköinen, tuhrusta samalla tapaa "huono tai epäselvä" raaputus.
   Omalle kohdalle muistuu lomamatka Italiaan, olisiko vuosi ollut 1985 tai jotain. Mutta siis aika, jolloin olin vielä nuori ja käytössä olivat yleisesti pankkien myymät matkashekit.
   Kun vaihdoin niitä paikalliseen valuuttaan pankissa, virkailija käänteli ja väänteli nimmariani ja vasta kolmas versio oli hänestä OK ja kelpasi.

   Mutta todella, PIN-koodi on se, jolla sirukortit varmennetaan, harvemmin enää magneettiraidalla ja nimmarilla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   164
   5857
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   180
   4754
  3. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   261
   2981
  4. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   97
   2933
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   24
   2887