Kuinka usein kissanne syö?

Hermostunut...

Olen työssäkäyvä ihminen, joten en ole yleensä päivisin kotona. Nyt olen kuitenkin ollut viikon lomalla kissan kanssa kotona. Minulla on 12-vuotias rotukissanaaras, steriloitu. Kissani käy syömässä klo 8-15 välisenä aikana varmaan ainakin 6 kertaa pieniä annoksia raksujaan. Sen jälkeen hän menee nukkumaan. Illalla annan kissalle aina märkäruokaa. Tyttöseni ei ole lihovaa sorttia, vaan hän on kuulemma (ell. mukaan) täydellisen kokoinen :) Mietin vain, syökö kissani päivisin ns. liian usein? Tarjolla on siis raksuja ja vettä, joita kissani voi vapaasti hakea kupiltaan milloin huvittaa. Googletuksen perusteella sain melkein sydänkohtauksen, kun kissallani oli heti sen mukaan (jos siis syö usein) kaikkia kamalia sairauksia. Kissa syö saman verran kuin aina ennenkin, pissaa ja ulostaa normaalisti jne. Kuinka usein kissanne siis syövät? Tiedän, olen ylihysteerinen omistaja.

13

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mulla oli sama, vie kissan eläinlääkärille!

    • 9+12

      Meidän kissat syövät kolme kertaa vuorokaudessa. Kaksi kertaa märkäruokaa (ei koskaan kuivamuonaa) ja kerran päivässä esim. raakaa nautaa, siansydäntä ym. ja joskus myös kalaa.

    • Hermostunut...

      turunen.maija, öö, mitä? Viet kissasi vai lääkärille? Vai minun pitäisi viedä? Miksi?

    • 29

      Minusta kissasi syö juuri niin kuin suurin osa kissoista syö, jos saavat itse valita: usein pieniä välipaloja. Joillakin kissoilla vatsakin on niin herkkä, että isomman aterian kerralla syöminen aiheuttaa oksentamisen.

      Jos kissasi syö sopivan määrän eikä liho, niin en ymmärrä, miksi sen ruokailuun pitäisi puuttua. Hampaat voivat tosin kärsiä jatkuvasta napostelusta. Eläinlääkärit rutiininomaisesti katsovat hampaatkin, joten lienevät kunnossa, jos niistä ei ole erikseen mitään mainittu.

    • Hermostunut...

      29, hampaat ovat kuulemma ell mielestä oikein hyvässä kunnossa. Neiti kyllä oksenteli joskus nuorempana hotkittuaan isompia annoksia, mutta vaihdoimme silloin tähän "seisovaan pöytään", eli kissa valitsee itse, milloin syö. Kiitos tiedosta, olen vain niin hermoheikko :)

    • omat tottumukset

      Minun kissani syö päivän aikaan enimmäkseen raksuja vaikka kupissa olisi märkäruokaakin, yöllä käy syömässä sen. Kissa syö vain vähän kerrallaan joten pidän aina rukaa saatavilla kun ei ole lihava.

    • omat kissani syövät oikeastaan koko ajan syövät n. 15 kertaa päivässä ja ovat todella ylipainoisia mutta jos ruoka annoksi vähentää tai antaa vähemmän ruokaa niin kissani rupeavat ''angstaamaan'' tai kun ne eivät anna sitten ottaa sylii tai silitellä mitä tehdä kissat ovat nyt 8v ja alkoivat suursyömisen kun vanhenpani erosivat ja perhe hajosi ja minä muutin äitini kanssa toiseen kaupunkiin ja nään rakkaita kissojani vain n.2 kertaa kuussa ja olen aina ollut niiden hoitaja ja viettänyt päiväni kissojen kanssa kun muut ikäiseni on menneet kavereiden kanssa. mitä tehdä että kissani laihtuisivat? , en halua että kuolevat yli-lihavuuteen :(

    • uutta ruokaa

      Meillä uutta ruokaa laitetaan 2-3 kertaa päivässä, mutta kupissa on ruokaa lähes kokoajan, mutta eivät kissat sitä useinkaan syö loppuun, kupissa ollut ruoka ei enää jonkin ajan jälkeen kelpaa ja kissat, etenkin yksi niistä, selvästi näyttää että uutta parempaa ruokaa on saatava. http://kissa-aika.blogspot.com/

    • Kohta säännöstellään

      Nappuloita jatkuvasti kupissa josta kissat (3xtyttö, 2x poika, kaikki leikattuja) käyvät päivän mittaan syömässä pieniä määriä, muut pysyneet sutjakkaina mutta eräs kolli on alkanut hieman pyöristymään....
      Kissalle on parempi antaa usein pieniä määriä kuin kerralla kaikki :)

    • ahmatti2

      Kissani n.5-7 vuotias, syö aamulla ja käväsee kupilla päivällä, ja sitten yöksi laitan ruokaa , aamulla kuppi tyhjä. Tosin päivinä kun olen kotona koko päivän, tuntuu että käy kupilla usein, syö ja napostelee pitkin päivää. Leikkii, nukkuu , käy vessassa normaalisti, on rauhallinen ja onnellinen. Enpä sen kummempia tarkkaile sen syömisiä, kyllä tulee "kysymään" jos on nälkä tai joku ruoka ei kelpaa.*Isoja satseja ei kuitenkaan voi laittaa, ahmii niin että , kuola roiskuu.

    • Kissus

      Hyviä neuvoja ketju jo pullollaan, noinhan se yleensä menee että usein päivässä pieniä annoksia kissan oman mielen mukaan. Mutta pitää muistaa että myös kissat ovat yksilöitä. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Eli jos kissasi ovat terveitä ja voivat hyvin nykyisellä ruokinnalla, ei sitä kannata lähteä muuttamaan vain koska muilla on huonoja kokemuksia.

      Omat kissat saavat ruokaa kahdesti päivässä. Illalla märkää ruokaa annos, aamulla raksuja päivän tarpeeksi ja veden vaihto. Hyvinvoivia poikia kumpainenkin. Nuorempi kolli liiankin tukevassa kunnossa. Tilattiinkin sitä varten uudenlainen raksukuppi. Ennen oli raksuja kipossa vuorokauden ympäri vanhempaa kissaa varten, nyt saavat kumpainenkin kaivaa raksunsa tassuilla muovitötteröstä. Jahka se paketti nyt vaan ensin tulee perille...

      Mutta harhapoluillehan tää taas mulla lipsahti. Siis tärkeintähän kissan ruokinnassa on mennä kissan ehdoilla, EI sen mukaan mitä ihmiset nettipalstoilla kirjoittelee.

    • Pirna

      Ensinnäkin, kissasi on 12-vuotias, eikä ole kertomillasi ruokailutottumuksilla lihonut. siis kaikki on hyvin ja hänellä on jo omat piintyneet tapansa, miksi niitä pitäisi muuttaa. Ole tyytyväinen. Teillä menee hyvin.
      Kuivamuonapusseissa on annostusohjeet kuinka paljon vuorokaudessa minkin kiloiselle kissalle pitäisi antaa ruokaa. Ei kai sillä ole mitään väliä monenako annoksena ne antaa.
      Illalla sitten märkäruokaa.
      Huolettomia päiviä sinulle ja kissallesi!

    • KissuLissu

      Jos kissasi on päivisin sisällä, pitää muistaa että vaikka kissa onkin jo hieman iäkäs, sillä pitää silti olla jotain viihdykettä, sillä tylsistynyt ja tekemisen puutteessa oleva kissa syö enemmän, sillä se ikäänkuin "syö koska ei ole muutakaan tekemistä". Tekemistä kisullesi saat vaikkapa näillä pikku konsteilla: töihin lähtiessä piilota pari leluhiirtä vaikkapa puoliksi maton alle, tai vaikka maton päällekkin. Kissa kyllä kiinnostuu luultavasti esillä olevista leluhiiristä tai palloista. Voit myös laittaa kiipeilytason tai tuolin ikkunan eteen jotta kissa pääsee seurailemaan ikkunasta pihaa. :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      406
      1623
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1308
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1220
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      844
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      836
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      830
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      189
      759
    Aihe