Jäi pääsiäisviinit ostamatta

Vihainen tipu

Käytiin tänään kaupassa ja tarkoitus oli käydä samalla marketin yhteydessä olevasta Alkosta ostamasa jokin hyvä viinipullo viikonlopun juhlapöytään. Mutta yllätys, ylllätys: Alko olikin tänään (pääsiäsilauantaina) kiinni!

Mitäs viinikulttuurin edistämistä tämmöinen on? Mielestäni suomalainen holhousmentaliteetti on mennyt liian pitkälle, tai ei seuraa aikaansa. Viiniä pitää saada juhlapöytään!

Pääsiäisherkkujen, myös viinin, ostaminen on hyvn luontevaa jättää lauantaille, koska torstai on työpäivä ja monet ihmiset yrittää tehdä pitkään töitä että pystyy pitämään vapaat rauhasa, joten torstaina ei ehdi kauppaan, perjantaina taas kaikki on kiinni, ja eihän kiirastorstaina tai pitkäperjantaina muutenkaan kuulu ajatella vielä juhlia. Useimmat vaan lepää pitkäperjantain ja laittaa pääsiäistä välilauantaina.

Kiinni pitämisen perusteluna ei voi olla, että muuten joku ostaisi liikaa alkoholia, koska kyllähän suurkuluttajat tietää koska Alkot on auki ja varmaan osaa varautua. Tämmöinen lauantain kiinnipitäminen hankaloittaa vaan meidän tavallisten nuorten, työssä käyvien ja muutenkin kiireisten ihmisten elämää. Meidän verorahoilla tämä systeemi nyt kuitenkin pyörii, joten eikö meitäkin pitäisi ajatella!

Ihan totta ottaa aivoon asua tällaisesa maassa, missä joku muu päättää, koska saat ostaa viiniä. Onneksi kaupasta sai sentään Angry Bids -limua pääsiäispöytään meille vihaisille tipuille.

9

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ablosutisti

      vitun juoppo

    • Viinin ystävä

      Samaa mieltä, viinit ruokakauppaan ja R-kioskille! Se on ensimmäinen perusaskel viinikultturin edistämiseksi.

      Keskarin myyntiä vois rajoittaa.

    • .......

      Itse ehdin hyvin viiniä ostamaan kiirastorstaina paikallisen K-supermarketin yhteydessä olevaan myymälään, joka oli auki iltakahdeksaan asti. Töissä oli niin kuin muutkin työtätekeväiset ja kävin ensin ruokaostoksilla (sen kaupan läheisyydessä ei alkoa ollut). Illalla sitten päätin että perjantaina halutaan viiniä lampaan kera ja lähdin ostoksille.
      Luin lehdet viikolla hyvin ja tiesin että kun kaupat (lue: alkot) menee torstaina kiinni niin avautuvat seuraavan kerran tiistaina.
      En halua ostaa ruokakaupastani mitään tusinapunkkua tai makeaa valkoviiniä vaan jotakin ihan muuta. Jos ruokakaupasta saisi viiniä yhtä hyvin kuin erikoisoluita niin sitten passais.

      • Viinit R-kioskille

        Miksi ajattelet että ruokakaupassa myytävän viinin pitäisi olla tusinapunkkua tai makeaa valkoviiniä?

        Siis tiedetään, tiedetään kyllä että Alko ym selittelevät viinin vapauttamatta jättämistä tuolla tavalla, mutta eihän sille ole mitään järjellistä perustetta. Muissakin maissa, missä viiniä myydään ruokakaupoissa, tarjonta vaihtelee eri kaupoissa asiakaskunnan ja kysynnän mukaan.

        Monessa maassa on isoissa kaupoissa erikoistuneet viinimyyjät. Kyllähän kauppias myy sitä mitä asiakas haluaa ostaa.


      • Käsittämätöntä ...

        No ihan hyvä että sinä ehdit. Vastauksesi osoittaa kyllä melkoista myötäeläisen taidon puutetta. Tarkoituksesi olikin kai vain kohottaa vähän omaa egoasi.

        Meidänkään perheessä ei ehditä arki-iltoina kauppoihin, varsinkaan jos on tehty pitkä työpäivä. Tarkoittaa että kotona ollaan seitsemän aikoihin. Meillä on pitkät työmatkat ja kotona odottaa koira ulkoiluttajaa ja nälkäiset lapset ruokaa pöytään. Siinä vaiheessa kun on saatu iltaruoka syötyä, on jo iltapesujen aika.

        Minulle olisi ainakin sitä paitsi riittänyt ihan tavallinen tusinapunkkukin, kunhan olisi ollut punaviiniä pääsiäispöytään. Snobbailusta en pidä eikä meillä ole varaa pitää satojen pullojen viinivarastoa kotona. Emme ole erityisisä viiniharrastajia vaan ihan tavallisia kiireistä elämää eläviä ihmisiä.

        Sanomalehtiäkään en paperiversioina ole lukenut sitten lapsuuden, ainakaan kymmeneen vuoteen, ja netissä ei kyllä kerrottu että Alkot on kiinni. Kenellä moinen edes tulee mieleen? Miksi?


      • Mikä tusinapunkku???

        Ns. tusinapunkkua varmaankin tässä nautiskellaan taas viikonloppuna, ranskalaista Roche Mazet Cabernet Sauvignon -viiniä laatikossa, erittäin täyteläistä ja kohtalaisen tanniinista. Oikein hyvin sopi alkuillasta possun kanssa ja loput maistuu illanistujaisena sekä isännille että vieraille.

        Mitä te snobbailijat tänne viinipalstalle tulette pätemään ja herjaamaan n.s. tusinapunkkuja? Mitä edes tarkoitatte koko sanalla? Ainakaan kaikki laatikkoviinit ei ole huonoja.


    • ttppii

      Miksi se pullo pitäisi viime tipassa ostaa?
      Jos viinistä pitä, niin kai sitä kaapissa on useampi pullo jemmassa, että voi valita ruokaan sopivan mikäli sattuu olemaan sellaista ruoka, että vaatii viiniä tai muuten alkaa tehdä mieli nautiskella. Itselläkin on n 100 pulloa odottamassa.

      JOs on vaikea säilyttä viini pulloja kaapissa avamatta, niin kannattaa hakeutua hoitoon sen alkoholismin kanssa.

      • Mikä ääliö ...

        Ootko ihan kaheli? Ei suomalaisilla yleensä ole mitään viinikellareita eikä pääsiäispöytään tarvita vuosikertaviinejä. Tavallinen viini ei ole tarkoitettu säilytettäväksi pitkiä aikoja. Ruokaviini pitää pystyä hakemaan kaupasta samalla kun ruokakin!

        Toivottavasti varastosi on jo puoliksi etikkaa.


      • Kiireinen sinkku

        Näköjään Suomessa pitää ostaa viiniä kaappiin varastoon. Täällä kun ei voi noin vain mennä ja hakea viinipulloa niin kuin Keski-Euroopassa. Olutta kyllä saa joka paikasta, mutta ei viiniä. Olisi mukavampaa, jos myös viiniä voisi ostaa vapaammin.

        Huoltoasemilla ja kioskeilla voisi olla perusviinejä (vaikka sitten niitä "tusinapunkkuja"), isommissa kaupoissa parempi valikoima ja viinimyymälöissä sitten erikoisemmat viinit.

        Letkauttelu alkoholismista tässä yhteydessä on ala-arvoista ja tyhmää ... Miksi teet tuollaista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe