Joopa joo

Metsämökin tonttu

Sunor kasvihuoneen Kasaus ohjeet päin p....tä on se muuten aika kinkkinen, aloitin sen kokoamisen, olisi pitänyt aloittaa jo joululta että kerkiää tälle keväälle.Kasaus ohjeista ei ole mitään hyötyä numerot kyllä on mutta ei passaa piirustusten kans.

28

6825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meilläkin Sunor

      Osta Sunor kasvihuone - saat kaupan päälle loogista ajattelukykyä kehittävän päättelytehtävän: "Mikä ohjeen osien numeroista on oikein, mikä väärin. Ja mikä osa on oikeasti erinäköinen kuin kasausohjeessa?"

      • nevereverSunor

        Sunor autotalli rimpulaa 0,3 mm! "peltiä". Tukirakenteet myös heppoiset. Sopii lähinnä sisäkäyttöön. Ohjeet lapsellisen pienellä präntillä sekavine kuvineen. Kannattaa ostaa kunnon kamaa, jos haluaa kunnon tallin. Puuttui n. 50 pulttia. En suosittele.


    • voivperkele

      sama juttu täälä, hermo helvetin kiireenä. 5h enkä saanu edes taka tai etuosaa koottua, saavat tulla hakeen romunsa pois

    • Saatiin se pystyyn

      Tästä ohjeesta oli vähän apua, mutta aika paljon jäi päättelemisen varaan: http://glanspower.fi/tiedostot/kasvihuoneet

      Meiltä kasaamiseen meni 2 päivää, vaikka meitä oli kolme. Emmekä ole mitään poropeukaloita, vaan olemme rakentaneet yhtä sun toista. Tämä kasvihuoneen pystytys vaan jostain syystä koetteli hermoja oikein urakalla!

      • voiperkele

        Miten kasasitte? Pitääkö ensin tehdä etu ja takaosa valmiiksi kennojen kanssa ja sitten sivut?


    • voiperkele

      kysyin tuotitukulta ovatko he itsekään ikinä kasanneet kyseistä kasvihuonetta ja että ohjeet ovat ihan väärin tehty vastaus oli "emme ole tänä kesänä kasanneet"

    • kasvihuoneen kokoaja

      Päädyt kootaan ensin, levyineen. sitten sivuseinät, yläosa kiinni päätyihin, välirangat paikoilleen, treevat, sitten katon kimppuun, harjakappale paikoilleen, ja "tuolit" luukut, jne. sivuseinät ja katto levytetään vasta kun runko on koottuna.

    • Minä

      Hermo meni meiläkin moneen otteeseen, mutta nyt se on kasattuna. Ainoa vaan, että ei mitään hajua miten ne luukkuikkunat kiinnitetään. Ohjeissa ne vaan ilmestyi kuvaav, mutta ei mitään kerrottu miten. Ei tämän insinöörin päättelykyky ja taidot saa niitä kiinni millään. Ihan kuin joku osa puuttuis (?). Osaako joku kertoa ratkaisun?

      • Kasvihuoneen kokoaja

        Kokoajana neuvon, etta kasvihuoneen harjakappaleessa on ura, johon tuuletusikkuna työnnetään päädystä menemään, joten se on laitettava ajoissa, että sen saa paikoilleen.... mieluumin ennen, kuin kaikki "kattotuolit" on paikoilaan. siis harjakappaleessa on C. muotoinen ura, johon ikkunan pallureina sopii.


    • Minä

      Ai vitsi, et muuten arvaakaan kuinka onnelliseksi mut teit tällä nopealla vastauksellasi! KIITOS! Vaikka hieman purkamaan joutuukin, että ne saa paikalleen...

    • Kasvihuoneen kokoaja

      Ole hyvä vaan;) ohjeet ovat usei hieman sanoinko "suuntaa-antavia". Jos luukuissa on sellinen pelkkä varsi, siis manuaalikäyttö, suosittelen, että haet rautakaupasta tuollaiset salvat: http://www.google.fi/imgres?q=ikkunasalpa&um=1&hl=en&qscrl=1&nord=1&rlz=1T4ADFA_enFI427FI429&biw=1280&bih=796&tbm=isch&tbnid=klZ4DUgp6plJ6M:&imgrefurl=http://www.kodinterra.fi/market/kodinterra?a_Visit:tuote=9pxbwd3cn4fw2773&kategoriaTunniste=HaatSalvat&path=HELAT/Lukot/HaatSalvat&myymala=Kodin Terra Tuusula&paikkakunta=TUUSULA&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main&docid=f6hiQlPtS0IERM&itg=1&imgurl=http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/06/9pxbwd3cn4fw2773.jpg&w=500&h=500&ei=61u8T-z2M4yQ4gT8_d02&zoom=1&iact=hc&vpx=683&vpy=430&dur=1046&hovh=225&hovw=225&tx=114&ty=124&sig=106045989552542311710&page=1&tbnh=135&tbnw=135&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:15,s:0,i:101
      Muuten käy niin, että tuulisella paikalla luukut raottuvat puuskissa, päästäen tuulen sisään kasvihuoneeseen, ja se tempoo lopulta levyt irti katosta, ja seinistä. Nuo saat kiinni itseporaavilla ruuveilla, ja kasvihuone on turvassa;)
      kokemusta nimittäin ON!

      • Minä

        Kiitos tästäkin vinkistä!! Mulla on tosin automaattiavaajat luukuissa, joten niiden kanssa ei tällaisia tarvi. Toivottavasti toimivat... :)


      • Mie vaan
        Minä kirjoitti:

        Kiitos tästäkin vinkistä!! Mulla on tosin automaattiavaajat luukuissa, joten niiden kanssa ei tällaisia tarvi. Toivottavasti toimivat... :)

        Mites onnistui avaajan asennus? Mulla jää kymmenen senttiä auki, koska avaajan "runko" ottaa luukkuun kiinni.. Aivan niinkuin paketista puuttuisi jokin osa? Irrotitko alkuperäisen kiinnikkeen luukusta?


    • tomaatti

      OLiko kellään mukana"mallinetta sitä ja tätä"?siis kun tuo suomekielinen ohje anraa ymmärtää että mukana oikein erikoistyökalu?minun paketissa ei ainakaan ollut mitään"mallineita"..siksi tuossa tapellu koko illan tupnpäädyn kanssa missä ovi,nimittäin se pieni ikkuna oven päällä ei passaa sitten mitenkään..ei kun ei...hohhoijaa....

      • Metsämökin tonttu

        Joka paikkaan piti olla joku mallinetti, vaan ei ainakaan minulla ollut. Kyllä se mallinet täytyi olla siellä omassa päässä, ja sieltäkin se oli aika vaikea löytää. Se pieni ikkuna oli aika kinkkinen juttu jouduin vähän sitä pienentään,ennenkuin se passasi.


      • Minä

        Meilläkin tuntui olevan haastavin tämä pikkuikkuna oven päälle. Yleensäkin huomasin, että osat oli mitoitettu just eikä melkein. Eli kun kaikki muut oli suorassa ja kohdallaan, niin tämäkin ikkuna meni hienosti paikoilleen. Kannattaa ottaa useampi henkilö pitämään päädyn rimoja paikallaan, niin homma hoituu hienosti. Mutta se on myönnettävä, että ohjeet olisivat saaneet olla hiukan tarkemmat jossain kohdin. Tietty vikaa oli mussakin asentaessani, kun koitin saada mahdollisimman pian valmista ja ei tullu niin tarkkaan seurattua ohjeita. Ikean huonekalujen kokoamiskokemuksella ja naisen logiikalla pärjäsi kuitenkin suht hyvin. :)


    • kasaaja

      Me ollaan väsätty kasvihuonetta nyt n. 8h kaksistaan. Alkaa olemaan loppusuoralla kunnes tuli mutka matkaan. Seinien ja katon välisiin tolppiin kun täytyisi laittaa tukipalat jotka ei meinaakkaan sopia tai ovat siis toista senttiä väärässä kulmassa. Onko kasauksessa jokin pielessä vai osissa?
      Muuten kun on osat saatu paikalleen. Enään puuttuu seinistä ja katosta pleksit.
      Hankala oli alku meilläkin kun päätyjä koottiin.
      Nyt kun luin kirjoituksia niin purku hommaa tulee sen verran meillekkin et saadaan kattoikkuna paikalleen.... Miksei sitä voinut olla ohjeessa??

      • Metsämökin tonttu

        Kun vain hermoja riittää niin kyllä se siitä.Ite kans kasasin ja hajoitin.Ohjeista ei mitään hyötyä ainakaan minulle ollut.


    • kurkku-ukko

      Minulla on Sunor 7,4 m2. Ohjeet riitti ihan hyvin, ongelmia tuotti omat huolimattomuudet.

      Ensinnäkin pohjan täytyy olla vaaterissa. Ei millinkään heittoa. Heitto kostautuu todennäköisesti viimeisessä osassa mitä asennat.

      Alumiiniprofiileissa on pieni olake. Toisten profiilien täytyy osua suoraan olakkeeseen joka vaiheessa.

      Olkaa tarkkana että runko on vatupassissa.

      Kannattaa katsoa tarkasti että laittaa profiilien ruuvikoloon oikean määrän ruuveja, muuten tulee huomattavasti purkuhommia.

      Itse en noudattanut omia ohjeitani ja lopussa rautasaha lauloi :-D

    • Älynystyrä

      Vieläkö näin muutaman vuoden jälkeen on sunor huonetta kukaan yrittänyt kasata? Ollaan kohta reilu viikko kasattu, hermojen menetys ja avoero ei oo olleet kaukana..pakko oli pitää pari välipäivää koko kasauksesta. Varmaan jokainen kohta joka on saatu paikoilleen on myös purettu ja kasattu uudelleen, kun esim.joku ruuvi puuttuu seinistä ym.. Nyt viimein ollaan päästy kasaamaan kattoa..Ja ihmetellään kuinka kattoluukku kiinnitetään????!! Luin ylempää että se täytyy pujottaa katto ruoteeseen, mutta luulin että ikkunan reuna pudotetaan kappaleeseen 26 ja tämä helahoito kiinni kattopalkkiin..

    • artsix

      Kasausurakka ohi, aika paljon enemmän kuin 5h meni... Kannattaa katsoa kasauskuvat hyvin ja laittaa kaikki vaateriin hyvin. Jos pultteja puuttu voi ne aina lisätä poraamalla tolpan uraa vähän isommaksi niin että pultin kanta menee uraan.

    • Autotalliton

      Kasaus kesti ja kesti. Kesti sitten koko höskä vuoden. Ja nyt romahti koko paska nurin lumen painosta. Et sillee.

    • Jaskamarttiu

      Joo sama juttu täällä. Ei kestä yhtään tuulta tai lumikuormaa. Tein reklamaation maahantuojalle, eivät suostu korvaamaan. Väittävät, että ei ole aiemmin kuultu ettei kestäisi Suomen talvela.. ÄLKÄÄ ostako!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kaikki edellämainitut ongelmat täyttä totta. Kun kasaus on viimmein saatu tehtyä niin tietää nyt jo että talvella tulee kattolevyt alas johtuen liian pienistä kiinnitys varoista. Mieti kolmekertaa jos meinaat ostaa .Itse en ostaisi jos olisin tiennyt ongelmat. 300 E menee kankkulan kaivoon.

    • Anonyymi

      Kasvihuoneiden kasausohjeet on vielä vuonna 2021 ihan yhtä surkeita.

      Kasattiin Vitavia Uranus 9900 kasvihuone, ja oli aivan täyttä helvettiä. Ohjeet oli ihan luokatonta roskaa.

      Ihan paras oli kun oltiin saatu se kasvihuone valmiiksi, niin huomattiin ohjeista sellainen kasaamista tekstin avulla helpottava lehti, jota ei oltu huomattu aiemmin kun se oli liimautunut muihin kiinni. Raivostutti niin paljon, että heitin sen menemään lukematta sitä.

      Pohjan tein kestopuusta ja se oli helpoin kohta. Osat oli tosi saman näköisiä ja niitä saattoi jopa sekoittaa välillä vääriin osiin. Usein ei tiennyt ohjeen perusteella varmasti miten osat piti laittaa kun ne kuvat oli niin surkeita.

      Se videokin oli ihan täyttä ahterin tuotosta vaikka auttoikin aika monessa kohdassa. Otti päähän katsoa sitä kun ukko kasasi kasvihuoneen tyyliin muutamassa minuutissa sen pimputusmusiikin kera, vaikka siinä on kokemattomalle helposti viikon työ jos pohjatkin tekee itse.

      Kun ohjeet ei auttaneet, niin sitten piti päätellä itse ja tietysti meni väärin jopa kahteen kertaan, tai tuli väärä määrä ruuveja jne jne jne. Yksi lasikin hajosi kun ne kiinnikkeet on ihan surkeat jouset. Ei muutakuin lasiliikkeeseen pyytämään uusi ruutu, maksoi onneksi vain 7 euroa.

      Nyt on kasvihuone pystyssä, mutta kyllä Ikean huonekalut on lastenleikkiä näihin verrattuna ja omakotitalonkin rakentaa helpommin.

      Jos haluatte kokeilla avioliittonne kestävyyttä, niin tehkää tämä ja kertoo varmasti totuuden.

      • Anonyymi

        Itse tein Palramin keväällä. Ohjeet olivat melko hyvät, eivät mitään IKEA tasoa kuitenkaan. Oikein tehty numerointi helpotti, kuten pieni malli, jonka pystyi kasaamaan pitkälle terassilla ja kantamaan sen jälkeen paikalleen.

        Seuraavaa kun joskus teen, otan viereen ison vaalean pressun, jonka päälle levitän kaikki osat ja pistän osien viereen tussilla numerot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe