Aihe

Oilon Junior ei käynnisty

junioroilon

Tuli ongelmia öjlypolttimen kanssa.

Eilen täytettiin säiliö jonka jälkeen öljypoltin ei enää käynnistynytkään. Vikavalo jää palamaan.

Polttimen saa käynnistymään muutaman manuaalisen käynnistysyrityksen jälkeen. Käynnistysyrityksissä välillä vaikutti kuin liekki olisi syttynyt heti, mutta poltin kuitenkin sammuu. Jos poltin kuitenkin jää päälle, se sitten pyöriin tasaisesti kunnes saavuttaa maksimi veden lämpötilan ja sammuu normaalisti.

Veden jäähdyttyä poltin ei sitten taaskaan käynnisty automaattisesti.

Olisikohan mahdollisesti syynä sakan tukkima suodatin ja poltin ei saa riittävästi öljyä vai esim. polttoaineen magneettiventtiili joka olisi jäänyt raolleen, kun välillä poltin meinaa syttyä heti käynnistettäessa?

45

7082

  Vastaukset

  • molemmat.
   Suotimet kannattaa tarkastaa - Niitä on kolme.
   Yksi tuloöljyssä (ulkoinen)
   Toinen siinä ruuvin alla magneettiventtiilin puolella piilossa (opin tämmöisen pari vuotta sitten!)
   Kolmas on suuttimen perseessä.

   Meilläkin oli myös magneettiventtiiliongelmaa, mutta se ei parane kuin vaihtamalla

   • minulla uusi oilon junior pitää voimkasta krahinaa/krihinää 1 kuukausi ollut käytössä
    MInunkin samoin PERSEESTA


  • Olen Sammuttanut öljypolttimen aina säiliön täytön ajaksi koska mahdollinen pohjamoska lähtee liikkeelle ja jos poltin käynnistyy heti tankkauksen jälkeen moska voi tukkia suodattimet!
   Muiden suodattimien lisäksi:
   Itselläni on uudenkarheessa Oilon Junior Pro1 (LJ10) DANFOSS ÖLJYPUMPPU jonka suodatin on helppo nakki puhdistaa ("naftalla")
   yksi ruuvi päältä auki ja se on siinä katso kuva
   http://dk.varme.danfoss.com/xxTypex/74061_MNU17514010_SIT20.html

   Vanhassa oilon Junior LF1:ssä oli
   SUNTEC ÖLJYPUMPPU, neljä ruuvia auki ja kansi käteen,
   niin suodatin on myös näkyvillä
   http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF178#Mik

   • kuinka kauan moskan laskeutuminen kestää???
    ja kuinka paljon sitä moskaa säiliöön sitten mahtuu???
    itse en ole 30 vuoden aikana koskaan sammuttanut poltinta tankkauksen ajaksi ja eikä ainakaan vielä ole tullut sen takia vikoja


   • mitä laitetaan kirjoitti:

    kuinka kauan moskan laskeutuminen kestää???
    ja kuinka paljon sitä moskaa säiliöön sitten mahtuu???
    itse en ole 30 vuoden aikana koskaan sammuttanut poltinta tankkauksen ajaksi ja eikä ainakaan vielä ole tullut sen takia vikoja

    säiliö kannattaisi puhdistuttaa säännöllisesti niin moskaa ei pääsisi kertymään jolloin ongelmia ei tule.


   • mitä laitetaan kirjoitti:

    kuinka kauan moskan laskeutuminen kestää???
    ja kuinka paljon sitä moskaa säiliöön sitten mahtuu???
    itse en ole 30 vuoden aikana koskaan sammuttanut poltinta tankkauksen ajaksi ja eikä ainakaan vielä ole tullut sen takia vikoja

    Lasikuitunen öljysäiliö asennettu 1977, puhdistettu ensimmäisen kerran 29.6.2009 eli 32 v vanha. Työ 320 € 80 l jäteöljyä a´0,40 €/l jätemaksu

    MOSKAA eli jätettä 80 l= 32 € plus pultit puhdistus yht. 404,90 €
    ( lasku pitää sisällään nauhamittarin 20 € johon en täysin luota ).

    Tiedän päivän koska ö-kuski soittaa joten tulostaan, sammutan polttimen enkä käynnistä ainakaan kahteen tuntiin tankkauksen jälkeen. Aina on poltin laakista käynnistynyt!
    Nimim "mitä laitetaan"
    Hyvä "tuuri" poltin ei ole käynnistynyt ja jos on vielä kesäaika!
    Luulisin sinun säiliössä moskaa olevan likimain sama kun minulla eli 80 l


   • mustaakultaaa kirjoitti:

    säiliö kannattaisi puhdistuttaa säännöllisesti niin moskaa ei pääsisi kertymään jolloin ongelmia ei tule.

    oisko kerran vuodessa riittävä, vai tarttisko useammin?


  • Kiitoksia, ei muuta kun suotimien putsaukseen.

   Tiedän, että poltin pitäisi olla pois päältä täytön ajaksi, mutta kun öljy ei tule juuri tietyllä kellonlyömällä, niin ei voi kotona päivystää päivätolkulla. Onneksi ei ole enää pakkaskausi ja aikaa on putsata suotimet.

  • ^ Meillä on kattilassa myös sähkövastus, näin lienee useimmilla muillakin - siis jos kattila ei ihan antiikkinen ole. Päivystyksen olen välttänyt kytkemällä polttimen pois ja sähkövastuksen päälle. Aina on toimituspäivä ollut tiedossa, vaikka kellonaika tuntuukin olevan mahdotonta sopia.

  • Mitenkäs muuten magneettiventtiilin jumiutuminen vaikuttaa?

   Ole tuossa lueskellut polttimen toiminnasta ja ilmeisesti, jos magneettiventtiili on jumiutunut auki, alkaa öljy suihkuta heti ja se syttyy myös heti eikä vasta ns. tuuletuksen jälkeen. Tämän ilmeisesti automatiikka tulkitsee vikatilanteeksi ja poltin sammuu.

   Olisikohan sakka jumittanut magneettiventiilin. Voineeko ventiilin purkaa ja puhdistaa?

  • Viestin alkajalle: Jos poltin käy pätkän ja sammuu niin ylennsä syy on valovastuksessa joka ei näe riittävästi liekkiä ja ohjelmointi asettaa sen häiriötilaan eli viittaa siihen että poltin kaipaa huoltoa ammattilaiselta. Voi tosin olla myös öljyputkistossa ilmaongelma eli öljyn saannissa mutta nämä foorumit on aivan väärä paikka hakea apua muuhun kuin veden keittoon karkeasti lainaten. Viimeiselle ketjussa kirjoittaneelle: En ole koskaan törmännyt jumiutuneeseen magneettiventtiiliin vaan rikkoutuneseen eli polttimen ohjelmointi on rakennettu sammuttamaan poltin jos se syttyy "esituuletuksen aikana". Erittäin harvoin vika vika löytyy "paskasta" vaan rikkoutuneesta magneettiventtiilin männästä joka laskee esituuletuksen aikana öljyä suutintukkiin suuttimelle sytyttäen polttimen ja aiheuttaen "häiriön" eli poltin poimii turvallisesti ja ilmaisee ettei kaikki ole kunnossa. Ennenvanhaan oli polttimoita jotka syttyivät heti kun termari pyysi lämpöä mutta niissä etenkin kuivureissa oli jatkuvasytytteinen muuntaja eli tulta tuli jatkuvasti käynnin aikana ellei ukkonen käynyt lopettamassa. Pientalopolttimet on ohjelmoitu yleensä: Esituuletus15sek, magneettiventtiili avautuu ,kuuluu naksahdus ja liekki syttyy. Jälkisytytys jää päälle releestä riippuen jopa 30sekunniksi päälle ja varmistaa liekin syttymisen jonka jälkeen kipinä loppuu jättäen polttimen palamaan kunnes kattilatermostaatti sen sammuttaa. Miettikää harkitusti mitä teette sillä ikävintä on huoltomiehen ensin kasata poltin ja hakea sitten vikaa.

   • kerron että magneettiventtiili hajoaa useimmiten niin ettei se sulkeudu polttimen virran katketessa vaan ruiskauttaa huonosti sumuuntunutta polttoainetta palopesään niin kauan kuin poltin omalla vauhdillaan pyörii eli pari-kolme sekuntia. Palopää ja palopesä karstoittuvat nopeasti joka johtaa sitten muihin ongelmiin.


   • Omasta kokemuksesta kirjoitti:

    kerron että magneettiventtiili hajoaa useimmiten niin ettei se sulkeudu polttimen virran katketessa vaan ruiskauttaa huonosti sumuuntunutta polttoainetta palopesään niin kauan kuin poltin omalla vauhdillaan pyörii eli pari-kolme sekuntia. Palopää ja palopesä karstoittuvat nopeasti joka johtaa sitten muihin ongelmiin.

    Sekin yleensä johtuu ilmavuodosta imupuolella järjestelmässä jossa pieni ilmamäärä öljyn seassa saa aikaan sen että polttimen sammuessa suuttimen pää "kusee" ja lopussa tiputtaa. Yleensä polttimen alle kattilan viereen tulee pieni läiskä tai polttimen alapinta on märkä. Alapinta voi kyllä kastua vuotavasta akselitiivisteestäkin pumpussa.
    Jos painemäntä pumpussa on kunnossa niin se eliminoi kyllä pienet jälkikusemiset.
    Sunteckin pumput AS47C intekroidulla magneettiventtiilillä heikkoutena on magneettiventiilin kelan hajoaminen. Poltin voi kiukutella satunnaisesti jopa viikkoja kun käämi ei tiedä luovutanko vai ei! Kela ei kestä lämpöä (itseaiheutettua)ja ulkokuori jopa halkeilee tarkasti katsottuna.


   • Hyvä kommentti


  • Palopää siellä on likainen puhdista se!!

  • Syy selvisi: Suuttimen suodatinosa tukossa, liotus paloöljyssä ja pintapuolinen puhdistus auttoi. Ei liene ihme, kun sama suutin ollut jo meidän asumisajan 4 vuotta ja kuinka kauan lienee ollut talon edellisellä omistajalla. Tilaus uudesta suuttimesta nyt lähdössä.

   • Jatkossa kerran vuodessa poltinmies huoltamaan niin huolettomasti jaksaa poltella talvesta toiseen.


  • Turhaan noita huolletaan. Korjataan sitten kun hajoaa. Täältä on hyvä kysellä vinkkejä!

  • Suuttimen hinta n. 10 - 15 € ja jos vain kaksi jakoavainta tms. pysyy kädesissä niin helppo vaihtaa itsekin. sama juttu on muidenkin suodattimien kanssa, eikä niitä tarvitse välttämättä vaihtaa vaan ne voi pestä esim. polttoöljyllä.

   Ei "oikean" huoltomiehenkään kutsuminen tietenkään haittaa jos niin haluaan, mutta tuskinpa poltinta nyt joka vuosi tarvitsee säätään.

   Ja täätähän saa sitten neuvoja, jos ei entuudestaan tiedä.

  • Kannattaa muistaa se tosiasia että suutin kuluu käytössä, onko se järkevä paikka säästää?

  • Vanha äiti oli isän poissa ollessa vahigossa sammuttanut polttimen sen käydessä! Eikä saanut sitä itse enään päälle? Piti katkaista ensin virta polttimen katkaisijasta ja sen jälkeen painaa vihreä kuittaus/ uudelleen käynistysnappi
   pohjaan ja sen jälkeen polttimen päävirta päälle, niin jopa alko pelittämään!!Kiitos Joupe ystävän neuvoista!!!!

   • poltin mene häiriöön jos sen kytkimestä sammuttaa. Häiriön voi kuitata pois riippumatta virtakytkimen asennosta. Ei se saa noin pelata tai sitten et ymmärrä ja teit kuvaamallasi tavalla. Ystävällisesti Säiliömies.


  • varmaankin suuttimet tukossa,tai sitten on talossa vihainen emäntä..

  • jos emäntä käy kuumana niin se riittää lämmitykseen syyskeleillä!

  • EI jumalauta mitä ohjeita!
   "Poltin menee vika tilaan jos sammuttaa,ilma aiheuttaa ettei magneettiventtiili toimi,pumpun mäntä kusee!¨
   AIVAN HUUHAATA kaiki nuoSoittakaa se huoltomies paikalle IHA NOIKEASTI niin voi laitteet toimiakkin!
   Jollei noin yksinkertaista laitetta ymmärrä niin pyydän: älkää ainakaan sekaantuko monimutkaisempiin.

   • Kannattaa selvittää pää ennenkun seuraavan kerran tänne kirjoitat. Kännissä tulee mökellettyä puutaheinää.


  • Koska sakkakuppi tai suodatin on vaihdettu. Oliko poltin pois päältä muutaman tunnin täytön jälkeen, että sakat laskeentuu pohjaan.

  • ei yleensä ole edes vaikeaa jos hommassa on edes vähän ajatusta mukana. Myös polttimen toimintalogiikka kannattaa selvittää itselleen ennen kun rupeaa sokkona huitomaan. Usein pelkkä katseleminen ja kuunteleminen riittävät vian paikallistamiseen.

  • n. 5v ikäinen lj10 alkoi temppuilla ja oli mennyt häiriölle. Kuittasin, lähti pyörimään ja sammui muutaman minuutin käynnin jälkeen. Putsasin kattilan, palopään, liekintunnistimen, uusi suutin + uusi suodinpatruuna ilmanpoistoyksikköön.
   Laitoin käyntiin ja ilmaa tuli reilusti jonkin minuutin ajan, sitten liekki sammui, poltin alkoi siristä ja sammui. Yksikön painemittari oli ilman tulon aikaan n. puolivälissä ja kun ilma loppui niin sen jälkeen aivan vihreän oikeassa laidassa. Kuittasin häiriönapista ja lähti toimimaan n.parin minuutin ajaksi sammuen samalla tavalla. Toistin uudelleen ja samat oireet jatkui.

  • Katso alta polttimen toiminta jos siitä on apua.
   Pitää katsoa myös öljypumpun suodatin ja magneettiventtiili. Suuttimen vaihdossa voi kärkien asento muuttua.
   http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/pientalon_lammitys/
   Ota:
   Öljypolttimet
   polttimen osat
   polttimen toiminta
   Ota polttimen osat ja nappaa suutin

  • Kiitos vastauksesta. Onko tuossa oilonin pumpussa sisäinen suodatin?

  • Pitäis näköjään lueskella tarkemmin, onhan siinä

  • Kuvassa olevan DANFOSS ÖLJYPUMPPUN suodatin on päällä olevan isohkon tulpan alla, avataan kuusiokoloavaimella. Katso myös alhaalla olevan piirroksen pumpun kuvan mihin F kirjain osoittaa
   http://lampo.danfoss.com/PresentationFiles/3800_bfp20j1.pdf

   Pitää puhdistaa ja tarpeen mukaan vaihtaa öljypumpun hienosuodatin, toisissa se on pumpun päällä yhden ruuvin alla ( DANFOSS ÖLJYPUMPPU ), toisissa päädyssä neljä ruuvia pois ja kannen alla ( SUNTEC ÖLJYPUMPPU )

  • Kerta heitolla lakka Oilon Junior lämmittämästä. Pumppu pyörii 5v vanha ...silloin vaihdoin yksiletkujärjestelmäksi. Kipinää tulee ....ei kuulu mitään naksausta ...öljyä ei tule suuttimelle. Ennen yksiletku systeemiä on vanha pieni suodatin ja sekään ei ole tukkeessa.

   • Juu ja se yksiletkujärjetelmä on Oilon Plus ja siinä paineet näyttää normaalilta ja öljyäkin on siinä normaalitasossa ettei sentään öljy ole loppu. Esilämmittimen osuus selvittämättä mutta kertaakaa ei ole käynnistynyt häiriön tultua päälle . . . 20-30 kertaa olen häiriönappia painanut ja hyvin hurisee aikansa ja sitten jää vika tilaan.


  • Kokeile suorakytkentää kuten kirjoitin alla otsikolla "ilmauskokemuksia". Eli laita polttoöljyä erilliseen astiaan, pumpulle menevä imuletku sinne, käynnistä poltin. Voit avata myös ilmausruuvia pumpusta niin näet nouseeko öljy pumpulle asti. Jos öljyä tulee ilmaruuvista ulos, pumppu toimii mutta sytytyspuolella on vikaa (esilämmitys, kipinä jne).

   Ps muista astia suodatuslaitteiston alle! Jos pumppu toimii ja poltin käynnistyy, tulee paluuöljy lattialle irrotetusta imuletkun linjasta.

   • Oli se magneettiventtiilin kela sipannut. Turvonnut ja muovikuorikin tarkkaan tarkasteltuna saumasta halki. Sain tietää jos vika esilämmityksessä poltin ei ollenkaan yritäkkään pyöriä. Kipinän totesin toimivan äänestäkin päätellen + avasin polttimen ja kun ei ollut edes pelkoa käynnistymisestä näin että komeaa valokaarta tuli.


  • Oilon LF 1 pimeni, eli ei kipinää muutamaan päivään. Ikää laitteella on 25 vuotta. Piolenkymmentä vuotta sitten ostin varalle käytetyn Oilon Junior Pro poltimen. Pitää se nyt putsa ja asentaa. Viikon olen nykyisen polttimen sytyttänyt tulille sytkärillä. Ei näitä kannata korjauttaa ainakaan huoltomiestä käyttäen. Heillä on sellainen "kotitaloustulon vähennyksen hyväksikäytö lisä", että pikkuasennuksetkin maksavat noin 300 euroa. Kokemusta on parin pistorasian uusimistyöstä.

  • Nii..in olen törmännyt jopa siihenkin että kopallinen tuohenkäppyröitä pannun vieressä sytytysmuuntajan virkaa suorittamassa :) Rattoisaa puuhaa käydä aina poltin sytyttämässä, entäs sitten kun menee vielä relekin rikki ja ei tule kipinää eikä menen häiriöön liekin sammuttua jostain syystä:pannuhuoneessa..kin tulva!

  • Mikä vika
   Kun poltin pelaa suoraan astiasta.
   Mutta säiliöstä imee ilmakuplia aikansa ja sammuu.

  • oilon junior pro ei kesän jälkeen syttynyt no vaihdoin suuttimen missä oli sihti tosi paskanen. nyt syttyy ja palaa kyllä mutta kun kattila saavuttanu lämpötilansa ja poltin sammunut ni esim 6 tunnin kuluttua ku yrittää startata ni lyö vika valon.. lähtee taas käyntiin parilla painalluksella ku imasee suodattimen täyteen(eli valuttaa polttoaineen tulo linjaa pitkin takas tankkiin) liitokset tiviit mutta onko tuos pumpus joku tiiviste mikä laskee ilmaa läpi?

   • Pohjaventtiili vuotaa etenkin jos maanalainen säiliö.


  • Mullakin oli vuonna 1987 öljylämmitys---siis vuonna -87!!! Missä ajassa te oikein elätte ihmiset? Tollanen talo kuuluu jo purkaa missä tollanen lämmitysmuoto on vielä.

   • " Mullakin oli vuonna 1987 öljylämmitys---siis vuonna -87!!! Missä ajassa te oikein elätte ihmiset? Tollanen talo kuuluu jo purkaa missä tollanen lämmitysmuoto on vielä. "

    Ja nyt asut vuokralla kun ulosottomies vei talon.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23917
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16098
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14847
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11700
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5914