-08 Fatboyn öljymäärät?

Kohta ajelulle

Tuli tuollainen talliin autonvaihdossa. Kilometrejä mittarissa muutama tonni, joten tuskin suurempaa huollon tarvetta. Kaikki öljyt kuitenkin ajattelin vaihtaa, mutta ohjekirja puuttuu, joten pitäisi tietää paljonko mitäkin litkua laitetaan.

11

4938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HD...

      Twincam96:
      Vaihteistoon menee öljyä 0,95L (ei saa ylittää)..
      Moottoriin menee öljynsuodattimen vaihdon jälkeen 3,3L. Jos moottori olisi jostakin syystä remontoitu ja täysin tyhjänä öljystä niin silloin menisi 3.8L(ei saa ylittää). Viskositeetti 20w50.
      Ketjukoteloon 1,12L. Jos olisi remontoitu ja tyhjänä öljystä esim. ketjun vaihdon takia niin silloin menisi 1,33L(ei saa ylittää).

    • lammikko aina alla

      Mustathan varata tynnyrin öljyä varastoon vuotojen varalta.

      • >

        ei toi vuoda..kuin pakoputken päästä


    • Softailin omistaja

      08-softailin ohjekirja antaa seuraavat määrät: Moottoriöljy 3.3litraa, vaihteisto 0,95litraa ja ensiöveto 0,95litraa.
      Oman kokemuksen mukaan 3 litraa riittää moottoriin, tällä menee vähän yli puolenvälin mittatikkua. Vaihteistoonkaan en tuota täyttä litran pulloa kaada, reilu 8 desiä riittää tikun yläreunaan.

    • Japsikuski

      Ihan tietämättömyyttäni kysyn, että miksi HD:ssä pitää vaihtaa kolmet öljyt? Erillasta öljyä moottorissa, enskassa ja vaihteistossa? Tuo varmaankin on se syy, että monet HD:t vuotaa öljyä. Mistä se yleensä vuotaa jos vuotaa, enska?

      Japseihin riittää yhdet öljyt... Huom. tää ei ole trolli vaan aidosti olen kiinnostunut että onko tuossa systeemissä jotain etuja?

      • Tiivis mopo

        Noiden öljyjen määrään en ota kantaa kun en tekniikasta mitään tajua, mutta öljyn vuotamisesta voin jotain sanoa 4 uudehkon harrikan perusteella. Eli kymmenen vuotta olen näitä mopoja ajellut, ja vain yhden kerran on ollut öljyä pyörän alla, sekin johtui huoltomiehen huolimattomuudesta oli jättänyt propun löysälle.
        Ehkä tuo maine vuotavista harrikoista johtuu noita vanhoista pyöristä, eli pannupäistä ja vastaavista. Näitä kun on paljon vielä liikkeellä. Saman ikäiset japsit on pääasissa romutettu.


      • HD...

        Tuo öljyvuoto koskee lähinnä vanhempia pan headeja yms. Twincameja tuo ei koske. Itseasiassa uudemmat harrikat ovat tekniikaltaan kehittyneet yhä kestävämmäksi.

        Yksi etu ainakin on se että tuossa öljysysteemissä on se että moottorin voi vaihtaa melkein mihin vaan ilman että tarvitse vaihtaa vaihteistoa samalla. Esim. Jos haluan vaihtaa vaikka omasta road kingistäni twincam96:sen vaikka screaming eagle 120r tai s&s:n moottoriin , niin voin vaihtaa moottorin mutta kuitenkin säilyttää road kingin mukana tulleen vakio vaihteiston. Eli minun ei tarvitse vaihtaa moottorin lisäksi vaihteistoa eikä ensiövetoa lainkaan. Eli tämä on melkein kuin palapeliä, mutta sillä erolla että toisiinsa sopimattomia osia ei juuri ole. Riittää kun vaihdettava moottori on "bolt on" tyyppiä.

        Japseissa jos vaihdat moottorin niin joudut vaihtamaan samalla vaihteiston, usein jopa ensiövedon siinä samalla.


    • Japsikuski

      Ok ja kiitos asiallisista vastauksista! Uusi kyssäri... Taisi olla HD:n koneessa ns. kuivasumppuvoitelu? Tuon palapelirakenteen vuoksi sitä ilmeisesti vielä käytetään, mutta onko siitä jotain etua verrattuna normaaliin rakenteeseen (öljypohja)?

      • 67381hy

        Etu on moottorin korkeuden pysyminen järjellisissä mitoissa.

        Pitkäiskuinen ja isotilavuuksinen moottori vie tilaa muutenkin, joten ei sinne moottorin pohjaan märkäsumppua enää ole tilaa laittaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5828
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3555
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1905
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1376
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe