Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miekkapyrstöt ui suu kiinni pinnassa?

Beginner

Eli sain joulun aikoihin akvaarion (150l) tutulta, ja siinä mukana 8 miekkapyrstöä. Suodatin oli tosi vanha ja ostin uuden Eheim suodattimen vähän aikaa sitten, ja nyt kalat ui pinnassa näyttäen siltä että yrittää saada happea, vaikka nykyisessä suodattimessa tehokkaampi ilmastus? Miksi ne tekee niin, ku eihän ne hapen puutteesta voi kärsiä?! Tullu muutamia poikasia, ei kai se vaikuta? En myöskään ole mittaillu ollenkaan vesiarvoja, muuta kun että veden lämpötila 25°C. Vaihdan n. 1/3 vedestä viikoittain. Tietäiskö kukaan kokeneempi akvaarioharrastaja mistä moinen vois johtua?

2

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karosha

      Hei.
      Vedessä loppuu happipitoisuus. Miekkapystöt ovat vilkkaita akvaariokaloja ja tarvitsevat täten koko ajan liikkuvan veden. Ensimmäiseksi voisin ehdottaa, että menet katsomaan akvaariosi pintaa, liikkuuko pinta ollenkaan?

      Ensimmäiseksi minulle tulee mielikuva siitä, että suodattimesi on kokonaan pinnan alla, mahdollisesti reilut 10 cm pinnan alapuolella, ja nyt suodatin liikuttaa vettä, mutta mikään ei hapeta sitä. Nosta suodatintasi pinnan tasolle niin, että pintavesi virtaa ja mahdollisesti "lorisee"/"pulputtelee". Jos et ole kuitenkaan nostamassa suodatinta pinnan tuntumaan (mikä on hankalaa syvässä akvaariossa) käännä suodatintasi hieman kallelleen nojaten akvaarion seinämään, että virtaus kohdistuu ylös ja saa veden pinnassa väreilyä (ei mitään pientä), ylipäänsä liikettä.

    • Tuli sama mieleen, koska munki akvaaariossa kalat joskus käyttäytyi noin ja oli happi lopussa ku suodatin oli tukossa... Jos et saa vett virtaamaan, on vielä näitä lisähapetusmahdollisuuksia, ilmastuskivi, joka on liitetty pieneen moottoriin. moottorin ja kiven välillä on letku, jossa on venttiili. Moottori toimii verkkovirralla. Sillä saa ilmaporeita akvaarioon ja lisäilmastusta, mutta on aika kallis hankinta, (50 e kaikki osat). Tarkista myös, oletko koonnut suodattimen oikein, kierrättääkö suodatin vettä? El Karoshan vastaus, liikkuuko veden pinta? Kerro miten kävi, olis kiva tietää..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe