miksi seksiä täytyy haluta ?

Ihminen silti

Miksi aina mietitään sitä, miten haluja voisi lisätä, miten haluta enemmän ? Jos kerran ei halua, niin eikö se ole ihan yhtä oikein kuin se, että haluaa ?
Jos en tykkää maksalaatikosta, niin onko minun pakko jollain ihmeen konstilla yrittää alkaa tykätä siitä, vai voisinko vain olla tykkäämättä ? Kai minulla on oikeus olla tykkäämättä, vai onko ? Turhaa stressiä siitä vain tulee, jos koko ajan miettii, että pitäisi haluta, mut kun ei halua !
Tuntuu, että maailma pyörii nykyään aivan kokonaan seksin ympärillä. Aivan kuin muuta elämää ei olisikaan ?

2

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaan

      No eihän siinä sinänsä mitään vikaa ole, vaikkei haluaisikaan jatkuvasti seksiä...

      Tosin en ihan usko että se ihan noinkaan. Useimmat ihmiset kuitenkin haluavat seksiä, enemmän tai vähemmän. Ymmärtääkseni suurin osa haluttomuuteen liittyvistä ongelmista on enemmänkin näitä parisuhdeongelmia, joissa kyse ei olekaan pelkästään siitä ettei halua, vaan itse ongelma on siinä, että toinen haluaa useammin. Ja sellaisessa tilanteessa olisi tietenkin kummankin kannalta mukavaa, jos tarpeet kohtaisivat paremmin.

      Tosin tälläisen ongelman ratkaisua ei ole aina pakko hakea lisäämällä, sillä onhan siellä kolikon toisella puolella sellainenkin vaihtoehto, että toinen voisi totutella vähän vähempään ja vaikka tyydyttää tarpeitaan omin avuin, silloin kun kumppania ei kiinnosta. Toisaalta, vaikkei se ehkä sinänsä mikään oikeutus olisikaan, niin moni on myös hakenut ratkaisua tälläisiin ongelmiin suhteista.

      • vkhvjhvljh

        Oma ratkaisu toisen halujen vähyyteen on ollut aina se että haen sitten muualta ja annan haluttomamman jatkaa omaa elämäänsä ilman halukasta riippakiveä. Ellei toisella ole haluja osoittaa rakkautta ja himoa minua kohtaan, mikä velvollisuus minulla on miellyttää häntä?

        Totuus tässä maailmassa on se että tietty osa haluttomuudesta johtuu parisuhteen ongelmista, ninkuin sanoitkin. Tämä ongelmavyyhti ei kuitenkaan ole varsinaista haluttomuutta, tai sitä että joku väittää aloittajan tapaan että: "Tuntuu, että maailma pyörii nykyään aivan kokonaan seksin ympärillä. Aivan kuin muuta elämää ei olisikaan ?"

        Aloittaja on joko aseksuaali, joka on vasta aikuistunut, ja hänen ympärillään seksuaaliset ihmiset ovat alkaneet seurustelemaan ja hankkimaan perheitä, poika- ja tyttöystäviä.

        Tai, aloittaja on seksuaalisesti estynyt persoonallisuus, jonka ympärillä on myös seksuaaliset ihmiset alkaneet seurustelemaan ja hankkimaan perheitä, poika- ja tyttöystäviä. Tämän lapsuuden lopun kohtaava ihminen ahdistuu muiden seksuaalisuudesta. Hän ei kykene nauttimaan siitä itse. Aloittaja kohdalla uskaltaisin lyödä vetoa tämän vaihtoehdon puolesta koska aseksuaalisuus on seksuaalisuutena hyvin harvinainen, kun taas seksuaalisesti estynyt persoonallisuuden häiriö on yleisempi esimerkiksi varhaisen hyväksikäytön, seksuaalisen häirinnän tai tiukan moraalisen kasvatuksen vuoksi.

        Aseksuaalisuus eroaa seksuaalisesti estyneestä persoonallisuuden häiriöstä sillä tavoin että aseksuaali suhtautuu seksuaalisuuteen, myös muiden seksuaalisuuteen, aina objektiivisesti, ei tuomiten, ei väittäen että maailma olisi muka muuttunut seksuaalisemmaksi tai pornoistunut. Tuollaiset negatiiviset puheet ovat aina seksuaalisesti estyneen persoonallisuuden puheita ja puheiden pyrkimyksenä on pyrkiä muuttamaan ympäristöä (tuomita muut -> korottaa itsensä), jotta ympäristö muuttuisi hänenlaiselleen turvallisemmaksi. Aseksuaali ei tarvitse sellaista koska hänelle seksuaalisuus on merkityksetöntä.

        Jotta ymmärtäisi tuon reaktion eron, esimerkiksi homoseksuaalit eivät ole vaatimassa heteroseksuaaleja alkamaan homoseksuaaleiksi, koska sillä ei ole heille mitään merkitystä. Homoseksuaalit vain pyytävät muita hyväksymään heidän rakkautensa samaan sukupuoleen. Se ei ole negatiivista puhetta, vaan positiivista.

        Seksuaalisesti estynyt persoonallisuushäiriö eroaa nimenomaan siksi aseksuaalisuudesta että, kuten muissakin häiriöissä, ahdistus johtuu muka muista ja tuomitseminen kohdistuu muihin.

        On kuitenkin valitettavaa että seksuaalisesti estyneet persoonallisuudet yrittävät tunkea aseksuaalien mukaan ja väittää itseään aseksuaaleiksi. Tämä tuo negatiivisen varjon aitojen aseksuaalien ylle, eikä loppujen lopuksi auta niitä jotka apua tarvitsisivat häiriönsä läpikäymiseksi ja itsetuntonsa korjaamiseksi.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      88
      1662
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1297
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1196
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1084
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      883
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      389
      813
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      795
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      133
      766
    Aihe