Paljonko pistätte puruja/kuppi?

Kapseli90

Nyt puhutaan siis suodatinkahvista, eli paljonko pistätte kahvinpuruja/kuppi? Jotkut tuntuvat tekevän niin hemmetin laihaa sumppia, ettei sitä juo erkkikään itkemättä.

Parasta tulee kun pistää yhden mitallisen/kuppi ja aivan lopuksi vielä yhden ylimääräisen, eli 5 kuppia vettä = 6 mitallista puruja.

58

16829

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rakennusmestari

   Mitä jos keittää 1 kupillisen kahvia niin laitetaanko 2 mittalusikallista kahvia?
   100 kuppia niin 101 mitallista?
   Vai nouseeko mittalusikallisten määrä exponetaalisesti?

   • 876876786

    Meinasin siis, että 5 kuppia = 5 mitallista 1 aina loppuun, eli 100 kuppia = 100 mitallista 1 jne.


   • sumppia

    Mä aina laittanu siis 2 mitallista yhtä kuppia kohden. Ja ei siis kukkurallisia ja kyl on avokki sanonu et hyvää tuli. :)


   • Anonyymi

    Eksponentiaalisesti.


   • Anonyymi

    Yhtä kupillista ei voi tavallisella keittimellä keittää. Kolme on minimi. Yhdet kupit pitää keittää turboahdetuilla exshpresso-myllyillä.


   • Anonyymi

    Yksi mitta per kuppi. Osta kuppikahvi keitin.


   • Anonyymi

    Ruokalusikallinen kuppia kohti


  • kiitos,kiitos

   Miten iso kahvikuppi, toiset on 1,5 dl, toiset 2dl, kumpaan 1 mitallinen kahvinpuruja. Kyselen sillä kun olen huono kahvinkeittäjä ja en itse juo kahvia mutta vierailijolle keitän. Keittimessä on iso ja pieni kupillinen, kumpaan laitan sen yhden mitallisen.

   • löäjöö

    Mulla on sellanen käsitys että se mitallinen kahvia on tarkoitettu 1,25 desille vettä. Eli laihaa tulee jos mitallinen ,5 desille tai varsinkin jos 2 dl:lle. Makuasiahan se viimekädessä aina on.

    Liian vahva kahvi ei ole ongelma, voi lisätä kiehuvaa vettä. Liian laihaa ei ole niin helppo korjata.

    Mä laitan itselleni aina iltapäivällä tai alkuillasta mukillisen eli n. 2 kupillista kahvia. Noin 3 dl vettä ja kahvia n. 1/2 dl, en käytä kahvimittaa vaan mittakuppia. Noin kun teen, mulla riittää kahvipaketti n. 3 viikoksi, eli n. 42 (1,5 dl:n) kupilliseen. Paketissa lukee että siitä tulee n. 65 (1,25 dl:n?) kupillista. Eli mun kahvi on paketin ohjetta aika paljon vahvempaa, vaikka ottaa huomioon em. kuppillisten kokoeron.

    Ja koska keitän noinkin pienen määrän, niin teen niin kuin eräs barista opetti. En laita keittimeen kannua, jolloin vesi jää suodattimeen tippalukon ansioista, annan olla muutaman minuutin niin lähtee aromit paremmin irti, ja laitan vasta sitten kannun keittimeen ja kahvi alkaa valua kannuun.

    Tässä pitää olla tarkkana että ei tee noin, jos vettä on niin paljon että ei mahdu suodattimeen. Silloin se valuu tietty yli. Mutta isolla määrällä ne aromit irtoo muutenkin, siis ihan normaalilla menettelyllä.

    Mutta tietysti voi epähuomiossa tehdä niin kuin on tottunut, silloinkin kun keittää enemmän, vaikkapa vieraille.


   • Anonyymi

    Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.

    Ilmeisesti tupakoitkin paljon tai makuaistisi muuten vaurioitunut, mutta k-kauppias kiittää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.

    Se on ihan sama kun ostaa kuppikahvi keittimem valmis annos kuppi.


  • jebo1

   täällä menee 2dl kuppiin 2½ mitallista kahvinpurui. kulta katriinaa. merkeittäin määrä vaihtelee

  • reeeeww

   Kaadan vaa pussista puruja ja laitan vettä tilkan. Tulee yleensä aika vahvaa sumppia

   • kakkoskahvi

    Sumpiksi sanotaan kahvia jonka purut on käytetty jo kerran aikaisemmin. Eli toiseen kertaan samoista puruista laskettua kahvia.


  • se toinen tohelo

   kaadn veden keittimeen ja kaadan pussista kahvin puruja silmä määräisesti arvioin onko riittävästi puruja. en juo itse kahvia, kaikki keittämäni kahvit on tulleet juotua.

  • kahville...

   Muumimukin kokoiseen reilu kaksi mittaa. Se yhden mitan ohje on yleensä normaalikokoiseen eli n. 1,5dl kokoiseen kuppiin.
   Käytän tummapaahtoista kahvia kotona. Töissä menee "tavallinenkin".

  • Aina on kehuttu kahv

   Tasamitallinen yhtä isoa kuppia kohti. Jos keittää vaikka 5 kupillista, niin 4 mitallista riittää, koska vesi valuu hitaammin kun on enemmän kahvia suodattimessa. Tulee helposti kitkerää, jos laittaa 5 kukkuramitallista.

  • Kofeinisti

   Tasavallan Sotaväen kenttäkeittoastia eli pakki vetänee hieman rapiat 1,5 litraa. Varusmiesaikoinani oli myynnissä Pauligin Sheikin Mokkaa 250 gramman paketeissa. Keittelin sellaisesta metsäkeikoilla telttakaminan päällä kahvia; yhdestä kahvipaketista tuli kaksi vajaata pakillista.

   Minun ei tarvinne kertoa, että kahvistani tykättiin.

   Nykyisin teen aamuisin suodatinkahvia kahdelle. 5,5 desilitraa vettä ja viisi tasamitallista Barack Obamaa eli tummapaahtoista Presidenttiä = kaksi mukillista sopivanvahvuista kahvia.

   Päivällä keittelen useimmiten espressoa. Pressokeittimessäni on kaksi erilaista siivilää: yksi yhtä ja toinen kahta pressokupillista varten. Siivilän vetoisuus määrää kahvijauheen määrän – siihen ei mahdu kuin tietty määrä ja tamppaan sen täyteen, totta kai!

   • Anonyymi

    Paulig kahvit tulee arabiasta. On myös kenialaista kahvia etelä amerikkalaista kahvia kaakaota .


  • joo5

   KAHVINKEITTIMESSÄNI MINIMI ON KOLME KUPPIA JOTEN KOLME TASAISTA MITALLISTA PURUJA JA KOLMOSEEN ASTI VETTÄ TSADAAM! JA EI KYLLÄ OLE LAIHAA. LIIAN VAHVA KAHVI ON HYIHYI. SAMOIN LIIAN LAIHA. CAPS LOCK ON YSTÄVÄ.

   • JOO5

    PS. TÄMÄ KOLME KUPPIA RIITTÄÄ YHTEEN ISOON KUPILLISEEN JA SITTEN JÄÄ PIENI LIRU YLIMÄÄRÄISTÄ. ELI KOLMEA KUNNON KUPILLISTA EI SIITÄ SAA. HARHAANJOHTAVAA, EIKÖS.


  • ......

   Kahvinkeittimet on erilaisia, joissakin 1 kuppi vastaa 1 dl, vettä, joissakin jopa 1,5 dl. Se ratkaisee, ei se kuinka suureen kuppiin kaadatte valmiin kahvijuoman.
   Moccamasterin mukana tuli mitta, jolla kahvia mitataan 1 mitallinen kahta kupillista kohden (edelleen on kyse keittimen kupillisista, ei siitä mukista mihin sen kahvin kaadan). Se mitta oli hyvä mutta siinä oli liian lyhyt varsi, kahvipaketin pohjalta ei sillä kaa kauhottua kahvia. Olen käyttänyt Pauligin kahvipurkin mukana tullutta mittaa, mittaan sillä 1 mitallisen keittimen kupillista kohden. Keitän 5 kupillista valmista kahvia kahdelle hengelle aamuisin, juomme kahvin mukeista, puoliso juo yhden mukillisen ja minä 1-2 mukillista.

  • miks kyselette?

   Hemmettiäkö joku tuommoisella tiedolla tekee että miten vahvaa kahvia me juodaan... jollei kyseessä nyt oo joku ovela markkinointitutkimus

  • mersumies_

   Kannattaa lukea kahvipaketista. Esim. Juhla Mokka -paketissa lukee, että yksi mitallinen 1,25 dl vettä kohden. Itse juon 2,5 dl:n kupista, joten laitan kaksi mitallista kahvia ja 2,5-3,0 desiä vettä. Hyvää tulee.

  • ypö

   Kahvi kahvina, vesi vetenä

  • Kahvinjuoja Pro

   Yksi mitallinen vettä ja viisi mitallista kahvipuruja. Oikean suhteen näkee siitä, kun purut imevät kaiken kosteuden.

  • myrkkykahvi <3

   Kahvi on sopivan vahvuista, kun se potkaisee suunnilleen yhtä kovaa kuin kossu.

  • Parasta.

   On,kun ei juo kahvia ollenkaan. Lopetin kahvin juonnin 20 vuotta sitten ja oloni on 100 kertaa parempi. Ei enään päänsärkyä ei vatsan väänteitä ei nukahtamis ongelmia ei hermostuneisuutta. Hiuksista tuli hyvä kuntoiset ja kiiltävät ja iho muuttui myös terveeksi,ennen oli näppylöitä ja rasvaisuutta.

   • ähyähyähyähy

    Ja miten tämä liittyi kahvin mittaamiseen.
    Itse lopetin tupakoinnin ja laitan 5 mittaa litraan vettä edelleen.


   • Anonyymi

    Joko ymmärrät, että se on enää ei mikään ihmeen enään. Kahvinjuonti lisää älykkyyttä.


  • Urpo urputtaja

   Siis! On muistettava ,että kahvinkeitossa jos missä kannattaa säästää vettä. Siis mä laitan 1 rkl/ kateen kuppiin vettä, siis kukkuralusikallista.
   On viheliäistä litkiä semmosta muka kahvia jossa ei oo mitään makua kun on laitettu vaan puolet sopivasta määrästä höystöjä.
   Vesi vetenä ja kahvi kahvina!

  • Anonyymi

   Suomalaiset käyttää lehden mukaan 10kg kahvia henkilöä kohti vuodessa, mutta onkohan siinä kaikki Suomessa käytetty vai pelkästään kotona? Itse juon lähes pelkästään kotona ja kuluu n. 7,5kg, vaikka teen mietoa kahvia. Vain 3 mitallista / 1,2 l ja menee aika tarkasti pannullinen päivässä. Tremoskannussa säilyy hyvin ja voi lämmittää mikrossa sitä mukaa kun jäähtyy.

   Kukahan senkin keksinyt, että kahvin pitäisi olla vahvaa myrkkyä, valmistajat ja kaupat tietysti myy mielellään paljon. Miten ne vahvan kahvin juojat pystyy sitten juomaan teetä tai mitään mietoja juomia. Minulla kuluisi "ohjeen" mukaan tehtynä peräti 22,5kg kahvia vuodessa, ei olisi varmaankaan enää terveellistä. Mieluummin usein ja miedompaa.

  • Anonyymi

   Jos laitan 2 mitallista puruja laitanko veden kohtaan 2 jos haluan 1kuppia

  • Anonyymi

   500kg

  • Anonyymi

   Ensimmäinen asia on se, että ostaa paahdettua kahvia eikä näitä paahtimon eteisessä käyneitä. Paahtoasteikko on 1 - 5. Keskipaahtoa kolmosta käyttäen saa jo makua. Paahtimot käyttävät tästä hauskaa nimeä "tumma paahto".

   • Anonyymi

    Typerä nimitys, 5 pitäisi olla täysin palanut, 4 melko palanut, 3 vähän palanut, 2 tumma, ja 1 vaalea. Onneksi maailmallakin alkavat oppia juomaan maukkaampaa suomalaisittain paahdettua kahvia, eihän kukaan normaali ihminen palaneesta tykkää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Typerä nimitys, 5 pitäisi olla täysin palanut, 4 melko palanut, 3 vähän palanut, 2 tumma, ja 1 vaalea. Onneksi maailmallakin alkavat oppia juomaan maukkaampaa suomalaisittain paahdettua kahvia, eihän kukaan normaali ihminen palaneesta tykkää.

    Sinun on parasta keittää vain vettä. Onkohan viina polttanut sisäelimet? Kuulostaa siltä. Voisit kokeilla paahtamatonta kahvia, siis papuja.

    Turkkilainen oli Suomessa ja hänelle tarjottiin suomalaista 'kahvia'. Tämä kysyi että miksi vesi on värillistä. Ei ymmärtänyt että se oli muka "kahvia".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinun on parasta keittää vain vettä. Onkohan viina polttanut sisäelimet? Kuulostaa siltä. Voisit kokeilla paahtamatonta kahvia, siis papuja.

    Turkkilainen oli Suomessa ja hänelle tarjottiin suomalaista 'kahvia'. Tämä kysyi että miksi vesi on värillistä. Ei ymmärtänyt että se oli muka "kahvia".

    Turkkihan onkin kuuluisa laadukkaista kahveista :D
    Olet varmaan oikeassa, jos tupakka, alkoholi jne polttaa makuaistin niin kahvikin pitää olla poltettua että maistuisi joltakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turkkihan onkin kuuluisa laadukkaista kahveista :D
    Olet varmaan oikeassa, jos tupakka, alkoholi jne polttaa makuaistin niin kahvikin pitää olla poltettua että maistuisi joltakin.

    Kuten kirjoitin niin viina pilaa sisäelimien lisäksi maku- ja hajuaistin.

    Kai syöt käristemakkaratkin raakana että nautinto ei häviä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuten kirjoitin niin viina pilaa sisäelimien lisäksi maku- ja hajuaistin.

    Kai syöt käristemakkaratkin raakana että nautinto ei häviä.

    Mene ihmeessä AA-kerhoon tms, makuaisti voi kuulema palautua. Harvemmin tosiaan makkaroita tai mitään muutakaan ruokaa mustaksi paahdan, grillatessakin parempi jättää kauniin ruskeaksi, paljon terveellisempää. Jos vahingossa ruoka palaa, vaikkapa leipä paahtaessa niin raaputan palaneen pois.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mene ihmeessä AA-kerhoon tms, makuaisti voi kuulema palautua. Harvemmin tosiaan makkaroita tai mitään muutakaan ruokaa mustaksi paahdan, grillatessakin parempi jättää kauniin ruskeaksi, paljon terveellisempää. Jos vahingossa ruoka palaa, vaikkapa leipä paahtaessa niin raaputan palaneen pois.

    Minulla ei ole aisteissa mitään vikaa vaan kirjoittelustasi päätellen Sinulla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mene ihmeessä AA-kerhoon tms, makuaisti voi kuulema palautua. Harvemmin tosiaan makkaroita tai mitään muutakaan ruokaa mustaksi paahdan, grillatessakin parempi jättää kauniin ruskeaksi, paljon terveellisempää. Jos vahingossa ruoka palaa, vaikkapa leipä paahtaessa niin raaputan palaneen pois.

    Eihän poltettuja kahveja edes erota maultaan toisistaan, vaaleissa paahdoissa sen sijaan erottaa hyvin eri kahvilaadut, mistä maasta jne. Onhan se tietysti tuottajille tuottoisaa myydä huonoa kahvia poltettuna ja hölmöt maksaa saman kuin hyvästä kahvista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän poltettuja kahveja edes erota maultaan toisistaan, vaaleissa paahdoissa sen sijaan erottaa hyvin eri kahvilaadut, mistä maasta jne. Onhan se tietysti tuottajille tuottoisaa myydä huonoa kahvia poltettuna ja hölmöt maksaa saman kuin hyvästä kahvista.

    Hyvä kahvi on melkein raakaa, vain hölmöt paahtaa sitä. Makuhan siinä häviää (meniköhän nyt oikein?)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän poltettuja kahveja edes erota maultaan toisistaan, vaaleissa paahdoissa sen sijaan erottaa hyvin eri kahvilaadut, mistä maasta jne. Onhan se tietysti tuottajille tuottoisaa myydä huonoa kahvia poltettuna ja hölmöt maksaa saman kuin hyvästä kahvista.

    Kahvi tulee paahtimoille aina raakana. Erikoinen systeemi mutta silti totta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä kahvi on melkein raakaa, vain hölmöt paahtaa sitä. Makuhan siinä häviää (meniköhän nyt oikein?)

    Melkein oikein. Hyvä kahvi on paahdettua, ei poltettua kuten tummimmat paahdot.


  • Anonyymi

   Kahvi on parasta kun ostaa raakoja papuja, jauhaa ne ja annostelee yhden teelusikallisen kuppia kohden. Paras konjakki on alle 5 prosenttista. Siinä tulee hyvin esille kaikki maut.

   • Anonyymi

    Totta, alkoholi peittää muita makuja ja tuoreena kaikki kasvikset terveellisimpiä ja oma aromi voimakkaimman makuista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta, alkoholi peittää muita makuja ja tuoreena kaikki kasvikset terveellisimpiä ja oma aromi voimakkaimman makuista.

    Juuri sen takia kahvipavutkin pitää nauttia tuoreina ja ilman käsittelyä. Paahtaminen pilaa maun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri sen takia kahvipavutkin pitää nauttia tuoreina ja ilman käsittelyä. Paahtaminen pilaa maun.

    Kasvituotteet mustaksi poltettuna ja liha raakana, joitakin on höynäytetty pahan kerran :)


  • Anonyymi

   30g kahvia 500g vettä on toiminut loistavasti. Keittiövaakaa olen käyttänyt niin kauan etten edes huomaa enään.

  • Anonyymi

   1/3 mitallista kuppia kohti on sopiva määrä, voi juoda sitten huoleti kolminkertaisen määrän kahvia päivässä ilman haittavaikutuksia.

  • Anonyymi

   Muistakaa runkata vesisäiliöön

  • Anonyymi

   kuinka monta kauhallista puruja kahvin keittimeen jos haluaa 6 kuppia kahvia

  • Anonyymi

   Kuppikahvi keitin valmiiksi mitattu per kuppi. Nyt ei vaan löydy Paulig kuppikahvi keitintä mikä on parhaasta päästä.

  • Anonyymi

   Eri keittimissä saattaa olla erilaiset mitta-asteikot. Tuolla toisessa kohtaa kerroin, kuinka tarkistin oman moccamasterini annostelun.

  • Anonyymi

   Jos ostaa paahtamatonta kahvia niin kuin suurin osa suomalaisista tekee niin poroa pitää olla "runsaasti". Osta vähintään keskipaahtoa, paahtoaste 3.

   • Anonyymi

    Ei kaupoissa ole paahtamatonta jauheena ja harvassa paikassa papuinakaan, on myös hankala itse paahtaa vaikka taitaa siihenkin olla myytäviä laitteita. Voithan ostaa papuja tai paahtaa vaikka jauhetta pannulla tai uunissa kuinka mustaksi haluatkin. Mitä mustemmaksi paahtaa, sitä vähemmän kahvin omia aromeja jäljellä, tulee vaan palaneen makua.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   454
   3802
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   539
   3366
  3. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   164
   2855
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   1349
  5. 65
   1347
  6. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1311
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1075
  8. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   845
  9. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   492
   835
  10. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   83
   804
  Aihe