Paljonko pistätte puruja/kuppi?

Kapseli90

Nyt puhutaan siis suodatinkahvista, eli paljonko pistätte kahvinpuruja/kuppi? Jotkut tuntuvat tekevän niin hemmetin laihaa sumppia, ettei sitä juo erkkikään itkemättä.

Parasta tulee kun pistää yhden mitallisen/kuppi ja aivan lopuksi vielä yhden ylimääräisen, eli 5 kuppia vettä = 6 mitallista puruja.

73

26508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakennusmestari

      Mitä jos keittää 1 kupillisen kahvia niin laitetaanko 2 mittalusikallista kahvia?
      100 kuppia niin 101 mitallista?
      Vai nouseeko mittalusikallisten määrä exponetaalisesti?

      • 876876786

        Meinasin siis, että 5 kuppia = 5 mitallista 1 aina loppuun, eli 100 kuppia = 100 mitallista 1 jne.


      • sumppia

        Mä aina laittanu siis 2 mitallista yhtä kuppia kohden. Ja ei siis kukkurallisia ja kyl on avokki sanonu et hyvää tuli. :)


      • Anonyymi

        Eksponentiaalisesti.


      • Anonyymi

        Yhtä kupillista ei voi tavallisella keittimellä keittää. Kolme on minimi. Yhdet kupit pitää keittää turboahdetuilla exshpresso-myllyillä.


      • Anonyymi

        Yksi mitta per kuppi. Osta kuppikahvi keitin.


      • Anonyymi

        Ruokalusikallinen kuppia kohti


    • kiitos,kiitos

      Miten iso kahvikuppi, toiset on 1,5 dl, toiset 2dl, kumpaan 1 mitallinen kahvinpuruja. Kyselen sillä kun olen huono kahvinkeittäjä ja en itse juo kahvia mutta vierailijolle keitän. Keittimessä on iso ja pieni kupillinen, kumpaan laitan sen yhden mitallisen.

      • löäjöö

        Mulla on sellanen käsitys että se mitallinen kahvia on tarkoitettu 1,25 desille vettä. Eli laihaa tulee jos mitallinen ,5 desille tai varsinkin jos 2 dl:lle. Makuasiahan se viimekädessä aina on.

        Liian vahva kahvi ei ole ongelma, voi lisätä kiehuvaa vettä. Liian laihaa ei ole niin helppo korjata.

        Mä laitan itselleni aina iltapäivällä tai alkuillasta mukillisen eli n. 2 kupillista kahvia. Noin 3 dl vettä ja kahvia n. 1/2 dl, en käytä kahvimittaa vaan mittakuppia. Noin kun teen, mulla riittää kahvipaketti n. 3 viikoksi, eli n. 42 (1,5 dl:n) kupilliseen. Paketissa lukee että siitä tulee n. 65 (1,25 dl:n?) kupillista. Eli mun kahvi on paketin ohjetta aika paljon vahvempaa, vaikka ottaa huomioon em. kuppillisten kokoeron.

        Ja koska keitän noinkin pienen määrän, niin teen niin kuin eräs barista opetti. En laita keittimeen kannua, jolloin vesi jää suodattimeen tippalukon ansioista, annan olla muutaman minuutin niin lähtee aromit paremmin irti, ja laitan vasta sitten kannun keittimeen ja kahvi alkaa valua kannuun.

        Tässä pitää olla tarkkana että ei tee noin, jos vettä on niin paljon että ei mahdu suodattimeen. Silloin se valuu tietty yli. Mutta isolla määrällä ne aromit irtoo muutenkin, siis ihan normaalilla menettelyllä.

        Mutta tietysti voi epähuomiossa tehdä niin kuin on tottunut, silloinkin kun keittää enemmän, vaikkapa vieraille.


      • Anonyymi

        Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.

        Ilmeisesti tupakoitkin paljon tai makuaistisi muuten vaurioitunut, mutta k-kauppias kiittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.

        Se on ihan sama kun ostaa kuppikahvi keittimem valmis annos kuppi.


    • jebo1

      täällä menee 2dl kuppiin 2½ mitallista kahvinpurui. kulta katriinaa. merkeittäin määrä vaihtelee

    • reeeeww

      Kaadan vaa pussista puruja ja laitan vettä tilkan. Tulee yleensä aika vahvaa sumppia

      • kakkoskahvi

        Sumpiksi sanotaan kahvia jonka purut on käytetty jo kerran aikaisemmin. Eli toiseen kertaan samoista puruista laskettua kahvia.


    • se toinen tohelo

      kaadn veden keittimeen ja kaadan pussista kahvin puruja silmä määräisesti arvioin onko riittävästi puruja. en juo itse kahvia, kaikki keittämäni kahvit on tulleet juotua.

    • kahville...

      Muumimukin kokoiseen reilu kaksi mittaa. Se yhden mitan ohje on yleensä normaalikokoiseen eli n. 1,5dl kokoiseen kuppiin.
      Käytän tummapaahtoista kahvia kotona. Töissä menee "tavallinenkin".

    • Aina on kehuttu kahv

      Tasamitallinen yhtä isoa kuppia kohti. Jos keittää vaikka 5 kupillista, niin 4 mitallista riittää, koska vesi valuu hitaammin kun on enemmän kahvia suodattimessa. Tulee helposti kitkerää, jos laittaa 5 kukkuramitallista.

    • Kofeinisti

      Tasavallan Sotaväen kenttäkeittoastia eli pakki vetänee hieman rapiat 1,5 litraa. Varusmiesaikoinani oli myynnissä Pauligin Sheikin Mokkaa 250 gramman paketeissa. Keittelin sellaisesta metsäkeikoilla telttakaminan päällä kahvia; yhdestä kahvipaketista tuli kaksi vajaata pakillista.

      Minun ei tarvinne kertoa, että kahvistani tykättiin.

      Nykyisin teen aamuisin suodatinkahvia kahdelle. 5,5 desilitraa vettä ja viisi tasamitallista Barack Obamaa eli tummapaahtoista Presidenttiä = kaksi mukillista sopivanvahvuista kahvia.

      Päivällä keittelen useimmiten espressoa. Pressokeittimessäni on kaksi erilaista siivilää: yksi yhtä ja toinen kahta pressokupillista varten. Siivilän vetoisuus määrää kahvijauheen määrän – siihen ei mahdu kuin tietty määrä ja tamppaan sen täyteen, totta kai!

      • Anonyymi

        Paulig kahvit tulee arabiasta. On myös kenialaista kahvia etelä amerikkalaista kahvia kaakaota .


    • joo5

      KAHVINKEITTIMESSÄNI MINIMI ON KOLME KUPPIA JOTEN KOLME TASAISTA MITALLISTA PURUJA JA KOLMOSEEN ASTI VETTÄ TSADAAM! JA EI KYLLÄ OLE LAIHAA. LIIAN VAHVA KAHVI ON HYIHYI. SAMOIN LIIAN LAIHA. CAPS LOCK ON YSTÄVÄ.

      • JOO5

        PS. TÄMÄ KOLME KUPPIA RIITTÄÄ YHTEEN ISOON KUPILLISEEN JA SITTEN JÄÄ PIENI LIRU YLIMÄÄRÄISTÄ. ELI KOLMEA KUNNON KUPILLISTA EI SIITÄ SAA. HARHAANJOHTAVAA, EIKÖS.


    • ......

      Kahvinkeittimet on erilaisia, joissakin 1 kuppi vastaa 1 dl, vettä, joissakin jopa 1,5 dl. Se ratkaisee, ei se kuinka suureen kuppiin kaadatte valmiin kahvijuoman.
      Moccamasterin mukana tuli mitta, jolla kahvia mitataan 1 mitallinen kahta kupillista kohden (edelleen on kyse keittimen kupillisista, ei siitä mukista mihin sen kahvin kaadan). Se mitta oli hyvä mutta siinä oli liian lyhyt varsi, kahvipaketin pohjalta ei sillä kaa kauhottua kahvia. Olen käyttänyt Pauligin kahvipurkin mukana tullutta mittaa, mittaan sillä 1 mitallisen keittimen kupillista kohden. Keitän 5 kupillista valmista kahvia kahdelle hengelle aamuisin, juomme kahvin mukeista, puoliso juo yhden mukillisen ja minä 1-2 mukillista.

    • miks kyselette?

      Hemmettiäkö joku tuommoisella tiedolla tekee että miten vahvaa kahvia me juodaan... jollei kyseessä nyt oo joku ovela markkinointitutkimus

    • Kannattaa lukea kahvipaketista. Esim. Juhla Mokka -paketissa lukee, että yksi mitallinen 1,25 dl vettä kohden. Itse juon 2,5 dl:n kupista, joten laitan kaksi mitallista kahvia ja 2,5-3,0 desiä vettä. Hyvää tulee.

    • ypö

      Kahvi kahvina, vesi vetenä

    • Kahvinjuoja Pro

      Yksi mitallinen vettä ja viisi mitallista kahvipuruja. Oikean suhteen näkee siitä, kun purut imevät kaiken kosteuden.

    • myrkkykahvi <3

      Kahvi on sopivan vahvuista, kun se potkaisee suunnilleen yhtä kovaa kuin kossu.

    • Parasta.

      On,kun ei juo kahvia ollenkaan. Lopetin kahvin juonnin 20 vuotta sitten ja oloni on 100 kertaa parempi. Ei enään päänsärkyä ei vatsan väänteitä ei nukahtamis ongelmia ei hermostuneisuutta. Hiuksista tuli hyvä kuntoiset ja kiiltävät ja iho muuttui myös terveeksi,ennen oli näppylöitä ja rasvaisuutta.

      • ähyähyähyähy

        Ja miten tämä liittyi kahvin mittaamiseen.
        Itse lopetin tupakoinnin ja laitan 5 mittaa litraan vettä edelleen.


      • Anonyymi

        Joko ymmärrät, että se on enää ei mikään ihmeen enään. Kahvinjuonti lisää älykkyyttä.


    • Urpo urputtaja

      Siis! On muistettava ,että kahvinkeitossa jos missä kannattaa säästää vettä. Siis mä laitan 1 rkl/ kateen kuppiin vettä, siis kukkuralusikallista.
      On viheliäistä litkiä semmosta muka kahvia jossa ei oo mitään makua kun on laitettu vaan puolet sopivasta määrästä höystöjä.
      Vesi vetenä ja kahvi kahvina!

    • Anonyymi

      Suomalaiset käyttää lehden mukaan 10kg kahvia henkilöä kohti vuodessa, mutta onkohan siinä kaikki Suomessa käytetty vai pelkästään kotona? Itse juon lähes pelkästään kotona ja kuluu n. 7,5kg, vaikka teen mietoa kahvia. Vain 3 mitallista / 1,2 l ja menee aika tarkasti pannullinen päivässä. Tremoskannussa säilyy hyvin ja voi lämmittää mikrossa sitä mukaa kun jäähtyy.

      Kukahan senkin keksinyt, että kahvin pitäisi olla vahvaa myrkkyä, valmistajat ja kaupat tietysti myy mielellään paljon. Miten ne vahvan kahvin juojat pystyy sitten juomaan teetä tai mitään mietoja juomia. Minulla kuluisi "ohjeen" mukaan tehtynä peräti 22,5kg kahvia vuodessa, ei olisi varmaankaan enää terveellistä. Mieluummin usein ja miedompaa.

    • Anonyymi

      Jos laitan 2 mitallista puruja laitanko veden kohtaan 2 jos haluan 1kuppia

    • Anonyymi

      500kg

    • Anonyymi

      Ensimmäinen asia on se, että ostaa paahdettua kahvia eikä näitä paahtimon eteisessä käyneitä. Paahtoasteikko on 1 - 5. Keskipaahtoa kolmosta käyttäen saa jo makua. Paahtimot käyttävät tästä hauskaa nimeä "tumma paahto".

      • Anonyymi

        Typerä nimitys, 5 pitäisi olla täysin palanut, 4 melko palanut, 3 vähän palanut, 2 tumma, ja 1 vaalea. Onneksi maailmallakin alkavat oppia juomaan maukkaampaa suomalaisittain paahdettua kahvia, eihän kukaan normaali ihminen palaneesta tykkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Typerä nimitys, 5 pitäisi olla täysin palanut, 4 melko palanut, 3 vähän palanut, 2 tumma, ja 1 vaalea. Onneksi maailmallakin alkavat oppia juomaan maukkaampaa suomalaisittain paahdettua kahvia, eihän kukaan normaali ihminen palaneesta tykkää.

        Sinun on parasta keittää vain vettä. Onkohan viina polttanut sisäelimet? Kuulostaa siltä. Voisit kokeilla paahtamatonta kahvia, siis papuja.

        Turkkilainen oli Suomessa ja hänelle tarjottiin suomalaista 'kahvia'. Tämä kysyi että miksi vesi on värillistä. Ei ymmärtänyt että se oli muka "kahvia".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun on parasta keittää vain vettä. Onkohan viina polttanut sisäelimet? Kuulostaa siltä. Voisit kokeilla paahtamatonta kahvia, siis papuja.

        Turkkilainen oli Suomessa ja hänelle tarjottiin suomalaista 'kahvia'. Tämä kysyi että miksi vesi on värillistä. Ei ymmärtänyt että se oli muka "kahvia".

        Turkkihan onkin kuuluisa laadukkaista kahveista :D
        Olet varmaan oikeassa, jos tupakka, alkoholi jne polttaa makuaistin niin kahvikin pitää olla poltettua että maistuisi joltakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turkkihan onkin kuuluisa laadukkaista kahveista :D
        Olet varmaan oikeassa, jos tupakka, alkoholi jne polttaa makuaistin niin kahvikin pitää olla poltettua että maistuisi joltakin.

        Kuten kirjoitin niin viina pilaa sisäelimien lisäksi maku- ja hajuaistin.

        Kai syöt käristemakkaratkin raakana että nautinto ei häviä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten kirjoitin niin viina pilaa sisäelimien lisäksi maku- ja hajuaistin.

        Kai syöt käristemakkaratkin raakana että nautinto ei häviä.

        Mene ihmeessä AA-kerhoon tms, makuaisti voi kuulema palautua. Harvemmin tosiaan makkaroita tai mitään muutakaan ruokaa mustaksi paahdan, grillatessakin parempi jättää kauniin ruskeaksi, paljon terveellisempää. Jos vahingossa ruoka palaa, vaikkapa leipä paahtaessa niin raaputan palaneen pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene ihmeessä AA-kerhoon tms, makuaisti voi kuulema palautua. Harvemmin tosiaan makkaroita tai mitään muutakaan ruokaa mustaksi paahdan, grillatessakin parempi jättää kauniin ruskeaksi, paljon terveellisempää. Jos vahingossa ruoka palaa, vaikkapa leipä paahtaessa niin raaputan palaneen pois.

        Minulla ei ole aisteissa mitään vikaa vaan kirjoittelustasi päätellen Sinulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene ihmeessä AA-kerhoon tms, makuaisti voi kuulema palautua. Harvemmin tosiaan makkaroita tai mitään muutakaan ruokaa mustaksi paahdan, grillatessakin parempi jättää kauniin ruskeaksi, paljon terveellisempää. Jos vahingossa ruoka palaa, vaikkapa leipä paahtaessa niin raaputan palaneen pois.

        Eihän poltettuja kahveja edes erota maultaan toisistaan, vaaleissa paahdoissa sen sijaan erottaa hyvin eri kahvilaadut, mistä maasta jne. Onhan se tietysti tuottajille tuottoisaa myydä huonoa kahvia poltettuna ja hölmöt maksaa saman kuin hyvästä kahvista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän poltettuja kahveja edes erota maultaan toisistaan, vaaleissa paahdoissa sen sijaan erottaa hyvin eri kahvilaadut, mistä maasta jne. Onhan se tietysti tuottajille tuottoisaa myydä huonoa kahvia poltettuna ja hölmöt maksaa saman kuin hyvästä kahvista.

        Hyvä kahvi on melkein raakaa, vain hölmöt paahtaa sitä. Makuhan siinä häviää (meniköhän nyt oikein?)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän poltettuja kahveja edes erota maultaan toisistaan, vaaleissa paahdoissa sen sijaan erottaa hyvin eri kahvilaadut, mistä maasta jne. Onhan se tietysti tuottajille tuottoisaa myydä huonoa kahvia poltettuna ja hölmöt maksaa saman kuin hyvästä kahvista.

        Kahvi tulee paahtimoille aina raakana. Erikoinen systeemi mutta silti totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kahvi on melkein raakaa, vain hölmöt paahtaa sitä. Makuhan siinä häviää (meniköhän nyt oikein?)

        Melkein oikein. Hyvä kahvi on paahdettua, ei poltettua kuten tummimmat paahdot.


    • Anonyymi

      Kahvi on parasta kun ostaa raakoja papuja, jauhaa ne ja annostelee yhden teelusikallisen kuppia kohden. Paras konjakki on alle 5 prosenttista. Siinä tulee hyvin esille kaikki maut.

      • Anonyymi

        Totta, alkoholi peittää muita makuja ja tuoreena kaikki kasvikset terveellisimpiä ja oma aromi voimakkaimman makuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, alkoholi peittää muita makuja ja tuoreena kaikki kasvikset terveellisimpiä ja oma aromi voimakkaimman makuista.

        Juuri sen takia kahvipavutkin pitää nauttia tuoreina ja ilman käsittelyä. Paahtaminen pilaa maun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri sen takia kahvipavutkin pitää nauttia tuoreina ja ilman käsittelyä. Paahtaminen pilaa maun.

        Kasvituotteet mustaksi poltettuna ja liha raakana, joitakin on höynäytetty pahan kerran :)


    • Anonyymi

      30g kahvia 500g vettä on toiminut loistavasti. Keittiövaakaa olen käyttänyt niin kauan etten edes huomaa enään.

    • Anonyymi

      1/3 mitallista kuppia kohti on sopiva määrä, voi juoda sitten huoleti kolminkertaisen määrän kahvia päivässä ilman haittavaikutuksia.

    • Anonyymi

      Muistakaa runkata vesisäiliöön

    • Anonyymi

      kuinka monta kauhallista puruja kahvin keittimeen jos haluaa 6 kuppia kahvia

    • Anonyymi

      Kuppikahvi keitin valmiiksi mitattu per kuppi. Nyt ei vaan löydy Paulig kuppikahvi keitintä mikä on parhaasta päästä.

    • Anonyymi

      Eri keittimissä saattaa olla erilaiset mitta-asteikot. Tuolla toisessa kohtaa kerroin, kuinka tarkistin oman moccamasterini annostelun.

    • Anonyymi

      Jos ostaa paahtamatonta kahvia niin kuin suurin osa suomalaisista tekee niin poroa pitää olla "runsaasti". Osta vähintään keskipaahtoa, paahtoaste 3.

      • Anonyymi

        Ei kaupoissa ole paahtamatonta jauheena ja harvassa paikassa papuinakaan, on myös hankala itse paahtaa vaikka taitaa siihenkin olla myytäviä laitteita. Voithan ostaa papuja tai paahtaa vaikka jauhetta pannulla tai uunissa kuinka mustaksi haluatkin. Mitä mustemmaksi paahtaa, sitä vähemmän kahvin omia aromeja jäljellä, tulee vaan palaneen makua.


    • Anonyymi

      70 grammaa kahvia per 1 litra vettä

      35 grammaa kahvia per 0,5 litraa vettä

      jos keitän vain mukillisen, stemmaa hyvin 25g
      ja pidän moccamasterin tippalukon 5min kiinni ennen kuin annan valua
      kannuun

      Prego digitaalinen keittiövaaka muovikulholla oli Puuilossa vain 15e

    • Anonyymi

      tuli painovirhe paholainen viimeiseen....mukilliseen

      70 grammaa kahvia per 1 litra vettä

      35 grammaa kahvia per 0,5 litraa vettä

      jos keitän vain mukillisen, stemmaa hyvin 25g........15g !!!

      ja pidän moccamasterin tippalukon 5min kiinni ennen kuin annan valua
      kannuun

      ja käytän vain tummapaahtoisia kahveja koska niissä vähemmän happoja. ....
      vatsa voi paremmin. ei närästä

      Prego digitaalinen keittiövaaka muovikulholla oli Puuilossa vain 15e

      • Anonyymi

        Kun ostaa OBH Nordican Blooming toiminnolla varustetun kahvinkeittimen, ei tarvitse sulkea tippalukkoa välillä. Minuutti kahvin valmistuksen alkamisen jälkeen tulee 35 sekunnin tauko. Tänä aikana vesi vapauttaa kahvijauheesta hiilidioksidia, jolloin kahvin aromit pääsevät esille. Tämän jälkeen valmistus jatkuu normaalisti.

        Kannattaa todellakin käyttää tummapaahtoista kahvia, jonka on todettu olevan terveydelle parempaa kuin useimpien suomalaisten suosimat kuravedet. Käytän itse vain Löfbergin Kharismaaa/Crescendoa, paahtoasteet 4/5. Ei närästä, ei polta mahaa eikä refluksi vaivaa. Eikä tumma paahtoinen kahvijauhe suinkaan ole mitään poltettua. Samat merkit käyvät myös Bialettin mutteripannuun espresson valmistamiseen.

        Käytetään raikasta, tuoretta, vettä - ei siis seisonutta ja se mitataan aina erillisellä, puhtaalla astialla. Kahvipaketti säilytetään myös tiiviissä purkissa ja viileässä, jos sitä ei käytetä viikossa. Kahvia ei kaadeta pois sen omasta pussista, jolloin saat sanoa hyvästit aromeilla.

        Eli muutkin vaikuttavat kahvin mskuun kuin kahvijauheen määrä.
        Älä osta kahvipaketteja jemmaan niin paljon, ettei niitä tule käytettyä ennen kuin päiväys umpeutuu.

        Tarkkailija Tornin Huipulta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ostaa OBH Nordican Blooming toiminnolla varustetun kahvinkeittimen, ei tarvitse sulkea tippalukkoa välillä. Minuutti kahvin valmistuksen alkamisen jälkeen tulee 35 sekunnin tauko. Tänä aikana vesi vapauttaa kahvijauheesta hiilidioksidia, jolloin kahvin aromit pääsevät esille. Tämän jälkeen valmistus jatkuu normaalisti.

        Kannattaa todellakin käyttää tummapaahtoista kahvia, jonka on todettu olevan terveydelle parempaa kuin useimpien suomalaisten suosimat kuravedet. Käytän itse vain Löfbergin Kharismaaa/Crescendoa, paahtoasteet 4/5. Ei närästä, ei polta mahaa eikä refluksi vaivaa. Eikä tumma paahtoinen kahvijauhe suinkaan ole mitään poltettua. Samat merkit käyvät myös Bialettin mutteripannuun espresson valmistamiseen.

        Käytetään raikasta, tuoretta, vettä - ei siis seisonutta ja se mitataan aina erillisellä, puhtaalla astialla. Kahvipaketti säilytetään myös tiiviissä purkissa ja viileässä, jos sitä ei käytetä viikossa. Kahvia ei kaadeta pois sen omasta pussista, jolloin saat sanoa hyvästit aromeilla.

        Eli muutkin vaikuttavat kahvin mskuun kuin kahvijauheen määrä.
        Älä osta kahvipaketteja jemmaan niin paljon, ettei niitä tule käytettyä ennen kuin päiväys umpeutuu.

        Tarkkailija Tornin Huipulta

        Onneksi useimmilla suomalaisilla on hyvää vesijohtovettä käytettävissään niin maailman vaatimmat kahvin juojat voi käyttää maailman parhaita vaaleita paahtoja eikä tarvitse peittää kuraveden makua mustaksi poltetuilla karsinogeenisilla huonoista pavuista tehdyillä kahvin poroilla ja jauheilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ostaa OBH Nordican Blooming toiminnolla varustetun kahvinkeittimen, ei tarvitse sulkea tippalukkoa välillä. Minuutti kahvin valmistuksen alkamisen jälkeen tulee 35 sekunnin tauko. Tänä aikana vesi vapauttaa kahvijauheesta hiilidioksidia, jolloin kahvin aromit pääsevät esille. Tämän jälkeen valmistus jatkuu normaalisti.

        Kannattaa todellakin käyttää tummapaahtoista kahvia, jonka on todettu olevan terveydelle parempaa kuin useimpien suomalaisten suosimat kuravedet. Käytän itse vain Löfbergin Kharismaaa/Crescendoa, paahtoasteet 4/5. Ei närästä, ei polta mahaa eikä refluksi vaivaa. Eikä tumma paahtoinen kahvijauhe suinkaan ole mitään poltettua. Samat merkit käyvät myös Bialettin mutteripannuun espresson valmistamiseen.

        Käytetään raikasta, tuoretta, vettä - ei siis seisonutta ja se mitataan aina erillisellä, puhtaalla astialla. Kahvipaketti säilytetään myös tiiviissä purkissa ja viileässä, jos sitä ei käytetä viikossa. Kahvia ei kaadeta pois sen omasta pussista, jolloin saat sanoa hyvästit aromeilla.

        Eli muutkin vaikuttavat kahvin mskuun kuin kahvijauheen määrä.
        Älä osta kahvipaketteja jemmaan niin paljon, ettei niitä tule käytettyä ennen kuin päiväys umpeutuu.

        Tarkkailija Tornin Huipulta

        "Samat merkit käyvät myös Bialettin mutteripannuun espresson valmistamiseen."

        Espresso valmistetaan 8-9 baarin paineessa, mutta bialettissa on vain 2 baarin paine, jolloin kahvi maistuu lähes samalta kuin suodatinkahvi joka on tehty kestosuodattimella, puruja tulee myös kahvin sekaan. Varsinkin jos käyttää hienoa espressojauhatusta, kahvikuppiin tulee todella paljon sakkaa ja maku on silti paljon lähempänä tavallista suodatinkahvia kuin espressoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi useimmilla suomalaisilla on hyvää vesijohtovettä käytettävissään niin maailman vaatimmat kahvin juojat voi käyttää maailman parhaita vaaleita paahtoja eikä tarvitse peittää kuraveden makua mustaksi poltetuilla karsinogeenisilla huonoista pavuista tehdyillä kahvin poroilla ja jauheilla.

        Kaikki eivät pidä "kahvista" jossa ei maistu kahvi. Kai sitten niitäkin on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki eivät pidä "kahvista" jossa ei maistu kahvi. Kai sitten niitäkin on?

        Jiinpä, jotkut tykkää kahvin maun sijaan noen mausta.


    • Anonyymi

      Riippuu siitä käyttääkö paahdettua kahvia vai yleisintä suomalaisten käyttämää paahtimon ovella käytettyä. Paahtoaste vähintään 3 niin alkaa maistua ihan KAHVILTA.

      • Anonyymi

        Kannattaisi ostaa hyvää suomalaista kahvia ettei tarvitse peittää huonoa makua polttamalla :)


    • Anonyymi

      Pitää ostaa paahdettua kahvia, paahtoaste vähintään 3. Asteikko on 1 - 6. Suomessa ostetuinta on paahtoaste 1.
      Turkkilainen kävi Suomessa ja kun hänelle tarjottiin kahvia niin sen juotuaan kysyi: Mistä johtuu se että tämä vesi on värillistä.

      • Anonyymi

        Korjaus: paahtoasteikko on 1 - 5.


      • Anonyymi

        Turkkilaisista ei kannata ottaa mallia juuri missään ja vain heikon itsetunnon omaavat ei noudata omia makumieltymyksiään. Hyviä kahveja ei tarvitse pilata polttamalla mustaksi.


    • Anonyymi

      Riippuu, mistä kahvista keittää.
      Juhla-Mokkaa pitää laittaa saman verran, kun vettä ja vielä kerta kiellon päälle.
      Muut kahveet sitten pari mitallista vähempi, kun vettä.
      Kaikista kahveista muut tulee edullisemmaksi, kun juhla-mokka. Kannattaa miettiä, mitä juopi. Kahvee alkaa olla melkosen arvokasta.

      • Anonyymi

        Kun kahvituttaa, ota sen kera muutakin


      • Anonyymi

        Juhla mokka oikein hyvä kahvi. Näistä perinteisistä.

        Aloittajan viisi plus yks oikein hyvä määrä..

        Tässä hommassa overi on parempi kuin vajari. Liian vahva menettelee, mutta liian laihaa ei juo pirukaan.

        Tv TimmyH


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      11
      3585
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      69
      1896
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      542
      1578
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      81
      1204
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      62
      1014
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      968
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      888
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      843
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      834
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      768
    Aihe