Paljonko pistätte puruja/kuppi?

Kapseli90

Nyt puhutaan siis suodatinkahvista, eli paljonko pistätte kahvinpuruja/kuppi? Jotkut tuntuvat tekevän niin hemmetin laihaa sumppia, ettei sitä juo erkkikään itkemättä.

Parasta tulee kun pistää yhden mitallisen/kuppi ja aivan lopuksi vielä yhden ylimääräisen, eli 5 kuppia vettä = 6 mitallista puruja.

27

8299

Vastaukset

 • Mitä jos keittää 1 kupillisen kahvia niin laitetaanko 2 mittalusikallista kahvia?
  100 kuppia niin 101 mitallista?
  Vai nouseeko mittalusikallisten määrä exponetaalisesti?

  • Meinasin siis, että 5 kuppia = 5 mitallista 1 aina loppuun, eli 100 kuppia = 100 mitallista 1 jne.


  • Mä aina laittanu siis 2 mitallista yhtä kuppia kohden. Ja ei siis kukkurallisia ja kyl on avokki sanonu et hyvää tuli. :)


 • Miten iso kahvikuppi, toiset on 1,5 dl, toiset 2dl, kumpaan 1 mitallinen kahvinpuruja. Kyselen sillä kun olen huono kahvinkeittäjä ja en itse juo kahvia mutta vierailijolle keitän. Keittimessä on iso ja pieni kupillinen, kumpaan laitan sen yhden mitallisen.

  • Mulla on sellanen käsitys että se mitallinen kahvia on tarkoitettu 1,25 desille vettä. Eli laihaa tulee jos mitallinen ,5 desille tai varsinkin jos 2 dl:lle. Makuasiahan se viimekädessä aina on.

   Liian vahva kahvi ei ole ongelma, voi lisätä kiehuvaa vettä. Liian laihaa ei ole niin helppo korjata.

   Mä laitan itselleni aina iltapäivällä tai alkuillasta mukillisen eli n. 2 kupillista kahvia. Noin 3 dl vettä ja kahvia n. 1/2 dl, en käytä kahvimittaa vaan mittakuppia. Noin kun teen, mulla riittää kahvipaketti n. 3 viikoksi, eli n. 42 (1,5 dl:n) kupilliseen. Paketissa lukee että siitä tulee n. 65 (1,25 dl:n?) kupillista. Eli mun kahvi on paketin ohjetta aika paljon vahvempaa, vaikka ottaa huomioon em. kuppillisten kokoeron.

   Ja koska keitän noinkin pienen määrän, niin teen niin kuin eräs barista opetti. En laita keittimeen kannua, jolloin vesi jää suodattimeen tippalukon ansioista, annan olla muutaman minuutin niin lähtee aromit paremmin irti, ja laitan vasta sitten kannun keittimeen ja kahvi alkaa valua kannuun.

   Tässä pitää olla tarkkana että ei tee noin, jos vettä on niin paljon että ei mahdu suodattimeen. Silloin se valuu tietty yli. Mutta isolla määrällä ne aromit irtoo muutenkin, siis ihan normaalilla menettelyllä.

   Mutta tietysti voi epähuomiossa tehdä niin kuin on tottunut, silloinkin kun keittää enemmän, vaikkapa vieraille.


  • Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Keittimen pienikupilliseen mittaan kukkurallinen mitta puruja eli itse keitän aamukahvit noin 3,5 keittimen mittaa vettä ja suodattimeen kolme kukkurallista mittaa puruja ja on riittävän vahvaa.

   Ilmeisesti tupakoitkin paljon tai makuaistisi muuten vaurioitunut, mutta k-kauppias kiittää.


 • täällä menee 2dl kuppiin 2½ mitallista kahvinpurui. kulta katriinaa. merkeittäin määrä vaihtelee

 • Kaadan vaa pussista puruja ja laitan vettä tilkan. Tulee yleensä aika vahvaa sumppia

  • Sumpiksi sanotaan kahvia jonka purut on käytetty jo kerran aikaisemmin. Eli toiseen kertaan samoista puruista laskettua kahvia.


 • kaadn veden keittimeen ja kaadan pussista kahvin puruja silmä määräisesti arvioin onko riittävästi puruja. en juo itse kahvia, kaikki keittämäni kahvit on tulleet juotua.

 • Muumimukin kokoiseen reilu kaksi mittaa. Se yhden mitan ohje on yleensä normaalikokoiseen eli n. 1,5dl kokoiseen kuppiin.
  Käytän tummapaahtoista kahvia kotona. Töissä menee "tavallinenkin".

 • Tasamitallinen yhtä isoa kuppia kohti. Jos keittää vaikka 5 kupillista, niin 4 mitallista riittää, koska vesi valuu hitaammin kun on enemmän kahvia suodattimessa. Tulee helposti kitkerää, jos laittaa 5 kukkuramitallista.

 • Tasavallan Sotaväen kenttäkeittoastia eli pakki vetänee hieman rapiat 1,5 litraa. Varusmiesaikoinani oli myynnissä Pauligin Sheikin Mokkaa 250 gramman paketeissa. Keittelin sellaisesta metsäkeikoilla telttakaminan päällä kahvia; yhdestä kahvipaketista tuli kaksi vajaata pakillista.

  Minun ei tarvinne kertoa, että kahvistani tykättiin.

  Nykyisin teen aamuisin suodatinkahvia kahdelle. 5,5 desilitraa vettä ja viisi tasamitallista Barack Obamaa eli tummapaahtoista Presidenttiä = kaksi mukillista sopivanvahvuista kahvia.

  Päivällä keittelen useimmiten espressoa. Pressokeittimessäni on kaksi erilaista siivilää: yksi yhtä ja toinen kahta pressokupillista varten. Siivilän vetoisuus määrää kahvijauheen määrän – siihen ei mahdu kuin tietty määrä ja tamppaan sen täyteen, totta kai!

 • KAHVINKEITTIMESSÄNI MINIMI ON KOLME KUPPIA JOTEN KOLME TASAISTA MITALLISTA PURUJA JA KOLMOSEEN ASTI VETTÄ TSADAAM! JA EI KYLLÄ OLE LAIHAA. LIIAN VAHVA KAHVI ON HYIHYI. SAMOIN LIIAN LAIHA. CAPS LOCK ON YSTÄVÄ.

  • PS. TÄMÄ KOLME KUPPIA RIITTÄÄ YHTEEN ISOON KUPILLISEEN JA SITTEN JÄÄ PIENI LIRU YLIMÄÄRÄISTÄ. ELI KOLMEA KUNNON KUPILLISTA EI SIITÄ SAA. HARHAANJOHTAVAA, EIKÖS.


 • Kahvinkeittimet on erilaisia, joissakin 1 kuppi vastaa 1 dl, vettä, joissakin jopa 1,5 dl. Se ratkaisee, ei se kuinka suureen kuppiin kaadatte valmiin kahvijuoman.
  Moccamasterin mukana tuli mitta, jolla kahvia mitataan 1 mitallinen kahta kupillista kohden (edelleen on kyse keittimen kupillisista, ei siitä mukista mihin sen kahvin kaadan). Se mitta oli hyvä mutta siinä oli liian lyhyt varsi, kahvipaketin pohjalta ei sillä kaa kauhottua kahvia. Olen käyttänyt Pauligin kahvipurkin mukana tullutta mittaa, mittaan sillä 1 mitallisen keittimen kupillista kohden. Keitän 5 kupillista valmista kahvia kahdelle hengelle aamuisin, juomme kahvin mukeista, puoliso juo yhden mukillisen ja minä 1-2 mukillista.

 • Hemmettiäkö joku tuommoisella tiedolla tekee että miten vahvaa kahvia me juodaan... jollei kyseessä nyt oo joku ovela markkinointitutkimus

 • Kannattaa lukea kahvipaketista. Esim. Juhla Mokka -paketissa lukee, että yksi mitallinen 1,25 dl vettä kohden. Itse juon 2,5 dl:n kupista, joten laitan kaksi mitallista kahvia ja 2,5-3,0 desiä vettä. Hyvää tulee.

 • Kahvi kahvina, vesi vetenä

 • Yksi mitallinen vettä ja viisi mitallista kahvipuruja. Oikean suhteen näkee siitä, kun purut imevät kaiken kosteuden.

 • Kahvi on sopivan vahvuista, kun se potkaisee suunnilleen yhtä kovaa kuin kossu.

 • On,kun ei juo kahvia ollenkaan. Lopetin kahvin juonnin 20 vuotta sitten ja oloni on 100 kertaa parempi. Ei enään päänsärkyä ei vatsan väänteitä ei nukahtamis ongelmia ei hermostuneisuutta. Hiuksista tuli hyvä kuntoiset ja kiiltävät ja iho muuttui myös terveeksi,ennen oli näppylöitä ja rasvaisuutta.

  • Ja miten tämä liittyi kahvin mittaamiseen.
   Itse lopetin tupakoinnin ja laitan 5 mittaa litraan vettä edelleen.


  • Joko ymmärrät, että se on enää ei mikään ihmeen enään. Kahvinjuonti lisää älykkyyttä.


 • Siis! On muistettava ,että kahvinkeitossa jos missä kannattaa säästää vettä. Siis mä laitan 1 rkl/ kateen kuppiin vettä, siis kukkuralusikallista.
  On viheliäistä litkiä semmosta muka kahvia jossa ei oo mitään makua kun on laitettu vaan puolet sopivasta määrästä höystöjä.
  Vesi vetenä ja kahvi kahvina!

 • Suomalaiset käyttää lehden mukaan 10kg kahvia henkilöä kohti vuodessa, mutta onkohan siinä kaikki Suomessa käytetty vai pelkästään kotona? Itse juon lähes pelkästään kotona ja kuluu n. 7,5kg, vaikka teen mietoa kahvia. Vain 3 mitallista / 1,2 l ja menee aika tarkasti pannullinen päivässä. Tremoskannussa säilyy hyvin ja voi lämmittää mikrossa sitä mukaa kun jäähtyy.

  Kukahan senkin keksinyt, että kahvin pitäisi olla vahvaa myrkkyä, valmistajat ja kaupat tietysti myy mielellään paljon. Miten ne vahvan kahvin juojat pystyy sitten juomaan teetä tai mitään mietoja juomia. Minulla kuluisi "ohjeen" mukaan tehtynä peräti 22,5kg kahvia vuodessa, ei olisi varmaankaan enää terveellistä. Mieluummin usein ja miedompaa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.