Onko pesuaineet Ms-taudin ja autoimmuunisairauksien aiheuja?

Numero45

Hei,
Tässä on kirjoittamiani asioita Chron ja colitis ry sivuilta. Kokeilkaa ja kommentoikaa, Kiitos.


Pesuaineissako syy moniin autoimmuuniongelmiin?
02/13/12 - 17:33:26 Lainaa
Hei!

Olen joulukuussa välimuotoiseen colitikseen sairastuneen 7 -vuotiaan tytön isä. Veljelläni puhkesi haavanen paksusuolentulehdus noin 10 vuotta sitten. Tuolloin pyrin selvittämään hänen kanssaan taudinkuvaa ja mahdollisia syitä/hoitoja. Tuolloin oli pinnalla asia jossa omalle immuunijärjestelmälle annettiin tekemistä loiseläimillä joita nautitiin. Ilmeisesti tuo hoitohaara ei enää ole suosittu?
Veljen oireet olivat aluksi aika rajuja mutta nyt hän on ollut lähes oireeton viisi vuotta. Syytä ollaan yritetty arvuutella, mutta hienoa että näin on.

Aloin nyt tyttäreni sairastumisen myötä asiaa taas tutkimaan.
Mulla jäi mieleen lääkärin sanat että tauti voi esiintyä haavaumina/ tulehduksena missä tahansa suun ja peräaukon välillä.
Kärsin itse ikävistä aftoista suussa koko ikäni, ennen kuin vaimoni vihjas että hammastahnan sisältämä Sodium Lauryl Sulfate voisi olla aiheuttaja. Vaihdoin hammastahnan Elmex -merkkiseen jossa sitä ei ole ja aftat hävisi.

Googletin nyt "Sodium Lauryl Sulfate" ja kaikenlaista tutkimustietoa alkoi ilmestymään. Aftat eli haavaumat suussa ovat nykykäsityksen mukaan autoimmuunisairaus. 97% ihon pesuaineista sisältää Sodium Lauryl Sulfatea. SLS aiheuttaa myös iho-ongelmia joihin ollaan vasta nyt havahtumassa. Itsekin huomasin että olen ikäni kärsinyt http://fi.wikipedia.org/wiki/Ekseema :sta joka on myöskin autoimmuunisairaus.

Sodium Lauryl Sulfate on ainesosa pesuaineissa joka vaahtoaa ja liuottaa rasvoja. Se on erittäin halpaa ja siksi paljon käytetty kemikaali. SLS vahingoittaa ihon uloimman kerroksen omaa puolustusta ja näin muutkin kemikaalit pääsevät imeytymään paremmin. Googlettamalla saatte lisää tutkimustietoa mutta tuo on mielestäni se pääpointti. Tossa yksi linkki jossa asiaa käsitellään: http://www.squidoo.com/sls

Kun kävin omat pesuaineet läpi niin ainoita missä meillä ei tuota SLS:ää löytynyt oli aikuisten Elmex -tahna, Libero vauvan shamppoo ja koiran shamppoo. Eli vauvat ja koirat saa kunnon tavaraa.
Nyt meillä yritetään välttää kyseistä sls ainetta sekä hammastahnoissa että saippuoissa. Ainakin iho on parantunut sekä isällä että tytöllä. Tyttärellä oli paha ontelosyylä tartunta melkein vuoden sekä ihottumaa reisien sisäsyrjillä. Massukin on tytöllä ollut hyvänä. Toivotaan että suuntaus jatkuu samana.

Lääkärillekin pääsin esittään oman teoriani mahdollisesta altistavasta kemikaalista ja koska hänkin oli saanut aftoihin apua hammastahnaa vaihtamalla hän ehkä otti asian mietittäväksi. Painotan sanaa EHKÄ.
Kannustan kaikkia kokeilemaan, koska se on aivan ilmaista (juu, tuoteet kyllä maksaa hieman enemmän, laatu maksaa :-) eikä ainakaan haittavaikutuksia pitäisi olla. Aftat ainakin helpottaa.

Jos laittaisitte tänne vielä hyviä tuotteita joista ette SLS:sää löydä niin saataisiin lisää tietoa niistä ja voidaan lisätä vaihtelua tuoteisiin.

Tässä mitä itse olen nyt löytänyt ja on käytössä:
Elmex hammastahna
Elmex lastenhammastahna
LV nestesaippua
Urtekram shower gel ja shampoo
Libero vauvan shamppoo

Re: Pesuaineissako syy moniin autoimmuuniongelmiin
Vastaus #1 - 02/14/12 - 13:24:50 Lainaa
Moro,

Moderaatori siirsi tämän näkymään tänne sekalaisiin. No kyllähän tämä tännekin kuuluu, mutta en ilmeisesti asiaani esittänyt tarpeeksi hyvin liityen tähän IBD:hen.

Eli epäilys: Sodium Lauryl Sulfate, käytetään lähes kaikissa ihon- ja hampaiden pesuaineissa. Lisäksi mm. autonpesuaineissa liuottamaan rasvoja.

Vaikutusmekanismi:
Pesuaineen lisäaine, joka vahingoittaa ihon ja limakalvojen pintaa liuottamalla suojaavia rasvoja. Tutkimustulokset todistavat tähän suuntaan.

Kuten on todettu, nämä haavaiset paksusuolen ym. autoimmuunisairaudet ovat hyvinvointivaltioiden sairauksia. Miksi? Epäilty liiallista hygieniaa. Ei ole kumminkaan löytynyt todisteita. Mitäs, jos yksi kemikaali jota on aikoinaan alettu käyttämään sen takia että saataisiin tehtyä edullisia pesuaineita ja hampaat hohtamaan, onkin kaiken takana? Toivotaan että joku alkaa tutkimaan tätä mahdollisuutta. Mutta en näe mitään syytä miksi Sodium Lauryl Sulfatea sisältäviä tuotteita kannattaisi käyttää.
Itse olen vältellyt nyt 8 vuotta hampaidenpesussa kyseistä ainetta ja voi sitä ihmetystä kun afta haavaumat lähti suusta pelkästään hammastahnamerkkiä vaihtamalla. Nyt kun olen kuukauden vältellyt ihonpesuaineissa kyseistä ainetta niin ihoni kunto on parempi. Pesin äskettäin yhden kerran nokiset kädet (myönnetään tehokkaamalla) Sodium Lauryl Sulfatea sisältävällä pesuaineella ja sain heti punottavan ekseemaläiskän tutulle paikalle kämmeneen. Näyttää siltä että lyhytkin altistus, esim. kahden minuutin hampaidenpesu tai käsienpesu on haitallista.

Toivoisin että mahdolisimman moni saisi asiasta tietoa ja perehtyisi asiaan googlella.
Kannustaisin kaikkia kokeilemaan ja kertomaan kokemuksista

12

1812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Numero45

      Tässä vielä yksi kommenti. Ei mahtunu edelliseen.

      Re: Pesuaineissako syy moniin autoimmuuniongelmiin
      Vastaus #4 - Eilen - 14:30:08 Lainaa Poista
      Moro,
      Mitä enempi tuohon SLS:ään perehtyy, sitä vakuuttuneempi olen että se on suuri osasyylinen näihin autoimmuuniongelmiin.
      Solukalvot muodostuu rasvoista ja proteiineista ja jos selkeesti on osotettu että tuo aine liuottaa rasvoja eli vahigoittaa solukalvoja. Iho on nopeasti uusiutuvaa mutta en tiedä kuinka limakalvot kestää ja uusiutuu jos ihokin on kovilla. Nyt pitäs saada joku tutkiin että onko tuota ainetta imeytyneenä elimistöömme ja sitä kautta vaikuttaa koko kehoon? Niin kuin Soko mainitsi, tuolloin eri aineet/kemikaalit kuten nuo gluteeiinit pääsisivät vaikuttaan/ärsyttään suoraan soluja.
      Voisiko tämä tosiaan olla näin yksinkertaisisesti ratkaistu ongelma?

      Mulla ja tytölläni ei ole iho ollut koskaan näin hyvässä kunnossa ja tytön suolikin on ollut kohtalaisen rauhallinen. (vatsa ja oksennustauti oli mutta ei ilmeisesti liitynyt colitikseen)
      Joko muille on kertynyt kokemusta?

    • .

      Otsakkeen kysymyksen vastaus; en, en usko että on.


      Itselläni on mäsä ja kilpirauhasen vajaatoiminta.

    • Numero45

      Moro.

      Tässä linkki ja suomennos aiheesta.
      http://www.natural-health-information-centre.com/sodium-laureth-sulfate.html

      Molemmat Sodium Laureth Sulfate (SLES) ja sen lähisukulainen natriumlauryylisulfaatti (SLS) käytetään yleisesti monissa saippuat, shampoot, pesuaineet, hammastahnat ja muut tuotteet, odotamme "kuohuu". Molemmat kemikaalit ovat erittäin tehokkaita vaahdotusaineet, kemiallisesti tunnettuja pinta-aktiivisina aineina.

      Valitettavasti sekä natrium Laureth sulfaattia ja sen serkku ovat myös hyvin vaarallista, voimakkaasti ärsyttävä kemikaaleja. Kaukana antaa "terve paistaa hiukset" ja "kaunis iho", saippuat ja shampoot sisältävät Sodium Laureth Sulfate voi aiheuttaa suoranaista vahinkoa karvatupen, ihovaurioita, pysyviä silmävaurioita lapsilla ja jopa maksatoksisuutta.

      Vaikka natrium laureth sulfaattia on hieman vähemmän ärsyttävää kuin SLS ei voi metaboloidu maksassa ja sen vaikutukset ovat siis paljon pitkäikäisempiä. Tämä ei tarkoita ainoastaan ​​se säilyy kehon kudosten pidempään, mutta paljon kallisarvoista energiaa käytetään päästä eroon.

      Raportti julkaistiin Journal of American College of Toxicology vuonna 1983 osoitti, että pitoisuudet SLS niinkin alhainen kuin 0,5% voi aiheuttaa ärsytystä ja pitoisuudet 10-30% aiheutti ihosyövyttävyyttä ja ärsytystä. National Institutes of Health "Household Products Directory" kemiallisten ainesosien luettelo yli 80 tuotetta, jotka sisältävät SLS ja SLES. Jotkut saippuat ovat pitoisuudet jopa 30%, mikä ACT raportin "erittäin ärsyttävää ja vaarallista".

      Shampoot ovat yleisimmin ilmoitettuja tuotteita FDA. Raportit ovat silmien ärsytystä, päänahan ärsytys, takkuinen karva, käsien, kasvojen ja käsivarsien ja split ja sumea hiukset. Tämä on hyvin ominainen natrium Laureth sulfaattia ja lähes varmasti suorassa suhteessa sen käyttöä.

      Klikkaa tästä oppia mahdollisia terveysvaikutuksia Sodium Laureth Sulfate

      Miksi on vaarallinen kemikaali, kuten natrium laureth sulfaattia käytetään meidän saippuat ja shampoot?

      Vastaus on yksinkertainen - se on halpaa. Sodium Laureth Sulfate löytyy meidän saippuat on täsmälleen sama kuin mitä löytää autopesu tai jopa autotalli, jossa sitä käytetään rasvanpoistoon autojen moottoreita.

      Samoin kuin se liuottaa rasvaa pyykinpesukone, SLES myös liuottaa öljyjä iholle, mikä voi aiheuttaa kuivattava vaikutus. Lisäksi on hyvin dokumentoitu, että se denaturoi ihon proteiineja, mikä aiheuttaa ei ainoastaan ​​ärsytystä, vaan mahdollistaa myös ympäristön epäpuhtaudet helpommin pienempi, herkkä kerroksia

      Tämä denaturointia ihon proteiineja voidaan jopa sekaantuneet ihoa ja muita syöpiä.

      Ehkä kaikkein huolestuttavinta, natrium laureth sulfaattia myös imeytyä elimistöön iholta sovellus. Sen jälkeen kun on absorboitunut, eräs tärkeimmistä vaikutusten SLS on matkia aktiivisuus hormonin Estrogeeni. Tällä on monia terveydellisiä vaikutuksia, ja voivat olla vastuussa eri terveysongelmista PMS ja vaihdevuosien oireita pudottamalla miehen hedelmällisyyttä ja lisäämään naisten syöpien, kuten rintasyövän, kun estrogeenitaso tiedetään olevan mukana.

      , Joita tavallisesti havaittu sisältää SLS-tai natrium Laureth sulfaatti

      Saippuat
      Shampoot
      Bubble-kylpyjä
      Hammastahna
      Astianpesuaine / astianpesuaine
      Pyykinpesuainekoostumuksia
      Lasten saippuat / shampoot
      Tahranpoistoaine
      Carpet Cleaner
      Kangas liimaa
      Body Wash
      Shave voide
      Ripsiväri
      Suuvesi
      Ihonpuhdistusainetta
      Kosteus voidetta / Moisturiser
      Sun Cream

      Voit etsiä hiukset, henkilökohtainen ja kodin tuotteet ilman SLS tai muita haitallisia kemikaaleja, klikkaa linkkiä - SLS-vapaita tuotteita.

      Käyttö natriumin laureth sulfaatin lasten tuotteisiin on erityisen huolestuttavaa. On tunnettua, että riippumatta siitä, onko se saa silmissä tai ei, ihon hakemus johtaakin mitattavissa pitoisuudet lasten silmin. Tämä tiedetään vaikuttavan silmien kehitystä ja vahinkojen tällä tavalla on peruuttamaton. Jos sinulla on lapsia ei käytetä aineita sisältävien natriumia laureth sulfaatti tai SLS - he kiitos se on yksi päivä.

      Älkää uskoko, että vain koska tuote on merkintä "luonnollinen" on vapaa SLS tai natrium laureth sulfaatti. Yleisimpiä merkkejä "Natural" tai "Kasviperäisiä" shampoot ja puhdistusaineet silti käyttää näitä haitallisia kemikaaleja niiden tärkein vaikuttava aine - tarkista tarrat!

      Tämä ei tarkoita sitä, että et voi saada natrium laureth sulfaatti-vapaa shampoot, saippuat, pesuaineet ja hammastahnat. Jotkut erittäin arvostettujen yritysten on tuottaa tällaisia ​​tuotteita vuosia. Nämä tuotteet eivät ainoastaan ​​sisällä natriumia laureth päällä, ne ovat myös vailla muita haitallisia kemiallisia väriaineita, säilöntäaineita ja jopa aromeja.
      SLS-free tuotteita ja suositeltavia tuotteiden kunkin luokan

      • Avaimenreijästä pois

        Kuka mihinkäkäin uskoo..... On totta, että kun myrkkyjä (tuli ne sitten suun, ihon tai hengityksen kautta) on kehossa yli sallitun määrän ihminen alkaa oireilemaan.
        Myrkkyjä tulee myös muistakin lähteistä joten en usko, että yksin pesuaineet olisivat tekijänä suolistosairauksiin. Gluteiini ja maitotuotteet ravintona sekä, hyönteiset ja punkit ruiskuttavat ihon kautta elimistöön myrkkyjä jotka ylläpitävät tulehdusta kehossa. Mikä sitten on ihmisellä sillä hetkellä se heikoin kohta/elin, siihen bakteerit iskevät.

        Perinnöllisyystekijät tulisi huomioida, joskin ympäristötekijät ja geeniperimät sekoittuvat keskenään (jos suku asuu samalla alueella jossa punkkeja esiintyy runsaasti ei kukaan voi välttyä punkin puremilta). Ravinnolla on suuri merkitys nivelvaivoihin jonne myrkyt yleensä valuvat esim. jättämällä gluteiini, tärkkelys ja maitotuotteet pois vointi heti helpottuu.


      • StemunBlues

        Ei. Pesuaineet eivät aiheuta autoimmuunitauteja. Totean tähän saman, kuin rokotteista käytävään keskusteluun: autoimmuunitauteja on ollut ja on rokotteista ja pesuaineista riippumatta. Rokotteet ja pesuaineet ovat tulleet nykyihmisen iloksi yleisemmin vasta viime vuosisadan puolen välin jälkeen. Autoimmuunitauteja on esiintynyt hyvin kauan. MS-tautiin liittyvät oireet, kuten demyelinisaatio ja aksonituho löydettiin 1868. Ne voivat kyllä aiheuttaa monenlaisia allergisia reaktioita ja yliherkkyysoireita.

        "Clinical features similar to diabetes mellitus were described 3000 years ago by the ancient Egyptians. The term "diabetes" was first coined by Araetus of Cappodocia (81-133AD). Later, the word mellitus (honey sweet) was added by Thomas Willis (Britain) in 1675 after rediscovering the sweetness of urine and blood of patients (first noticed by the ancient Indians). It was only in 1776 that Dobson (Britain) firstly confirmed the presence of excess sugar in urine and blood as a cause of their sweetness..."

        Yleisiä autoimmuunitauteja ovat mm: ms-tauti, keliakia, Crohnin tauti, tyypin 1 diabetes, reuma, psoriasis jne. Aftat eivät minun tietääkseni ole autoimmuunitauti, vaan hyvin yleinen vaiva. "Aftan etiologia on tuntematon, mutta niitä esiintyy ainakin viidesosalla ihmisistä. Aftoilla on havaittu olevan kuitenkin yhteys hormonitoimintaan, stressiin, raudan, foolihapon ja B12-vitamiinin puutteeseen sekä joihinkin tauteihin. Lisäksi niiden yleisyyteen saattavat vaikuttaa perinnölliset tekijät." Myös ekseeman pitäminen autoimmuunisairautena on vähän arveluttavaa, koska ekseema on yleisnimi, jolla viitataan useisiin kutiaviin ihottumiin ja ihosairauksiin: "Ekseema on yhteisnimi ryhmälle tulehduksellisia ihosairauksia, joilla on samankaltainen ulkonäkö. Keskeinen oire on kutina."

        On totta, että autoimmuunisairauden laukaisee jokin ympäristömuuttuja, kuten kemikaali. Autoimmuunitauti, kuten ms-tauti, edellyttää kuitenkin geneettistä, eli perinnöllistä alttiutta sairastua. Sekä laukaisevan ympäristötekijän, että geneettisen alttiuden pitää olla olemassa, että sairaus puhkeaa.

        Pesuaineissa ja hammastahnoissa on pikemminkin kyse jonkinlaisesta yliherkkyydestä tai allergiasta jollekin niiden sisältämälle ainesosalle. Haavainen paksusuolentulehdus - koliitti - on ilmeisesti jossain määrin perinnöllinen ja jonkin ympäristötekijän aiheuttama tulehduksellinen suolistosairaus paksusuolessa. Siihen ei tiettävästi - toisin kuin Crohnin tautiin - liity immuunijärjestelmän häiriintymistä ja hyökkäystä omia kudoksia vastaan,.. mikä siis määrittelee autoimmuunitaudin. Koliitissa esiintyy muutoksia mm. paksusuolen bakteerikannassa ja käsittääkseni se aiheuttaa taudille tyypilliset tulehdukselliset oireet.


    • moidox

      Lisätään listaan vielä hirveä myrkky nimeltä fluori. listaa en nyt pidennä koska on valtavasti näitä myrkkyjä, ei aika riitä.

    • tsemppiä.

      Itse pesen saippualla koko kropan vain kerran viikossa, muuten riittää vesi. Kainaloon laitan saippuaa.

      Luomuhammastahnaa olen käyttänyt jo 6 vuotta, koska se maistuu hyvälle eikä kirvele suussa.

      Kotini esen mäntysuovalla, koska martat sanoi, jotta se riittää. Ja kyllä lähtee lika. Vaatteet pesen Omolla.

      Viljat jätin vuosi sitten ja niiden myötä lähti kaikki allergiat.

      D-vitamiini on auttanut vaikka mihin vaivaan ja niin on kaikilla muillakin.

      Syön sitä 100µg/vrk.

      Suosittelen.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

      Syö luonnonmukaista ruokaa eli ei mitään prosessoitua kuten margariini, eienkset, rasvaton maito jne...

    • kokenut.

      Minulla oli haavauma kielessä pitkään (vuosia). Se parani kun lopetin hammastahnat. Myös luomuhammastahnat tuntuivat pahalta. Liitu tosin voi olla hammastahnoissa joillekin se.

      Kloori peruaineissa on arveluttava. Lapsen monivuotinen paha yskä helpotti kun hävitettiin kaikki kloriittia sisältävät pesuaineet.

    • ei_SLS:a

      Tuo Sodium Lauryl Sulfate on aika myrkkyä myös luonnolle... Olen käyttänyt vuosia sekä henkilökohtaiseen hygieniaan että kodinhoitoon luomutuotteita, niissä ei tätä kyseistä myrkkyä käytetä. Kyseistä ainetta käytetään pesuaineissa vaahtoa tuottavana ainesosana....ihmisillä on virheellisesti se käsitys, että mitä vaahtoavampi pesuaine, sen parempi pesutulos (vrt. fairy; vaahtoaa ihan sikana, sisältää SLS:a paljon). Miehelläni oli vuosia iho-ongelmia ja lukuisten lääkärikäyntien jälkeen sille annettiin nimeksi "saippua-allergia". Kun vaihdoimme kaikki pesuaineet luomutuotteisiin, iho-ongelmat hävisivät eivätkä ole sen koommin palanneet.

    • hanna_m1

      Idea Toscanan tuotesarja esim. Shampoo ja hoitoaine eivät sisällä SLS tai SLES -sulfaatteja. www.ideatoscana.fi

      • myrkyt pois

        Mielenkiintoista tietoa, olisi varmaan syytä tutkia enemmänkin.
        Yleisesti käytetyissä kemikaaleissa muhii muutenkin valtava terveysriski, jota ei taloudellisista syistä edes haluta tutkia. Itse olen kemikaaliherkistymisen takia lähes työkyvytön ja tunnen useita ihmisiä jotka saavat esim. vakavia hermosto-oireita erilaisista kemikaaleista. Pahimpia monien mielestä ovat nykyiset voimakkaasti haisevat pyykinpesuaineet.
        Kilpirauhasen sairaudet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti ilman tunnettua syytä. Samoin esim. MS ja reuma ovat "tuntemattomasta syystä" johtuvia autoimmuunitauteja. Suosittelen kaikille kemikaalien käytön karsimista minimiin.


    • myös lääkkeissä

      Tuota ainetta on myös lääkkeissä ja antibiooteissa sekä vitamiineissakin. Kannattaa tarkistaa apteekin/lääkkeiden ainesluettelot. Itse joudun välttämään kyseisiä lääkkeitä koska herkistyn tuosta aineesta tosi paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe