iKassa huijaa ? ? ?

erasmus-i7

Moi! Ihmettelen seuraavaa: tyttöystäväni lainasi Risicumilta 300e 23.11.2010.

Takaisinmaksu viivästyi,ja iKassa peri saatavaa. Tuo summa on maksettu kokonaan pois jo aikoja sitten!!

Nyt tuli 16.4.2012 lasku,avoin summa 207 euroa!! Toinen lasku tuli 18.4.2012,jossa ihan sama asianumero kuin edellisessä,mutta summa 224,76 euroa!! ?? Ja avoinna on kuulemma perintäkuluja 185,00 euroa ja korkoja tuo loppuosa,eli muutama kymppi.

Mun mielestä tekaistu lasku,pääomaa ei pyydetä,mutta sairaat kulut. Ja miksi kuukausiin ei ole mitään postia tullut firmasta. Yhtäkkiä kallis lasku..

Epäilen huijausta! iKassa kokemuksia??

31

8203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 26

      iKassa on Risicumin oma firma ja mitä Risicum tekee on se, ettei ne neuvottele maksuviivästyksissä ollenkaan vaan siirtävät iKassalle saatavan heti jotta voivat ottaa sikamaiset perintäkulut.

      Risicum on todella todella röyhkeä firma tässä suhteessa. En suosittele.
      Tämän lisäksi Risicum on erittäin kallis verrattuna moneen muuhun firmaan.

      • Erittäin vittuuntunu

        Tuttua huttua.

        Ferratum finlandilta 250e laina, iKassa perii takaisin, tehty maksusopimus 60ekk, pääoma oli se 250e perintäkuluja maksusopimuskuluja max. 50e, eli noin arviolta 300e yht.
        iKassan laskussa lukee kokonaissumman kohdalla 518,82€, sen jälkeen kun jo 1 x 60e maksettu... Jossain mättää ja pahasti, maanantaina lähtee vihainen soitto firmaan...


      • 19+13
        Erittäin vittuuntunu kirjoitti:

        Tuttua huttua.

        Ferratum finlandilta 250e laina, iKassa perii takaisin, tehty maksusopimus 60ekk, pääoma oli se 250e perintäkuluja maksusopimuskuluja max. 50e, eli noin arviolta 300e yht.
        iKassan laskussa lukee kokonaissumman kohdalla 518,82€, sen jälkeen kun jo 1 x 60e maksettu... Jossain mättää ja pahasti, maanantaina lähtee vihainen soitto firmaan...

        Ferratum ja iKassa? Eikö Ferratumin laskutusta ja perintää hoida Svea?


    • apina112233

      Kait siinä laskussa lukee muutakin kuin perintäkulut ? Kuinka paljon alkuperäinen lasku oli myöhässä kun se maksettiin ? Kohtuuttomia kuluja ei tarvitse maksaa , joten kannattaa ottaa kuluttajavirastoon yhteys.


      Ihan ensin : Soita sinne Risicumille että mistä on kyse

    • Sievä Seija

      Älä soita mihinkään, vaan jatka ihmettelyäsi. Jos vähän vajaa tyttöystäväsi on ryssinyt laina-asiansa, niin sinunkaltaisella toopella riittää mukavasti ihmeteltävää pitkäksi aikaa. Toisaalta, vaikutat itsekin niin törpöltä, että täytyy vain todeta, että turha kauhalla kaapia, kun on lusikalla annettu.

      • opiskelija-tyttöyst

        Hei sinä sievistelevä seija: Pikavipit on yksi hulluimpia juttuja,johon olen törmännyt :) Nuorena pitää näköjään maksaa oppirahoja,en ota ikinä enää pientäkään vippiä.Lapioin vaikka p.askaa navetassa opiskelun lomassa saadakseni lisätuloja-mutta vippeihin en koske.

        That`s it,sievä seija :D


      • Chuck Norris

        Sievää nähnytkään, ruma kuin saapas!

        Katsoisit seija peiliin ennenkuin itseäsi sieväksi kehut.

        Sievä ehkä seipään nokassa variksenpelättimenä, mutta siihen se sitten jääkin :)

        Oliko viestisi mielestäsi tarpeellista vittuilua? Varmaan ainakin yhtä tärkeää kuin tämä minun vastaukseni sinulle, sinä petolinnun peräpuolelta näyttävä akka.


      • Komea Kullonen
        Chuck Norris kirjoitti:

        Sievää nähnytkään, ruma kuin saapas!

        Katsoisit seija peiliin ennenkuin itseäsi sieväksi kehut.

        Sievä ehkä seipään nokassa variksenpelättimenä, mutta siihen se sitten jääkin :)

        Oliko viestisi mielestäsi tarpeellista vittuilua? Varmaan ainakin yhtä tärkeää kuin tämä minun vastaukseni sinulle, sinä petolinnun peräpuolelta näyttävä akka.

        Ompas teillä pitkät naljailuvälit kun melkein vuosi per vit tuilu :DDDDDD


      • K88475

        Nämä I-kassat ja vastaavat ovat rahastusfirmoja. Pysytelkää erossa! Pankkilaina on hyvä vaihtoehto. Jos on menettänyt luottotietonsa eläessään yli varojensa, on peiliin katsomisen paikka. Se on nimittäin sen syy, joka mulkoilee peilistä takaisin.


    • erasmus-i7

      Risicumiin soitettu-eivät tienneet asiasta,käskivät soittaa iKassaan..

      @apina112233: Vaadittiin toimituskuluja,maksusuunnitelman laadintamaksua,huomautusmaksuja,perintäkuluja ja viivästyskorkoa.Outoa,sillä velka (josta oli maksusuunnitelma iKassan kanssa) on maksettu pois lähes vuosi sitten....

      Sievä Seija,suksi sä kuuseen.

      • hhhe657848

        Vaadi AINA kuitti eli maksa pankin kassalla. Vaikka sekin maksaa n.7e, tulee halvemmaksi kuin jarmakointi rahastusfirmojen kanssa.


    • Sievä Seija

      Maailmassa on monta ihmeellistä asia, jotka hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa...

      • Nock Churris

        Ja vielä usempia rumiluksia, jotka kuvittelevat olevansa jonkun näköisiä :)

        Ai saatana että sä oot muuten ruma!

        T. Tuttusi

        PS. tunnet minut, olen melkein yhtä ruma kuin sinä, mutta jos meidät vierekkäin laittaisi, sinulle se mitali rumuudesta ojennetaan ;) Joten onnea, olet suomen rumin:)


    • vippvipvipv

      penkokaa tilitiedot esille ja niille se lappu jos ei muuten selvii..ihmeelliseltä kuullostaa..toi homma..sievä seijalta lääkkeet ottamatta :D ettei olis tietokone vahingossa lähettäny virheellisiä laskuja usein sattuu sellasta...

    • Lenita

      Nää on just näitä, mistä täällä joku on puhunut aiemmin..

      Flexcash ja perhelaina ainakin harjottaa tällästä jälkikarhuntaa=kepillä jäätä kokeilua. Sitten pahoitellaan heti järjestelmävikaa, kun on näyttää mustaa valkosella takasin. Säälittävää toimintaa ja niin helvetin yleistä näillä underworld vippipaikoilla.

      iKassaan en ota kantaa, ei ole omakohtasta kokemusta, mutta sinuna kyllä vaatisin vähän selvitystä. No eikö ne iKassassa muka nää, että olette maksanut sen, jos olette maksanut sen?! Pankista vaan hakemaan maksukuittia, jos heittäytyyt hankalaksi!

      • lyHtyPylväs5

        Nimenomaan,kokeilevat kepillä jäätä-ja aivan liian moni raukka maksaa kiltisti.Hyvä kommentti,kiitos Lenita.


    • juppajuuu

      flexcash on laillinen paikka sori nyt vaan !!kyllä ne pitää maksaa kokemuksesta tiedän!!jos haluutte oman tyhmyyden takia maksaa käräjä kulut niin siitä vaan...

    • 124xx

      jos oot maksanut nippanappa kun se meni perintätoimistolle niin esitä maksukuitti ja tarkastatte asian yhdessä firman kanssa. Varaudu toki että joudut maksamaan silloin vielä viivästyskulut ja käsittelymaksun tai muuta vastaava

    • Lainoppinut

      Jos perintäkulut ovat aiheelliset, eli maksu on tosiaan ollut niin myöhässä että asia on siirtynyt perintään ennen kuin olet maksusi tehnyt, tulee sinun ne maksaa vaikka olisit pääoman jo maksanut. Kerroit lisäksi alkuperäisessä viestissäsi, että perintätoimisto oli ollut sinuun aikaisemminkin yhteydessä. Eikö tullut mieleen aikaisemmin tarkistaa asiaa, jottei auki oleva asia kasva korkoa ja perintäkulua?
      Lisäksi perintäkuluthan perustuvat lakiin, joten ei perintätoimisto voi niitä mieleiseksesi muuttaa. Ja kyllä ne kulut voidaan viedä oikeuteenkin, jos et niitä maksa.
      Jos kuitenkin olet asian maksanut ajallaan niin laita siitä heille kuitti. Sehän on todiste maksusta ja he varmasti tarkistavat asian.
      Ota nyt ihmeessä vielä huomioon, että perintätoimistot ovat nykyään luvanvaraisia yrityksiä ja niiden toimintaa valvotaan, joten on mielestäni hieman tökeröä alkaa väittämään kyseistä yritystä huijariksi. Sillä onko yritys jonkin pikkavippifirman omistuksessa vai ei, ei muuta tilannetta miksikään. He varmasti hoitavat muitakin kuin ko. firman asioiden perintää.

      • collecting77

        "pääsääntönä voidaan pitää, että jos kuluttaja on maksanut laskun vähintään 4 päivää ennen perintäkirjeen päiväystä, hänen ei tarvitse maksaa perintäkuluja."

        Miksi pitäisi joustaa missään, kun tämä perintä on niin helppoa rahaa. Normaali pikavipin lisäksi perintökulut, niin kyllä siinä 100€ tienaa helposti sen reilu 50€ voittoa. Tosin ajateltuna, et saa pääoman takaisin velalliselta.
        Näitä ottajia kun on satoja/tuhansia, niin jokainen koulunsa käynyt osaa laskea voitot. Helppoa ;)

        Kuluttaja-asiamiehestä moni aina vouhottaa, mut harvoin sieltä päin kukaan mitään yhteyttä ottaa. Asiamies vaan neuvoo maksamaan, että kuluttaja pääsisi helpoimmalla, ja tottahan se on. Moniko uskaltaa perintäyhtiön haastaa oikeuteen jonkun 21/45 euron takia??
        Yleensä tummatut-painotetut teksit puhuvat puolestaan ja velallinen maksaa pyydetyn summan mutisematta.
        Jostaihan se leipä on meidänkin hankittava ja ei tässä mitään säälipisteitä jaella, jos velallinen maksaa pääoman ja perintä on kerinnyt alkaa, niin kyllä sinä olet velvollinen maksamaan myös perintäkulut. Oletetaan kuitenkin, että vähintään 14pv on kulunut maksumuistutuksesta.


    • opiskelija-tyttöyst.

      Mutta jos lainasta tehty maksusuunnitelma on maksettu pois neljässä erässä,juuri sovitusti,niin miksi siinä tapauksessa voi tulla 224e lasku??

      Maksusuunnitelman eriin sisältyy pääoma,kulut,korot,maksusuunnitelman tekokulu...jne.

      Miten voi maksuohjelman noudattamisen/poismaksamisen jälkeen (8 kk kuluttua) tulla tuollaisia perintävaateita? Miksi ei näinä "välikuukausina" ole mitään postia tullut ikassalta? Epäilen,että koitetaan kepillä jäätä,ja tyhmät maksaa.

      Ilmoitin ikassalle,että lähdetäänpä käräjille katsomaan,onko heidän vaatimuksensa oikeutettuja.Empä usko,että käräjille vievät...kuitti maksuista lähtee heille myös.

      Kerron täällä heti,jos asiasta tulee haaste.Aion vastustaa jyrkästi,jos haaste tulee :))

      • sohvi

        No mikä tuossa on niin outoa sitten, jos sinä olet maksanut ne erät..??!
        Eikö Ikassa muka nää, että olet ne maksanut ne 8kk sitten..??!
        Ompa ihmellinen järjestelmä Ikassalla, jos eivät nää 8kk sitten maksetuja laskuja.


    • Palkanlaskija

      Ei ne siellä mitään kepillä jäätä koita. Ei siellä kukaan istu pöydän ääressä tekemässä laskuja käsin juuri sinulle. Nykyään eri järjestelmät lähettää automaattisesti laskut. Jos asia on siis auki (eli sitä ei ole maksettu kokonaan), siitä lähtee lasku. Hyvin yksinkertaista.
      Jotenkin en usko että tässä tapauksessa asia olisi nyt maksettu kokonaan.
      Tai sitten maksusuunnitelmasi ei ole ollut enää voimassa, koska sitä ei ole noudatettu (eli jätetty jokin maksu maksamatta tai sitten maksu tehty huomattavasti eräpäivän jälkeen).
      Varmista asia nyt heiltä, että onko asia tosiaankin vielä auki, ja miksi se on auki.
      Jos et ole asiaa maksanut kokonaan tai olet maksun tehnyt myöhässä, älä syyttele muita vaan niele ylpeytesi ja maksa velkasi.
      Haasteen häviät, jos omasta syystäsi asia on vielä auki. Kai muuten tiedät, mitä oikeudenkäynti Suomessa maksaa? Vastaus: Paljon. Eikä se maksuhaluttomuuskaan voi ainakaan loogisesti ajateltuna mikään este olla perinnälle... Muuten kaikki vetoaisivat siihen.
      Ja niinkuin täällä on moni jo sanonutkin... Se ei riitä että maksat vain pääoman. Ne kulut ja korot on myös maksettava.
      Ole aktiivinen ja selvitä asia heidän kanssaan. Kyllä sieltä neuvotaan ja annetaan tietoa. Sehän kuuluu vain hyvään perintätapaan. Älä ole passiivinen. Jos oikeudessa ilmoitat, ettet itse lainkaan selvittänyt asiaa perintäfirman kanssa, vaikka he olivat sinuun yhteydessä, olet lirissä.

      • kohtuus kaikessa

        Se on aivan totta että kyllä lainat kuluineen pitäisi aina hoitaa,mutta kyllä totuus on siinäkin,että nykypäivänä pikavippifirmojen kulut ja korot lainoilleen ja myöskin perintätoimistojen kulut ja käsittelumaksut,maksusuunnitelmakulut ja ja ja mitä kaikkea niitä oli niin on jo yksistään niin ihmisten ryöväämistä kuin olla ja voi sanokoon lakipykälät mitä tahtoo.


    • eetu

      Itse luulen, että kyse on jostakin seuraavasta:

      a) Olet itse maksanut väärin, ja siksi velkaasi on vielä maksamatta (väärä viite tilinumro tvs.)
      b) Maksun kirjautumisessa on tapahtunut jonkinlainen virhe (kuten nimim. palkanlaskija sanoikin, näitä asioita hoitaa järjestelmät ja se tietotekniikka voi pettää.)
      c) Pankkisi mokannut (eli joskus ne rahat ei lähdekään pankista vaikka omalta tililtäsi ne olisivatkin kadonneet. Tällöin asia tulee selvittää pankin kanssa.)

      Jos tietotekniikka on pettänyt, maksusi löytyy sen kuitin avulla. Ei ole vaikea asia selvittää. Myös jos olet maksanut jollakin väärällä tiedolla, maksusi löytyy kuitilla, mutta varaudu tällöin maksamaan kuluja omasta mokastasi. Jos vika on taas ollut pankissa, marssit pankkiin ja vaadit selvitystä.

    • Sanon Totuuden

      Ikassa on aivan sika. Ylisuuria, kohtuuttomia perintäkuluja. Risicum ei neuvottele mistään jotta saa laitettua perintään tuonne. Törkeää.

    • entinen vippaaja

      Lisäksi IKassassa on tosi nuiva se mies, joka vastailee puhelimeen. Töykeä kuin mikä.

    • 5+8

      Pari vuotta sitte otin pikalainan 50€, 2 erässä maksettavana, maksoin erät eräpäivinä,mutta tuli viivästyskorko kirje 2erän jälk. jossa pyydettiin maksamaan 30€ viivästyskuluja korkoja...? Eräpäivä oli heti. Soitin firmaan, laskutus oli flexcash kautta kirjeessä, mut kukaa ei siel vastannu enne laskun eräpäivää, myöhemmin ku olin sir maksanu laskun. Vastasvat, eipä oikee selitystä tullu ku kysyin et miks peritää ylimäärästä vaik kaikki maksoin ajallaa.. Vituttaa nyt myöhemmi ku en älynny lähtee ruinaamaa 30€ takas. Vatun huijari yritys, en oo ikinä ottanu lainaa se jälk että ous laskussa flexcash lukeny.

    • oppo

      ikassan iso paha jani boy, tosi nörö

    • vikapippi

      Noi kaikki on suurta k*setusta..ei pääse ikinä eroon..

    • rrehrhr

      Hahahahaha.......Jättäkää maksamatta ja laittakaa ulosottoon paskat. Ei tarvi hakea uutta lainaa sen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe