Svea perintä - yksi laina käsitellään monena lainana.

Kusetusta36

Hei, onko muilla kokemuksia. Minulla on Opr laina 12kk josta on jäännyt useampi kuukausi maksatta. Opr on siirtänyt ne Svea perintään ja Svea käsittelee jokaista myöhästynyttä Opr erää omana lainanaan eli jokaiseen myöhästyneeseen kuukausi erään omat perintä kulut. Eihän siinä ole mitään järkeä koska on kyse yhdestä lainasta eikä useasta eri lainasta. Muilla kokemuksia?

16

3629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikein toimittu.

      Kyllä se noin pitää käsitelläkin, eli jokainen maksuerä on oma juttunsa.

      Vasta siinä vaiheessa, kun lainanantaja pistää lainan kokonaisuutenaan perintään, se käsitellään kokonaisuutena.

      Eli kohdallasi perintä toimii aivan oikein.

    • Kusetus36

      Ehkä näin sitten on, varmaan olisi parempi että saisi koko homman kerralla perintään mistä sopia. Tolkutonta maksella useaa maksuerää ja niihin perintä kuluja ja maksusopimusta joka kuukaudelle erikseen yhdestä lainasta. Tällä tavallahan ulosottokin oikeudenkäynti kuluineen vaikuttaa yhtä kalliilta tai halvemmalta kuin sopia perintä kuluja joka erästä erikseen esim. 6 kk x 45e perintä plus 10e maksusuunnitelma =330e. Kun yhdestä lainasta pitäisi olla pelkästään se 45e perintä kuluja.

    • Kusetus36

      Ja minkä takia eivät ole valmiita yhdistämään jo perinässä olevia eriä yhdeksi summaksi. Missään muussa velassa tai perinnässä ole toimittu. No otan asiasta selvää virallisemmista paikoista.

    • fjirfjirrjijori

      pistää ne sen aikanaan kokonaan perintään
      mulle kävi samanlailla
      kokeileevat kepillä jäätä jos vaikka saisivat enemmän perintäkuluja

    • Justiinsa--

      Kannattasko hoitaa ajallaan sopimuksen mukaiset maksut niin ei tulisi mitään kuluja. Jos ei hoida asioitaan niin tietenkin siitä tulee seurauksia.

    • Kusetus36

      Tulihan se jälkiviisasteleva kommentikin sieltä. Tottakai kannattaisi mutta kun tilanne on se että velkakierre pistettävä poikki eikä ole kertakaikkiaan varaa maksaa ajallaan. Typerä kun on ollut ja yrittänyt olla liian/tunnollinen eikä ole tajunnut että perintä ei vielä sinänäs ole mitään. Mutta kun aikanaan väkisin yrittänyt aina vaan maksaa ja maksaa ja maksaa... paikoin näyttänyt hyvältä että pääsee voiton puolelle mutta ei....
      Jos olis jokin aika sitten suosiolla vaan antanut mennä sen jonkun laskun perintään olisi päässyt paljon helpommalla. Jos syystä yritin välttää perintää hinnalla millä hyvänsä, jotneki sitä luuli että s eon melkein sama kun ulosotto suurin piirtein.... no sitten tämä lumipallo vähitellen paisunu ja paisunu. No nyt sitten viime marraskuussa viimein tajusin pistää pelin poikki. Siitä lähtien makseltu hulluna ja kitkuteltu ja tullaan vielä maksamaan jonkin aikaa noita maksusuunnitelmia. Ja muutama sitten menee ulosottoon. Omaa tyhmyyttä. Ihmisille pitäsi selkeämmin neuvoa että perintä ei ole vieä mikää paha juttu ja siellä voi sopia niitä maksuja kuin että jatkaa kierrettä ja yrittää väksin maksella velkoja velalla, ajatellen ettäsitten ens kuusta tienaan hiukan enemmän ja pääsen niskan päälle tässä... mutta sitten aina jossain vaiheessa jotian yllättävää tapahtuu eikä se tilanteen saaminen haltuun onnistukkaan.

    • Justiinsa---

      Olisiko kannattanut olla vähemmän typerä ?

    • Kusetus36

      Olisi, ootas, otanki tuolta komerosta aikakoneeni ja matkustan ajassa taakse päin ja olenkin vähemmän typerä herra "minä en ikinä tee mitään typerää" =). Kun kerta olet niin täydellinen niin eikö sulla todella ole parempaa tekemistä sitten ajallasi kuin kommentoida täällä muiden typeryyksiä ja tuntea siitä hyvää oloa kun itse et ole moisia tehnyt.
      Soitto Sveaan ja pienen väännön jälkeen velat on niputettu yhteen, saas nähdä vielä mitkä ne kulut sitten tarkemmin oikeasti on. Kummallisesti se perintä politiikka tuntuu muuttuvan kun vähän keskustelee asiasta, miten voidaan toimia.

    • Tsemppiä..

      Näin toimii siis opr, ei Svea. Opr lähettää laskut osissa ja molemmat yrittävät sillä tavalla saada laskusta mahdollisimman suuren. Jätä maksamatta ( ei vitsi) niin summa siirtyy kokonaisuudessa perintään, jolloin teet maksusuunnitelman.
      Voit/kannattaa myös soittaa Svealle ja kertoa että on kuluttajasuojan vastaista yrittää periä moneen kertaan saman laskun kuluja. He pesevät kätensä siinä vaiheessa ja sanovat että jätä maksamatta, niin koko summa tulee sinne, niin siitä voi sitten tehdä suunnitelman. Soita myös Opr:llä. Jatkossa sitten tiedät paremmin.

    • hohhoijaa....

      "Typerä kun on ollut ja yrittänyt olla liian/tunnollinen eikä ole tajunnut että perintä ei vielä sinänäs ole mitään. Mutta kun aikanaan väkisin yrittänyt aina vaan maksaa ja maksaa ja maksaa... "

      Pidät itseäsi liian tunnollisena? Kun laskut ovat perinnässä ja ulosotossa?

      ".Ihmisille pitäsi selkeämmin neuvoa että perintä ei ole vieä mikää paha juttu ja siellä voi sopia niitä maksuja kuin että jatkaa kierrettä ja yrittää väksin maksella velkoja velalla"
      Tai sitten ihmisen pitäisi ymmärtää tämä ihan itse. Tai alunperin käsittää, että velka on velkaa ja se on maksettava joskus korkoineen takaisin. En ymmärrä, kuinka syyttelet muita (ihmiselle pitäisi neuvoa -- niinkuin se olisi jonkun toisen vastuulla, sinun velkaantuminen).

      No, olen itsekkin velkaantunut, eikä tämä kivaa ole. Mutta en syyttele muita tai yhteiskuntaa, ihan itse olen tämän aiheuttanut.

    • what ever

      En syytä muita tai yhteiskuntaa, totean vain että siinä vaiheessa kun rupea velkaa tai velkakierrettä olemaan niin mitkään näistä puljuista eivät millään tavalla yrittäneet neuvoa tai auttaa ja kertoa esim. maksusuunnitelman mahdollisuudesta. Päin vastoin pelotellaan ja maalaillaan uhkakuvia jotka eivät alkuvaiheessa pidä paikkaansa, niin että yritä väkisin selvitä mikä vain pitkää, pahentaa ja syventää velkaa ja kierrettä. No niin kalliit oppirahat maksettu. Mutta toki sitä informaatiota täältäkin välill löytää typerien kommenttien seasta.

    • hohhoijaa..

      Ei kerro maksusuunnitelmasta?
      Suurin osa saamistani perintäkirjeistä sisälsivät maininnan, että "Mikäli et voi kerralla koko summaa maksaa, ota yhteyttä ja sovitaan maksusuunnitelmasta". tms. Ja näissä maksusuunnitelman sai helposti puhelinsoitolla.

      Toki pieni osa, kolme firmaa kohdallani, kuuluu tuohon kategoriaan, missä ei neuvota. Erään perintätoimiston ensimmäinen kirje sisälsi sanat, että luottotiedot menevät heti, jos eräpäivään mennessä ei makseta. Tässä laskun alkuperäisen eräpäivän ja tuon uhkauksen välillä oli alle 60 päivää, eli käytännössä "uhkaus oli laiton".
      Ja eräs perintäfirma oli jo asiaton, tyttö huusi (siis oikeasti huusi) puhelimessa, että miksi ei ole maksettu aiemmin, kertoi kolmeen kertaan luottotietojen menetyksen seuraukset ja totesi monta kertaa, että me kyllä pidämme huolen, jos et maksa niin käräjäoikeuteen menee ja ulosottoon ja jos olet varaton, niin tämä velka ei kyllä vanhene. Kovin oli vihainen, kärsivällisyyttä siis jos tällaisen kanssa haluaa saada sopimuksen aikaiseksi.

      Niin ja sitten oli vielä nanolaina, jonne tein maksusuunnitelman 80 euroa/ kk ja "loput velasta tulee maksaa intrumin loppulaskulla". No, maksoin siis 30 euroa kuluja tästä sopimuksesta, joka tarkoittikin vain yhtä kuukautta. Seuraavaksi loppulasku ilmaantui postitse.. eli tuota kannattaa varoa, anna mennä suoraan intrumille, jos olet velkaa heiltä ottanut. Rahastusta tuollainen sopimus.

      Neuvoja varmaan kannattaa kysellä velkaneuvonnasta, takuusäätiöltä. Ja tarkkaile mitä kuluja sinulta peritään, sekä puhelinlaskua.. Ei kaikki toimi rehellisesti.
      http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/4d253ccf-6a00-4a67-b33b-48599c44007e.aspx

    • thymää

      hei,laittaako opr maksuhäiriömerkinnän,vai uhkaavatko vain,

    • EiLaita

      OPR ei laita maksuhäiriömerkintää, mikäli saavat perinnän kautta saatavansa.

    • Hohhoijjaa

      https://m.youtube.com/watch?v=dLgaWYNeyD0 ...

    • Lainaton

      Lehdissä kirjoitellaan jatkuvasti näistä paikoista, jotka auttavat ylivelkaantuneita toimimaan oikein. Ota selvää asiasta ja ota yhteyttä sellaiseen paikkaan. Siellä joku neuvoo miten kannattaa toimia. Tälläkin palstalla taas voi hyvin olla vippifirmojen jeesareita antamassa sellaisia ohjeita, että päädyt maksamaan paljon enemmän kuin olisi pakko.

      Toimi ennemmin nopeasti kuin hitaasti tämän asian kanssa, koska laskua kertyy koko ajan lisää

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe