hyalgan

trmaliako loppuelämä

Olen nyt saanut kolme hyalgan piikkiä polveeni ja tuntuma on,että polvi on pahempi,kuin hoidon alussa.Eka piikin jälkeen tuntui,kuin olisi hivenen helpottanut,mutta nyt taas nesteilee ja on kipeä.Mitä kokemuksia teillä muilla on?
Ja yleensä näin reilu viiskymppinen,mikä on lopputulema kaikenkaikkiaan,sairaslomalla tällä hetkellä,mutta ei kai sitäkään voi loputtomiin jatkaa?Lääkäri puhui jo kaiken maailman työkokeiluista yms.,mut en nyt vielä oo oikein innostunut noista.Työ on jalkojen päällä olemista,joten lääkäri katsoi,ettei tällä hetkellä ole syytä moiseen rasitukseen.Te polvinivelrikkoiset,kertokaa kokemuksianne.

6

5846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyalgam

      Hei.
      Minulla alkoi polven nivelrikko 1997, se tähystettiin silloin sain siitä avun 8 vuodeksi,
      2005 jälleen tähystettiin ja sain taas avun.Glukosamiinia söin suunkautta otettuna.
      Sain myös hyalgamia piikkeinä polveen , 3-5 annosta . Ensimmäisellä kertaa annettuna en saanu mitään apua, meni muutama vuosi niin taas lääkäri sanoi että koitetaan uudelleen, oli eri lääkäri, silloin sain vuoden avun leposärkyyn,
      Viime syksynä polveeni laitettiin tekonivel, kun polveni oli aivan huono.
      Se on tärkeetä , että se piikki pistetään sinne nivelen väliin, ei mitään miellyttävää. Olen 57vuotias ja työni jalkojen päällä.
      Voimia sinne.


      2

    • elliivo

      Aikoinaan kun kävin työtetveyshuollossa sain hyalgan-piikit polveen. Ne eivät auttaneet yhtään koska nivelrikko oli jo liian pitkälle edennyt.
      Kokeilin myös suun kautta glukosamiinit ja arthrylit.
      Kolme vuotta sitten sain tekonivelen vasempaan polveen. Pääsin melkein samalla rytinällä työkyvyttömyys eläkkeelle.
      Nyt on tilanne niin hyvä että jatkuvassa käytössä ei ole mitään kipulääkitystä. Jos on joskus huonompi päivä niin otan vain Ibumaxin.
      Tein siivoojan työtä ja jos olisin joutunut jatkamaan työssä leikkauksen jälkeen, olisi varmaan jo toinenkin polvi lopullisesti sökönä.
      Kyllä kannattaa ottaa tosissaan työkokeilut ja muut lääkärin ehdottamat toimenpiteet. Ei kannata turhaan rikkoa niveliään liian raskaassa työssä.

    • trmaliako loppuelämä

      Mun polvi myös tähystetty 2005,eipä siitä ollut kauaksi aikaa apua,kortisonia olen saanut vuosien mittaan useita piikkejä,sen vuoksi nyt lääkäri halusi kokeilla hyalgania.Luulen,että mullakin sen verran jo pitkälle edennyt rikko,ettei enää taida pistokset auttaa.Ja lisäksi toinenkin polvi on kohta samassa kunnossa:( No ensi viikolla ortopedille,katsotaan,mitä se tuo tullessaan,vielä en olisi kyllä halukas tekonivelleikkaukseen.

    • siipirikko2

      Joku on kehunut hevosille tarkoitettujen inkivääri -ja treenilinimenttien auttaneen polven nivelrikkokipuihin. Onkohan muilla kokemusta näistä?

    • särkeeee

      Vanha viestiketju mutta kirjoitan tähän, koska otsikko on aivan oikea.. mulla on pistetty nyt kertaalleen lonkan nivelrikkoon hyalgania, yksityisellä puolella; itse hain lääkkeen apteekista, 50e ja sitten fysiatrian el pisti tuon, hinta 190e!! Aivan järkky hinta! sain myös uuden respan lääkkeestä, että sen voi laittaa n 3 vkon kuluttua.. mitä kautta te muut olette tuota lääkettä saaneet? jouduin käymään jo yksityisesti selkä/lonkka magneettissa, leikattavaa ei kuulemma noissa kuvissa tullut ilmi, mutta pahat nivelrikot ym. julkiselta puolelta en ole saanut apua, vuosikaudet siellä tosin ravannut.Toisaalta en tiedä sitäkään oliko tuosta piikistä apua, kenties vähäsen? mutta buranaa/paratabsia menee kuitenkin päivittäin..mutta kannattaisiko tuota hyalgania kokeilla vielä vaikkapa sen yhden kerran, en tiedä? Onko muilla laitettu tuota lonkkaan, yleensä tuo on kai enempikin polveen käytetty?

    • Anonyymi

      Mulle pisttiin 2 vuotta sitten Synvis piikki tähän asti oon pärjännythyvin nyt pitäs saada uusi piikki. Mutta kempeleen Terveyskeskus ei anna tuota piikkiä. Olen Raahessa saanut tuon piikin ja kirurki pisti ja tuli Hyvä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe