Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitkä parikala taistelukalan kanssa?

Mikä parikala sopisi 80 litran akvaarioon taistelukalan kanssa? Akvaariossa on taistelukalan kanssa vain muutama harmiton tetraparvi.

9

3773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karosha

      Hei.
      Kaikki pientetrat ja barbit käyvät taistelukalojen kanssa hyvin yhteen, kunhan vain lämpötila ja muut vesiarvot passaavat.
      Onko sinulla akvaariossasi pohjalla uiskelntelevia kaloja?
      Esimerkiksi 80 litran akvaarioon monniset ovat vilkkaita ja persoonallisia akvaariokaloja, joita voi ottaa tuon kokoiseen akvaarioon 4-6 kpl. Lisäksi monniset ovat helppohoitoisia ja käyvät upeasti muiden kalojen kanssa yhteen.

      Taistelukala on reviirikala, vaikkei varsinainen petokala olekaan. Huntueväisenä kalana sitä ei saa yhdistää platyjen tai miekkapystöjen, ahventen eikä lehtikalojen kanssa samaan altaaseen, sillä edellä mainitut kalat repivät taistelukalan hengiltä.

      On otettava myös huomioon se, että taistelukala on pienempien virtauksien kala, joten altaaseen ei saa laittaa leväbarbin tapaisia kaloja, tai nuoliaisia, (tai botia - suvun kalat) jotka vaativaat hapekkaan ja virtaavan veden.

      Suosittelisin monnisia, pien tetroja ja -barbeja.

    • Kaksi monnia on jo. Millaisia tetroja/barbeja voisi laittaa? Entä olisiko mitään muita?

    • Karosha

      Minun mielestäni hyvä kokoonpano olisi pohjalle vaikka kupari- tai täplämonnisia ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Täplämonninen ) vaikka 4-6 yksilön parvi.

      Koska akvaariossasi taistelukala on hyvin laajan vesi lämpötilan kala (24-30 astetta) voisin ehdottaa sinulle seeprakala parven jopa reilun 8 yksilön määrää. Seeprakala on suhteellisen pintakerroksessa uiskenteleva kala, joka tykkää erilaisista kasveista.

      Keskitason kalaparveksi voisin ehsottaa kirsikkabarbeja (oranssit/ruskeat naaraita ja punaiset koiraita) , hyvin vilkkaita ja näitäkin voi pitää yli 8 hengen parvena. Akvaarioosi käy myös parvi noentetroja tai kardinaalitetroja (sellaisia kirkkaan sinisiä kaloja, kardinaalitetra kalliimpi, mutta näyttävämpi ja pitkäikäisempi mitä neontetra), tai mustaneon tetroja - ei niin sävyisiä, mutta persoonallisesti kauniita.

      Tuossa luettelin "joka akvaariokaupasta löytyviä" kaloja, mutta erilaisista parvikaloista kannattaa kysyä asiantuntevalta akvaariokauppiaalta. :)

    • Stork--

      Tuon kokoiseen akvaarioon ei kyllä mahdu 2 parvikalaa taistelukalan kanssa. Tai siis, tottakai mahtuu, mutta näyttää hirveältä kalasopalta. Kannattaa siis valita joku yksi parvikala, josta sitten ottaa kunnollisen parven (15-20 yksilöä, riippuu toki minkäkokoinen kala kyseessä). Näin ne viihtyvät paremmin, kun pienissä parvissa.

      Barbeja ei kannata myöskän ottaa taistelukalan kanssa, koska ovat usein aika ärhäköitä, ja repivät huntopyrstöisten kalojen evät riekaleiksi. Ei voi oikein ehdottaa mitään sopivaa, kun et kerro akvaariosi vesiarvoja (lämpötila, pH). Ei kannata vaan summanmutikassa ottaa mitä tahansa kalaa, mikä näyttää nätiltä, vaan mietittävä millaisissa oloissa ne elävät ja rakentaa kalasto sen pohjalta.

    • Karosha

      Kirsikkabarbit ovat sen verran rauhallisia kaloja, ja kovin laajoja vesiarvojen suhteen, että niitä voi pitää taistelukalan kanssa samassa.

      Ehdotin ylläolevassa lisätä kaksi uiskentelevaa alta 10 pään parvea ja pienen monnisparven. Anteeksi jos kävi epäselväksi, en siis tarkoittanut laittaa kaikkia viittä samaan altaaseen. 80 litraa on kuitenkin suhteellisen hyvän kokoinen akvaario, ja kohtuullisen kasvimäärän ja pohjassa erilaisten tasojen runsauttamalla saa kaloille paljon enemmän "elin tilaa" , kun eivät voi uida suoraan altaan päästä päähän. Myös taistelukala pitää erilaisista sokkeloista ja pujotuksista todella paljon.

      Myös Stork:in vaihtoehto laittaa yksi isompi parvi altaaseen on hyvä :)

    • Stork--

      Kirsikkabarbit eivät vaan mene taistelukalan kanssa samoihin lämpötiloihin, kun barbeilla max. on n. 26°C, joka on taistekalalle vielä liian viileää.

    • Lämpötila akvaariossani vaihtelee24,5 ja 25,5 välillä.

      Akvaariossa on siis nyt:
      1 taistelukala
      7 kardinaalitetraa
      6 kerritetraa
      2 partamonnia

    • Stork--

      Tuo lämpötila on taistelukalalle ja kardinaalitetralle aivan liian viileä. Liian kylmässä vedessä elinikä jää usein lyhyeksi (ja taistot ovat muutenkin lyhytikäisiä) ja vääränlaiset lämpötilat altistavat myös sairauksille.

      Kerritetra menee lämpötilojen puolesta, mutta nekin parvikaloina arvostaisivat isompaa parvea. Toisaalta tuon kokoiseen akvaarioon ei voi kovin suurta parvea niitä ottaa, koska eivät kuitenkaan ole ihan mitään kääpiöitä.

      Yhdelle partamonille annetaan suositusvesitilavuudeksi juuri tuo 80L, joten 2 partista tuon kokoisessa on jo vähän liikaa. Myöskin, jos partikset eri sukupuolta, niin poikasia saattaa tulla todella paljon. Toisaalta, jos molemmat partikset koiraita, niin tuon kokoisessa akvaariossa saattaa tulla helposti tappeluita.

      Kannattaa siis miettiä edelleen tuota lämpötilaa, eli jos haluat pitää sen tuossa nykyisessä, niin kannattaa antaa taistelukala ja kardinaalit pois, esim. takaisin akvaarioliikkeeseen tai sitten myydä ne jollekin harrastajalle. Samoin ainakin toinen partamonneista. Kannattaa myös aina ottaa selvää eri lajien vaatimuksista, kun aikoo hankkia uusia lajeja, ettei käy näin, että kalat elävät vääränlaisissa vesiolosuhteissa.

      Jos siis haluat pitää taistelukalan, niin nuo kardinaalitetrat kyllä menevät sen kanssa yhteen. Voisit kuitenkin kasvattaa niiden parvea (esim. 15 kpl) , sillä viihtyvät suuremmassa parvessa. Kerritetrat voisit antaa pois, ja toisen partamonnin voisit pitääm. Pohjalle voisi ottaa myös esim. jo yllämainittuja monnisia pienen ( 6) parven. MUTTA tämä vain, jos altaassa hieno hiekka, koska monniset eivät selviä sorassa tai isorakeisessa hiekassa, niiden "viikset" sulavat meinaan pois, ja lopulta kuolevat.

      • Stork--

        ^^Ja siis, jos haluat taistelukalan ja kardinaalitetrat pitää, niin lämpötilaa pitäisi nostaa ainakin 27°C:een.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe