Oulun tori = ruma

OulunTori=ruma

Jälleen kerran Oulun viisaat päättäjät löivät päänsä kauppahallin tiiliseinään ja totesivat, että toria ei kehitetäkkään kulttuurikeskuksen ja tornihotellin voimin. Asukkaathan eivät tästä olleet moksiskaan: kaupungin ilmapiiri kun on tunnetusti taantumuksellinen, pysähtynyt sinne jonnekkin Brezhnevin aikakauteen. Siksi Oulu ei kehity ja kaupunki pysyy samanlaisena vuodesta toiseen: rakennuksia ei rempata ja kohta viimeinenkin yksikerroksinen puutalo mätänee pystyyn Oulun "keskustassa".

Mikä torissa on sitten vialla? Noh, kerronpa muutaman faktan niin ymmärrätte. Oulun torin reunalla on matalia, kaksikerroksisia rakennuksia ja jotain mädänläpilahonneita "suola-aittoja", jotka täytyisi siirtää johonkin maaseutumuseoon. Sitten siinä on tämä ruma parkkipaikka Radisson-hotellin edessä ja tämä surullisen kuuluisa "Toripoliisi"-patsas, Oulun ainoa nähtävyys.

Sanoisin että ei vedä vertoja millään Vaasan ja Kokkolan toreille. Kokkola ja Vaasa sentään näyttävät kaupungeilta, sitä Oulu ei ole.

28

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pois Oulusta

      Samaa mieltä, että Oulun tori on tosi ruma. Kesällä kaupunkien torit hehkuvat elämää ja iloista ilmettä. Iloisuus ja kesä tarttuvat ihmisiin. Oulun tori on kaikkea muuta kuin viehttävä, vaikka aurinko paistaisi kuinka kauniisti. Tehkää torista elävä merenrantakaupungin tori. Uskon että kun ympäristö tehdään miellyttäväksi, alkaa kauppahallinkin suosio kasvaa.

    • romukoppaan koko jär

      OULUSSA ei muuta olekaan kuin rumaa. "Dynamiittiä" pitäisi työntää yhteen jos toiseen paikkaan. Taliaivoille tiedoksi: tämä ei ole uhkaus. "Vituttaa" tämä hyvävelijärjestelmän rehottaminen, johon ei voi puuttua.

    • Ainahan voi

      muutta pois! Miksi naukua kun vapaa liikkuvuus on olemassa. Jokisessa kaupungissa on omat hyvät ja huonot puolensa, siis ei muuta kun kokeilemaan ja arvostelemaan kaupunkia niiden palstoille.

    • Aivan ihana paikka

      Kainuulaista kateutta parhaimmillaan!
      Oulussa on iloinen ja elävä tori jossa on mm. se Suomen toiseksi suurin kauppahalli.
      Menkää ja tutustuka ja ihastukaa!
      Voi kun saisimme jotakin vastaavaa tänne kajaaniinkin.

      • Kajjjaanissa

        vieraillu sen verran, että voi tosiaan sanoa että Kainuulaista kateutta tuo Oulun moittiminen. Tämä on todella kunis, ja kun kesä tulee, kaupunki kaunistuu kesäiseen huntuunsa.


    • Rimukoppaan koko jär

      Ainahan voille (hymiö): Kun et älynnyt, niin Oulussa ei ole yhtään hyvää puolta. Jos täällä olisi edes yksi hyvä syy olla, niin olisin. Olenkin muuttamassa pois, 26 vuoden Oulussa asumisen jälkeen. Kauan täällä olen kestänytkin. NYT tähän paskakaupunni -oloon tulee onneksi loppu. Lähtiessäni pieraisen tänne, mutta sen jälkeen en pieraisekaan tänne päin. KAKSINAAMAISTA SAKKIA koko kaupunki ja sen järjestelmät täynnä.

      • Pois Oulusta

        Huh. Miten olet kestänyt asua Oulussa niinkin kauan? Mä olen hajonnut jo vuoden asumisen jälkeen...asuntohakemus on koko ajan vetämässä muualle.


      • Siis asuntohakemus
        Pois Oulusta kirjoitti:

        Huh. Miten olet kestänyt asua Oulussa niinkin kauan? Mä olen hajonnut jo vuoden asumisen jälkeen...asuntohakemus on koko ajan vetämässä muualle.

        vetämässä koko ajan? Onko sulla luottotiedoissa jotain hämärää kun et saa sitä uutta asuntoa mistään?


      • Muutto ehkä edessä
        Pois Oulusta kirjoitti:

        Huh. Miten olet kestänyt asua Oulussa niinkin kauan? Mä olen hajonnut jo vuoden asumisen jälkeen...asuntohakemus on koko ajan vetämässä muualle.

        Sama räällä, noin 3 vuotta asunut, enkä todellakaan viihdy täällä. En tiedä mistä johtuu. vai johtuuko vain itsestä?Kaippa sekin tekee, että ei ole täällä oikein kavereita. Muuttoa muualle harkitsen koko ajan, elikkä entisille asuin paikoille. On vain niin kallista hommaa tuo muuttaminenkin!


      • oma se olla pitää
        Siis asuntohakemus kirjoitti:

        vetämässä koko ajan? Onko sulla luottotiedoissa jotain hämärää kun et saa sitä uutta asuntoa mistään?

        Taitaa olla joku työtön luuseri. Ei sellaista mikään kunta halua riesakseen. Kyllä työssäkäyvä on aina tervetullut mihin tahansa kuntaan ja kilvan tarjoavat asuntoa. Tosin en ymmärrä miksi tuhnutella vuokralla. Minä otin asuntolainan 3 vuotta ammattikoulun jälkeen 90-luvun alussa. Nyt enää vuosi lainaa jäljellä. Sitten asumiskulut noin 170 euroa kuussa, sisältäen veden ja käyttösähkön. Samassa ajassa olisin joutunut maksamaan vuokraa satatonnia.


    • Ruusimo

      Höh, vai ruma. Samanlainen tasainen kivetty maaplänttihän tuo tori on kuin muuallakin. Pitäiskö se kiveys mennä ja maalata vaikka iloisen pinkiksi? Se on se torin reunus kun sinusta rumalta näyttää.

    • parasta oulua

      Suomen vilkkain ja mukavin tori on Oulussa.

      • Niinhän sinä sanot

        kun et paremmasta tiedä.


      • paska paikka

        Käuppäs katteleen vaikkapa Turun, Tampereen taikka Lahden torit - niin ymmärrät Oulun torin toivottomuuden :)


    • Katkeruus asuu meisä

      Hei me oululaiset! Pannaan tuulipuvut päälle ja "jumpataan" Vappu kotona patiolla. Voe p e r k e l e kun tämä retardien tyyssija on hanurista. P a s k a kaupunni on sopiva sanan muunnos tälle periferialle.

      Perseen pyllistän koko teatterille.

    • toteaja

      Yritä nyt, ''Vaasamann'', keksiä jo muunlaisia aloituksia kuin Oulun halveeraamista.

      Sinun juttusi on nähty ja huonoiksi todettu.

    • Hyvä vaan

      Tornirakennuksia toivoisi kyllä Ouluun mutta torin ympärystähän sisältää Oulun hienointa maisemaa. Varsinkin ne valaistut vanhat rakennukset ovat todella hienoja. Varsinkin kun tietää millaisen elementtihirvityksen siihen torinrantaan olisivat kasanneet kuitenkin.

      Keskusta-alue kaipaa kyllä uudistuksia ja lisää umpikorttelia. Liiketiloja tarvitaan myös jotta keskusta säilyy elinvoimaisena eikä kaikki yritykset karkaa Zeppeliiniin tai muihin automarketteihin.

      • Hyvä vaan

        Ei tähän maisemaan kyllä mitkään tornikolossit sovi; http://www.junnut.com/T1/Kuvat/10132/IMG_6953__7776Sampo.jpg toivottavasti tämä ymmärretään jatkossakin eikä pilata Oulun harvoja hyviä paikkoja. Pikisaaresta käsin torinrantaan jatkuu hyvä ja yhtenäinen miljöö. Kaupunki alkaa sitten hiukan myöhempään sinne niitä torneja voisi sitten pystytellä sillä kyllä niistä torneista näkisi merelle sieltä hiukan kauempaakin.


    • kansan edustaja

      Oulun kansa: Tuulipukupäälle ja torille tanssaamaan.

      • kaunis tori

        oulun tori on kaunis vanhoine taloineen ja suola-aittoineen! :) mutta esimerkiksi kuopion tori, mitä nähtävää siellä muka on? Ei yhtään mitään...


      • parasta tulosta:)
        kaunis tori kirjoitti:

        oulun tori on kaunis vanhoine taloineen ja suola-aittoineen! :) mutta esimerkiksi kuopion tori, mitä nähtävää siellä muka on? Ei yhtään mitään...

        Nykyään kuopion torin seutu on remontis ja jatkuu ensi kesään... myyntipaikkojakin ollu rajatusti pitkään remontin vuoksi. Mut silti torin seutu vetää ja kansa töllistelly torimontun etenemistä.... ja luulen että ensi kesänä kun on uusi ilme ja kävelykadut ym alkaa entistä parempi meno ja meininki. Ja kansa viihtyy , aurinko porottaa mualiman navan terassille ja ja ilima on muutenki niin lepposaa kun sisämaassa ollaan. Ei pure merituuli...:))


    • ex-turku

      Oletteko käynyt Turussa? Se vasta paska on. Ruma kun mikä ja ulkomaalaisia jookapaikka täynnä. Oulu on paljon kauniimpi ja viihtyisämpi :)

    • plööpläää

      Oulu on korruptoitunut perähikiäläinen lestadiolaiskaupunki jonka asukkaat ovat nurkkakuntaisiaq kyttääjiä.

    • Jaa, vai niin
      • niin harmaata

        Tylsä ja harmaa näkymä.


      • Nykäse
        niin harmaata kirjoitti:

        Tylsä ja harmaa näkymä.

        aurinko jostain, niin sullakin on kivempaa.


    • Jåp

      Samat jonnet taas kirjoittelemassa toisista kunnista paskaa, eikö se riitä että etitte omasta kunnastanne paskat , eikä tarvi tänne tulla avautuu ko sitä näkyy siellä olevan ?!

    • Naurisporkkana

      Eihän sinne torille edes pääse, kun parkkipaikkoja ei löydy mistään.

      Olisin ostanut torilta marjoja, mutta jäivät ostamatta, kun isoja laatikoita ei jaksa kantaa!

      Parkkipaikoista taitaa kyllä olla pula monessa muussakin paikassa Oulussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe