Oulun tori = ruma

OulunTori=ruma

Jälleen kerran Oulun viisaat päättäjät löivät päänsä kauppahallin tiiliseinään ja totesivat, että toria ei kehitetäkkään kulttuurikeskuksen ja tornihotellin voimin. Asukkaathan eivät tästä olleet moksiskaan: kaupungin ilmapiiri kun on tunnetusti taantumuksellinen, pysähtynyt sinne jonnekkin Brezhnevin aikakauteen. Siksi Oulu ei kehity ja kaupunki pysyy samanlaisena vuodesta toiseen: rakennuksia ei rempata ja kohta viimeinenkin yksikerroksinen puutalo mätänee pystyyn Oulun "keskustassa".

Mikä torissa on sitten vialla? Noh, kerronpa muutaman faktan niin ymmärrätte. Oulun torin reunalla on matalia, kaksikerroksisia rakennuksia ja jotain mädänläpilahonneita "suola-aittoja", jotka täytyisi siirtää johonkin maaseutumuseoon. Sitten siinä on tämä ruma parkkipaikka Radisson-hotellin edessä ja tämä surullisen kuuluisa "Toripoliisi"-patsas, Oulun ainoa nähtävyys.

Sanoisin että ei vedä vertoja millään Vaasan ja Kokkolan toreille. Kokkola ja Vaasa sentään näyttävät kaupungeilta, sitä Oulu ei ole.

28

335

  Vastaukset

  • Samaa mieltä, että Oulun tori on tosi ruma. Kesällä kaupunkien torit hehkuvat elämää ja iloista ilmettä. Iloisuus ja kesä tarttuvat ihmisiin. Oulun tori on kaikkea muuta kuin viehttävä, vaikka aurinko paistaisi kuinka kauniisti. Tehkää torista elävä merenrantakaupungin tori. Uskon että kun ympäristö tehdään miellyttäväksi, alkaa kauppahallinkin suosio kasvaa.

  • OULUSSA ei muuta olekaan kuin rumaa. "Dynamiittiä" pitäisi työntää yhteen jos toiseen paikkaan. Taliaivoille tiedoksi: tämä ei ole uhkaus. "Vituttaa" tämä hyvävelijärjestelmän rehottaminen, johon ei voi puuttua.

  • muutta pois! Miksi naukua kun vapaa liikkuvuus on olemassa. Jokisessa kaupungissa on omat hyvät ja huonot puolensa, siis ei muuta kun kokeilemaan ja arvostelemaan kaupunkia niiden palstoille.

  • Kainuulaista kateutta parhaimmillaan!
   Oulussa on iloinen ja elävä tori jossa on mm. se Suomen toiseksi suurin kauppahalli.
   Menkää ja tutustuka ja ihastukaa!
   Voi kun saisimme jotakin vastaavaa tänne kajaaniinkin.

   • vieraillu sen verran, että voi tosiaan sanoa että Kainuulaista kateutta tuo Oulun moittiminen. Tämä on todella kunis, ja kun kesä tulee, kaupunki kaunistuu kesäiseen huntuunsa.


  • Ainahan voille (hymiö): Kun et älynnyt, niin Oulussa ei ole yhtään hyvää puolta. Jos täällä olisi edes yksi hyvä syy olla, niin olisin. Olenkin muuttamassa pois, 26 vuoden Oulussa asumisen jälkeen. Kauan täällä olen kestänytkin. NYT tähän paskakaupunni -oloon tulee onneksi loppu. Lähtiessäni pieraisen tänne, mutta sen jälkeen en pieraisekaan tänne päin. KAKSINAAMAISTA SAKKIA koko kaupunki ja sen järjestelmät täynnä.

   • Huh. Miten olet kestänyt asua Oulussa niinkin kauan? Mä olen hajonnut jo vuoden asumisen jälkeen...asuntohakemus on koko ajan vetämässä muualle.


   • Pois Oulusta kirjoitti:

    Huh. Miten olet kestänyt asua Oulussa niinkin kauan? Mä olen hajonnut jo vuoden asumisen jälkeen...asuntohakemus on koko ajan vetämässä muualle.

    vetämässä koko ajan? Onko sulla luottotiedoissa jotain hämärää kun et saa sitä uutta asuntoa mistään?


   • Pois Oulusta kirjoitti:

    Huh. Miten olet kestänyt asua Oulussa niinkin kauan? Mä olen hajonnut jo vuoden asumisen jälkeen...asuntohakemus on koko ajan vetämässä muualle.

    Sama räällä, noin 3 vuotta asunut, enkä todellakaan viihdy täällä. En tiedä mistä johtuu. vai johtuuko vain itsestä?Kaippa sekin tekee, että ei ole täällä oikein kavereita. Muuttoa muualle harkitsen koko ajan, elikkä entisille asuin paikoille. On vain niin kallista hommaa tuo muuttaminenkin!


   • Siis asuntohakemus kirjoitti:

    vetämässä koko ajan? Onko sulla luottotiedoissa jotain hämärää kun et saa sitä uutta asuntoa mistään?

    Taitaa olla joku työtön luuseri. Ei sellaista mikään kunta halua riesakseen. Kyllä työssäkäyvä on aina tervetullut mihin tahansa kuntaan ja kilvan tarjoavat asuntoa. Tosin en ymmärrä miksi tuhnutella vuokralla. Minä otin asuntolainan 3 vuotta ammattikoulun jälkeen 90-luvun alussa. Nyt enää vuosi lainaa jäljellä. Sitten asumiskulut noin 170 euroa kuussa, sisältäen veden ja käyttösähkön. Samassa ajassa olisin joutunut maksamaan vuokraa satatonnia.


  • Höh, vai ruma. Samanlainen tasainen kivetty maaplänttihän tuo tori on kuin muuallakin. Pitäiskö se kiveys mennä ja maalata vaikka iloisen pinkiksi? Se on se torin reunus kun sinusta rumalta näyttää.

  • Suomen vilkkain ja mukavin tori on Oulussa.

   • kun et paremmasta tiedä.


   • Käuppäs katteleen vaikkapa Turun, Tampereen taikka Lahden torit - niin ymmärrät Oulun torin toivottomuuden :)


  • Hei me oululaiset! Pannaan tuulipuvut päälle ja "jumpataan" Vappu kotona patiolla. Voe p e r k e l e kun tämä retardien tyyssija on hanurista. P a s k a kaupunni on sopiva sanan muunnos tälle periferialle.

   Perseen pyllistän koko teatterille.

  • Yritä nyt, ''Vaasamann'', keksiä jo muunlaisia aloituksia kuin Oulun halveeraamista.

   Sinun juttusi on nähty ja huonoiksi todettu.

  • Tornirakennuksia toivoisi kyllä Ouluun mutta torin ympärystähän sisältää Oulun hienointa maisemaa. Varsinkin ne valaistut vanhat rakennukset ovat todella hienoja. Varsinkin kun tietää millaisen elementtihirvityksen siihen torinrantaan olisivat kasanneet kuitenkin.

   Keskusta-alue kaipaa kyllä uudistuksia ja lisää umpikorttelia. Liiketiloja tarvitaan myös jotta keskusta säilyy elinvoimaisena eikä kaikki yritykset karkaa Zeppeliiniin tai muihin automarketteihin.

   • Ei tähän maisemaan kyllä mitkään tornikolossit sovi; http://www.junnut.com/T1/Kuvat/10132/IMG_6953__7776Sampo.jpg toivottavasti tämä ymmärretään jatkossakin eikä pilata Oulun harvoja hyviä paikkoja. Pikisaaresta käsin torinrantaan jatkuu hyvä ja yhtenäinen miljöö. Kaupunki alkaa sitten hiukan myöhempään sinne niitä torneja voisi sitten pystytellä sillä kyllä niistä torneista näkisi merelle sieltä hiukan kauempaakin.


  • Oulun kansa: Tuulipukupäälle ja torille tanssaamaan.

   • oulun tori on kaunis vanhoine taloineen ja suola-aittoineen! :) mutta esimerkiksi kuopion tori, mitä nähtävää siellä muka on? Ei yhtään mitään...


   • kaunis tori kirjoitti:

    oulun tori on kaunis vanhoine taloineen ja suola-aittoineen! :) mutta esimerkiksi kuopion tori, mitä nähtävää siellä muka on? Ei yhtään mitään...

    Nykyään kuopion torin seutu on remontis ja jatkuu ensi kesään... myyntipaikkojakin ollu rajatusti pitkään remontin vuoksi. Mut silti torin seutu vetää ja kansa töllistelly torimontun etenemistä.... ja luulen että ensi kesänä kun on uusi ilme ja kävelykadut ym alkaa entistä parempi meno ja meininki. Ja kansa viihtyy , aurinko porottaa mualiman navan terassille ja ja ilima on muutenki niin lepposaa kun sisämaassa ollaan. Ei pure merituuli...:))


  • Oletteko käynyt Turussa? Se vasta paska on. Ruma kun mikä ja ulkomaalaisia jookapaikka täynnä. Oulu on paljon kauniimpi ja viihtyisämpi :)

  • Oulu on korruptoitunut perähikiäläinen lestadiolaiskaupunki jonka asukkaat ovat nurkkakuntaisiaq kyttääjiä.

   • Tylsä ja harmaa näkymä.


   • niin harmaata kirjoitti:

    Tylsä ja harmaa näkymä.

    aurinko jostain, niin sullakin on kivempaa.


  • Samat jonnet taas kirjoittelemassa toisista kunnista paskaa, eikö se riitä että etitte omasta kunnastanne paskat , eikä tarvi tänne tulla avautuu ko sitä näkyy siellä olevan ?!

  • Eihän sinne torille edes pääse, kun parkkipaikkoja ei löydy mistään.

   Olisin ostanut torilta marjoja, mutta jäivät ostamatta, kun isoja laatikoita ei jaksa kantaa!

   Parkkipaikoista taitaa kyllä olla pula monessa muussakin paikassa Oulussa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   4582
  2. Niko ja Katrie hop lopissa

   Suloinen video, Niko ja Katrien tyttö😍
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2782
  3. Johanna Tukiainen ryyppää raskaudesta huolimatta

   Päihdeäidin putki jatkuu, nyt vain salaa. Siirtyessään laivalla Ruotsin ja Suomen väliä juo salaa halpaa viiniä. Neuvolassa ei ole käynyt lainkaan, ko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1740
  4. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   80
   1391
  5. Johanna Tukiainen känässä laivalla

   Hänet siis nähty ympäripäissään Siljalla. Samaten juhannuksena Suomessa dokannu 3 päivän putken... Että sellanen uskovainen äityli..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   882