Mielipiteitä uusiutuvasta polttoaineesta?

täysinmahdollista

Mitä jos suomessa enemmänkin peltoja otettaisiin käyttöön uusiutuvan polttoaineen käyttöön? Tuulimyllyjäkin suunnittellaan aika huolettomasti että niitä tulee enemmänkin niin peltoja pystyisi enemmänkin ottamaan uusiutuvalle polttoaineelle.

8

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poop Power

      Saksalaiset selvittivät kuinka pitkälle pääsee ajamaan hehtaarin pinta-alalla viljellyllä biopolttoaineella.
      Kun tuotettiin bioetanolia, saatiin menovettä 22 400 kilometrille. Kun tuotettiin biodieseliä, pääsi hehtaarin tuotteilla 23 300 kilometriä. Jos taas hehtaarin pinta-alalla viljelty biomassa käytettiin biokaasun tuotannossa, riitti polttoaine 67 600 kilometrin ajoon. Biokaasuprosessissa voidaan hyödyntää koko kasvibiomassa, ei ainoastaan öljypitoinen siemen tai sokeripitoinen juurimukula.

      KUITENKIN järkevintä olisi valmistaa biopolttoaineita ensisijaisesti jätteistä. Suomessa tehdään bioetanolia ja biokaasua monenlaisista jätteistä ja elintarvike- ja maataloustuotannon sivuvirroista. Niitä kannattaisi suosia ja tukea myös verohelpotuksin. Vasta kun kaikki jätteet hyödynnetään maksimaalisesti kannattaisi edistää tuota biopolttoaineiden raaka-aineiden viljelyttämistä.

    • ei riitä pellot

      Ei riitä Suomen pellot liikenteen energiankulutuksen kattamiseen.

      Siis jos etanolia, tätä viherpiiperöiden rakastamaa litkua, pitäisi tuottaa. Prosessin hyötysuhde on niin heikko, että on kyseenalaista, onko siitä CO2-päästöjen kannalta enemmän haittaa kuin hyötyä (tutkimustulokset siis ristiriitaisia).

      Kyseessä on pelkkä nykyajan anekauppa, missä ostetaan puhdasta omaatuntoa. Oikeasti pitäisi keskittyä sellaisiin polttoaineisiin, mitä voidaan *helposti* ja hyvällä hyötysuhteella tuottaa jätteistä. Esim. biokaasu, jolla on sekin hyvä puoli, että biokaasu = metaania = maakaasua, joten siirtymävaiheessa, ennen kuin kotimainen tuotanto toimii 100 % teholla, voitaisiin käyttää maakaasua. Kaasua olisi mahdollista tuottaa maatalouden jätteistä, kaatopaikkajätteistä, jätevesistä yms. joten sille ei edes tarvitsisi kaikkea peltopinta-alaa uhrata, jolloin ruoan hinta raketoisi, onhan jo nykyisen ruoan hinnan nousun taustalla osittain bioetanolin tuotanto.

      Mutta kaasumaiset polttoaineet ei näytä valtiolle kelpaavan. Olisi kait liian vaikeaa verottaa autoilua, jos polttoaine voitaisiin tuottaa paikallisesti. Hui kauhistus.

    • hyfueueyurere

      Uusiutuvaa polttoainetta ei edes ole, puutkaan eivät ole uusiutuvaa, sillä niiden kasvu perustuu auringon energiaan, samoin tuuli ja aurinkoenergia ja vesivoima. Auringossa vety muuttuu heliumiksi eikä se se uusiudu takaisin vedyksi.

    • kasbonus

      No ompas mukavaa keskustelua!!! Uskoisin, että tarkat Saksalaiset ovat pohtineet asian loppuun asti ja päätyneet tuohon biokaasuun, jossa kaikki jätteet pystytään hyödyntämään.

      Muuten onko niissä puheissa mitään perää, että Saksa kävi toista maailmansotaa ilman mineraalisia polttoaineita? Tarina kertoo, että tekivät polttoaineensa uuttamalla ruskohiilestä Fischer drop menetelmällä.

      Tiedä noita sitten, mutta varmaa on, että raakaöljy kuluu koko ajan ja uutta ei tule.

    • kgjfgjfj

      Kesällä tienvarsilta niitetty heinä voitaisiin laittaa biokaasureaktoriin.

    • rigormortissimo

      Suomessa yhdeltä peltohehtaarilta saa esim. ruokohelpin kasvatuksen myötä energiaa noin 36 MWh kokonaisessa yhdessä vuodessa. Enempää ei tule, vaikka mitä tekisit.

      Tuolla energiamäärällä ajaa sähköautolla 1000 kilometriä. Eli hehtaarilla (100, * 100m) ajaa 1.000 kilometriä. Paljon?

      Suomessa viljeltynä peltona on 2.3 miljoonaa hehtaatia.

      Kuulostaako kelvoöta. Laskepa uudelleen. Oi, saakeli. OK, sinä et jatkossa aja, etkä sinä, etkä sinä. -Mutta minä ajan. -Hiljaa.

      • s

        Lasketaanpa. 1000km/100km/h=10h. 36MWh/10h=3,6MW.

        Sähköautosi tarvitsee siis melkoisen paljon tehoa (n. 5000hv) satasta kulkeakseen.


      • 19

        Opel Ampera kuluttaa parhaimmillaan 200Wh/km. 36MWh/200Wh/km=180 000km. Eli 18000km:n vuotuisella ajomäärällä peltoa tarvitaan 0,1ha/auto, eli noin 30m x 30m.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1773
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1168
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      997
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      881
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe