Reissu Australiaan ja Uuteen-Seelantiin

Reissu mielessä

Hei,

opiskeluiden päättymisen kunniaksi aion lähteä reppureissaamaan Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Aikaa reissulleni olen varannut vuoden, mikäli siltä tuntuu niin kauemminkin voinen seikkailla.

Nyt kaipaisin kaikkia mahdollisia neuvoja, joita voitte antaa! Mieluiten kokemuksen ääntä. Viisumeista ja rokotuksista voin lukea kirjoista ja internetistä, mutta haluaisin tietää Australiassa ja Uudessa-Seelannissa käyneiden mietteitä.

Esimerkiksi: missä kannattaa majoittua, missä syödä, yleisiä arkielämän neuvoja. Mikäli haluan löytää ns. pätkätyön, mistä sellaista kannattaa etsiä? Vuosi on pitkä aika: toivon näkeväni kaiken tarpeellisen, mutta pakko minun on töitäkin matkan varrella tehdä.

Ja kyseisissä paikoissa reppureissanneilta: paljonko teiltä kului rahaa matkaanne? Lentolippujen hinnat voin selvittää, kun on ajankohtaisempaa. Mutta yhäkin, kokemuksen sanoja: mihin kannattaa käyttää rahaa, mistä kannattaa pihistää?

Olen aikamoisen avoin kirja tämän kanssa: haluan mieluusti kaikenlaisia neuvoja, vinkkejä, kokemuksia. En tunne Australiasta enkä Uudesta-Seelannista ketään, eikä ystäväpiiristäni kukaan ole siellä käynyt.

Kiitoksia jo etukäteen!

1

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhgdjasdg

      heippa! itse olen asuskellut/reissannut Australiassa reilut kaksi vuotta, talla hetkella asun pysyvasti Uudessa Seelannissa :)

      Asumisesta sen verran sanoisin, etta hostelleissa kannattaa majoittua. Mahdollisuus on myos sharehouse majoitus tai ihan oman kampan hankkiminen/ roomrent. Hostelleista itse oon tykannyt, niissa tapaa muita reissaajia, on communal keittio eli ei tartte ulkona syoda :) Moni hostelli tarjoaa viikkovuokria, jotka on vahan edullisempia kuin maksaa jokainen yo erikseen. Hostelleja loytaa esim. www.hostelword.com . Monet hostellit myos auttaa tyonhaussa. Aussilan itarannikolla on varsinkin paljon tyohostelleja eli ne jarkkaa farmiduunia. Jos palkkatyo ei kiinnosta, niin kannattaa kysya hostelleista siivoojan toita tai respahommia ilmaista majoitusta vastaan.

      Eli lyhyesti, elama naissa maissa ei ole sen kummempaa kun siella Suomessakaan. Itse voi tehda ruokaa, normi elintarvikkeita loytyy ruokakaupasta, ei ole mitaan suurta eksotiikkaa...paitsi kengurunlihaa kylla suosittelen, se on hyvaa :) Ja hanavesi on juotavaa, ei tarvitse rahaa tuhlata kaupan vesiin.

      Mukaan ei tarvitse varata mitaan erikoista supervarustetta...siis ei kannata hankkia mitaan mita et kotonakaan muuten kayttaisi. Lempivaatteet mukaan :) Sen virheen itse tein, etta otin vaan 'jarkevia' vaatteita mukaan ja vaellusvaatteita, enka edes vaella :) aattelin olevani jotenkin extreme kun tanne tulin :) Tavaraa ei kannata paljon mukaan ottaa, sita saa taaltakin jos jotain tarvitsee.

      jos sulla on lappari tai semmonen pieni notebook, niin oon kokenut sen aika hyvaksi ajantappajaksi. Valilla se on sita kivaa omaa luksusta surffailla netissa omalla koneella tai sadepaivan ratoksi katsella leffoja omalta koneelta eika ankea itseaan hostellin telkkahuoneeseen jossa ei kumminkaan saa valita mita kattoo.

      Rahaa kannattaa varata mukaan niin paljon kuin mahdollista...vaikea sanoa miten paljon rahaa on kulunut. AUssilassa palkkatilanne on paljon parempi kuin taalla. Eli ala tuhlaa kaikkia rahojasi Aussilassa ja tule tanne tyhjataskuna, taalla tyotilanne on huono, palkkataso surkea ja matkustaminen kallista tuloihin nahden. Uudessa Seelannissa kyllakin liftaaminen on enemman saanto kuin poikkeus eli silla tavalla matkustaa mukavasti ilmaiseksi. Tapaa paikallisia jne.

      Suurinpana vinkkina sanoisin, etta ole avoin, erityisesti sosiaalinen! Rohkeasti muihin tutustumalla saat ne parhaimmat vinkit ja kokemukset. Be a yes man :)

      majoitusvaihtoehtona on myos couchsurfing. itse en ole kokeillut, mutta monet suosittelee. ilmainen majoitus ja tapaa paikallisia...ei kuitenkaan long term majoitus, mutta pariksi yoksi

      infoa loytyy paljon myos www.dundernews.com sivuilta, myos feissarsita loytyy jokunen suomi-australia suomi-nz sivusto :)

      voin kirjoitella lisaa jos tulee jotain mieleen tai osaat tarkemmin kysella :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe