Takuu ja huoltaminen 2012

Epätietoinen...

Mikä on tilanne KIA:n kohdalla nyt vuonna 2012, vieläkö auto on huollettava Deltalla, jotta 7 vuoden takuu säilyy?

21

1374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • icuchcb

      ei ole,takuu säilyy ja on säilynyt aina.Hinnat alkavat olla lähes samat huollatti m issä huollatti.Toki kympin pari saattaa säästää,dieseleissä jopa satasen.

    • ei huolta...

      Ei ole tarvinnut pariin vuoteen, eli 1.1.2010 lähtien. Tuolloin takuu muuttui kokonaan tehtaan takuuksi muiden valmistajien tavoin. Ennen tuota päivämäärää esim,. cee´dissä piti olla Deltan huoltoleimat vihossa, jotta 7 vuoden täystakuu säilyi. Jos ei ollut, tehdastakuu oli "vain" 5 vuotta korille ja 7 vuotta voimansiirrolle. Nykyisten ehtojen mukaan takuu säilyy ongelmitta seuraavalle omistajalle myös siinäkin tapauksessa, että käytetty auto piipahtaa myynnissä vaihtoautoliikkeessä. Tämäkään ei ollut aina aiemmin selvää.

      Nykyäänhän Kiaa myydään jo monilla muillakin jälleenmyyjillä kuin Deltoissa, joten on luonnollista, että jopa takuuhuoltoja pystyy ilman ongelmia tekemään muuallakin. Tosin on huomioitava, että Deltan plushuollot ovat hinnoiltaan yllättävän kilpailukykyisiä.
      Ja se tosiasia on kyllä valitettavasti markkinoiden jokaisella merkillä, että takuukorjauksia penätessä "pärnäsen korjaamon" huoltoleimat voivat aiheuttaa ylimääräistä yskimistä marmoritiskillä, vaikka mikään laki ei nykyään pakota käyttämään merkkihuoltoja.

      Kia-takuu on nykyään erittäin selvä ehdoiltaan, kattavuudesta ei kannata huolehtia, koska ainakin toistaiseksi toiminta on ollut hyvin joustavaa jopa takuun ulkopuolelle kuuluvien kulutusosien kohdalla. Takuuehdoissa ei ole koiraa haudattuna yhtään sen enempää kuin muillakaan, sanoisin että jopa päinvastoin. Tehdas on lanseerannut auton kovalla takuulla ja toistaiseksi pitänyt hyvin sanansa.

      • Vuosihuolto

        "Tosin on huomioitava, että Deltan plushuollot ovat hinnoiltaan yllättävän kilpailukykyisiä. " ei taida plushuolto riittää ,takuun säilymiseksi.


    • deltastunut

      Eli voiko 2009 vuosimallin takuuhuollon tehdä muualla kuin deltalla, jotta takuu säilyy.

      • Kia 2008

        Voi tietenkin tehdä missä haluaa.Minulla vm2008crdi.Kahdesti on huollettu muualla.Mm viimeinen 100000km.Sen jälkeen takuuremppa käynnistymisvaikeuksien takia.Deltassa palveltiin erittäin hyvin.100th huolto oli muualla 110€ halvempi,kuin Deltassa.


    • Voi huoltaa

      Takuu säilyy periaatteessa voimassa mutta ns. good will -korjaukset voi unohtaa. Kian takuuhan rajaa lähes kaiken muutenkin ulkopuolelle 2009-mallin autossa eli etpä juuri mitään voi menettääkään muualla huoltaessasi..

    • jonnipee

      Muistakaa, että ne huollot pitää tehdä määräaikashuolto-ohjelman mukaisesti, vaikkakin autoa voi käyttää "missä vaan" huollossa. Sillä paikallisella huolttiksella, kun ei välttämättä ole merkkikohtaista testeriä, jota tarvitaan moottorinohjainlaitteen päivityksien yms. softajuttujen tekemiseen.

      • turha pelko

        Mun kohdalla merkkihuollossa ei ole koskaan päivitetty yhtään mitään.Auto Ceed bensa.
        Kumpa joskus päivitettäisiinkin.


      • Joensuussa
        turha pelko kirjoitti:

        Mun kohdalla merkkihuollossa ei ole koskaan päivitetty yhtään mitään.Auto Ceed bensa.
        Kumpa joskus päivitettäisiinkin.

        Käytin 1,4 bensa ceedin(-09) hiljattain deltan vuosihuollossa. Maksoi 200e omilla öljyillä. Varmaan 60e ottavat pelkistä öljyistä, niin säästipä siinä pari kybää kun vein omat. Hoitivat samalla ärsyttävän taustapeilin räminän pois. Jotain pehmustetta olivat tunkeneet väliin. Ei oo päivitetty koskaan deltan huolloissa mun kiaa. Ennen ceediä oli cerato 4 vuotta. Että ei ainakaan sen takia ois kannattanu sinne viedä. Ton taustapeilin takia nytkin sinne vein, kun ajattelin että hoituupa sekin sitten samalla. Ja toi "pienempi" huolto tuskin ois ollu montaa kymppiä halvempi muuallakaan. Ens vuonna sitten taas "isompi" huolto(ilmastointi ym.) hoituu ad-korjaamolla tai vastaavalla niin kuin aina ennenkin. Siinä säästää jo satasen kun ei vie deltaan.


      • Pirkanmaalla
        Joensuussa kirjoitti:

        Käytin 1,4 bensa ceedin(-09) hiljattain deltan vuosihuollossa. Maksoi 200e omilla öljyillä. Varmaan 60e ottavat pelkistä öljyistä, niin säästipä siinä pari kybää kun vein omat. Hoitivat samalla ärsyttävän taustapeilin räminän pois. Jotain pehmustetta olivat tunkeneet väliin. Ei oo päivitetty koskaan deltan huolloissa mun kiaa. Ennen ceediä oli cerato 4 vuotta. Että ei ainakaan sen takia ois kannattanu sinne viedä. Ton taustapeilin takia nytkin sinne vein, kun ajattelin että hoituupa sekin sitten samalla. Ja toi "pienempi" huolto tuskin ois ollu montaa kymppiä halvempi muuallakaan. Ens vuonna sitten taas "isompi" huolto(ilmastointi ym.) hoituu ad-korjaamolla tai vastaavalla niin kuin aina ennenkin. Siinä säästää jo satasen kun ei vie deltaan.

        Täällä taas AD-korjaamo piraattitarvikkeineen on selkeästi kalliimpi kuin Hyundain valtuuttama merkkihuolto alkuperäisosineen.


    • Maailma muuttuu

      Äänekoskella Delta-motors on tehnyt Kia merkkihuoltosopimuksen OK-auton kanssa, joka on ollut vuosikaudet perinteinen Toyota merkkiliike Keski-Suomessa!!! Maailma muuttuu ja näköjään verisestikkin kilpailevat merkit voivat tehdä tarvittaessa yhteistyötä. Paikallislehdessä Toyota-liike oli tyytyväinen, koska Kia-kanta on alueella suuri ja lähin huolto Jyväskylässä. Jutussa myös kiiteltiin Kia Motorsin "allergia-vapaata" suhtautumista yhteen kovimmista pääkilpailijoista.
      Äänekosken OK-autossa onnistuu myös Kia takuukorjaukset.

      Vanhat puheet pakkoavioliitoista Deltan kanssa voidaan Kiankin kohdalla nykyään vähitellen unohtaa. Tosin Deltakin on nykyään erittäin kilpailukykyinen huoltohinnoissaan.

      • maailma on muuttunut

        Olen täysin samaa mieltä


    • venga crdi

      Muistakaapa diesel Vengan omistajat tehdä ainakin ensimmäinen takuuhuolto Deltalla ja VAATIA ohjelmistopäivitys samalla joka korjaa voimansiirron laiskuutta/puutetta. Missävaan-korjaamolla kun ei ole näitä tehtaalta tulevia korjaavia toimenpiteitä tiedossa.

    • näin kokemuksesta

      Ensinnäkin takuussa on lukuisia rajoitusksia mm. kilometriraja ja käytöstä ja kulumisesta hajoavat osat ovat blokattu takuuun ulkopuolelle, joten tarkkana mitä uskoo. Takuu toimii periaatteessa vaikka käytät jotain muuta huoltofirmaa, mutta sitten kun tulee se totuuden hetki ja ismpi vika niin varmasti tulee vääntöä siitä onko huollot varmasti tehty Kian suositusten mukaan.

      • rterte

        Se on totta, että kuluvia osia on rajattu takuun ulkopuolelle, kuten kaikissa muissakin autoissa ja jopa työkaluissa/kodinkoneissa.

        Mutta jos nuo rajatut "kulutusosat" nousevat kynnyskysymykseksii, kantsis miettiä mitä ne takuutodistuksessa rajatut osat ovat:

        - hihnoja
        - jarrujen kitkapinnat
        -polttimot
        - pyyhkijät
        -nivelet (niissäkin on ollut ehdoista huolimatta joustoa jopa 100 thkm asti)
        - akku (siinäkin on takuu, mutta vain 2 vuotta. Esim. Toyotalla sama käytäntö)

        Kuulostaako katastrofaaliselta huijaustakuulta, jonka kattavuus on epäselvää?? Asiaa kannattaa kysyä esim. ns. kaksoislaskutuksen uhreiksi joutuneilta VW-omistajilta, joiden uudehkoon autoon on tehty kallis jakopään remppa pienillä kilometreillä. Tai DSG-rikon uhreilta.


    • ölkj

      Kuluvat osat eivät kuulu takuuseen minkään automerkin kohdalla.

      • Amppaz

        Tottakai kulutusosatkin menevät takuuseen, jos niissä on valmistuvirhe.

        Mutta jos kulutusosa kuluu niin ei tietenkään se mene takuuseen.

        Eli esim. edes KIA:n renkaiden ei tarvitse kestää kulumatta 150tkm tai 7v ja nesteitäkin joutuu omalla kustannuksellaan ostamaan, tankki ja pesuri eivät pysy täynnä seitsemää vuotta jos autoa käyttää säännöllisesti.


    • saako polttoaineenki

      Jotkut kirjoittajat eivät joko ymmärrä ti eivät halua ottaa selvää asiasta.
      Mikään merkki ei korvaa polttimoa 2 vuoden ajon jälkeen ja akullakin on kaikilla merkeillä takuu 2vuotta siinä ei ole mitään ihmeelistä eikä uutta.Moottorilla(siis ei kuluvilla osilla)vaihteistolla,voimansiirrolla ym..........on sitten 7 vuoden takuu.
      Ei öljynsuodattimilla...pyyhkijöillä...lampuilla.......jopa kiveniskemät ja renkaat ovat Deltalla rajattu pois 7 vuoden takuun piiristä.
      Imeisesti ne sitten joillakin kuuluvat takuun piiriin kun sitä jatkuvasti täällä ihmetellään?
      Mutta miksi tätä samaa jankutetaan täällä vuodesta toiseen,kuten saako Kian huollattaa jossain muualla kuin deltassa ....meneekö siitä takuu............diipa ja daapa...........Aivan imeisiä provoja ovat tai sitten vähän tavallista yksinkertaisempia ihmisiä...ei oikein muuta selitystä kirjoitteluun löydy.

      • kulumaton moottori

        Mikä siinä moottorissa sitten ei ole kuluva osa ? jonka se sitten korvaisi ?


    • Bojan

      Meneekös etujousi kiia takuuseen, itselläni meni jousi poikki edestä ja takuu on voimassa tammikuun 2019 asti.

      • Köyhienihmistenasialla

        Tietenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8721
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2613
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe