Nyt pannaan ASEHULLUT kuriin!

Itella.

Itella Posti on 29.12.2011 tiedottanut seuraavaa:

"Aseiden ja niiden osien lähettäminen postitse kiellettyä!
Kyseessä on ennen kaikkea Itella Postin oma turvallisuuslinjaus. Lain määrittelemien ja käytössämme olevien valvontamenetelmien rajallisuuden vuoksi olemme päätyneet ratkaisuun. Tarkennetut listat kielletyistä tuotteista julkaistaan Postin verkkosivuilla 2.1.2012."

Näitä uusia toimitusehtoja ei ollut kysyttäessä saatavilla 2.1.2011 Itellan postin toimipisteistä.

Itellan kielletyt lähetykset sivulla olevassa listassa kerrotaan että kokonaan kiellettyjä ovat:

"Aseet, ilma-aseet, ase- ja räjähdysainejäljennökset (kielto kattaa aseet, lukot, lippaat, patruunat, vaimentimet ja näitä vastaavat osat sekä kaasupistoolit ja kaasupanosten laukaisemiseen tarkoitetut laitteet, ei kuitenkaan optiikkaa, puhdistusvälinesarjoja ja tyhjiä koteloita).", sekä niin ikään erikseen todetaan kiellettyjä olevan myös: "Airsoft-aseet (jos ulkomuotonsa perusteella luokitellaan asejäljennökseksi), Asejäljennökset eli replikat, Kaasupistoolit ja kaasupanosten laukaisulaitteet, lippaat (aseen osa), Patruunat, Piiput (aseen osa), Puiset tukkiosat (aseen osa), Starttipistoolit, Vaimentimet."

Maailman postiliiton yleissopimuksessa näistä VAIN räjähdysaineet ja niiden jäljennökset sekä näiden kuoret, niiden jäljitelmät tai käyttökelvottomiksi tehdyt räjähtävät laitteet tai taisteluvälineet, ovat sellaisia esineitä, joiden lähettäminen voidaan kieltää ja joita ei kuljeteta perille, eikä anneta vastaan ottajalle, eikä myöskään palauteta lähtömaahan.
http://aselaki.blogspot.com/2012/01/postin-kielletyt-lahetykset-itellan.html

ET SIIS VOI TILATA NETIN KAUTTA ITSELLESI ILMAKIVÄÄRIÄ ETKÄ PIKKUPOJALLESI VESIPYSSYÄ, KOSKA POSTI KIELTÄYTYY KULJETTAMASTA NIITÄ PERILLE JA ILMOITTAA TILAAJAT SUOJELUPOLIISILLE!

20

1995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NÄINSANOOLAKI

      Käytännössä tarkoittaa KAIKKIEN POLIISIMIESTEN HARRESTEASEIDEN POISTOA, patruunat myös..

      Poliisit edellä esimerkkiä, että POLIIISIMIEHELLÄ EI SAA OLLA HALLUSSA KUIN 2 PISTOOLIA, 1 KOTONA, TOINEN PALVELUKSESSA, kaikki muut metsästys ja muut aseet ja ammukset on poliisimiehiltä välittömästi laitettava tuhottaviksi puolustusvoimientoimesta, haulikot sun muut..

    • kutenmuidenkin

      Sitten haettava uudet luvat..

      • näionlaki

        Ja ostettava aseet uudet myös koska ne on määrätty tuhottavaksi...

        Ja uudet luvat otettavat varsinkin poliisimies jos on kysymyksessä, niin erilliseltä poliisipiiriltä sitten luvan haku.


    • kivialeksis

      Voihan aina postipaketin sisällöksi kirjoittaa vaikkapa "porakone" ja "poranteriä" rasiallinen.

      Toki aseliikkeet ei voi sitten lähettää asetta postitse mutta matkahuolto vielä toimii.

      Eipä tuo kovin suuri homma ole hakea (ostaa) ase ihan menemällä ihan paikanpäälle, itse ainakin tykkään ostaa esim käytetyn aseen ihan käpistelemällä sitä ennen ostopäätöstä.

      Aselaki tiukkenee, pian on järeät ilma-aseet, (tarkoittaa varmaankin tehokkaat..) luvanvaraisia ja jo aiemminkin ostetut tulee ilmoittaa aserekisteriin, näinpä hyvä ja vielä kun lisäävät jalkajouset sekä muut jouset luvanvaraisiksi niin yhä paranee..liiallinen alkoholin käyttö tarkkailuun ja aseet pois sellaiselta joka ryyppää esim enemmän kuin kerran viikkoon..jotain tähän suuntaan sillä runsas alkoholin käyttö tuo mukanaan muutakin ongelmaa.

      • Kuules kun

        homma menee niin, että siinä ei kirjoitiukset auta. Posti läpivalaisee laatikot ja löytää aseet. Samalla läpivalaisulaitteella postin lajittelukeskuksessa työskentelevät somalit löytävät kirjekuorista rahat ja paketeista arvoesineet, jotka he sitten varastavat.


    • Itella sucks

      Siis ongelmahan on oikeasti se, että näitä paketteja häviää Itellan kuljetuksissa!
      Se että ne eivät saa porukkaansa kuriin on sitten asiakkaan ongelma ja tätä ei tapahtunut joskus hyvinä aioina kun sielä oli töissä oikeasti rehellistä kanta väestöä!

    • Rehti

      Tulevaisuudessa itella lopettaa kaiken kuljetuksen turvallisuussyistä koska esim: rautakangesta joku saattaa värkätä aseen ja jos kuljettaa huonekaluja voi pöydän jalasta joku näppärä tehdä aseen tukin. Akkujen kuljetus myös riski koska sisältää lyijyä ja siitä voi valaaa luoteja. Kaikki metalli myös liittyy aseen valmistukseen joten sen kuljetus on riski, samoin muovia käytetään aseissa joten muovin kuljetus boikottiin myös. Kaikki kemikaalit myös riskaapeli tavaraa koska kemikaaleista voi värkätä mitä vaan.

    • röntkönen

      ei posti mitään läpivalaise. höpö höpö

    • hikjhk
    • ammuskelija.

      Ulkomailta osien tilaaminen vaikeutuu kun tavarat jää tullipostiin.

      Aseen tukkien, lippaiden ym. luvallisten osien toimitus vaikeutuu.

      Jos Itella pystyy lähettämisen kieltämään, niin kauanko luulette menevän kun asia kirjataan aselakiin, jolloin edes matkahuollolla ei voi asetta toimittaa korjattavaksi. Lain perusteluissa käy hyvin Itellan lähetyskielto koska sehän on alan ammattitaitoisin toimija.

      Aseliikkeet joutuvat entistä suurempaan ahdinkoon ja konkursseja tulee. Koska liikkeiden määrät vähenevät, niin metsästyskiväärin toimittaminen korjattavaksi vaikeutuu jos seppä on Helsingissä ja kivääri Oulussa. Täytyy pian ottaa pari lomapäivää, jotta aseen voi itse viedä ja noutaa autolla tai junalla.

      Ei paljon naurata, jos kukaan ei tee asian eteen mitään. Missä metsästäjien keskusjärjestöt tai sal piileksivät. Yhtään kommenttia ei ole nähty. Varsinaisia omanedun valvojia, jotteivat vain valtionosuudet vähene ja pomojen palkanmaksu vaarannu.

    • Rehti

      Onko itellassa niin paljon varkaita ettei sen takia halua kuljettaa aseita kun pelkää että ne varastetaan.

      • Itellä

        Tämä on todennäköisin syy. Itella joutuu vastuuseen jos sen kuljettama ase joutuu vääriin käsiin kuljetuksen aikana.


    • haistelija

      Toi ettei itella aseen tukkeja kuljeta turvallisuussyistä on ymmärrettävä siten kun itellalaiset nuuskii paketeita voivat saada tikun nenäänsä. Muuta perustetta en ymmärrä.

    • Näin se

      palvelu senkun paranee vuodesta toiseen.
      Kyllä kymmenen hyvää luvattiin ja yhdeksän kaunista päälle kun vanhasta kunnon POSTIsta värkättiin liikelaitosta.

      Varmaan optimi tilanne ITELLAN mielestä on se, että saat itse viedä kirjeen perille ja käyt asiamiespostissa sen vain maksamassa.

    • Jos aseiden...

      ... omistajat ovat oikeasti noin "fiksua" väkeä mitä kirjoitusten tasosta voi päätellä niin meillä on todella syytä huoleen.
      Toisaalta jos ajatellaan, että täysipäinen, terveen itsetunnon omaava ihminen ei tarvitse asetta niin mitä jää siihen porukkaan joka tarvitsee aseita?
      No juuri noita "fiksuja" kommentoijia.

    • Tampereen Tulli

      Kannattaa Tampereen Tullin kautta kysyä laillisuutta.Heillä on tällä hetkellä paras tietotaito asian suhteen.Yleensäkkin kannattaattaa kysya Tampereen Tullista kaikki mikä on vähänkin epäselvää.

    • pano1

      Käykää tosiaan PANEMASSA asehullut kuriin. LAITTAKAA sitten viesti, kunhan olette PANNEET HULLUT kuriin!

    • sdfwegh

      jaa joka viikko tulee postin kautta lippaita ja patruunaa ym aseen osaa.. hyvin taitaa postilla toimia valvonta.. ja onhan onneksi matkahuolto toimittaa ja paljon halvemmalla ku posti.. kusivat taas vaan omaan nilkkaansa.. hehe..

    • -

      Posti eli Itella on vajonnut varsin alas.

      Onneksi alalle on tulossa kilpailua ja tavaroiden rahti jälleen vähitellen paranee.

    • ibrahim mullah

      Aloitusviesti on aika syvältä..ei siinä asehulluja yritetä kuriin laittaa vaan ihan muuta.

      Yksityishenkilöiden aseiden lähetys nyt on vaivatonta postinkin, siis itellan kautta, tarvitseeko sitä paketin sisällöksi merkitä että haulikko..laittaa vaikkapa jääkiekkomaila..vähän sama kun kultalähetykseen laittais päälle että paketti sisältää kaksi kiloa kultaa..siellä voi postinlajittelukeskuksessa jonkun turbaanipäisen lajittelijan sormet syyhytä ja tekemään mieli ottaa loparit heti ja pinkaista kotiin paketti kainalossa.

      Ei se että on asehullu, tarkoita että on aseineen vaaralinen, onhan näitä muitakin hulluja esim radiohulluja, moottoripyörähulluja, hevoshulluja jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 190
      2234
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2054
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      165
      1830
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      164
      1675
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      18
      1280
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1168
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1168
    Aihe