kiinni ottaminen ongelmana

suokki123

mulla on ollu nyt pari kuukautta suokki joka ei anna kiinni se näykkii ja sen takia sse on vaikeaa ottaa se tarhasta mutta se on 23 vuotias asuu mu papan luona aattelin kokeilla sellaista luottamus juttua en menisin tarhaa istumaan ja kun se tulis haistelee ni antaisin leipää et oisko se hyvä idea. antakaa muitakin vinkkejä. kiitos avusta ps se näykii myös harjatessa mut sillo vähä läppäsen ja ärähän tai nykäsen päitsistä a ärähän. mutta en lyö kovaa vaan läppäsen kämmenellä

9

1315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häyhäyttäjä

      Kokeile tavoitella suokkia kiikarikiväärillä. Jos se lähtee laukkaan, niin tähtää silmien väliin, niin vauhti pysähtyy kerrasta.

    • suokki123

      korjaus alotus jutusta eli se näykkii kun yrittää ottaa kinni ja siksi siihen on vaikea koskea koko suokkiin

    • suokki123

      aaapuaaa vastatkaaa pakko kirjotella et ihmisiä tulis

    • Ainakin itse olenn onnistunut tässsä, että otann riimunnarunn ja vaikka leivänn käteeni. menen tarhaan/laitumelle ja mutkittelenn Mutkia. hevosilla alkaa kiinnostaa:D

    • Onko sulla lupa mennä yksin sen tarhaan? Isäni ex-ravuri puri mun olkapään kun menin laitumelle.
      Onko sillä riimu päässä siellä laitumella? Kun menet laitumelle riimunarun kans, niin pidä naru vähän piilos. ( viisas ku on näkee se sen kuiteski ja arvaa että joutuu töihin = ratsastettavaksi).
      Älä mene istumaan, et kykene pakenemaan jos tulee päälle.
      Portista kun meet niin älä tuijota silmiin, kävelet kauemmas ja olet sen näköinen että vaikka etsit jotain maasta kävellessäsi. Ja mutkittelet kuten edellinen sano.
      Voit kokeilla toimiiko tällainen; kun heppa sit viimeinkin tulee sun luo, niin rauhallisesti annat sen haistaa sitä narua ja jos koskettaa, niin kehut ja annat leipäpalan. Ja et katso silmiin, etkä yritä silittää päästä.
      Näin teet muutamana pv. etkä ota naruun ollenkaan.
      = mä olen sun kaveri enkä vie sua töihin enään , sä olet jo eläkkeellä.
      Sitten kun tuo toimii, niin otat sen naruun ja vaikka kävelette siellä tarhassa.
      = eihän tässä mitään ihmeempiä vaadittu!

    • :)::):):)

      Kävele aitaan jonku herkkupalan kanssa, yritä mennä mahollisimman likelle hevosta, ku hevonen perrääntyy jää ite yhteen kohti ja puhele sille hiljaa ja näytä sitä herkkupallaa. Jos hevonen jää kattoon sinua eikä lähe karkuun, älä yritä mennä ottaan sitä kiinni, vaan lähe kävelemään portille päin hitaasti ja pysähy sitte portin etteen, jos hevonen ottaa ees yhen askeleen lähemmäs, kehu sitä ja näytä herkkupalaa, jos hevonen ei tuu, liikut vähän likemmäs sitä ja teet saman homman niinku aikasemmin.
      Itellä ainaki tämä onnistanu.
      Heppaa eikannata lähteä seuraamaan, koska sitte se ei anna kiinni ikinä! :D

    • aloittelija...

      Eräällä tallilla jolla kävin, oli issikka joka ei antanut ottaa kinni vaan juuri tuolla tavalla näykki. Se saatiin sit tarhasta leipäpalan avulla ja kun pääset sen pään luo, ota sitä turvan alta kiinni niist riimuist niin se ei pääse puremaan, lita sit riimunnaru ja taluta talliin niin et pidät kädelläs kokoajan kiinni sen leuan alta. Tallissa kun harjaat voit sitoa hevosen kiinni tallikäytävälle niin että laitat kaksi riimunnarua kiinni riimuun ja vvasemman narun kiinnität vasemmalle puolelle tallikäytävää ja oikeanpuoleisen oikealle, tarpeeksi kireälle ettei heppa voi purra sua vasemmalta eikä oikeelta puolelta :) toivottavasti autto

    • ota kaurakippo ja heiluttele sitä että se kuulee kauran äänen. pyydä rauhallisesti sitä jos ei tule odota paikallasi. jos se tulee syömään ja kun otat kiinni lähtee niin et anna syödä enne kun olet saanut sen kiinni. jos se haistelee kuppia anna ihan vähän kauraa sille ja laita riimun turpa osa ämpärin päälle ja kun se hamuaa ämpäristä kauraa niin rapsuta sitä ja ujuta riimu kiinni ja narun pitää olla kokoajan riimussa kiinni. jos se säikähtää kun on riimu jo päässä rauhottele puhellen ja anna löysää narua vähän mutta älä päästä irti :) harjates jos näykkii ni jatka harjaamista ja sano ei! kun ei näyki lopeta hetkeksi harjaus ja aloita taas. jos näykkii tee uudestaan. heti jos on nätisti irrota harja hevosesta :) ja KEHU.

    • Apua antava!!

      No kun sä meet sinne tarhaan niin ota omena leipä tai joku ja älä taputa sitä vaan anna herkku ja sit laitat riimunnarun kiinni ja jos tuo äskeinen ei onnistu niin suosittelen kauraämpäriä kokoa siihen omenaa ruohoa ehkä leipää ja laita siihen portin lähelle odota kunnes heppa tulee syömään ja sitten menetvain rauhallisesti sen luo ja kehu sitä ´´hyvä hienosti mahtavaa!!´´ ja sitten talutat sen pitk'än riimunnarun johdolla talliin :) Ja ois varmaan hyvä ostaa sille kaveri niin sitten se tulis jos ottais sen kaverin sit kiinni:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe