Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Gallupia kääpiöpinsereistä

2 x kääkkä

Haluaisin tietää, minkälaisia kääpiöpinsereitä teillä on. Usein kuulee kerrottavan, että kääkät haukkuu ensin vieraat, mutta sitten rauhoittuu. Osa taas jatkaa vahtimista vaikka koko vierailun ajan. Ulkonakin saatetaan haukkua vieraille ihmisille. Entä äänille haukkuminen? Onko tällaisia kääkkiä paljon?

Olen suunnitellut kolmannen kääkän ottamista, mutta nuo asiat hirvittävät. Onko kääpiöpinsereiden hermorakenne nykyään huonontunut kovasti? Oma vanhempi kääkkäni ei tule vieraiden koirien kanssa toimeen, jos joutuu yhtäkkiä tutustumaan. Koirapuistoon ei siis ole asiaa, mutta kun saa rauhassa tutustua, niin ongelmia ei ole. Koiraani ei siis missään nimessä voi sanoa koirasosiaaliseksi, mutta kaikista ihmisistä tykkää.

Toinen kääkkäni, uros, taas tulee koirie kanssa toimeen, mutta rakastaa ihmisiä. Alkoholisteista lähtien käy mielellään jututtamassa, jos ihminen vähänkin huomioi sitä. Tuttujen koirien kanssa leikkii mielellään ja tuntemattomien narttujen kanssa. Vieraiden urosten kanssa on varuillaan.

Vanhemmalla oli ennen ongelmana remmirähinä, johon saimme apua ongelmakoirakouluttajalta. Nykyisin useimmiten ohitetaan hiljaa vetämättä, vaikka vastaantulija huutelisi. Onko remmirähinä kääkillä yleistä?

Asumme kerrostalossa. Kumpikaan koira ei vahdi ääniä, ja posti saa tipahtaa rauhassa luukusta. Nuorempi tosin yritti murrosiässä, mutta ei mitenkään valtoimenaan ja pelkällä kiellolla päästiin ikävästä tavasta eroon. Ovisummerille nuorempi haukahtaa vielä usein kerran, mutta lopettaa kiellosta. Vanhempi ei sano mitään.

Koirani ovat siis melko hiljaisia, ja arvostan sitä suuresti. Siksi kolmannen kääpiön ottaminen hieman mietityttää. Mitä jos se sattuu olemaan kovemman luokan vahtija, jota ei saa hiljennettyä... Olisi kiva kuulla kokemuksia.

2

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläinkouluttaja C.

      Oma kääpiöpinserini ilmoittaa vieraista ja hiljenee käskystä. Asun omakotitalossa joten tämä sopii meillä :)
      Remmissä ei rähistä kellekään riippumatta toisen käytöksestä ja toisista koirista tykätään kunhan ovat kohteliaita, pomottajat pistetään paikalleen ;)
      Harrastan kaikkea laidasta laitaan omani kanssa koska ruumiinrakenne ja hermorakenne on kohdallaan. Treenikestävyys on tällä yksilöllä huippuluokkaa. Suosittelen että valitset kasvattajan tarkkaan, tutustu mahdollisimman moneen kyseisen kasvattajan koiriin ja arvioi luonteita ja hermorakennetta. Terveys- ja näyttelytulokset kun löytyy KoiraNetistä :)

    • guugleiliga

      Luonteiden ja hermorakenteiden luotettavan arvioinnin voi tehdä vain siihen kouluttautunut henkilö, tai henkilö jolla on pitkä koirakokemus.
      Keskity tutkimuksissasi selvittämään, millaisia koiria jonkun kasvattajan kasvatit ovat perhekoirina, miten niiden kanssa pärjätään ja jos harrastetaan, mitä ja miten sujuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe