Jännitteetön koukun pistorasia - missä sulakkeet?

Jännitteetön

Tuli tehtyä vuokraperäkärryllä kaatopaikkareissu ja matkan puolivälissä huomasin, että kärryssä ei palanut enää mikään valo. Yritin irroittaa ja laittaa liitintä useamman kerran takaisin, mutta sillä ei vaikutusta ollut.

Kotona kokeilin pistorasian nastoista jännitteitä ja totesin, että mistään nastasta ei löytynyt merkkiä jännitteestä. GND-nastan totesin olevan hyvin yhteydessä runkoon.

Autossa (Avensis STW 2010) kaikki valot toimivat täysin normaalisti eikä mittaritaulussa ole ollut minkäänlaista viitettä sähköongelmasta.

Osaako joku sanoa, minne koukun pistorasian sulakkeet yleensä laitetaan? Vai saavatko ne virran samojen sulakkeiden kautta kuin auton ajovalotkin? Kyseessä on irroitettava koukkumalli, joka on asennettu autoliikkeessä auton ostovaiheessa.

16

12777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei siellä ole todennäköisesti kuin yksi sulake joka on "maapuolella" ja palaessaan suojaa auton järjestelmät peräkärrin oikosuluilta. Viksut japanikaiset käyttävät tuota kytkentää suojaamaan auton järjestelmät.

      En tiedä, missä se sulake on Avensiksessa. Subarunkaan manuaalista en vastaavaa sulaketta löytänyt, vaan jouduin aikanaan kysymään merkkikorjaamon sähkäriltä.

      • Muistin nyt aamulla eilisen keskustelun ja tarkistin Subarun manuaalista ja sieltä löytyi sellaisen sulake kuin "lisälaitekosketin". En ehtinyt tarkistaa, sammuuko pistorasia, jos poistaa tuon sulakkeen. Avessa on varmaankin samanlainen.

        Happamiahan ne pihlajan marjat ovat. Mutta fakta on kuitenkin se, että japsit ovat edelläkäviöitä tässäkin asiassa, muut matkivat. Esim. tuo miinuspuolella olevat ohjauskytkimet on nerokas toteutus. Miksi japseja ei vaivaa sähköhäiriöt autoissa? No siksi kun he ymmärtävät, että elekronien suunta on miinuksesta plussaan, vaikka amiksessa taidetaan vielä opettaa, että tasavirran suunta on plussasta miinukseen.

        No mitä se vaikuttaa sähkövikoihin, sitäkään ei taideta amiksessa opettaa.
        Vähempi seikkailee niitä virtoja siellä lampujen kannoissa auton seistessä kostealla ilmalla parkissa ja hapettumiset vähevät.


      • Ei toimi maasulake

        Maapuolella ei saa sulaketta toimimaan muuten kuin eristämällä vetokoukku auton rungosta tai kärryn sähköt kärryn rungosta. Tuskinpa näin on tehty...


      • puuhastelijaukko
        Ei toimi maasulake kirjoitti:

        Maapuolella ei saa sulaketta toimimaan muuten kuin eristämällä vetokoukku auton rungosta tai kärryn sähköt kärryn rungosta. Tuskinpa näin on tehty...

        Toimii se nimittäin perävaunun runkoa ei maadoiteta erikseen, eri juttu jos johdot ottaa kärryn runkoon niin silloin oikosulku on valmis koukun kautta mutta juuri tästä syysä ne johdotukset täytyy tehdä hyvin. Tilanteessa jossa maa puolen sulake pelastaa on nämät valoumpioden/jakorasioiden sisäiset oikosulut maadoitusjohtimeen.


      • Vanha.autosähkäri

        Jos siellä maapuolella olisi sulake ja kärryn maadoitus tulisi vain sen piuhan kautta, niin tulisipa mielenkiintoinen vika kun sulake kärähtäisi. Jollekin kärryn lampulle tuleva sähkö menisi maapiuhaan josta se ei pääsisi palaneen sulakkeen kautta maihin vaan kiertäisi muitten lamppujen kautta auton muille lampuille ja joulukuusen valot ynnä muuta mukavaa olisi valmis!

        Eikä tuossa japsien poikkeavassa valokytkennässä ole kyllä mitään järkeä. Haittaa kyllä on. Nuo sinun elektronijuttusi ovat ihan omia aivopierujasi.


    • hiven ajattelua

      Noihin japsikinnereihin ei yleensäkään pidä mitään koukkuja viritellä, on ne sitten tuolla liikenteessä sellaisia kuusenkoristeita. Palaa mikä lamppu milloinkin jos palaa sittenkään.

      • pienten saarten auto

        Aivan, ja kantavuus loppuu kärryn painoon.


    • Outokoukku Tojossa

      Se koukku on Avessa polkupyörän kuljetustelinettä varten, joten siksi ei tule sähköjä, kärryä ei voi vetää, kun kantavuus loppu kesken ;))

      • vetokyky

        Renkaiden kantavuusko loppuu kesken?


      • on se nähty
        vetokyky kirjoitti:

        Renkaiden kantavuusko loppuu kesken?

        Eikun siitä anjoviksesta loppuu puhti, toki siitä loppuu aisapainon vaatima kannatuskyky.


      • sheriffit

        joo 400kg jos on kantavuus, ei sillä voi edes anoppia kuljettaa laillisesti


    • jakimoto

      Missä Hyundain ix35 peräkärryn sulake

      • Ix35TucsonStyle

        Tosi hyvä kysymys, mullakin ix35 ja jälkiasennettu irroitettava peräkoukku, olis kiva tietää etukäteen, vaikka toistaiseksi ei ole ollut käytössä eikä ilmennyt vikaa, mutta auta armias kun sitä lähtee viime hetkessä kiireellä selvittämään.. Itse ihmettelin auton vararengastilaan tehtyä silikoonimöykkyä asennuksen jälkeen, mutta silloin tajusin että koukun sähköt oli sinne maadoitettu, sulakkeesta ei tosiaan tietoa, tekisi mieli soittaa ja kysyä, kun asentajat varmaan tietäisivät.


    • toyota.fani

      toyota corolla farmari vm.2000 vvt-i 1.4 , hommasin vetokoukun siihen ja nyt tarviin vielä tietää sähkökytkentä kasvion. oisko jollakin tietoo miten toi kytkentä menee 7- napaseen pistokkeeseen ?

    • Wanha.Autosähkäri

      Ei minun autoiisani ole ollut missään peräkärryn millekään valoille eriksen sulaketta. Muitten autoista en tiedä, sehän riippuu ihan siitä onko asennuttaja halunnut niitä sulakkeita vai ei. Yleensä ei.
      Sähkökytkentäkaavio tulee yleensä koukun mukana - ei aina. Netistä löytyy kuitenkin.

    • netioimiihyvinjoo

      Mun Toyotas peräkärryn valojen sulake on sama kun auton omillekkin valoille, eli sähköt on vedetty auton takalampun pistokkeen välissä olevalla adapterilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe