Jännitteetön koukun pistorasia - missä sulakkeet?

Jännitteetön

Tuli tehtyä vuokraperäkärryllä kaatopaikkareissu ja matkan puolivälissä huomasin, että kärryssä ei palanut enää mikään valo. Yritin irroittaa ja laittaa liitintä useamman kerran takaisin, mutta sillä ei vaikutusta ollut.

Kotona kokeilin pistorasian nastoista jännitteitä ja totesin, että mistään nastasta ei löytynyt merkkiä jännitteestä. GND-nastan totesin olevan hyvin yhteydessä runkoon.

Autossa (Avensis STW 2010) kaikki valot toimivat täysin normaalisti eikä mittaritaulussa ole ollut minkäänlaista viitettä sähköongelmasta.

Osaako joku sanoa, minne koukun pistorasian sulakkeet yleensä laitetaan? Vai saavatko ne virran samojen sulakkeiden kautta kuin auton ajovalotkin? Kyseessä on irroitettava koukkumalli, joka on asennettu autoliikkeessä auton ostovaiheessa.

16

4493

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei siellä ole todennäköisesti kuin yksi sulake joka on "maapuolella" ja palaessaan suojaa auton järjestelmät peräkärrin oikosuluilta. Viksut japanikaiset käyttävät tuota kytkentää suojaamaan auton järjestelmät.

   En tiedä, missä se sulake on Avensiksessa. Subarunkaan manuaalista en vastaavaa sulaketta löytänyt, vaan jouduin aikanaan kysymään merkkikorjaamon sähkäriltä.

   • Muistin nyt aamulla eilisen keskustelun ja tarkistin Subarun manuaalista ja sieltä löytyi sellaisen sulake kuin "lisälaitekosketin". En ehtinyt tarkistaa, sammuuko pistorasia, jos poistaa tuon sulakkeen. Avessa on varmaankin samanlainen.

    Happamiahan ne pihlajan marjat ovat. Mutta fakta on kuitenkin se, että japsit ovat edelläkäviöitä tässäkin asiassa, muut matkivat. Esim. tuo miinuspuolella olevat ohjauskytkimet on nerokas toteutus. Miksi japseja ei vaivaa sähköhäiriöt autoissa? No siksi kun he ymmärtävät, että elekronien suunta on miinuksesta plussaan, vaikka amiksessa taidetaan vielä opettaa, että tasavirran suunta on plussasta miinukseen.

    No mitä se vaikuttaa sähkövikoihin, sitäkään ei taideta amiksessa opettaa.
    Vähempi seikkailee niitä virtoja siellä lampujen kannoissa auton seistessä kostealla ilmalla parkissa ja hapettumiset vähevät.


   • Ei toimi maasulake

    Maapuolella ei saa sulaketta toimimaan muuten kuin eristämällä vetokoukku auton rungosta tai kärryn sähköt kärryn rungosta. Tuskinpa näin on tehty...


   • puuhastelijaukko
    Ei toimi maasulake kirjoitti:

    Maapuolella ei saa sulaketta toimimaan muuten kuin eristämällä vetokoukku auton rungosta tai kärryn sähköt kärryn rungosta. Tuskinpa näin on tehty...

    Toimii se nimittäin perävaunun runkoa ei maadoiteta erikseen, eri juttu jos johdot ottaa kärryn runkoon niin silloin oikosulku on valmis koukun kautta mutta juuri tästä syysä ne johdotukset täytyy tehdä hyvin. Tilanteessa jossa maa puolen sulake pelastaa on nämät valoumpioden/jakorasioiden sisäiset oikosulut maadoitusjohtimeen.


   • Vanha.autosähkäri

    Jos siellä maapuolella olisi sulake ja kärryn maadoitus tulisi vain sen piuhan kautta, niin tulisipa mielenkiintoinen vika kun sulake kärähtäisi. Jollekin kärryn lampulle tuleva sähkö menisi maapiuhaan josta se ei pääsisi palaneen sulakkeen kautta maihin vaan kiertäisi muitten lamppujen kautta auton muille lampuille ja joulukuusen valot ynnä muuta mukavaa olisi valmis!

    Eikä tuossa japsien poikkeavassa valokytkennässä ole kyllä mitään järkeä. Haittaa kyllä on. Nuo sinun elektronijuttusi ovat ihan omia aivopierujasi.


  • hiven ajattelua

   Noihin japsikinnereihin ei yleensäkään pidä mitään koukkuja viritellä, on ne sitten tuolla liikenteessä sellaisia kuusenkoristeita. Palaa mikä lamppu milloinkin jos palaa sittenkään.

   • pienten saarten auto

    Aivan, ja kantavuus loppuu kärryn painoon.


  • Outokoukku Tojossa

   Se koukku on Avessa polkupyörän kuljetustelinettä varten, joten siksi ei tule sähköjä, kärryä ei voi vetää, kun kantavuus loppu kesken ;))

   • vetokyky

    Renkaiden kantavuusko loppuu kesken?


   • on se nähty
    vetokyky kirjoitti:

    Renkaiden kantavuusko loppuu kesken?

    Eikun siitä anjoviksesta loppuu puhti, toki siitä loppuu aisapainon vaatima kannatuskyky.


   • sheriffit

    joo 400kg jos on kantavuus, ei sillä voi edes anoppia kuljettaa laillisesti


  • jakimoto

   Missä Hyundain ix35 peräkärryn sulake

   • Ix35TucsonStyle

    Tosi hyvä kysymys, mullakin ix35 ja jälkiasennettu irroitettava peräkoukku, olis kiva tietää etukäteen, vaikka toistaiseksi ei ole ollut käytössä eikä ilmennyt vikaa, mutta auta armias kun sitä lähtee viime hetkessä kiireellä selvittämään.. Itse ihmettelin auton vararengastilaan tehtyä silikoonimöykkyä asennuksen jälkeen, mutta silloin tajusin että koukun sähköt oli sinne maadoitettu, sulakkeesta ei tosiaan tietoa, tekisi mieli soittaa ja kysyä, kun asentajat varmaan tietäisivät.


  • toyota.fani

   toyota corolla farmari vm.2000 vvt-i 1.4 , hommasin vetokoukun siihen ja nyt tarviin vielä tietää sähkökytkentä kasvion. oisko jollakin tietoo miten toi kytkentä menee 7- napaseen pistokkeeseen ?

  • Wanha.Autosähkäri

   Ei minun autoiisani ole ollut missään peräkärryn millekään valoille eriksen sulaketta. Muitten autoista en tiedä, sehän riippuu ihan siitä onko asennuttaja halunnut niitä sulakkeita vai ei. Yleensä ei.
   Sähkökytkentäkaavio tulee yleensä koukun mukana - ei aina. Netistä löytyy kuitenkin.

  • netioimiihyvinjoo

   Mun Toyotas peräkärryn valojen sulake on sama kun auton omillekkin valoille, eli sähköt on vedetty auton takalampun pistokkeen välissä olevalla adapterilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maajussi-Kallen Niina julkaisi salakuvat pariskunnan rakkauskesästä: "Ettei KUKAAN huomannut..."

   Rakastua voi missä vaan, vaikka reality-ohjelmassa, totta se on. Tämä pariskunta joutui salailemaan suhdettaan aluksi, mutta onneksi ei enää. Ja nyt s
   Maajussille morsian
   27
   8933
  2. Nyt on valtamedia paniikissa

   Iltalehden ja yhtä aikaa suomi24 palstalle on ilmestynyt naurettavia esimerkkejä rokotevastaisten muka uskomuksista. Taitaa olla viimeisiä yrityksiä
   Maailman menoa
   403
   3007
  3. Jukka jättänyt on Kellyn ja kyllähän se tiedettiin jo etukäteenkin

   Kelly suunnitteli et muuttavat asuu yhteen, vaikka Jukka varmasti osti itselleen ja vaimolleen hulppean asunnon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   2051
  4. Mitä Ihmettä siellä koulussa on oikein tapahtunut ? ?

   Kyselee ulkopaikkakuntalainen. Onko teillä asiasta tietoa ?
   Oulu
   55
   1591
  5. Tiedätkö nainen

   Että olet suloinen kun minun seurassani olet kuin jänis ajovaloissa poukkoilemassa. Mutta urhoollisesti esität kuitenkin rohkeaa. Tykkään sinusta iha
   Ikävä
   64
   1433
  6. Mikä oli minussa hyvää

   mies? Mistä pidit? Mutta se ei nyt kuitenkaan riittänyt enempään kanssakäymiseen. t. nainen
   Ikävä
   57
   1148
  7. Miten voisin saada sinut?

   Otsikossa on kaikki oleellinen. m->n
   Ikävä
   62
   1095
  8. Kylläpä taas teatteria stories, esitetään siivoojaa,vaikka käy siivooja kotona

   Teatteria niinkuin kaikki muukin,naamaa väännetään kuin mielipuoli ja nenää nyrpistellän,koskahan seuraava kisa, semmonen johon osallistuu oikeasti,ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1079
  9. Woke-Yle lietsoo vihaa valkoihoisia kohtaan?

   Aamun (25.11.2021) useissa tv-uutisissa Ylen toimittaja kertoi, että Yhdysvalloissa on nostettu syytteet kolmea valkoihoista miestä vastaan. Miehiä sy
   Maailman menoa
   244
   1018
  10. Koronaa puolelta ja toiselta - rokottaen ja kieltäytyen

   (Otamme innokkaasti rokotteita ja osa vastustaa niitä sinnikkäästi -ehkä tässä ääripäät, mutta miksi? Molemmille on laajassa näkökulmassa puolensa ja
   Maailman menoa
   305
   961
  Aihe