Espanjassa opiskeleminen?

Lukiolainen..

Onko täällä ketään, joka on opiskellut Espanjassa? Mitä kaikkea siellä voi opiskella, lähinnä ammattikorkea/yliopisto? Onko siellä mahdollisuus kouluttautua matkailualalle? Miten helposti yleensä Espanjaan pääsee opiskelemaan? Täytyykö olla nero, jonka lukion päättötodistus lähentelee kymppiä ja osaa puhua sujuvaa englantia sekä espanjaa?

Valaiskaa tietämätöntä! Kiitos paljon vastaajille!

9

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • student-

      Espanjassa voi opiskella melkeinpä mitä vaan. Espanjaa pitää osata, mutta englantia ei, espanjalaisten englannin taitohan on tunnetusti aika huono (toki poikkeuksia löytyy). Lähelle kymppiä olevaa keskiarvoa tarvitaan, jos haet lääkikseen ja sen on oltava suht korkea, mikäli haet kilpailulle alalle (oikis), mutta muualle ei tarvitse olla niin korkea.

      Ota huomioon, että Espanjassa on julkisia ja yksityisiä yliopistoja ja yksityisiin pääsee usein alhaisemmalla keskiarvolla, mutta lukukausimaksut yksityisissä ovat paljon korkeammat, julkisissa maksut taitavat nousta jo yli tuhanteen euroon lukuvuodessa. Yksityisten yliopistojen maksut voivat olla mitä tahansa 500-1200 euron välillä per KUUKAUSI. Suomesta saa opintotukea koko tutkinnon opiskeluun.

      Tässä pari vanhaa keskustelua samasta aiheesta, haulla löytyy ehkä lisää.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/2894824

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9294103

      • Lukiolainen

        Kiitos paljon vastauksesta, siitä oli hyötyä! Minua kiinnostaisi matkailuala eniten. Pääseekö matkailualaa opiskelemaan helposti jos keskiarvo pyörii kasin paikkeilla(lukion päättötodistus)? Tiedätkö, tai tietääkö joku? Ei olisi niin väliä edes missä päin Espanjaa, jos vain jossain jotakin matkailuun liittyvää järjestettäisiin. Olen yrittänyt googletella, mutta enhän mä mitään oikein löydä. Ja saako Suomesta opintolainaa ja tukea, jos opiskelee tuota matkailualaa?

        Olisin kiinnostunut kuulemaan muiden kokemuksia ulkomailla opiskelusta, oli sitten missä päin maailmaa tai mitä alaa tahansa opiskellut!


    • student-

      Googletapa Espanjan Googlen (eli google.es) sivuilla Grado en Turismo, niin löydät yliopistoja, jotka tarjoavat alan tutkintoja. Grado on siis tutkinto, joka on alempi korkeakoulututkinto ja Espanjassa se on pääsääntöisesti yliopistotutkinto, toisin kuin esim. Suomessa. Siihen kyllä saa opintotukea Suomesta, koska onhan Suomessakin matkailualan AMK-tutkintoja tarjolla (restonomi), joihin saa tukea. Luulisin, että kasin keskiarvo riittää, mutta se riippuu vähän yliopistostakin. Nota de corte on alin keskiarvo, jolla alaa pääsee opiskelemaan, joten kannattaa vähän katsella, mikä on nota de corte turismossa.

      Nyt viimeistään kannattaa opiskella espanjaa siihen malliin, että osaa hakea tietoa netistä, tässä pari sivua matkailualasta:

      http://yaq.es/carreras-universitarias/ciencias-sociales-y-juridicas/turismo

      http://universidades.consumer.es/grados/turismo

      • Lukiolainen

        Voi että kun oot mukava ja auttava! En oikein tajua noita kun yritin katsoa tuota Nota de cortea tosta turismosta. Näkyy jotain "5", onko Espanjassa eri tavalla ne keskiarvot kun meillä Suomessa? Osaatko auttaa vielä tossa asiassa? Haluaisin tietää millä keskiarvoilla noihin pääsee. :)


    • student-

      Espanjassa on muuten sama arvosana-asteikko, mutta se on välillä 0-10.

      Nota de corte vaihtelee joka vuosi ja kuten tuolla näet, se ei siis ole kovin korkea matkailualalle. Korkein näyttäisi olevan tuo 7,67 ja alin 5. Tosin monien yliopistojen kohdalla lukee dato no facilitado, eli tietoa ei ole jostain syystä julkistettu, mutta sitä voi etsiä yliopistojen nettisivuilta.

      • Lukiolainen

        Mutta jos asteikko on 1-10, niin eihän tuo 5 vastaa silloin Suomen päättötodistuksen keskiarvoa 5, vai?


    • student-

      Ulkomaalainen keskiarvo muutetaan tarvittaessa espanjalaiseen muotoon erityisellä laskukaavalla. Huomioitavaa on se, että alin hyväksytty arvosana Espanjassa on myös 5, kuten Suomessa. Suomessa ei vaan anneta arvosanoja 0-3.

      Kaavan voi katsoa täällä: http://www.uned.es/accesoUE ja klikkaamalla vasemmalta pdf-tiedostoa.

      • Lukiolainen

        En oikein ymmärtänyt.. :/ siis kun tuolla sivulla missä oli niitä yliopistoja, joissa voi turismia opiskella, ja ne joissa oli esim. huonoin keskiarvo 5, onko se täysin sama asia kuin Suomessa keskiarvo 5? Vai tarkoittaako tuo 5 Suomessa esim. vaikkapa 8 keskiarvoa?

        Haluaisin vain tietää, millä keskiarvolla Suomen mittakaavan mukaan noihin pääsee.


    • student-

      Kyllä Suomen keskiarvon pitäisi vastata lähes yksi yhteen Espanjan keskiarvoa, koska asteikko on sama (paitsi Suomessa ei anneta arvosanoja 0-3), mutten valitettavasti ole tästä ihan varma. Itse nimittäin ajattelin lähteä opiskelemaan Espanjaan, mutta se jäi sitten tekemättä (opiskelin toisessa maassa), joten en osaa tarkemmin sanoa. En uskalla sanoa tästä aiheesta enempää, ettei tule väärää tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe