tulilisko ei syö

ihmettelijä

minulla on ollut lisko jo kohta kk ja se ei ole syönyt kertaakaan olen kokeillut kaikkia keinoja mitä täällä olette kertoneet olen heilutellut matoja sen edessä laitan ruoan aina samaan paikkaan katson paljon siinä on ja onko siitä hävinnyt seuraan sitä, se ei mene lähellekkään ja lisko makaa koko ajan kiven alla piilossa. olen soittanut eläinlääkäriin siellä oltiin peukalo keskellä kämmentä.eläin kaupasta sanoivat että kyllä se syö et vain huomaa mutta kun ei ole syönyt kun en koe olevani sokea kuitenkaan. Olisiko jollain tietäväisellä mitään neuvoa??mistä voisi johtua ja mitä voisin tehdä??terran lämpötila on hyvä ei liian kuuma eikä kylmä vesi puhdas oma maa alue missä pääsee "kuivattelemaan"=)(huomatkaa kaikki pikku asioihin takertuja "" merkit)kiitos kaikille jotka vaivautuivat vastaamaan=)

6

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Char

      Oikeasti se ei voi olla syömättä yli kuukautta, että..Se olisi siis kuollut tulilisko ja sillä näkyisivät kylkiluut..Onko näin? Tai näkyvätkö edes kylkiluut selkeästi?

      Asiaan silti..Jos liskosi esim. asuu kiven alla ota hyvä ihminen se kivi pois sieltä. Ilmeisesti kivi on kuitenkin vedessä?

      Ei eläinlääkäri osaa tuossa auttaa..Mitä syötät? Survaria? Kun saat sen liskon pohjalle ja ilman mitään kiveä niin pinsetit ja ruokaa ja lajitoveri olisi aika kova sana, koska tällä ei ole mitään kilpailua ruoasta ja voi vapaasti nököttää ja lisko pärjää jopa yhdellä toukallakin, että se on voinnut syödäkkin. Ja jos se ei tee kuolemaa ja kylkiluut näy niin on taatusti syönnytkin. :)

      Sitten tuo seuraan sitä ei varmaankaan tarkota, että tuijotat koko ajan melkeen tularia? Meinaan, jos sitä inhottaa tulla pois piilosta se ei taatusti tule, kun tuijotat sitä..

      Jos se ei ole maa-alueella eli kuivalla niin ei ainakaan ole kyse mistään maakaudesta yms.

      Mutta, jos ihan aluksi ottaisit sen kiven pois sieltä, katsot, että sinulla on siellä kasveja, suodatin on hyvä, vesi on lämpötilaltaan n.20-22 asteista ja kaikki muutenkin ok ja ei vieläkään syö, kun annat pinseteistä palan pohjalle naaman eteen heilutellen survaria hiukan joka puolella siinä lähellä (tämä voi saada jotkut yksilöt tarrautumaan pinsetteihin ja syömään) ja lisko ei ala etsiä ruokaa ts. "kaivelemaan" pohjaa naama kiinni niin kannattaa laittaa viesti uudelleen ja tarkentaa asiaa, koska tuossa oli aika paljon vastausta kera kysymysmerkkien. :)

      Eli vaikea neuvoa, jos ei näe ja tiedä olosuhteita niin hyvin, mutta se on todella huonossa kunnossa, jos ei ole syönnyt kuukauteen se on ainakin fakta eli silloin liskossa ei ole isoa enää, kuin pää, jos näin ei ole niin se on syönnyt. Eli tarkkaile ruumiinmuotoakin millainen on, kun poistat kiven.

      Suosittelen lajitoveria vasta, kun tämä yksilö syö edes jotenkin, jos on huonossa kunnossa oikeasti (eli tod. laiha) ja lisäinfoa, jos tilanne on edelleen sama tai pahempikin.

      • ihmetys

        no isoa ei ole kuin pää tosiaan ,mitään ei ole vieläkään syönyt ruokaa ei häviä..ollut näitä otuksia ennenkin mutta ikinä tälläistä ei ole ollut ja liskolla on kaveri joka syö kyllä mutta toinen menee aina piiloon jos kiveä ei ole niin menee jonnekkin muualle jemmaan liskoilla ei ole mitään kinaa että sen takia piiloutuisi tai ei uskaltaisi syödä.Se on ollut kaupasta asti tuollainen tuli vaan mieleen että taidampa siirtä ne erilleen jos sillä joku tauti on niin ettei tarttuisi siihen toiseen..??


      • Char
        ihmetys kirjoitti:

        no isoa ei ole kuin pää tosiaan ,mitään ei ole vieläkään syönyt ruokaa ei häviä..ollut näitä otuksia ennenkin mutta ikinä tälläistä ei ole ollut ja liskolla on kaveri joka syö kyllä mutta toinen menee aina piiloon jos kiveä ei ole niin menee jonnekkin muualle jemmaan liskoilla ei ole mitään kinaa että sen takia piiloutuisi tai ei uskaltaisi syödä.Se on ollut kaupasta asti tuollainen tuli vaan mieleen että taidampa siirtä ne erilleen jos sillä joku tauti on niin ettei tarttuisi siihen toiseen..??

        Jos on ollut noin kuukauden niin ei se sairaskaan ole, kun olisi jo puhjennut. Yleensä nämä puhkeavat kuukauden sisällä, jos on piilevääkin.

        Itse menetin yhden liskoistani joka ei syönnyt tai mennyt veteen ihonsyöjäbakteerille. Huomasin sen liian myöhään ja lisko oli ollut minulla vasta 5 päivää ja koko ajan samanlainen ja ensimmäiset 3 tulariani niin ei ollut mitään kokemusta. :/ Eli kyllä ne puhkeavat ja eläin muuttuu. Epäilisin, että on terve.

        Tosiaan tuo elävä olisi seuraava kokeilu, sitten kastematoa pilkottuna, katkarapua pakastimesta pilkottuna ja anna liota vedessä n.10min ja sen jälkeen vielä huuhtele niin suolat häipyvät katkaravuista.

        Lisko siis on vedessä? Se on jo hyvä merkki. Tosin, jos haluat nyt pelata ihan varman päälle niin siirrä kaveri omaan altaaseen, jos sinulla on suodatin ja allas ylimääräisenä ja laita maa-alueeksi esim. korkkilautta ja pohjalle vain hiekka ja ehkä pari muovikasvia tai aitoa, mutta ei ns. piilopaikkaa ja tarkkaile siellä ja kokeile ruokintaa n. 2 kertaa päivässä ja jos ei syö 30min kuluessa kerää safka pois. Oppiipa ainakin, että ruoka ei ole nenän edessä koko ajan.

        Tulee mieleen tressi, väärä vesi (mutta sehän on vedessä?), valaistus kaiketi on ok yms. Eli aika hakoteillä sitä on itsekkin tässä.

        Voisit toki soittaa Johanna Rauliolle, jos eläin ei ala syömään ja olet kokeillut läpi jo jauhiksen, kastemadon ja katkaravun niin voihan se olla kipeäkin. Ei sitä 100% varma voi olla.

        Annan kyllä numeron, jos tarvitset sitä myöhemmin. Koita eka vielä näitä keinoja.

        Ja ikävä uutinen on se, että jos tulari todetaan ns. terveeksi niin kohta alkaa edessä olla ns. pakkosyöttö, jos et halua eläimen kuolevan, mutta se pitää kyllä sitten suunnitella tosi hyvin ja käyttäisin tähän survaria. Puhutaan siitä myöhemmin ja eka voisit soittaa Rauliollekkin, jos vain ei juuri nyt ole lomalla, kun huhuja olen kuullut siitä.

        Kokeile tosiaan vielä näitä neuvoja ja siirto voisi olla hyvä niin pystyt seuraamaan vielä paremmin ja kaikki piilopaikat pois ja jos alkaa asua korkkilautalla korkkilautta pois ja esim. mangrowepuuta niin, että ylettää pinnalle ja antaa pientä (huom. pientä) piilopaikan tapaista pakolla, mutta valitse pieni puu.

        Onnea yritykseen ja laita viestiä, jos ei ala syömään ensi viikolla n. viikon kuluessa tai tila hononee. Annan raulion vastaanoton numeron sitten ainakin. Voit mailata suoraankin, jos haluat sen numeron ja tila on huono niin mailista voi tavoittaa nopeiten.

        Maili on tuolla ylhäällä, mutta:

        [email protected]

        Toivotaan parasta nyt ja, jos voit siirtää siirrä nyt ja odottele ja koita vielä torstaihin asti ainakin, jos tila ei huonone.

        Anteeksi, kun ei oikeen apua irtoa. :/

        Voit kysellä myös herppipalstalta neuvoja:

        http://www.herppi.net


    • Minimii

      Oletko koittanut syöttää elävää ruokaa?
      Adoptoin juuri hetki sitten pari tuliliskoa ja ne olivat tosi huonoja syömään pohjalta survaria.
      Nyt olen syöttänyt niille elävää ruokaa maalta käsin ja hyvin syövät ja lihovat.
      Jauhomatoja ja pikkuisia sirkkoja ne vetävät silmät suurina.
      Muista ettei ruoka saa olla liian suurta.

      Ota lisko maa-aluelle vedestä ja tarjoa elävää ruokaa.Luulisi kiinnostuvan.
      Omieni kanssa ei ole ollut enää mitään ongelmaa ruokailun kanssa.

      Toivotaan että onnistuu=)

    • Erika

      Minusta tuntuu että sun lisko on stressaantunut.. Tarkista kuitenkin että sen iho on kunnossa - ettei sillä ole mitään sienitulehduksia tai haavaumia. Onko mahdollista että lisko on syönnyt kiviä ja että sillä on suolitukos?

      Minä laittaisin "sairaan" liskon oman altaaseen. Syöttäisin sitä noin joka toinen päivä (veden laatu heikkenee nopeasti jos koko ajan olet sitä syöttämässä varsinkin jos allas on pieni..). Voit myös yrittää syöttää sitä elävää ravintoa..

      Suodatinta ei tarvitse olla jos vaihdat vähän vettä vaikka joka toinen päivä (lisko stressaantuu veden vaihtamisesta).

      Yksi mahdollisuus on myös se että hankit kolmannen liskon. Tätä suosittelen sen takia, koska toinen omista liskoistani laihtui viime vuonna eikä suostunut syömään (kökötti korkkipalan päällä). Sitten ostin kolmannen liskon ja yhtäkkiä tämä laiheliini rupesi syömään eikä ole sen jälkeen korkkipalan päällä pahemmin viihtynyt! Tämä johtui siitä että altaassa oli kaksi samaa sukupuolta olevaa liskoa ja uusi tulokas oli eri sukupuolta.. "Huono" puoli tässä oli se, että nyt mulla on ihan mielettömästi pikkuliskoja! ;)

    • Tuliliskofani<3

      Olen hankkimassa tuliliskoa ja olen lukenut että akvan pohjalle voi pudottaa kastematoja. (siis eläviä) mutta entäs kun maa on lannoitettu saako niitä sitten antaa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe