Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten muka sijoitusasunto?

Sijoitus kaveri

Heippa.

Olen aina ollut kiinostunut säästämään ja sijoittamaan. En ole semmoinen joka törsää rahat autoihin tai kalleihin vaatteisiin. Se on vain millainen minä olen. En saa sitä nautintoa joka muut saavat ostaessa uudet mitä tahansa. Asiasta toiseen, eli olen harrastanut osakkeiden ostoa ja olen huomannut että olen syntynyt ekonomiksi (en tarkoita että olisin niin hyvä, kun vain että siitä saan kiksini). Olen aina halukas oppia uutta ja sen takia kysyn nyt sijoitusasuntoista.

Miten se muka toimii? Olen yrittänyt laskea miten sais sen millään tavalla voitolliseksi.

Esimerkkinä:

Kallio (joka on yksi halvimmista alueista joka on silti lähellä keskustaa)
150'000€ asunto.

Jos ottaa 25v 150k laina ja olisit vain niin onnekas että saisit korot yhteesä koko laina ajaksi 3%, kuukausi maksu olisi 710€

150'000€ arvoisesta asunnosta saisit suunilleen 650€ vuokraa.
Ja yhtiövastike on 100-150€ eli sanotaan vaikka 100€

650€ - 100€ = 550€

550€ saa ottaa korot joka lainan alussa 325€

550€ - 325€ = 225€

225€ -28% = 162€

Siten lainan lyhennys on 710 - 325€ (Korko joka otettiin pois jo) = 385€

162€ - 385€ = -223€

Eli maksat 223€ kuussa omasta taskusta.

Miten sitten jotkut tekevät 5-7% tuotot?

Laskin että jos sulla on jopa 50k omaa rahaa ja 100k lainaa niin se tekee suunilleen -50€/kk

25

890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • returnoninvestment

      Niitä prosentteja lasketaan yleensä oman pääoman tuotosta. Eli jos sijoitat täysin velkarahalla, ei sinulla ole omaa pääomaa, josta tuota ROI:ta voisi laskea. En ymmärrä, kuinka velkarahalle lasketaan tuottoa. Se on kai säästämistä, josta osan hoitaa vuokralainen ja osan sinä.

    • Liikaa lainaa

      Laina on liian suuri suhteessa vuokrasta yhtiövastikkeen jälkeen käteen jäävään summaan. Otin 130 000 lainaa ja laitoin omaa rahaa 70 000 kohteeseen, jonka vuokratuotot kulujen jälkeen ovat 1500 euroa kuukaudessa. Se maksaa itsensä mukavasti takaisin. Mutta se sijaitsee pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Siellä vuokrat ovat ehkä puolet Kallion tasosta mutta kiinteistöjen hinnat kaksi kolmannesta edullisempia.

    • Jokota

      Sijoitusasunnoista ei tällä hetkellä ostamalla saa suurista kaupungeista kummoista tuottoa. 10% tuottoja lähelle pääsee pienissä kaupungeissa, vinkkejä nyt antamatta.

      Laske esimerkkisi uudelleen vaikka 30.000e yksiöllä, missä vastike on 75e ja vuokra 320e/kk. Toki tämä asunto sijaitseekin sitten jossain pöndellä ja asunnon vuokrattavuus ja myytävyys ovat heikompia kuin pääkallopaikoilla. Asunnon arvoon on myös turha odottaa suuria nousuja. Tärkein ominaisuus asunnossa on oltava se, että suuret peruskorjaukset on taloyhtiössä jo tehty ja maksettu.

      Verottomaksi tuotoksi tulee 9,8%. Tämän hetkisillä koroilla maksaa itsensä takaisin n. 10 vuodessa, kunhan maksaa omasta pussista sen pankin vaatiman n.25% kauppahinnasta. Velattomana asunto tuottaisi vuodessa n. 2000e verojen jälkeen, nykyrahassa laskettuna. Näitä pikku opiskelijakoppeja kun on sitten 5-10kpl, niin homma alkaa jo olla järkeenkäypää.

      • EURODUMP

        ODOTA ENSI KESÄÄN...ASUNTOJEN JA KIINTEISTÖJEN HINNAT TULEVAT KOHTA RYMINÄLLÄ ALAS....SITTEN OSTA HALVALLA


    • taloakattomaan

      http://www.tori.fi/pohjois-savo/Omakoti___Liiketalo_Paakkila_3762067.htm?ca=16&w=1

      Ystäväni myy tuollaista, Iso tie vieressä, Hyvät yhteydet isoihin kaupunkeihin. Kotona voisi tehdä vaikka samalla bisnestä tai sitten vuokrata osissa eteenpäin ? Hinta ei ainakaan päätä huimaa.

      Mahtaisiko tuossa olla järkeä ?

      Siitä pääsis ainakin "pikkurahalla" sijoittajaksi :-) Lainaa luulisi irtoavan tommoseen.

    • siten muka

      asunto pitää valita oikein, niin että luvut toimii. Ja sijoitusasunnon hankinta on 5-10 vuotta laskettava eteenpäin. Pelkästään ekan vuoden tuottoja laskemalla, ei pääse oikeaan lopputulokseen. Asunnon arvonnousu ja vuokran kasvu, on korkoa korolle tapahtuvaa nousua. Pitkässä juoksussa voidaan ajatella, että sijoitusasunto maksaa itsensä takaisin 10 vuodessa, joten tuotto on 10% vuodessa, ei korkoa korolle. Se lopullinen tuotto omalla pääomalle on kiinni siitä paljonko sulla on sitä omaa rahaa siinä kiinni. Jos sulla ei ole yhtään omaa rahaa kiinni, niin tuotto on ääretön, joka peni joka tulee kotiinpäin on vaan plussaa.

    • kiinteistöjä

      Mulla ois muutama kiinteistö välitettävänä, todella hyvä kohteita aloittaa sijoitusbisnes kiinteistöjen kanssa... Jopa päälle 5000 euron rahalla kiinni huoneistoon jossa valmis vuokralainen, kysy lisää !

      [email protected]

    • Omassakodissa?

      Haudi, olisko kellään hinkua sijoittaa siistiin kolmioon 80m2 Kanta-Hämeessä, hyvässä taloyhtiössä? Olemme asuneet tässä vuodesta 2005 ensin vuokralla ja sitten ostimme omaksi. Nyt myisimme, koska olemme velkaantuneet ja voisimme näin maksaa hiukan velkoja pois, MUTTA haluaisimme ehdottomasti jäädä tähän vuokralaisiksi, koska pidämme naapureistamme ja muutenkin tämä on siisti talo!
      Eli vuokralaisia ei tarvitse hakea, pystymme kyllä vuokramme maksamaan, olemme molemmat työssä, olemmehan tähänkin asti maksaneet asuntolainaa ( n500) ja yhtiövastiketta ( 347e ), joka kuukausi!

      • kiinnostaa

        jaat velattoman myyntihinnan 200 ja lisäät hoitovastikkeen niin saat vuokran about


    • kiinnostaa

      paljonko ajattelitte maksaa kuukaudessa vuokraa?
      ja mikä olisi myyntihinta?

    • Omassakodissa?

      Hei kiinnostaa! Tällä alueella ( forssa) tämän tasoisen kolmion vuokrat lienevät siinä 600-630 euron tietämillä. Asunnon myyntihinta huitelee 92 000 tienoilla n. 1150 e/m2, josta aina voi keskustella:)!
      Kerro hieman lisää itsestäsi tai aikeistasi, tietysti anonyyminä! Oletko oikeasti kiinnostunut ja mistäpäin olet, sen kai voit kertoa tässä. Katsotaan sitten onko syytä siirtyä kommunikoimaan asiasta muualle eli pois yleisiltä palstoilta!!

    • kiinnostaa

      Käyn usein forssassa joten tuttua seutua, ite olen Akaasta, ja ostamassa toistakin asuntoa sieltä.
      Antamasit luvut näyttävät aika sopivilta.
      Tuosta voi arvioida, että vuokra olisi noin ~460e hoitovastike. En tiedä oliko tuossa mainitsemassasi yhtiövastikkeessa mukana jotain rahoitusosuutta.

      jos haluat 630 maksaa vuokraa, niin asunnon myyntihinta olisi max 68000
      92000e hinnalla, vuokra olisi minimissään 730e/kk

      • Omassakodissa?

        Hei, niin tietysti sinun pitää ajatella sijoittajana oston kannattavuutta. Oletko muuten liikenteessä lainarahalla vai ihan senkun tililtä nostat ja ostat:):)Tuo 92 000 on mielestäni arvio, josta voidaan aina neuvotella, siinä on hiukan neuvottelemisen varaa:). Tuossa vastikeessa on lainaosuutta parvekeremontista, joka tehtiin muistaakseni 2009, enkä tarkkaa summaa muista mitä meidän osalta on maksamatta, mutta nehän saadaan selville kyllä, sekä vesi ja autopaikka. Olisiko sinulle jotain sähköpostiosoitetta jossa voidaan keskustella yksityisesti, jos edelleen yhtään olet kiinnostunut?? Vuokrasta sen verran, että tuo 460 vastike on kyllä liian kova tästä asunnosta, 730 vähän inhimillisempi, mutta... meidän kukkarolle kyllä 700 on ihan maksimi. Asunnon kunnosta sen verra, että itse olemme laittaneet tammilaminaatit ja tapetoineet 2007 ja keittiön ovet vaihdoimme samoihin aikoihin. Seuraavat remontoinnin kohteet olisi pesutilat, sauna ja vessa


    • väärät oletukset

      ensinnäkin kaikki luvut ovat päin prinkkalaa
      150 000e asunnosta pitää saa vuokraa vähintään 625 hoitovastike. Jos tämä ei päde, asunto ei ole hyvä sijoituskohde tai on väärin hinnoiteltu. Asunnon arvo lasketaan siitä sen tuotosta. Tai tappiosta, eli siitä mitä todella maksat siitä esim veroja ja korkoja, sehän on se asunnon hinta.

    • kiinnostaa

      Noilla hinnoilla ei päästä sitten kauppoihin. 85 000e alkais oleen maksimi mitä maksaisin, jos vuokra on 700e. Muuten kohde ei ole sjoituksena tuottava, ja tuottavempia on tarjolla. Velkavivullahan noita yleensä ostetaan jotta ne tuottaa jotain, eli suomeksi sanottuna teet pankin rahalla itsellesi rahaa.

      • Omassakodissa?

        Okey, bisnes is bisnes, hienoa, että joku osaa::) 88 000?? Niin olisiko jotain sähköpostiosoitetta sulle, johon voisi tarkemmin kirjoittaa? Ettei "keskustella" täällä julkisesti yksityisistä asioista, haluat varmaan tarkempaa tietoa kohteesta!
        Sekin kyllä varmaan kertoo paljon, että haluamme jäädä tähän taloon asumaan, tämä on hieno talo, kivoja naapureita ja siisti pihapiiri, kotakin pystytettiin talkoina viime kesänä pihaan:):)


    • Omassakodissa?

      Hei Kiinnostaa, minne Akaan mies katosit, tai nainen, ken tietää? Lomallekko lähdit??:):) Vai menikö kiinnostus hintapyyntöön?

      • kiinnostaa edelleen

        laitat vaan sähköpostin vaikka niin voidaan jatkaa postin kautta jutusteluja :) en vaan seurannut hetkeen tätä keskustelua


      • Omassakodissa?
        kiinnostaa edelleen kirjoitti:

        laitat vaan sähköpostin vaikka niin voidaan jatkaa postin kautta jutusteluja :) en vaan seurannut hetkeen tätä keskustelua

        Moi, no sattuipa sopivasti, aika nopeesti vastasit, kun ei ole kuin 3 minuuttia väliä kirjoituksilla:):). Sähköposti on [email protected]. kuullostaa hölmöltä osoitteelta, mutta en viitsi tänne laittaa nimellistä osoitetta. Laita tonne kysymyksiä tai keskustelun alkua, niin jatketaan siitä!


    • Hei,

      Hei, eikö sijoittamisessa ole tärkeintä nopea tuotto lainan korko ollessa 2,9 ja lyhennys osuus 250€ jolloin lyhennys on n.93€ .
      Asunnon tuotto ei yksistään ole vuokraamisessa vaan myös asuntojen hinnan nousu osto 73.000€ ja asunnon noussut hinta on desiili 111.000€ ei desiilissä 290.000€ n.7.vuodessa .
      Eikä turhia keitiön ja kylpyhuoneen investointeja tarkitan keittiöön remonti 5000€ ja kylpyhuoneeseen remonnti investointeina 3000€ .
      Jos vuokraisi niin vuokra saatava olisi 500€/kk joka nostaa ansiotulo veroa huimasti 37,7 %.
      Jos lyhentää 500€/kk niin lyhennys on jotain 7000€/ vuodessa .
      Onko tämä sijoittamista ?
      Toiseksi tuotto Kalliossa ei tuota niin paljon voittoa kuin Vantaalla tai Espoo.ssa suosittelen Vantaata esim. Martinlaaksoa, Tikkurilaa, Myyrymäkeä .

    • Hinnoittelu,

      niin pinta-alaa on 34m2 kannattaa katsoa oikea hinnoittelun etuovi.com > oikea hinnoittelu eli kun katsot jonkin myytävän kohteen voit katsoa onko se oikein hinnoiteltu tietenkin on huomioitavaa esim. asunnon materiaalien kunton joten ihan tarkkaa ei etuovi.com > oikea hinnoittelu .

    • sijoituskaveri

      Mä lähden huomenna tapamaan 'sijoitusasunto-ammattilaisen'. Hänellä on 134 asuntoa suomessa ja menestynyt yritys vuokraus ja asunto alalla. Hän on läheinen perhetuttava ja lupaa löytää minulle asuntoja josta saisin asuntoja jolla voin ostaa täysin velalla ja viellä saada pientä tuottoa. Kuulostaa vähän liian hyvältä mutta katsotaanpa mitä herra sanoo vaikka onkin luotettava kaveri. Kerron miten menee :)

      • jace warts

        No miten tapaaminen meni?

        Saitko vinkkejä, neuvoja ja käytännön ostoehdotuksia?


    • Ottakaaselvääää

      Joku tuolla aiemmin kirjoitti desiileistä käsittämätöntä puppua. Samoin hän kirjoitti, että pääomatulo "nostaa ansiotuloveroa". Ei suinkaan. Ne eivät vaikuta toisiinsa!!! Pääomatulosta tehtävä verotus ei ole progressiivista. Sekä ansiotulovero että pääomavero näytetään kuitenkin yhteensä lopullisessa verotuksessa, vaikka pääomatulon vero ei vaikutakaan ansiotuloveroon.
      Saat halutessasi maksaa ne erikseen, ainakin verottaja lähettää pääomatulosta eri ennakkoverolaput, jos pääomatulo on vähintään 12 tuh/vuosi, muistaakseni. Voipi olla, että pyydettäessä saat pienemmistäkin pääomatuloista erillisen verolapun.

      • ghjvero

        On se pääomavero pikkasen progressiivinen, 50000 jälkeen suurempi(32%)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe