koivuallergia ja turvonneet silmät

äiskä19791979

Meidän pojalla puhkesi sitten ilmeisen paha koivuallergia nyt tänä keväänä, 4 vuotias ja silmät kuin smmakolla turvonneet kuin turpaansa saaneena...kävimme eka lääkärissä flunssan ja yskän takia ja luulin eka silmä tulehduksesksi mutta lääkäri totesi että kyllä on koivuallergiaa...
Mutta onko tuo lääkitys riittävä, oftanin silmätipat,aeriius tai mikä se nyt oli nestemäinen allergia lääke, sekä on astma babyhalerikin...
Mutta noita silmiä mietin? onko nuo oftanit riittävät? eikös ne ole enimmäkseen silmätulehdukseen? en ole oikein varma.....
Apua ei näytä olevan juurikaan. pojan silmät turvonneet ja punoittaa, pikku näppyäkin silmien ympärillä iholla...
Ne kenellä kokemusta voitteko vähän neuvoa, kun meillä ei ole mitään kokemusta tämänkaltaisesta allergiasta.
Meillä on vakuutus joten pitäisikö mennä uudelleen lääkäriin, onko jotain parempia lääkkeitä?
kiitos paljon

6

1121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hernepussisilmät

      Kävimme tänään myös lääkärissä samasta syystä, potilas turvonneiden silmien kanssa on 6-vuotias. Aiemmin keväisin ollut juuri n.4-vuotiaasta hieman punoitusta ja kirvelyä silmissä mutta nyt tosi pahana. Koivuallerginen lääkäri vastasi näin: Ulkoilua vain aamulla aikaisin ja illalla myöhään. Jos on pakko mennä ulos ylipäätän, ulkoa tultaessa suihkuun,kaikki vaatteet pesuun jotka olleet ulkoilman kanssa kosketuksissa, ikkunat kiinni, ei tuuletusta koko siitepölyaikana, vaatteet kuivataan sisällä ja silmätippoja pahimpaan aikaan, mitään vahvempaa ei voi antaa tämän ikäisille, vaan on huolehdittava siitä että siitepöly ei tule sisälle. Kädet pitää pestä myös usein jos päiväkodissa koska siellä on siitepölyä myös sisällä, koska tuuletetaan,ovet käyvät ja vaatteissa tulee loput. Lippalakit ja kengät pyyhitään kostealla. Näin tehtiin, vuodevaatteet vaihdettiin myös. Turvotus laski parissa tunnissa suihkun/lääkityksen jälkeen siedettäväksi. Onneksi luvattiin sadetta, se pitää pari päivää siitepölyn kurissa.

    • Juuri näin...

      Hienoa että kirjoitit näistä asioista, kiitos :) Ovat asioita joita monet eivät tiedä ja harva lääkäri puhuu näistä. Näillä konsteilla saa todella oireita helpottamaan enemmän kun vain suurella lääke määrällä. Nykysin on myös siitepölysuojia ikkunoihin, jolloin voi kuitenkin tuulettaa. Tiedätkö tarkemmin tuosta kellonajasta aamulla ja illalla milloin kannattaa olla ulkona, eli onko käytännössä mahdollista toteuttaa ?

      • _

        Mun mielestä ei kannata olla ulkona ollenkaan, vaan ennemmin leikkiä sisällä. Ulkona max. 1h per päivä.

        Mulla oli lapsena todella paha koivuallergia ja jo tunnissa tuli silloin jo sellainen olo, että tukehtuu ja sietämätön kutina kurkussa ja silmät turpos niin umpeen, etten saanu niitä kunnolla auki. Lapsena olin usein pahimman allergia ajan n. 1-2 viikkoa kokonaan pois koulusta ja sisällä kotona. Päiväkodissakin olin kai sisällä, en muista varmaksi.

        Allergia ja Astmaliitosta voi lainata ilmanpuhdistimia, jotka imee sisäänsä siitepölyn. Semmoinen lapsen makuuhuoneessa parantaa oloa kummasti. Esim. netanttilassa on nyt 60 euroa semmoinen tarjouksessa. Itse tilasin ja kahdessa päivässä tuli.

        Ja oikeesti jos sun pojalla on niin paha allergia, kuin mulla oli lapsena, niin pahin seuraus ulkoilusta voi olla tukehtuminen, että sisällä kannattaa pysyä! Itsellä oli hyvin lähellä muutaman kerran!


    • aaatsiuta

      Edellisissä tulikin jo lähes kaikki hyvä ohjeet siitepölyallergikolle. Kannattaa pysyä sisällä, vaikka se varmasti näin keväällä kurjaa onkin. Jos ulos on kuitenkin pakko mennä, aina kannattaa käyttää aurinkolaseja. Ne suojaavat siitepölyltä suoraan, mutta myös estävät auringonvalon ja siitepölyn yhteisvaikutuksen, mikä tekee olon tukalaksi. Sisälle tullessa sitten on mentävä suoraan suihkuun. Myös hiukset on huuhdeltava erityisen huolella. Ainakin ennen nukkumaanmenoa on käytävä suihkussa.

      Pahin ulkoilusää on aurinkoinen ja tuulinen sää. Muistakaa myös automatkoilla laittaa tuulettimet pois päältä.

    • eri linjoilla

      antihistamiineista yleisin lienee toi aerius. Silmiin on myös paikallisia antihistamiineja, esim. livostin. Nenäsuihkeina esim. livostin ja lomudal nasal. Ja näiden teho tulee esiin noin 1-2 viikossa. ja pitäisi tosiaan aloittaa ennen oireiden tuloa.

      Jos tilanne pahenee, niin silmiin ja nenään voidaan tilapäisesti käyttää kortisonipohjaisia lääkkeitä. Oftan CC on silmätippa, jossa antibiootteja ja kortisonia (pelkässä oftanissa ei ole kortisonia).

      Meillä edellisten lisäksi astmalääkitys (ja tervittaessa avaava lääkitys). Oireet pysyy siedettävinä. Vaikka lapsella on mm. koivuallergia, niin ulkoillaan päivittäin.

      Meidän astma- ja allergialääkärin mukaan ulkona oloa ei tarvi välttää, kunhan lääkitys on oireiden mukainen (pitää olla hyvä hoitotasapaino). Ruoka-aineallergioissa sama juttu eli siedätystä ja siedätystä (tämä ohje saatu myös keskussairaalasta, jossa lapsemme on ollut allergioiden takia osastohoidossa). Kuulemani mukaan siedättäminen on viime vuosiena yleistynyt ja siitä on saatu hyviä tuloksia (nykyinen hoitosuositus on siis päinvastainen kuin mitä 5-10 vuotta sitten, jolloin suositeltiin välttöä).

      Koska siitepöly on jokakeväinen ja kesäinen riesa, niin sisätiloissa oleminen ei kyllä kovin hyvin siedätä elimistöä siihen (tällöinhän elimistö ei kehitä vasta-aineita niin tehokkaasti). Tästä voi seurata se että yhä herkemmin reagoin allergeeneihin. Toki yksilöllistä tämäkin. Jos on kielletty ulkoilu, niin sitten se on. Meille on nimenomaan painotettu siedättämistä (eikä vain yhden lääkärin taholta).

      Täytyy sanoa, että meillä on siedätyksessä (allergisoivat ruokaaineet rotaatiossa) saatu ruoka-aineallergiat kuriin eikä enää ole yhtään ruoka-ainetta, josta tulee pahoja oireita.

      No, meillä koivu on vasta alkusoittoa, joten välttöhoidolla meillä pitäisi olla koko kesä sisätiloissa (syksyllä sitten helpottaa siitepölyoireet).

    • Henna

      Antihistamiini kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen siitepölykautta eli jo nyt. Suosittelen hankkimaan reseptit valmiiksi silmätippoihin ja nenäsuihkeisiin siltä varalta, että pelkkä antihistamiini ei riitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      6554
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      74
      5688
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      3052
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1223
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1192
    6. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      13
      1048
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      212
      961
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      873
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      861
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      833
    Aihe