koivuallergia ja turvonneet silmät

äiskä19791979

Meidän pojalla puhkesi sitten ilmeisen paha koivuallergia nyt tänä keväänä, 4 vuotias ja silmät kuin smmakolla turvonneet kuin turpaansa saaneena...kävimme eka lääkärissä flunssan ja yskän takia ja luulin eka silmä tulehduksesksi mutta lääkäri totesi että kyllä on koivuallergiaa...
Mutta onko tuo lääkitys riittävä, oftanin silmätipat,aeriius tai mikä se nyt oli nestemäinen allergia lääke, sekä on astma babyhalerikin...
Mutta noita silmiä mietin? onko nuo oftanit riittävät? eikös ne ole enimmäkseen silmätulehdukseen? en ole oikein varma.....
Apua ei näytä olevan juurikaan. pojan silmät turvonneet ja punoittaa, pikku näppyäkin silmien ympärillä iholla...
Ne kenellä kokemusta voitteko vähän neuvoa, kun meillä ei ole mitään kokemusta tämänkaltaisesta allergiasta.
Meillä on vakuutus joten pitäisikö mennä uudelleen lääkäriin, onko jotain parempia lääkkeitä?
kiitos paljon

6

1162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hernepussisilmät

      Kävimme tänään myös lääkärissä samasta syystä, potilas turvonneiden silmien kanssa on 6-vuotias. Aiemmin keväisin ollut juuri n.4-vuotiaasta hieman punoitusta ja kirvelyä silmissä mutta nyt tosi pahana. Koivuallerginen lääkäri vastasi näin: Ulkoilua vain aamulla aikaisin ja illalla myöhään. Jos on pakko mennä ulos ylipäätän, ulkoa tultaessa suihkuun,kaikki vaatteet pesuun jotka olleet ulkoilman kanssa kosketuksissa, ikkunat kiinni, ei tuuletusta koko siitepölyaikana, vaatteet kuivataan sisällä ja silmätippoja pahimpaan aikaan, mitään vahvempaa ei voi antaa tämän ikäisille, vaan on huolehdittava siitä että siitepöly ei tule sisälle. Kädet pitää pestä myös usein jos päiväkodissa koska siellä on siitepölyä myös sisällä, koska tuuletetaan,ovet käyvät ja vaatteissa tulee loput. Lippalakit ja kengät pyyhitään kostealla. Näin tehtiin, vuodevaatteet vaihdettiin myös. Turvotus laski parissa tunnissa suihkun/lääkityksen jälkeen siedettäväksi. Onneksi luvattiin sadetta, se pitää pari päivää siitepölyn kurissa.

    • Juuri näin...

      Hienoa että kirjoitit näistä asioista, kiitos :) Ovat asioita joita monet eivät tiedä ja harva lääkäri puhuu näistä. Näillä konsteilla saa todella oireita helpottamaan enemmän kun vain suurella lääke määrällä. Nykysin on myös siitepölysuojia ikkunoihin, jolloin voi kuitenkin tuulettaa. Tiedätkö tarkemmin tuosta kellonajasta aamulla ja illalla milloin kannattaa olla ulkona, eli onko käytännössä mahdollista toteuttaa ?

      • _

        Mun mielestä ei kannata olla ulkona ollenkaan, vaan ennemmin leikkiä sisällä. Ulkona max. 1h per päivä.

        Mulla oli lapsena todella paha koivuallergia ja jo tunnissa tuli silloin jo sellainen olo, että tukehtuu ja sietämätön kutina kurkussa ja silmät turpos niin umpeen, etten saanu niitä kunnolla auki. Lapsena olin usein pahimman allergia ajan n. 1-2 viikkoa kokonaan pois koulusta ja sisällä kotona. Päiväkodissakin olin kai sisällä, en muista varmaksi.

        Allergia ja Astmaliitosta voi lainata ilmanpuhdistimia, jotka imee sisäänsä siitepölyn. Semmoinen lapsen makuuhuoneessa parantaa oloa kummasti. Esim. netanttilassa on nyt 60 euroa semmoinen tarjouksessa. Itse tilasin ja kahdessa päivässä tuli.

        Ja oikeesti jos sun pojalla on niin paha allergia, kuin mulla oli lapsena, niin pahin seuraus ulkoilusta voi olla tukehtuminen, että sisällä kannattaa pysyä! Itsellä oli hyvin lähellä muutaman kerran!


    • aaatsiuta

      Edellisissä tulikin jo lähes kaikki hyvä ohjeet siitepölyallergikolle. Kannattaa pysyä sisällä, vaikka se varmasti näin keväällä kurjaa onkin. Jos ulos on kuitenkin pakko mennä, aina kannattaa käyttää aurinkolaseja. Ne suojaavat siitepölyltä suoraan, mutta myös estävät auringonvalon ja siitepölyn yhteisvaikutuksen, mikä tekee olon tukalaksi. Sisälle tullessa sitten on mentävä suoraan suihkuun. Myös hiukset on huuhdeltava erityisen huolella. Ainakin ennen nukkumaanmenoa on käytävä suihkussa.

      Pahin ulkoilusää on aurinkoinen ja tuulinen sää. Muistakaa myös automatkoilla laittaa tuulettimet pois päältä.

    • eri linjoilla

      antihistamiineista yleisin lienee toi aerius. Silmiin on myös paikallisia antihistamiineja, esim. livostin. Nenäsuihkeina esim. livostin ja lomudal nasal. Ja näiden teho tulee esiin noin 1-2 viikossa. ja pitäisi tosiaan aloittaa ennen oireiden tuloa.

      Jos tilanne pahenee, niin silmiin ja nenään voidaan tilapäisesti käyttää kortisonipohjaisia lääkkeitä. Oftan CC on silmätippa, jossa antibiootteja ja kortisonia (pelkässä oftanissa ei ole kortisonia).

      Meillä edellisten lisäksi astmalääkitys (ja tervittaessa avaava lääkitys). Oireet pysyy siedettävinä. Vaikka lapsella on mm. koivuallergia, niin ulkoillaan päivittäin.

      Meidän astma- ja allergialääkärin mukaan ulkona oloa ei tarvi välttää, kunhan lääkitys on oireiden mukainen (pitää olla hyvä hoitotasapaino). Ruoka-aineallergioissa sama juttu eli siedätystä ja siedätystä (tämä ohje saatu myös keskussairaalasta, jossa lapsemme on ollut allergioiden takia osastohoidossa). Kuulemani mukaan siedättäminen on viime vuosiena yleistynyt ja siitä on saatu hyviä tuloksia (nykyinen hoitosuositus on siis päinvastainen kuin mitä 5-10 vuotta sitten, jolloin suositeltiin välttöä).

      Koska siitepöly on jokakeväinen ja kesäinen riesa, niin sisätiloissa oleminen ei kyllä kovin hyvin siedätä elimistöä siihen (tällöinhän elimistö ei kehitä vasta-aineita niin tehokkaasti). Tästä voi seurata se että yhä herkemmin reagoin allergeeneihin. Toki yksilöllistä tämäkin. Jos on kielletty ulkoilu, niin sitten se on. Meille on nimenomaan painotettu siedättämistä (eikä vain yhden lääkärin taholta).

      Täytyy sanoa, että meillä on siedätyksessä (allergisoivat ruokaaineet rotaatiossa) saatu ruoka-aineallergiat kuriin eikä enää ole yhtään ruoka-ainetta, josta tulee pahoja oireita.

      No, meillä koivu on vasta alkusoittoa, joten välttöhoidolla meillä pitäisi olla koko kesä sisätiloissa (syksyllä sitten helpottaa siitepölyoireet).

    • Henna

      Antihistamiini kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen siitepölykautta eli jo nyt. Suosittelen hankkimaan reseptit valmiiksi silmätippoihin ja nenäsuihkeisiin siltä varalta, että pelkkä antihistamiini ei riitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe