Chihu, hinta ja terveys?

milla_

Olen itse ostamassa chihu nartun ja hinta on vain se 750 euroa. Papereita ei siis tällä ole, joten luokitellaan sekarotuiseksi tietenkin. Hankin chihun ihan vain kotikoiraksi. Vanhemmat olen nähnyt ja chihun äidillä on paperit, mutta ei isällä, joten siksi hinta tämä. Kasvattaja on kertonut vanhempien ja pennun olevan terve. Vanhemmat näyttävät kyllä aivan chihuilta, mutta mitä olette mieltä siitä, että uskallanko pennun hankkia, vai voiko jälkikäteen ilmeentyä terveydellisiä ongelmia?
Tuntuu välillä siltä, että monet chihu kenneli pitäjät ovat todellakin sitä mieltä, että terve ja kaikinpuolin kunnollinen chihu on rekistöröity ja hankittu ns. kennelin pitäjätltä/ kunnon kasvattajalta. Ovat vastaan näitä hintoja, paperittomia chihuja ja väittävät tätä pentutehtailuksi. Olen nähnyt pennun olot ja hyvät ovat. Tuntuu välillä siltä, että näillä kennelin pitäjillä on tässä asiassa vähän oma lehmä ojassa. Kokevat nämä epäviralliset kasvattajat ikään kuin kilpailijoiksi ja omalle reviirille astujoiksi. Loppujen lopuksi kun mietitään tarkemmin asiaa, niin onhan näillä virallisillakin kenneleillä jonkin tasoista pentutehtailua. Itse aikoinani ostin rekisteröidyn ja lupaavan terrierin tunnetulta kasvattajalta ja bisnestä se tyyppi teki kaikin puolin näiden koirien kanssa. Koirat olivat häkeissä ja kaikki eivät millään voineet saada täysin huomiota ihmisiltä. Vaikka terrierillä oli hyvät sukutaulut jne. sairasteli silti paljon, että ei se rekisteröity ja "hyvältä" kasvattajalta ostettu pentu takaa aina terveyttä ja muita tärkeitä asioita koirassa.

Kotikoirasta puhuen en siis koe itse ongelmaa hankkia paperitonta chihua, mikäli näen molemmat vanhemmat ja myöskin pennun oltavat. Huom. ehdottomasti kasvattajan pitää käyttää pentu ennen ostoa eläinlääkärissä!

Saan vihaiset chihu kasvattajat varmaan nyt vastaani, mutta koen tässä koirabisneksessä nyt vähän erimielisyyttä näiden kenneleiden pitäjien kanssa. Ensinnäkin se näyttelyissä kiertäminen koirien kanssa ei ole varmasti kaikista koirista mukavaa puuhaa. Varsinkin kun kasvattajat kisailevat keskenään koirista, että kellä on se kaunein ja lupaavin chihu. Sairasta puuhaa sinäänsä. Käy näitä pikkusia välillä jopa sääliksi. Itse kuljin aikoinani terrierini kanssa näyttelyissä ja se touhu oli kaikkea muuta kuin eläinrakasta puuhaa. Agility sinäänsä on monen koirankin mielestä hauskaa. Ei mulla muuta. :)

41

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • God luck for U......

      Jos ostat rekkaamattoman pennun, mistä tiedät että kyseiset "vanhemmat" ovat ne, joksi tämä pennun myyjä sinulle väittää? Pentujen isä saattaa olla vaikkapa naapuritalon "Veijo-venäjäntoy" ja hyväuskoisena ostaisit "puhdasrotuisen" chihun.

      Mistä tiedät pennun vanhempien terveystilan, koska rekkaamattomilla koirilla ei tarvitse olla virallisiä polvitutkimuksia tehty, niin kuin rekatuilla chihuilla. Silmät terveet? Entä sydän? Chihuilla ovat juuri polvet heikko kohta ja huonot polvet saattaa perityä jopa parin sukupolven takaa.

      Mistä tiedät sukusiitosprosentin? Pentue saattaa olla vahinkopentue, missä vaikkapa poika olisi astunut oman äitinsä ja biologiaa varmasti tiedät sen verran, ettei se tulos ole järin terveellistä.

      Paperiton pentu ei ole siis vain halpa, niin kuin monet kuvittelevat (kuten sinä ap) vaan siinä saattaa olla suuri terveysriski myös mikä saattaa tulla kalliimmaksi mitä rekattu pentu.

      Ja jos nyt jauhetaan tuosta hinnasta, niin rekattuja pentuja saa ihan 800€. Suuria rahastajia ovat juuri nämä paperittomien pentuje myyjät, kehtaavat pyytää saman hinnan mitä rekattu, ja hyväuskoiset "halvan" chihun ostajat menevät siihen vipuun...

    • God luck for U.....

      Niin ja mitä tuohon näyttelyyn tulee, niin ei sinne näyttelyyn kuuluisi viedä koiraa, mikä pelkää kyseistä tapahtumaa, vaan ne koirat jotka nauttivat siitä, että saavat olla esillä.

      Kaikkien koirien luonne ei sovi näyttelyyn, kuten totesitkin ja silloin sinne ei kannata sen yksilön kanssa mennä! Sen valinnan me omistajat voimme itse tehdä, eikä väen väkisin raahata arkaa koiraa sinne, joka ei kävele mihinkään vaan pelkää ja puree tuomareita.

      Meitä on joka lähtöön ja sinä hyvä ap teet itse omat päätökset ja myös sen, että ostat kotikoiraksi rekkaamattoman koiran, jonka emä on saattanut joutua synnyttämään jo niin paljon pentueita, että on jo ihan loppu. Rekattuja pentuja ei pysty teettämään mielin määrin, niin kuin rekkaamattomia.

      Toivottavasti sinun kaltaisia ei ole paljon, vaan niitä jotka ajattelevat oikeasti koiran parasta.

    • Harkitse vielä

      Halpa koira voi tulla pitkässä juoksussa kalliiksi!! Itselläni on paperillinen chihu joka on maksanut ihan kiitettävästi. On toki ollut terve ja vakuutuksia olen onneksi maksanut turhaan eli ei ole tarvinnut lääkärissä käydä kuin rokotuksissa. Jos on koiraa hankkimassa ja haluaa sen saada halvalla niin miettisin oikeasti lähtökohtia. Onko edes valmis panostamaan koiraan ja terveyteen?? Jos pitää heti aluksi säästää ja saada koira halvalla niin kannataisiko jättää hankkimatta ja ostaa vaikka se lelukoira?? En missään olosuhteissa voi pitää hyväksyttävänä paperittomien koirien kauppaamista, mutta en myöskään kenneleitä mistä pusketaan jatkuvalla syötöllä pentuja. Samalla nartulla voi olla jopa kaksi pentuetta vuodessa. Valitettavsti tätä tekevät myös muutamat "kunnon kasvattajat". Tämän vuoksi täytyy olla tarkka ja kriittinen mistä koiransa ottaa.
      Ja jos edelleen meinaat ottaa chihun, niin muista, vaikka sen kilohinta on ihan kohillaan pentuna, niin sen kustannukset eivät ole pilviä hipovat. Eli ruokaan ei mene suuria summia vaikka laadukasta ruokaa syökin =)

    • nana..

      olen täysin samaa mieltä ensimmäisen kirjoittajan kanssa. Ensisijaisen tärkeää tottakai on tarkistaa itse pennun ja koirien elinolot ja eläinlääkärin tarkistus tottakai. Mutta on täyttä hevonpaskaa väittää että kasvattajat eivät tekisi koiranpentuja rahastus mielessä... olen käynyt monissa eri kenneleissä ja koirat jostain kumman syystä lähes aina näissä kunnollisissa kenneleissä asuvat erillään ihmisistä!

      eikös koirien kuulu olla perheenjäseniä, jotka elävät ihmisten kanssa, eivät häkeissä, tai jopa erillisissä rakennuksissa? on totta että kasvattajat ovat myös ns. pentutehtailijoita, jotka kyllä tekevät varmasti terveillä koirilla yms, mutta häkeissä, ilman kunnollista ihmiskontaktia, rahankiilto silmissä.....

      usein pienkasvattaja, jonka koissut elävät samoissa tiloissa ja pennut myös, (lukuunottamatta tietenkin ns. vauva-ajat jolloin vauvat tarvitsevatkin omaa rauhaa emon kanssa) on paras vaihtoehto, oli pentu paperiton tai ei.

      mutta ymmärrän kyllä papereiden tärkeyden, tottakai, suvun terveys tulisi tietää. mutta pitääkö niitä koiria sitten ottaa jos ei halua elää niiden kanssa? miksi pitää häkeissä tai erillissiä rakennuksissa. yksikin kasvattaja/kennel missä kävin, tunnettu kasvattaja, koirat useissa eri häkeissä kotona, montaa eri rotua, ja niin pois päin :( kuinka voi vakavasta sanoa että kasvattaja ei tee terveitä pentujaan rahankiilto silmissä? kasvattajathat ovat ne jotka pyytävät täydellistä ylihintaa koiristaan?

      miksi paperi maksaa tuhat euroa? siis paperit ovat tärkeät, tottakai, en edelleenkään kiellä sitä, mutta kysyn, miksi pennun hinta pomppaa kattoon jos sillä on paperit?

      • God luck for U.....

        "miksi pennun hinta pomppaa kattoon jos sillä on paperit? "
        Chihun urospentuja saa samalla hinnalla, mitä rekkamattomista pyydetään, joten siitä voi jokainen itsekseen laskea että kumpikohan vetää sitä rahaa välistä.. Rekisteröinti maksaa, kuten myös terveystutkimukset vanhemmilla, joita rekkamattomien koirien myyjät äärettömän harvoin tekevät.

        Ja mitä tuohon rekattujen "pentutehtailijoihin" tulee, niin älä tue niitä kasvattajia, jotka pitävät koiriaan eri rakennuksissa yms. En minäkään osta koiriani henkilöltä, jonka kasvatusperiaatteita en kannata vaan kotikasvattajalta jonka pennut kasvaa perheen parissa, elämän keskellä kuten muutkin perheen koirat.

        Valitessasi koiran kasvattajaa, kannattaa pitää silmät ja korvat auki, ja jos esim. tiedät jonkun teettäneen rekkaamattomat välipentueet, niin sanaa eteenpäin jos tiedät olevasi oikeassa. On hullua tukea niitä kasvattajia, jotka eivät ajattele koiriensa parasta.

        Aika paljon kuulee totuuksia myös keskustelupalstoilta, joten silmät ja korvat auki etsiessäsi hyvää kasvattajaa!


    • nana..

      ja onpas naaivia sanoa että "rekattuja koiria ei voi pennuttaa liian usein", tiedän faktana että jotkut kasvattajat tekevät välipentueita joita eivät ilmoita minnekään! eli pentutehtailua kasvattajilta joilta muuten tulee kunnon rekattuja terveystarkastettuja pentuja kunnon vanhemmilta. Mistä enää tietää mistä uskaltaa pennun ostaa?

    • milla^^

      Niin on suorastaan typerää olla asiasta yhtä mieltä, kun ei voi oikeasti tietää todellisuutta. On varmasti hyviä kasvattajia, jotka eivät tee pelkkää bisnestä ja hoitavat pennut hyvin ja kunnioittavat koiriaan. Näitä hyviä tapauksia löytyy niin paperillisten, kuin paperittomien koirien kasvattajista. Myös ikäviä tapauksia löytyy molemmista, eli näitä niin sanottuja pentutehtailijoita, joista jauhetaan vähän turhankin paljon ja asialle ei tehdä mitään. Sinisilmäsyyttä on myös teissä ihmisissä, jotka uskotte kiven kovaan rekistöröityihin pentuihin ja niiden pentujen kasvattajiin, jotka ovat näitä "kuuluisia" kasvattajia. Näidenkin verhojen takaa voi paljastua ikävä todellisuus. Hyvän kulissin pitäminen estää ihmisten epäilyt.

      Suosittelen kaikkia koiran hankkijoita olemaan todella kriittisiä kasvattajien suhteen. Vaikka kuinka olisi maineikas kaveri, voivat tämän kasvattajan koirat kärsiä tämän hepun takia. Chihu bisness on raakaa ja chihuilla tehdään rahaa. Siksi suosittelenkin tutustumaan itse kasvattajaan jolta koirasi hankit. Kyläile hänen luonaan usein. Näe pennun vanhemmat ja vanhempien terveystodistukset ja mahdolliset näiden rek. paperit. Jos vähänkin epäilet tämän kasvattajan toimintaa, niin anna olla ja etsi uusi kasvattaja, johon pystyt luottamaan.

      Suoraan sanottuna tuppaudu kasvattajan ja pennun elämään, ennen kun varaat pennun. Ikinä et voi olla liian kriittinen. Koirillensa uskollinen ja kunnollinen kasvattaja ymmärtää epäilysi ja kriittisyytesi. Huijari pelkää sitä.

      Mitä näyttelyihin tulee, niin henk koht en pidä siitä miten koiria esinellistetään ja ihminen kunnianhimoisesti toteuttaa omaa menestyksen halua/ kunnianhimoa koiransa kautta. Olen käynyt aikoinani näyttelyissä kk kettuterrierini kanssa. Oli kamalaa katseltavaa kun koiriin ruiskuteltiin lakkaa ja tupeerattiin ja trimmattiin koirat kipeiksi ennen näyttelyjä. Koirat huusivat kivusta. Sitten joku homo mies, tai lihava ämmä lähti keikistelemään ja näyttelemään koiraansa. Sairasta puuhaa. Kuka koira oikeasti nauttii tästä? Itse lopetin touhun siihen, vaikka koirani tykkäsi olla esillä ja oli todella lupaava. Sitä ihmisten paskan puhumista ja kateutta toisiaan kohtaan oli ikävä katella. Jopa itse tulin kiusatuksi koirani kanssa ja koirastani kateellinen vanha hämmä piruili minulle. Olin tuolloin 18v.

      Koira voi olla esillä muillakin tavoin kuin näyttelyissä. Koira on laumaeläin ja nauttii siitä kun saa olla lähellä luontoa ja muita koiria. Älkää unohtako ikinä tätä, vaikka kyseessä olisikin buudeli maineen saanut chihuahua rotu. Chihuahua on koira siinä missä muutkin, eikä mikään pehmolelu.

      • milla^^

        Ostan itselleni chihun kasvattajalta, jonka tunnen hyvin ja johon luotan. Tekee kaikkensa pentujen hyvinvoinnin eteen. Ei rekisteröi pentua, mutta en pidä sitä hälyttävänä. Tähän on pätevä syy ei selitys. Tulemme varmasti pitämään yhteyttä vielä pennun luovutuksen jälkeen. Hänellä itsellä on ongelmia luopua pennusta ja pitääkin tätä vielä varmuuden vuoksi pidempään, vaikka pentu onkin jo luovutusikäinen.

        Olin yhteydessä moneen aksvattajaan. Siis valehtelematta varmaankin 30 eri kasvattajaan kunnes löysin tämän oikean. Toisista huomasi melkein heti puhelimessä kriittisten kyselyideni ja epäilyjeni johdosta, ettei heitä yhtään kiinnostanut tämä yksittäinen pentu. Halusivat vain rahat ja päästä tästä pennusta mahdollisimman nopeasti eroon. Sen huomasi ja vaistosi heti.


    • God luck for U.....

      En luokittele henkilöä kasvattajaksi joka teettää rekkaamattomia pentuja!! Enkä löydä yhtään hyvää syytä ostaakseni rekkaamattoman pennun, niitä teettävät eivät tee muuta kuin pitävät koiraansa rahasampona eli pennutuskoneena, joka ei edistä kyseistä rotua mitenkään.

      "Sitten joku homo mies, tai lihava ämmä lähti keikistelemään ja näyttelemään koiraansa. Sairasta puuhaa. Kuka koira oikeasti nauttii tästä?"

      Kuten kirjoitin jo aiemmin, että on silkkaa hulluutta vielä pelokas ja arka koira kehään, vaan ne rohkeimmat sekä ne yksilöt jotka oikeasti nauttivat tästä tilaisuudesta. Ja kommettisi sotii vastaan allaolevaa kommenttiasi, koirasi piti esilläolosta, AIVAN, joko ymmärsit pointin??

      "Itse lopetin touhun siihen, vaikka koirani tykkäsi olla esillä ja oli todella lupaava."

      Toivottavasti kaltaisiasi ei ole hurjan paljon, jotka edistävät rekkamattomien pentujen teettämistä, eivätkä välitä paskaakaan emojen terveystilasta, saatikka pentujen terveydestä. Sukusiitosprosentista sinulla ei ole hajuakaan, sekä rodussa olevista tyypillisistä sairauksista juuri sen vuoksi koska et pääse katsomaan emän/isän sukutaulua ja täten myös terveystuloksia!!

      Ei kannata olla tyhmä, vaan ota selvää ennen kuin tulet vinkumaan tänne "viisauksiasi".

    • milla_

      Rauhoitu. Tekstisi perusteella et taida nyt itse ymmärtää mistä puhut? Kuulostat aivopestyltä koiraharrastajalta. Jolle nämä tekopyhät kasvattajat ovat puhuneet paskaa..tekevätkö nämä kennelliittoihin kuuluvat kasvattajat muka muuta kuin rahaa koirillaan vastaus: EI!

      Mitä tulee koiraani, niin oli ns. erittäin hyvästä suvusta näiden taulukoiden mukaan, vaikka itse en pidä näistä taulokko humputuksista, koska koira voi silti olla sairas!..Koirani kärsi jokatapauksessa rotunsa tyypillisistä sairauksista..Olikohan kenties liian jalostettu?

      Koirani oli lupaava näyttelyissä kyllä ja tykkäsi olla esillä, mutta ei pitänyt siitä trimmauksesta ja muiden koirien ulinasta kun ihmiset repivät koiriensa turkkia viimisen päälle. Koirani ei ollut arka, vaikka niin väitätte. Niin kuin sanoin, voi koira olla muullakin tavalla esillä ja huomion keskipisteenä. Miten olisi agility? Tästä koirat pitävät enemmän ja saavat olla esillä. Lisäksi hyvää liikuntaa niin koiralle kuin omistajalle itselleen. En pidä siitä, että ihmiset kilpailevat pinnallisista asioista koiran kustannuksella. En siis pidä koiran esineellistämistä kovin eläinrakkaana touhuna. Vähän kuin lapsimissikisat, missä äidit toteuttavat omaa unelmaansa lasten kautta.

      Haha! Miksi rotua pitäisi vielä "edistää"? Ja rotua pitäisi vielä lisää jalostaa, kun chihut ovat muutenkin liian jalostettuja? Tästä johtunee rodulle tyypilliset sairaudet. Kuuntele itseäsi! Ei sekarotuisilla koirilla ole sukutauluja tiedossa jne. mutta mistä johtuneekaan, että ovat kuitenkin terveempiä kuin ylijalostetut sukutaululliset chihut? Good luck for you

      • milla_

        LISÄKSI KOIRANI EI OLE ARKA! En tiedä mistä olet keksinyt koko jutun, mutta hyvin sosiaalinen ja rohkea koira on. En vain halua rääkätä koiraani ja tukea koiranäyttelyjä ja näyttelyissä käyviä ihmisiä, joille maine ja raha on tärkeämpää kuin koiriensa hyvinvointi.

        Monet eläinsuojeliat ovat vastaan näyttelyitä ja kasvattajia, jotka tekevät koirilla bisnestä ja pitävät niitä häkeissä. Tätä bisnestä harrastavat niin rekattomien pentujen myyjät, kuin rekattujen pentujen myyjät. Avarra katsettasi. Monelta rekattujen pentujen myyjältä ns. tunnetuilta kasvattajilta on huostaanotettu pentuja.

        Niin rekattomien kuin rekattujen pentujen teettäjät ovat molemmat kasvattajia. Ennen uskottiin, ettei rekattujen pentujen kasvattaja voi olla pentutehtailija mutta varhojen takaa paljastuikin karu todellisuus. Tutustu facktoihin ennen kun huutelet ympäri pyöreitä juttujasi ja haukut muita.


      • God luck for U.....
        milla_ kirjoitti:

        LISÄKSI KOIRANI EI OLE ARKA! En tiedä mistä olet keksinyt koko jutun, mutta hyvin sosiaalinen ja rohkea koira on. En vain halua rääkätä koiraani ja tukea koiranäyttelyjä ja näyttelyissä käyviä ihmisiä, joille maine ja raha on tärkeämpää kuin koiriensa hyvinvointi.

        Monet eläinsuojeliat ovat vastaan näyttelyitä ja kasvattajia, jotka tekevät koirilla bisnestä ja pitävät niitä häkeissä. Tätä bisnestä harrastavat niin rekattomien pentujen myyjät, kuin rekattujen pentujen myyjät. Avarra katsettasi. Monelta rekattujen pentujen myyjältä ns. tunnetuilta kasvattajilta on huostaanotettu pentuja.

        Niin rekattomien kuin rekattujen pentujen teettäjät ovat molemmat kasvattajia. Ennen uskottiin, ettei rekattujen pentujen kasvattaja voi olla pentutehtailija mutta varhojen takaa paljastuikin karu todellisuus. Tutustu facktoihin ennen kun huutelet ympäri pyöreitä juttujasi ja haukut muita.

        ^ milla taisi vetää nyt hernepellon nekkuunsa, eikä tuohtuneena lukenut kunnolla kirjoittamaani tekstiä...

        En ole missään lauseessani väittänyt, että sinun koirasi olisi arka, voisitko näyttää sen minulle tai lueppa uudelleen kirjoittamai teksti :)

        En jaksa vääntää rautalangasta niin monta asiaa kanssasi, koska et vaivautunut lukemaan viestejä, mitkä olen tähän ketjuun kirjoittanut.

        Sitä en vain ymmärrä, että miksi joku tahtoo teettää pentuja rekisteröimättömällä koiralla ja kehtaa väittää "kasvattavansa" kyseistä rotua, salli minun nauraa :D tuo on kuin jostain lastenkirjasta suoraan.

        Lueppa myös aikasi kuluksi alkjfaoöisfjd:n laittaman linkin, siinä paljon faktaa tekstiä, mitä sinunkin pitäisi miettiä kun ostat sen rekkaamattoman pentusi.


      • xxx

        Mistä te tiedätte, että sekarotuiset ovat terveempiä kuin ns. puhdasrotuiset? Kuinka moni tietää sekarotuisen koiran joka on käynyt yhtä monissa terveystarkastuksissa kuin esim. joku rotukoira? Sekarotuiset ovat terveempiä siksi ettei niitä terveystarkasteta. Jos sekarotuisia ruvettaisiin terveystarkastamaan niin johan tippuisi vaaleanpunaiset lasit ihmisten silmiltä. Samanalsia koiria ne sekarotuisetkin ovat ja asmat taudit niilläkin on. Kuinka joku voi vielä tänä päivänä olla niin naivi, että uskoo sekarotuisten koirien ylemmyyteen terveyden osalta?


    • alkjfaoöisfjd
    • Et Tiedä Mitä Saat

      Mitä järkeä on maksaa paperittomasta koirasta jos ei sama niin lähestulkoon sama hinta?

      Vain tyhmät ja tietämättömät ruokkivat tätä varsinkin pieniin koiriin kohdistuvaa bisnestä..

    • .............

      itse teetin omalla chihunartullani rekkaamattoman pentueen, molemmat vanhemmat omia koiriani, ja aikoinaan hyvistä paikoista katsotut, terveystiedot tutkittu ym. Pennut saivat alkuajan jälkeen olla kanssani koko ajan ja nukkuivat aina sohvalla ollessani vieressä, ihan kainalossa :) eivät tietenkään silloin kun itse nukuin. Hoidin pennut todella hyvin ja olivat kaikki rakkaita minulle, etsin ja varmistin parhaat mahdolliset kodit joista kaikki ovat kanssani yhteyksissä ja yhtä pentua olen menossa katsomaan kesällä että kuinka on sopeutunut. En pidä itseäni pentutehtailijana. Koirani ei kärsinyt mitenkään vaan kaikki sujui mainiosti, pennut terveitä ja vanhemmat myös. Ennen pennuttamista otin vielä yhteyttä vanhempien kasvattajaan ja kyselin enemmän terveystietoja, en halunnut mitään periytyivä sairauksia.

      Eli siis, jos taustat ovat selvillä ja vanhemmat varmasti terveitä, en näe syytä, miksi en voisi tehdä natullani pentuja. Tosin luultavasti nyt leikkautan, joko nyt tai yhden pentueen jälkeen vielä aikojen saatossa.

      Kaikilla ei ole varaa rekattuihin koiriin. Ja kotikoirana rekkaamaton on aivan yhtä arvokas kuin rekattu.

      Mutta tottakai paperit ovat tärkeät, terveys on varmistettava tavalla tai toisella.

      Niin, hain äskettäin rekatun pennun kunnolliselta kasvattajalta, kuitenkin, tämän pennun emo on aikoinaan ostettu suomalaiselta erittäin tunnetulta chihukasvattajalta, nimeä en sano, niin tämä kasvattaja kertoi näiden pentujen eläneen häkissä ja pelänneen ihmiskontaktia.. En ymmärrä miksi pitää ottaa koiria niin paljon tai edes alkaa kasvattajaksi jos ei halua koiriensa kanssa viettää aikaa vaan sulkee ne jonnekin eristyksiin..

      Itse ajattelen koirien olevan kuin pieniä lapsia, ne vaativat paljon huomiota ja rakkautta osakseen :)

      En silti kannusta ketään tekemään rekkaamattomia pentuja, kerroin vaan oman tarinani.

    • God luck for U.....

      ^Jos sinulla on vielä ajatus teettää rekkaamattomat pennut, niin kerroppa kaikille että miksi teet niin? Miksi jokaisen narttukoiran omistajan pitäisi teettää omalla koirallaan pennut? Ja todennäköisesti teetät aina samalla yhdistelmällä, eli omilla koirillasi? Mistä tiedät koiriesi terveystaustat? Sukusiitosprosentin? Pennut jotka olet teettänyt ja tulet valitettavasti ehkä vielä teettämäänkin, saattaa saada jonkun perinnöllisen taudin, mikä saattaa tulla kahden-kolmen sukupolven takaa ja niitä terveystietoja sinulla ei ole hallussasi.

      Mitä pyydät pennuistasi? Rekattuja pentuja saa ihan 800€ ja juuri kaltaisesi rekkaamattomien pentujen teettäjät rahastavat hyväuskoisia pennun ostajia, kun he eivät ymmärrä että saisivat rekatun pennun samaan hintaan...

      Joillakin rekattujen pentujen kasvattajilla mennyt periaatteet sekaisin, kun pennutus tullut päätyöksi ja näin ollen rakkaus rotuun sekä sen edistämiseen ei olekaan enää se pääasia. Älkää tukeko kyseisiä kasvattajia, jos ne ovat selkeästi tiedossa, vaan levittäkää sanaa!! Minä en kuuna päivänä ostaisi rekkaamatonta pentua, koska tahdon olla selvillä pentuni alkuperästä, perinnöllisistä sairauksista sekä kuinka monta pentuetta emo on synnyttänyt ja otan aina selvää kasvattajasta, millainen on. Ja minulle ei riitä se, että pentu on söpö ja kasvattaja hymyilee, vaan kaivan kaiken hänestä tietoon.

      Ja mitä rekkaamattomiin "kotikoiriin" tulee, niin saattavat tulla kaksi kertaa kalliimmaksi mitä rekattu, ja ihan tuon terveyden vuoksi... Rekattuja LEMMIKKITASOISIA pentuja saa 800€, eli summasummarum: Rekatun chihun saa samalla hinnalla, mitä rekkamattoman kun osaa kysellä oikeista paikoista.

    • ..........

      vau mistä saa rekatun chihun 800 €:lla?? kyllä kun ihan chihuahua ry:n pentuvälityksen kautta kyselin niin halvin 1200 ja hinnat nousi 2000 € saakka. joten,on paskaa puhua että chihun saisi 800:lla, ja jos saa, rekatun, sopii sitten miettiä että miksi.

      • God luck for U.....

        Kuten jo aiemmassa kommentissani mainitsin, että LEMMIKKITASOISEN chihupennun saa 800€ kun osaa kysyä oikeista paikoista, ry:n sivut eivät ole se oikea paikka, vaan surffaile kasvattajien sivuilla, mailaa, soita ja kysy. Mutta älä kuitenkaan soita vain kysyääksesi heti hintaa, se ei ole kohteliasta, ja kasvattaja saattaa heittää hinnan korkeaksi vain senkin vuoksi, jotta pääsee pelkistä hinnan kyselijöistä eroon.

        On täysin väärä kuvitelma, että rekatut chihut maksaisivat aina tuon päälle tonnin, ne ovat kasvattajakohtaiset sekä jos pennulla on jokin "virhe" niin se saatetaan myydä halvemmalla, mutta sekin on kasvattajakohtainen.

        Etsi, kaiva sekä kysele, ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu....


      • heh heh
        God luck for U..... kirjoitti:

        Kuten jo aiemmassa kommentissani mainitsin, että LEMMIKKITASOISEN chihupennun saa 800€ kun osaa kysyä oikeista paikoista, ry:n sivut eivät ole se oikea paikka, vaan surffaile kasvattajien sivuilla, mailaa, soita ja kysy. Mutta älä kuitenkaan soita vain kysyääksesi heti hintaa, se ei ole kohteliasta, ja kasvattaja saattaa heittää hinnan korkeaksi vain senkin vuoksi, jotta pääsee pelkistä hinnan kyselijöistä eroon.

        On täysin väärä kuvitelma, että rekatut chihut maksaisivat aina tuon päälle tonnin, ne ovat kasvattajakohtaiset sekä jos pennulla on jokin "virhe" niin se saatetaan myydä halvemmalla, mutta sekin on kasvattajakohtainen.

        Etsi, kaiva sekä kysele, ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu....

        Tuohan on kätevää. Esität väitöksen ja lukijan pitäisi itse etsiä todisteet sen paikkansapitävyydelle. :D


      • reearet
        heh heh kirjoitti:

        Tuohan on kätevää. Esität väitöksen ja lukijan pitäisi itse etsiä todisteet sen paikkansapitävyydelle. :D

        Tiedoksi "heh heh" että keskustelupalstoilla on mainostaminen kielletty ja tuskin tänne saa kenenkään tietoja laittaa.


    • ......

      hmh, aika harvinaista on jos rekatun saa tohon hintaan, ja sun teksteistä saa ihan sen kuvan että se on ihan yleistä. Lemmikkitasoinen rekattu chihu yleensä maksaa n. 1000 €, olen jo vuosia tarkkaillut asiaa. Mutta tänä päivänä chihujen hinnat ovat laskeneet, se on ihan totta, ja olen itsekin nähnyt muutaman ilmoituksen jossa rekatun pennun saa tuolla alle tonnilla, mutta kyllä se yhä harvinaista on. Ja lemmikkitasoinenhan sitten tarkoittaa jotain vikaa, mikä ei koiran elämää tule haittaamaan, vaikkapa purentavika. Eli siis ns. virheellinen pentu. En ole koskaan itse kysyessäni kasvattajilta hintaa, saanut hinnaksi lähimainkaan alle tonnia. Itse pidän 1200 halpana hintana rekatusta.

      • God luck for U.....

        ^ Kuten jo mainitsin, riippuu paljon kasvattajasta, että mitä pyytää pennustaan oli se näyttelytasoinen taikka lemmikki. Jotkut pyytävät jopa lemmikkitasoisesta tuon 1800€.

        Tuntuu nyt että toistan itseäni yhä uudelleen, pitäkää silmät ja korvat auki, kyselkää ja tiedustelkaa. Tiedän useita kasvattajia, jotka pyytävät tuon 800€ lemmikkitasoisesta pennusta eikä sen selville ottaminen tuottanut edes vaikeuksia. Mutta ei niitäkään pentuja hyllyssä ole odottamassa ottajaansa, vaan niitä tulee kun tulee.


    • ..........

      ja aika omituinen lähtökohta muutenkin rekatun pennun hankintaan, halpa hinta. Se tuskin takaa kovin laadukasta lähtökohtaa.

      • -jepjepjepjep-

        ^ No rekkaamattoman koiran laadukkuudesta puhumattakaan.....


    • milla^^

      Ei se pentujen rekkaaminen aina välttämättä tarkoita, että pennut ovat terveitä niin kun väitätte. Itselläni ystäviä, joilla rekatut koirat ja ovat myöhemmin kärsineet roduille tyypillisistä sairauksista, tai muuten vain sairastelleet paljon.

      God luck fo u: "Niin ja mitä tuohon näyttelyyn tulee, niin ei sinne näyttelyyn kuuluisi viedä koiraa, mikä pelkää kyseistä tapahtumaa, vaan ne koirat jotka nauttivat siitä, että saavat olla esillä.

      Kaikkien koirien luonne ei sovi näyttelyyn, kuten totesitkin ja silloin sinne ei kannata sen yksilön kanssa mennä! Sen valinnan me omistajat voimme itse tehdä, eikä väen väkisin raahata arkaa koiraa sinne, joka ei kävele mihinkään vaan pelkää ja puree tuomareita."

      Tekstissäsi viittasit siihen, että koirani olisi arka. Sinun kannattaisi myös muistaa, mitä kirjoitat muille ennen kun väität toisin.

      Olen samaa mieltä siitä, että rekattomien pentujen myyjät saattavat nostaa hinnat liiankin ylös, mutta saman tekevät myös rekattujen koirien myyjät. Rekattomia chihuja saa 350€ eivät kaikki maksa 800€.

      Minulle kyse ei ole rahasta. Voin maksaa koirasta vaikka sen 2000€, mutta kun en käy näyttelyissä enkä mitään rodun muotovaliota halua, niin rekaton koira on minulle paras. Olen käynyt monta kasvattajaa läpi ja saanut tähän tiettyyn luottamuksen, joten katsotaan myöhemmin onko pentu sitten terve vai ei. Tämä on se mitä haen eli tervettä pentua ja pentu on jo tutkittu ja todistettu terveeksi. Ikinä en voi silti tietää jos vanhemmiten sairauksia ilmaantuu, mutta sen riskin on otettava jokaisen koiran ostajan. Kukaan ei voi ikinä luvata sinulle tervettä ja pitkäikäistä koiraa. Oli rekattu tai ei.

      On lisäksi väärin väittää ettei rekattujen koirien myyjät rahaa ajattele. Jos satut ostamaan rekatun sairaan koiran, niin rahojasi et takaisin saa. Yhtä lailla joudut olemaan yksin koirasi kanssa. Kaverini rekattu koira sairastui pahasti, mutta mitään asialle ei tehty, vaikka hän soti ja haki oikeutta asialle. Ei uutta pentua, eikä korvauksia tullut. Se siis siitä.

      Mikä teitä ihmiset kiehtoo näissä kovin jalostetuissa, kalliissa rotu-koirissa? Sekarotuisia söpöläisiä on maailma pullollaan, mitkä kipeästi tarvitsevat kotia. Sen sijaan ostatte näitä teidän mielestänne laatu koiria, vaikka mielestäni jokainen koira on yhtä arvokas ja kaunis yksilö.

      • God luck for U.....

        Edelleenkään en ole missään tekstissäni maininnut että sinun koirasi olisi arka ja purisi tuomareita. Mainitsin yleisesti tuon, koska sinne viedään oikeasti sellaisia koiria, jotka ei sovellu siihen puuhaan. En tunne koiraasi, saatikka nähnyt, tai edes tiedä minkälainen on, joten en lähde silloin myöskään sitä kommentoimaan luonteeltaan tai sopivuudeltaan näyttelyihin. Lue tekstini uudelleen tarkasti.

        Rekkaamattomia chihuja ei saa 350€:lla muuta kuin viron pentutehtaista sekä huijareilta jotka eivät anna koiraa, vaan pyytävät rahan tiettyyn tiliin ja hävivät sen jälkeen kuin tuhka tuuleen. Suomessa rekkaamattomat chihut maksavat järjestäen 750 -> ylöspäin.

        Rekkaamattoma sekä rekatun pennun lähtökohdat ovat täysin erit, toisesta tietää taustat, toisesta ei mitään muuta kuin pennun teettäjän sana. Pentu voi siis olla tosiaan sekarotuinen mixi, joka vain kaukaisesti muistuttaa chihua. Koskaan ei voi tietää, jos oma koira sairastuu, mutta rekatulla koiralla on parempi lähtökohta kun tiedossa on perinnölliset sairaudet ja ne voi poissulkea suurilta osia jalostustietokannassa surffaillessa, rekkamattomalla pennulla ei ei ole mitään tietoja vaikka kuinka joku eläinlääkäri olisi terveeksi todennut pentutarkastuksessa ja se ei kerro vielä mitään.

        Jos sattuu ostamaan rekatun sairaan koiran, niin kennelliiton sopparissa kyllä lukee tarkat säännöt siihen. Mutta tilanne eri jos koira sairastuu ollessaan esim. 5v.

        Minä en tue rekkaamattomien pentujen teettäjiä, koska ne ovat pelkkiä rahanahneita öykkäreitä, jotka takovat rahaa oman hyvinvoinnin nimissä. Enkä myöskään ymmärrä niitä, jotka näitä öykkäreitä tukevat.


    • minullakin koira

      En nyt ota kantaa rekattu tai rekkaamaton.
      Mutta ihmettelen aina kun rekkaamattomien pentujen teettäjiä pidetään aina rikollisina rahanahneina ihmisinä.
      Oletteko koskan käyneet näissä nimekkäissä kenneleissä? Missä koirat asuu omissa tiloissaan , ei siis kenenkään lemmikkinä. Vuorotellen kenelläon juoksut astutetaan omilla uroksilla ja teetetään pentuja. Niitä voi tula vaikka kymmenen pentuetta vuodessa, enemmänkin. Kun pennun hinta on vaikka 1500€ tai 2000€, eikä kyse ole silloin tehtailusta.
      Tokihan koirat tarkastaa eläinlääkäri, ei pentuja tehdä sairailla tai sellaisilla koirilla jotka ei vastaan rotuvaatimuksia, mutta silti, eikö tuokin ole tehtailua. Ei siinä ole kyse vain rodun jalostamisesta, vaan ihan se on elinkeino. Miettikää, vaikkapa 20 pentua vuodessa a`2000€, ja vaikka kulujakin on niin silti, aika hyvä ansio siitä jää.
      Joten mielestäni ei voi puhua että ainoastaan rekisteröimättömien pentujen teettäjät tekevät sitä rahasta, vaan vielä enemmän sitä tekevät nämä nimekkäät paljon koiria omistavat kennelinpitäjät.
      Ja itse olen ostanut eläkeläiskoiran kennelistä ja uskokaa vaan miten vaikeaa on ollut totuttaa tällainen koiratarhassa ja kenneltiloissa ikänstä elänyt koira kotikoiraksi.

      • 12455555124

        Minä olen omat pieneni ostanut aina pieneltä kotikasvattajalta, joka teettää 1-2 pentuetta vuodessa ja näin ollen hänellä on myös aikaa sosiaalistaa pennut hyvin, eikä pidä niitä ns. erillisissä kenneltiloissa.

        Suurilta kasvattajilta en edes ostaisi juuri sen vuoksi, etten tahdo kannattaa heidän toimintaansa vaan ajatteln myös emokoirien parasta. En myöskään ostaisi rekisteröimätöntä koiraa.


    • ........

      Niin mistä kennelliiton sivuilla näkee koiran mahdolliset periytyvät taudit suvussa? Mä olen löytänyt vain näyttelytulokset ja kuvaukset mitä koirasta on otettu. Eli mitä kaikkia tietoja löytyy?

    • 0101010101010101

      ^ Polvitutkimukset sekä mahdolliset silmä sekä sydän.

    • .....

      eli ei periytyvät sairaudet? mitä hittoo sitte kaikki kitisee rekkaamattomista jos niiden vanhemmat ja niiden vanhempien terveystilanteet on tiedos. mistä rekatun koiran perinnölliset sairaudet löytää? mikä sitten tekee rekatusta paremman, jos rekkaamattomalle tehtäisiin myös polvi ja sydän tutkimukset, niin miksi rekattu olisi siltikin parempi?

      • 0101010101010101

        ^ Huonot polvet peritytyvät, sekä silmien PRA että mahdolliset sydänviat.

        Rekisteröimättömien koirien taustoista sinulla ei ole mitään valtakunnan tietoa, on vain pennuttajan sana, että "kyllä nämä on ihan terveitä ja kilttejä koiria" ei ole edes takeita että kysessä on puhdasrotuinen.

        Teitä hyväuskoisia "halvan" pennun ostajia on vain niin helppo vedättää, myydään "halvaksi" tituleerattu chihu 800€:lla kun samalla hinnalla saat jo rekisteröidyn.

        Mistä tiedät rekkaamattoman sukusiitosprosentin? Biologian tunnilta varmaan muistat, että se ei ole terveellistä että tuo on liian suuri.... Ja tämä asia on äärettömän tärkeä asia jalostuksessa. Jep, mutta turha tässä vääntää rautalangasta, kun tietyt ovat sen rekkaamattoman kannalla.


      • 10101010101
        0101010101010101 kirjoitti:

        ^ Huonot polvet peritytyvät, sekä silmien PRA että mahdolliset sydänviat.

        Rekisteröimättömien koirien taustoista sinulla ei ole mitään valtakunnan tietoa, on vain pennuttajan sana, että "kyllä nämä on ihan terveitä ja kilttejä koiria" ei ole edes takeita että kysessä on puhdasrotuinen.

        Teitä hyväuskoisia "halvan" pennun ostajia on vain niin helppo vedättää, myydään "halvaksi" tituleerattu chihu 800€:lla kun samalla hinnalla saat jo rekisteröidyn.

        Mistä tiedät rekkaamattoman sukusiitosprosentin? Biologian tunnilta varmaan muistat, että se ei ole terveellistä että tuo on liian suuri.... Ja tämä asia on äärettömän tärkeä asia jalostuksessa. Jep, mutta turha tässä vääntää rautalangasta, kun tietyt ovat sen rekkaamattoman kannalla.

        Paitsi ettei rekattua Chihua saa tuohon hintaan. Rekisteröimättömien koirien kohdalla on lukuisia osoituksia siitä, etteivät papereihin merkityt tiedot pidä paikkaansa. Kaltaisiasi pentuja on vaan niin helppo rotukoirafanaatikkojen aivopestä.


      • 0101010101010101
        10101010101 kirjoitti:

        Paitsi ettei rekattua Chihua saa tuohon hintaan. Rekisteröimättömien koirien kohdalla on lukuisia osoituksia siitä, etteivät papereihin merkityt tiedot pidä paikkaansa. Kaltaisiasi pentuja on vaan niin helppo rotukoirafanaatikkojen aivopestä.

        Lemmikkitasoisia uroschihuja saa ihan tuohon hintaan, ei kylläkään jokaiselta kasvattajalta, mutta kun vähän näkee vaivaa ja kyselee, niin jokainen varmasti saa selville että mistä. Tänne en viitsi alkaa mainostamaan paikkoja.

        "Kaltaisiasi pentuja on vaan niin helppo rotukoirafanaatikkojen aivopestä."
        So, so tyttö! Ensinnäkin, en ole lapsi vaan keski-ikäinen henkilö, ja tiedän mistä kirjoitan.

        "Rekisteröimättömien koirien kohdalla on lukuisia osoituksia siitä, etteivät papereihin merkityt tiedot pidä paikkaansa."

        Sen verran sekavaa tekstiä, etten osaa lukea tuota edes rivien välistä ymmärtääkseni pointin.


    • .....

      jep tajuan kaiken tuon ja ostin myös juuri itse äskettäin hyväsukuisen rekatun pennun, mutta mulla on myös rekkaamaton, hyvästä paikasta jne. Järkeilin vaan sitä että esim chihuilla esiintyvää epilepsiaa ja vesipäisyyttä ei näe mistään rekattujen tiedoista? että siinä pitää luottaa kasvattajan sanaan? mikä ei eroa rekkaamattoman kasvattajan sanasta.

      ihan samalla tavalla kuin on rekkaamattomien pennuttajissa paskoja rahanahneita ihmisiä, on niitä myös ns. kunnon kasvattajissa. ei kerta kaikkiaan voi yleistää niin että kasvattaja jolta tulee rekattuja, olisi aina parempi vaihtoehto. mutta joo, kukin päättäköön itse ja koiran parhaaksi.

    • ougiufyukknl

      "Järkeilin vaan sitä että esim chihuilla esiintyvää epilepsiaa ja vesipäisyyttä ei näe mistään rekattujen tiedoista? että siinä pitää luottaa kasvattajan sanaan? mikä ei eroa rekkaamattoman kasvattajan sanasta."

      Tämä eroaa siten toisistaan, että jos kasvattaja teettää pentuja tietoisesti epilesiaa omaavalla koirallaan, niin hän menettää satavarmasti siinä samassa kasvattajan maineensa ja sana kulkeutuu eteenpäin! Rekkaamattomien puolella mainetta ei voi menettää, joten tämä voi pennuttaa aina uudelleen ja uudelleen epilepsiaa sairastavalla koiralla pentuja.

      Vesipää ei ole yleinen sairaus chihuilla.

    • ....

      ei se yleinen ole mutta sitä esiintyy johtuen niiden kallon muodosta.

      vaikee uskoo että kukaan olis niin kamala ihminen että pennuttais aina uudestaan sairaalla :/

    • pentua etsimässä

      Saako venäjäntoy pennunkin rekisteröitynä 800 eurolla?
      Jos niin mistä, ostan heti!!!

    • Paperit

      Itse olen ostanut chihuni pienistä kotikenneleistä missä koirat elää ihmisten parissa. Kaikki koirani ovat olleet terveitä ja hyvä luontoisia. Kasvattajiin pidän edelleen yhteyttä ja olen saanut myös kasvattajalta apua kun olen sitä tarvinnut.

      Näyttelyissä käyn yhden koirani kanssa. Todellakin nauttii siitä kun lähdemme näyttelyihin. Kun näkee että otan boksin tai näyttelyhihnan esille niin juoksee boksin luokse ja menee itse boksiin kun avaan luukun. :)

      Näyttelyistä olen saanut hyviä ystäviä ja minulla on vain hyviä kokemuksia näyttelyistä. Ovathan ne samalla myös vähän niin kuin terveystarkastuksia koirille, tuomarinhan ei kuulu palkita koiraa joka hyppyyttää jalkaansa kehässä tai jos ei ole tarvittava määrä hampaita suussa.

      Minulle koiraa ostaessa oli tärkeää että sillä on paperit. Pystyin ITSE tarkistamaan jalostustietojärjestelmästä että suvussa olevat koirat oli tutkittu ja että olivat terveitä. Myös sukusiitosprosentti selvisi jalostustietojärjestelmästä.
      Myös kasvattajat joihin olen tutustunut ja käynyt heidän luonaan ovat olleet aivan ihania ihmisiä ja todellakin ajattelevat koiriensa parasta.

      Sitä en ymmärrä että miten jotku ihmiset eivät käsitä sitä että ne paperit on sen koiran parhaaksi vaikka olisi vain kotikoira.

    • näin on just

      sitähän minäkin, ei sitä pentua taida kotimaasta saada niillä hinnoilla, mitä virosta.
      ihan hyviä koiria ovat virostakin ostetut tai hankitut, turha parjata
      ei suomesta yhtään sen kummosiakaan saa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2210
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1731
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1586
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe