Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

APUA AKVAARIOON

Kk

Heippa, siskollani on 80-90L akvaario joka on hommattu helmikuussa. Alussa siellä oli muutama pläty, neontetroja ja partamonni. Myöhemmin olemme hommanneet sinne taistelukala uroksen, pari plätyä lisää, kuparitetroja ja nuoliaisia (jotain mitä akvaariokaupan neiti suositteli kotloiden munien syöjiksi). Noh, plätyt alkoi hävitä yksi toisensa jälkeen, olen soittanut kauppaankin eivätkä hekään osanneet auttaa. Lisäksi nyt viimeisimpinä päivinä ilmeisesti pläty ja taisto olivat ottaneet yhteen (plätyn pyrstö riekaileina ja taiston keskeltä vatsaa lähtenyt evää pois), lisäksi taisto oli pullea ja suomut auki. Pläty lopetettiin seuraavana päivänä, koska oli tosi huonona eikä enää paljon liikkunut. Taistelukalan sairastelun vuoksi vesi vaihdettiin koska kaikki kuulosti vesipöhöltä. Nyt taiston suomut on tasaantunut mutta taiston yläevän edessä jotain valkoista, ihan kuin kalaa suomustetaan ja ne suomut on irti. ?! Mitä tämä on ja voitteko auttaa? Arvot ovat ok, ne on katsottu ja vettä vaihdeltu niiden mukaan. Nykyään altaassa on enää 1 pläty, pitäisikö sille kaveri hankkia vai ?

2

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Carol

      Ihmettelen akvaarioliikkeen osaamattomuutta kaloja suositeltaessa. Taistelukala, varsinkaan uros, ei sovi muiden petokalojen kanssa yhteen, eli ei myös platyjen eikä miekkapystyjön! Koiras taistelukalalla on naarastaistelukaloja ismommat evät, joiden liikehdintä ja kalan hitamaisuus ärsyttää suunnattomasti petokaloja. Platythän hyökkäävät aivan silmittömänä taistelukalan kimppuun! Lisäksi kummatin ovat reviirikaloja, eihän ne mitenkään voi sopeutua avaraan akvaarion (eli kalojen käytöksestä päätellen akvaariossasi ei ole puunrunkoja pystyssä, runsaita kasveja, paljon erikorkuisisa pohjakoristeista?) Ja hyökkäyksen kohteena oleva taistelukala on puolustautunut, ja alkanut repimään myös plätyä, luonnollisesti henkensä edestä.

      Eli sinun pitää nyt äkkiä miettiä, haluatko altaaseen näyttävän taistelukalan, vaiko parvikala platyn? Päätöksesi tehtyä vie toinen osauoli vaikka takas akvaliikkeeseen. Muuten on kalasto ihan ok.

      Lisäski petokalojen ärsytyksen kohdalla on monesti väri kysymys. Joitkut kalat ärsyyntyvät vaikka sinisestä väristä. Myös taistelukala ärsyyntyy herkästi rilaisista väreistä, ärsyyntymisen värit ovat yksilölliset. Sanotaan, että miekkapystöt lisääntyvät mielummin huomiota, tai suurta mieltymystä tuottavien väriä edustavien naaraiden kanssa. Se on yksilöllistä, niin kuin meillä ihmisilläkin värikysymys. Sama koskee uistelua, siellä käytetään erilaisia värejä, pisteitä, pilkkuja, juovia, jotta petokala ärsyyntyy ja syö uistimen, vaikkei sillä ole nälkäkään.

    • Kyllä nyt on tainnut mennä puurot ja vellit sekasin. Platyt ja taistelukala ei kylläkään sovi yhteen, mutta petokalamaisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, vaan erilaisten vesivaatimusten. Platyt (ja muut synnyttävät hammaskarpit, kuten mollit ja miekkapyrstöt) ovat kovan veden kaloja ja vaikka taistelukalan sanotaankin olevan sen suhteen sopeutuva, lämpötilavaatimukset eivät sitten enää millään mene yhteen. Taisto vaatii lämmintä, hitaasti virtaava vettä.
      Toivottavasti nuoliaiset eivät ole tiikerinuoliaisia
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiikerinuoliainen
      jotka vaativat satoja litroja tilaa kasvaessaan.
      Yksi vedenvaihto ei vesipöhöön paljon auta. Kuinka usein vaihdatte vettä muulloin?
      Suosittelen lämpimästi vaihtamaan liikettä asiantuntevampaan, tai ottamaan asioista itse selvää vaikka www.aqua-web.fi -foorumin kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe