Sopiva ikä toisen koiran hankinnalle?

Milla-Maaaria

Haluaisin kuulla muiden mielipiteitä ja perusteluja siitä, minkä ikäinen aikaisemman koiran pitäisi olla silloin kun harkinnassa on toinen koira?

Itselläni on puolen vuoden ikäinen phalene, ja koirakuume on jälleen kova. Mutta taitaa olla viisainta odottaa ainakin sen vuoden verran vielä. Tilaa, aikaa, innostusta ja rahaa kyllä löytyisi. :-)

10

4687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota vain jos pärjäät

      No kaikkihan puhuu siitä, että kannattaisi olla 2-3 vuotias edellisen koiran. Siihen ikään PITÄISI olla koulutus kohillaan.
      Mutta on itellänikin 10kk ikäero koirilla ja kaverini koirilla on 8kk ikäeroa.
      Siinä on tuo ikäkysymys se, että miten hyvin olet kouluttanut edellisen koiran, koska pentu ottaa tästä vanhemmasta mallia. Käskyttäessäsi vanhempaa ja jos se alkaa perseileen ni niin tekee sitten pentukin.
      Jos uskot, että vanhempi koirasi tottelee kuuliaisesti kaikki käskysi, osaa rauhoittua käskystä, ei ala remuamaan liikaa pennun kanssa ainakaan sisällä, ni en näe estettä ottaa uutta pentua.
      Tämä minun vanhempi koira, joksa siis Helmikuussa täytti vuoden, on uros, ja sillä tulee perseily kohtauksia aika ajoin varsinkin ulkona kun on metsästysviettinen, ettei tahdo totella kun luokse kutsuu, niin olen sen yksinkertaisesti ratkaissut niin, etten vanhempaa pidä irti pennun läsnäollessa. Näin olen pennulle saanut hyvin opetettua luokse tulon, kun ei ole ketään kestä ottaa mallia et ei tarvitsekkaan tulla. Myös lenkitykset teen molempien kanssa erikseen, silloin syy on kyllä pennun, koska se ei osaa kävellä nätisti vanhemman läsnäollessa ja silloin vanhempi stressaa ja alkaa myös vetämään. Muita ongelmia meillä ei oikein ole edes ollut, siis tuohon ikäeroon katsoen. Vanhmepi tottelee kaikki muut käskyt hyvin - sen vertaa jämäkkä kouluttaja olen ollut, ettei perseilyä ole suvaittu, ja jos perseillään ni silloin joutuu arestiin ;)

    • Ei kyllä

      pitäisi ottaa ennen kuin edellinen koira on hoidettu kunnialla vanhuusikäänsä asti. Siinä vaiheessa voi jo harkita ehkä uutta ettei jää suruunsa rypemään, kun edellisestä aika jättää.

    • tgumkt

      Toinen vasta, kun eka koira aikuinen ja perusasiat vähintään opittu. Murkkuikä ja juoksut eivät missään nimessä saa osua kohdalle. Et voi tietää pentusi luonnetta vielä, että millainen se on aikuisena. Vasta kun sen tiedät, tiedät millaista kaveria alkaa sille etsimään ja kumpaa sukupuolta. Eikö koirasi ole kuitenkin tärkein, ei sinun pentuhimosi? Koirasta kasvaa aina aikuinen, ei se ole pentu ikuisesti, jos sellaisesta haaveilet, hanki pehmonalle.

    • Mikki

      Meillä koirilla ikäeroa 9 kuukautta ( pikkupentu 12 viikkoa ja vanhempi 1 vuotta ) ja todella hienosti mennyt. Leikkivät ja tekevät kaiken yhdessä, ulkoillaan yhdessä ja erikseen. Suosittelen pientä ikäeroa jos vanhempi koira on hyvin hallinnassa.

      • Aloittaja...

        Ihan kakarahan tämä koira vielä on, mutta ikäisekseen fiksu, tottelevainen ja yllättävän rauhallinen. Mutta murrosikähän on vasta edessä. Sen toisen koiran tulisi myös olla joko papillon tai phalene sekä uros, niinkuin tämä nykyinenkin.

        Eikä tässä nyt mistään pentuhimosta ole kyse, enkä todellakaan haaveile, että koira olisi ikuisesti pentu. :) Nimenomaan haluaisin tuolle seuralaisen ja itselleni toisenkin harrastus- ja lenkkikaverin. Kun sitä aikaa ja innostusta tosiaan löytyy molempien kanssa touhuamiseen sekä yhdessä että erikseen. :)


    • Minä vain :)

      Monesti jopa kasvattajat suosittelevat ainakin yhden tai kahden vuoden ikäeroa. Pari syytä siihen on että jos ovat samaa sukupuolta ja ikäisikseen lähellä toisiaan niin voi syntyä hierarkiaongelmia. Positiivista on myös että ensimmäisen koulutus on sellaisella mallilla ettei pääse opettamaan uudelle tulokkaalle huonoja tapoja :)
      Itsellenikin tulossa kesän lopulla uusi pentu, koirani täytti juuri kaksi ja on valmiiksi peruskoulutettu jotta voi sitten näyttää pennulle mallia :)

    • tipsupinseri

      itselläni on 9kk sekarotuinen kääpiökoira. kovasti haluttaisi ottaa tytölle kaveri, koska ei viihdy yhtään yksin ja on tosi leikkisä. kuitenkin käytös on vielä niiin pentumaista, että en halua ottaa riskiä että uusi tulokas ottaisi mallia. ainakin vuoden ajattelin vielä odottaa, vaikka uskon, että koirakaveri olisi oman koirani mieleen.

    • 97guåy85d0

      Itse pitäisin ainakin sen kahden vuoden ikäeroa, kaikki puhuu siitä että se on tärkeää että koira on silloin oppinut kaiken hyvin (juu on toikin tärkeää) mutta musta sekin on tärkeää että koira on oppinut tuntemaan perheen, ja luottamaan siihen kunnolla.
      Jos koiralla on vielä kaikki ihan uutta, ja tottunut vasta äskettäin perheeseen niin musta se on aika väärin hankkia heti perään toinen koira. Tottakai sekin on todella tärkeää että koira on oppinut perusäännöt niinkuin paikka, tänne, sisäsiisteys, kulkemaan remmissä jne... mutta ei se riitä, minulle ainakin on tärkeää sekin että koira on vamrasti oppinut tuntemaan minut, perheeni, lähipiirin, ja tottakai sen että muutenkin on tottunut kaikkiin ääniin jne... & muhin koiriin. Sekin on todella todella tärkeää. Sitäpaitsi jos koirasi ei pidä oikeen musita koirista, tai jotain vastaavaa, se voi olla elämäsi virhe hankkia edes toinen koira.

      Itsekkin ajattelin hankkia tulevaisuudessa toisen koiran, vuoden tai toisen päästä, sillä mulla ja mun koiralla on vielä paljon opittavaa toisistamme, ja varsinkin mun koiralla vähän opittavaa noissa säänöissä... (;

    • kolme vuffea

      Riippuu myös rodusta ja koirien luonteesta mikä ikäero kannattaa olla. Phalenella voi olla pienempi ikäero kuin esim. saksanpaimenkoiralla. Mun mielestä voisit ihan hyvin jo ottaa toisen tai odottaa, että ensimmäinen on vuoden ikäinen. Ei kannata odottaa, että ensimmäinen koira on jo vanhus, koska silloin se ei ainakaan jaksa pennun touhotusta. Ennenkuin otin toisen luin, että ikäeroa kannattaa olla vähintään pari vuotta joten otin toisen 4 vuoden ikäerolla ja kolmannen otin 6,5 vuoden ikäerolla vanhimpaan koiraan. Olen kyllä sitä mieltä, että olisi kannattanut ottaa pienemmällä ikäerolla, koska vanhin ei enää jaksa leikkiä pennun kanssa.

    • niin tai näin

      Mulla sakemanni ja dobermanni ja niiden ikäero on 8kk. Hyvin pärjätty koska vanhempi oli peruskoulutettu ja leikattu - ei tullut (minun onneksi) murkkuiän kapinointia joka olisi vaikeuttanut nuoremman koulutusta. Hyvää seuraa toisilleen koska molemmat niin ''pentuja'' - temuavat ihan täysillä että maa tärisee - ehkä vanhempi koira ei olisi jaksanut temuta tuon nuoremman kanssa niin paljon kuin mitä tämä. Ovat sellasia paita ja peppu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe