Tarviin apua!

Vastausta etsivä

Oon 14-vuotias menossa kasille ens syksyl ja haluisin ohjelmoijaks. Otinki valinnaiseksi informaatioteknologian, jossa koulun mukaan opetellaan ohjelmoinnin perusteita. Osaako joku kertoa onko minulla mitään mahdollisuuksia päästä esim. ohjelmointi lukioon tai jonnekin vastaavaan. Ja auttaako jos matikan numeroni on 10?

6

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha SQL-fakiiri

      Jos haluat kehittyä hyväksi ohjelmoijaksi niin kaikkein tärkeintä on oppia kommunikoimaan ihmisten kanssa sujuvasti, noudattamaan sovittuja pelisääntöjä, kirjoittamaan, lukemaan ja ymmärtämään dokumentointia sekä aina varautumaan siihen että jotakin voi mennä pieleen ja kaikkea voi joutua korjaamaan. Kaikkea nimittäin joutuu, ennenpitkää.

      Pelkkä ohjelmointi ei luultavasti riitä erikoisosaamiseksi. Tarvitset ainakin yhden oman osaamisalueen jolla ei välttämättä tunnu olevan mitään tekemistä ohjelmoinnin kanssa. Sinulla on oltava yhteyksiä muuhunkin kuin pelkkään ohjelmointiin. Ohjelmia täytyy suunnitella kunnolla. Ohjelmia ei tehdä ohjelmointia varten vaan ympäröivää maailmaa varten.

      Oletko tieteellis-teknisesti vaiko taloudellis-hallinnollisesti suuntautunut? Vai oletko pelihenkilöitä?

      Jos haluat olla tekemisissä yritysohjelmistojen kanssa niin ennenkaikkea opettele SQL, tietokantojen kyselykieli ja opettele se kunnolla. Pelkällä "select * from asiakas" -tasolla ei pitkälle pötkitä. Monen taloudellis-hallinnollisen puolen ohjelmoijan SQL-taidot jättävät toivomisen varaa, kokemukseni mukaan.

    • hyväätarkoitanneuvoj

      Ohjelmointi voi olla sinänsä kiinnostavaa, mutta elämässä yleensä menestyvät sellaiset henkilöt joilla on vahvoja yhteyksiä käytännölliseen elämään.

      Ei pidä tuijottaa pelkästään ohjelmointiin. Tusinakoodareita on pilvin pimein eikä perustason ohjelmoinnilla enää ole rikastunut pitkään aikaan.

      Ehdotan että ohjelmoinnin ohella valitset harrastuksesi kohteeksi jo hyvin varhain jotakin hyvin käytännöllistä, vaikkapa rakentaminen, logistiikka tai yritysten raha-asiat.

      • jukulele

        Jos joku haluaa ohjelmoida se on hänen oma asiansa. Ei kaikkia kiinnosta "elämässä menestyminen" jos se tarkoittaa pelkästään rahaa ja valtaa. Rahaa ja valtaa yleensä hamuavat narsistit ja muut ihmiset joilla on taipumusta jonkinasteiseen psykopatiaan


      • hyväätarkoitanneuvoj
        jukulele kirjoitti:

        Jos joku haluaa ohjelmoida se on hänen oma asiansa. Ei kaikkia kiinnosta "elämässä menestyminen" jos se tarkoittaa pelkästään rahaa ja valtaa. Rahaa ja valtaa yleensä hamuavat narsistit ja muut ihmiset joilla on taipumusta jonkinasteiseen psykopatiaan

        Jos aikoo ammatikseen ohjelmoida ja myös pysyä sillä hengissä, eli pystyy ostamaan itselleen esim. ruokaa niin kyllä suosittelisin että kiinnittää myös siihen taloudelliseen puoleen huomiota.

        Ihminen ei elä pelkästään leivästä, mutta ilman leipää elämä jää lyhyeksi.

        Perusohjelmointi ei todellakaan nykyisin elätä. Sillä ei saa työtä eikä rahaa, vallasta nyt puhumattakaan.

        Valtaa ei paremmillakaan ohjelmointitaidoilla saa, mutta voi sentään pysyä hengissä jos lisäksi omaa kytkennän käytännölliseen elämään ja varsinkin jos omaa ohjelmointitaitojen lisäksi jotakin toimiala-asiantuntemusta.

        Työelämässä ohjelmointi ei voi olla jotakin salatiedettä jota harjoitetaan yksinäisessä norsunluutornissa.


    • daaaatis

      No olisiko kaksoistutkintona datanomin koulutus?

    • blurp

      Hieman takapakkia nyt tähän keskusteluun... kyseessä siis 14-vuotias, joten tässä vaiheessa ei vielä tarvitse spekuloida millään muotoa urakehityksestä.

      Kannattaa vaan jatkaa normaalia koulunkäyntiä ja pitää huoli että muutkin aineopinnot sujuvat. Hyvillä ylä-asteen papereilla pääset hyvään lukioon, ja hyvillä lukion papereilla pääset haluamaasi korkeamman asteen koulutukseen.

      Ohjelmointia voit sillä välin opetella ihan omana harrastuksenasi ja katsoa josko se oikeasti on sinun juttusi vai ei. Mielesi saattaa muuttua matkan varrella vielä muutamankin kerran.

      Erikoislukioihin kannattaa hakea jos olet jo poikkeuksellisen lahjakas jollain alueella. Suomessa toki erikoislukiot ovat yleensä näitä urheilulukioita, eivät jonkin aineen lukioita. Silti muutamat lukiot valitsevat tiettyjä aineita joissa he antavat enemmän valinnaisuuksia, kannattaa siis pitää silmät auki kun joudut valitsemaan minne haet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10536
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2829
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1626
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1418
    Aihe