Kilpailemaan!?

n91

Olen parikymppinen tyttö, harkitsen taekwondon aloittamista syksyllä.
En ole koskaan harrastanut kamppailulajeja tai muutakaan tavoitteellista urheilua, mutta olen silti kohtalaisen hyvässä kunnossa. Voiko tältä pohjalta vielä päästä kilpailemaan? Jos voi, kuinka kauan sitä täytyy odottaa ja onko mahdollisuuksia muuhunkin kuin jumbosijaan? Olen kiinnostunut lähinnä ottelusta, mutta liikesarjat myös ok. Kiitos etukäteen vastauksista.

13

369

Vastaukset

 • Kamppailu-urheiluseurat ovat erittäin narsistisesti johdettuja yhteisöjä. Ja tuossa iässä on turha työntää naamaansa kilpailurinkiin, ellei ole valmis maksamaan menestyksestään isoja summia. Ne piirit päästää sisään vain ihmiset joista kaikkein eniten itse hyötyvät, ja kehtaavat sulkea ulkopuolelle ne joita eivät halua.

  • mestaruudet ovat kauppatavaraa


  • Ikä liittyy miten? Minkälaisista summista puhut? Onko sulla käytännönkokemusta tuosta, että "piirit päästää sisään" vain kenestä itse hyötyvät?

   ...kyllä on semmoista paskaa taas mun intternetti pullollaan, että hohhoijjjaaa...


  • justjustjustiinsajoo kirjoitti:

   Ikä liittyy miten? Minkälaisista summista puhut? Onko sulla käytännönkokemusta tuosta, että "piirit päästää sisään" vain kenestä itse hyötyvät?

   ...kyllä on semmoista paskaa taas mun intternetti pullollaan, että hohhoijjjaaa...

   intellektuelliempin ihmisten piireissä on kamppailu-urheilun korruptio ollut tiedossa sen kaupallistumisesta lähtien.


  • justjustjustiinsajoo kirjoitti:

   Ikä liittyy miten? Minkälaisista summista puhut? Onko sulla käytännönkokemusta tuosta, että "piirit päästää sisään" vain kenestä itse hyötyvät?

   ...kyllä on semmoista paskaa taas mun intternetti pullollaan, että hohhoijjjaaa...

   On siinäkin kysymys jos joku urheilua harrastamaton meinaakin alkaa parikymppisenä urheilijaksi, no onnistuu ainoastaan taekwondossa jos lahjot kivasti liiton väkeä. On siellä sellasia olioita nähty mestareina että hohhoijaa. Ja nykyään vielä sellanen heppu maajoukkueen päävalmentajana että bisnes luistaa varmaan ihan hyvin.


  • joo,taekwondossa onnistuu,helpointen se käy kun alat seurustelemaan jonkun vetäjän kanssa,toisaalta lahjakkailta 10v-17v ei enää kilpaileminen onnistu ellei isukki oo vetäjä tai kuulu seuran sisäpiiriin.Tietysti loppu on itsestäs kii,mutta saat kuitenkin hyvät harjottelumahdollisuudet kun taas suurin osa harjottelee kerran viikossa ja opetetaan old scoolia millä ei pärjää.


 • Lol joku taekwondo. Pelkkää Japanilaisten apinoimista!

  • HAISTA SINÄ MURSU PASKA!
   ÄLÄ HAUKU URHEILULAJIA JOS ET OLE SITÄ HARRASTANUT ETKÄ EDES TIEDÄ SEN PERUSTAMISMAATA SE ON ETELÄ KOREA!
   VITUTTAA TOMMOSET AASINPERSEET JUMALISTE


  • MURR.... kirjoitti:

   HAISTA SINÄ MURSU PASKA!
   ÄLÄ HAUKU URHEILULAJIA JOS ET OLE SITÄ HARRASTANUT ETKÄ EDES TIEDÄ SEN PERUSTAMISMAATA SE ON ETELÄ KOREA!
   VITUTTAA TOMMOSET AASINPERSEET JUMALISTE

   Haista sinä mursu ite! Tiedän kyllä perustamismaan eikä sillä ollut edellisessä viestissäni merkitystä. Taekwondohan on kekitetty karatesta ja se on siis japanilaisten apinointia


 • Ilman muuta ehdit vielä aloittamaan taekwondon myös kilpailumielessä. Parikymppisenä aloitaneet ovat kyllä voittaneet jopa arvokisamitaleja, eli ei tuo myöhäistä ole edes korkeilla tavoitteilla, jos on hyvät urheilulliset pohjat. Toki nykyään aloitellaan nuorempana kuin aiemmin, mutta ei kannata sen takia aloitamatta olla. Jos tavoitteet ovat vaikkapa SM-mitalissa, ja treenimotivaatiota löytyy, niin sanoisin tavoitteen olevan todennäköisesti jopa saavutettavissa.

  Nykyään Suomessakin on seuroja, jotka panostavat kovasti kilpaurheiluun. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa Helsingissä vuoden verran toiminut Taekwondourheilijat 2011 ry ( http://www.taekwondourheilijat.fi/ ), jonka perustivat joukko Suomen menestyneimpiä kilpaottelijoita. Siellä ainakin kannustetaan aikuisiakin ottelemaan ja kilpailemaan, ja harjoittelu tapahtuu melko urheilulähtöisesti, vaikka taekwondoa kokonaisuutena opetetaankin. Kannattaa tsekata, jos pääkaupunkiseudulla asustelet.

 • mitä kilpailuja tarkoitat ihan MM-tasoa vai suomen keskeisiä kisoja,avoimiin kisoihin saa osallistua jos vain ikä ja vyöarvo riittävät

 • Kisoja löytyy myöskin harrastetasolta lähtien. Eli puoli vuotta treeniä ja opettelua, sen jälkeen vaan koittamaan että miten menestyy.. pääkohtaktin saa pois harrastesarjoissa, joten sitäkään ei kannata pelätä! :)

 • Ei kannata mitää taekwondoo, jos tulet hyväksi lennät ulos. Et saa kisata kuitenkaan. Menestyminen periytyy, salaseuratoimintaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  145
  2762
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  64
  1586
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  795
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  741
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  13
  570