Omistaako morsian kaason puvun

kysyn vaan...

Jos hääpari osaa kaasolle puvun häihin eikö puku kuulu silloin hääparille? Eli häiden jäleen kaaso paluttaa puvun hääparille joka voi tehdä sillä mitä haluaa esim myydä morsiuspuvun yhtydessä parina tai kaaso voi ostaa puvun hääparilta noin -20% ostohinnasta onko OK?

Onko puku pakko antaa lahjaksi kaasolle, jos kaasoa muistaa häidenjälkeen muuten. Tottakai tämä on keskultetava ennen häitä kaason kaa selväksi.

3

255

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ex-kaasonen

   Asiaahan voi toki ajatella niinkin, että kaaso on ikään kuin virantoimituksessa ja käyttää silloin virkapukua. Virkapuku on työnantajan eli hääparin kustantama, jolloin puku periaatteessa kuuluu hääparille.

   Tosin maalaisjärjen käyttö ei ole kielletty. Jos kaason puku on hänen mittoihinsa tehty on puvun arvo sinulle varsin alhainen, etkä tee sillä periaatteessa yhtään mitään häiden jälkeen.

   Kaasohan ei maksa mistään , joten toimit tahdittomasti vaatiessasi häneltä korvauksia puvusta, Jos taas kaaso haluaa puvun itsellleen ja kysyy sitä sinulta voit kohteliaasti ehdottaa materiaalikorvauksista,mutta ole varovainen, ettet pilaa tärkeää ihmissuhdettasi. Maailmassa ei kaikkea voi ratkaista rahalla.

  • ljbn.kb

   Nettihuutokaupat ovat täynnä juhlapukuja ja morsiuspukuja jotka ei kelpaa kenellekään. Minähän sen tiedän kun ne pari vuotta sitten päivittäin selasin hääpuvun löytääkseni, samat ilmoitukset siellä oli. Jos joku hävisi niin se tuli vähän ajan päästä uudestaan. Joten mieti hetki ennenkuin alat mitään järkkäämään, saatat hyötyä kokonaisen kympin tms, kun vielä ensin pesetät puvun koska kyllä pesty nyt paremmin kaupaksi menee. Ja siinä sivussa saatat aiheuttaa mukavaa kitkaa ystävyyssuhteisiinne. Ihan tämmöinen info vaan pukujen menekistä, sitä en tiedä miten niiden kaason pukujen kanssa yleensä toimitaan.

  • Näin on.

   Mun mielestä ensin pitäisi lähteä siitä, että onko kaasolla jo valmiiksi jotain häihin soveltuvaa pukua. Esim. minä kaasona laitoin ylioppilasmekkoni päälle, koska oli nätti, sopivan värinen ja meni vielä päällekin. Kaikki oltiin tyytyväisiä.

   Toinen huomionarvoinen seikka on, että voiko kaaso ostaa itse itselleen sellaisen juhlapuvun, mikä kävisi vielä muutaman vuoden kuluttua.

   Jos taas morsiamella / hääparilla on vaatimuksia puvun tyylin, värin tms. suhteen, niin sitten hääpari kustantaa kaasolle puvun. Toisaalta tuon puvun lahjoittaminen kaasolle häiden jälkeen olisi hyvä kiitos kaasolle tehdystä työstä (jonka kaaso toivottavasti on hoitanut hyvin).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   4219
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   496
   1906
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   76
   1691
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   224
   1404
  5. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   271
   1066
  6. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   2
   1037
  7. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   949
  8. Horoskooppi: Lue tästä päivän horoskooppi!

   Suomi24 Viihde tarjoilee jokaisena päivänä jokaiselle tähtimerkille oman horoskoopin. Oletko jo lukenut tänä päivänä omasi? Lue tästä päivän horoskoo
   Horoskoopit
   5
   813
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   169
   783
  Aihe