Kuinka opetella koodaamaan?

4vu70n

Opettelen vasta koodaamista ja haluaisin tietää missä / miten sitä voi opetella kun en löydä mitään tutoriaalejakaan mistään.
Voitteko linkata joitain sivuja tai kertoa missä voi opetella koodaamista.

18

1116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • javaaja
    • pyyttonimies
    • wrath of khan

      Työväen opistoissa tai amiksessa tai yliopistoissa.
      Kuuklaa khan academy.

    • händs on experience

      Koodaamisen taidon sisäistämiseen auttaa kovasti jos on jokin ihan oma idea jonka haluaa toteuttaa ohjelmallisesti. Jonkinlainen kielen manuaali toki tarvitaan myös.

      Ongelma kannattaa jakaa pieniin osiin ja koettaa ensin ratkaista ne osat erikseen. Aina välillä kannattaa miettiä että tuliko tehdyksi juuri sitä mitä oli tarkoituskin, testata onko tulos oikein tai onko ongelma analysoitu oikein ja miettiä voisiko ohjelmaa jotenkin parantaa tai karsia, toteuttaa toisin.

      Ja ohjelmaan keksii aina jotakin lisäyksiä ja muunnoksia. Kannattaa valita aluksi jokin helppo aihe, vaikkapa modulaarinen potenssiinkorotus. Jonkinlaista leikkimistä se voi olla mutta juuri leikkimällä me uusia asioita opimme.

    • Suosittelen

      osta kerä piikki lankaa ja tee siitä kirjaimia ja numeroja.............

      • no_jopa_oli

        Loistava vastaus, nimimerkki Suosittelen!
        Pistit sitten kaikkesi peliin...
        Oletko sattumalta kotoisin Lappeen rannasta, koska yhdys sanat sujuvat niin hienosti?


    • Programming fucker
    • M+Kar

      Asenna Linux windowsin päälle. Sitten et enää pärjääkkään ilman ohjelmointi taitoa. Siperia kun opettaa.

      • wrwqrwqrqrqrq

        Miten niin? Eikö linuxissa tarvitse enemmänkin tietää, miten komentoriviä käytetään? Olen tosin windowshomo ja linuxin kanssa vain vähän pelleillyt joten en paljoa näistä tiedä...


      • ed - standard editor
        wrwqrwqrqrqrq kirjoitti:

        Miten niin? Eikö linuxissa tarvitse enemmänkin tietää, miten komentoriviä käytetään? Olen tosin windowshomo ja linuxin kanssa vain vähän pelleillyt joten en paljoa näistä tiedä...

        Kyse on ehkä enemmänkin siitä, että Windows-puolella komentorivi on vihoviimeinen tuskien taival, kun taas Linux-puolella se on oiva renki. Koska Linuxin (ja muidenkin UNIXien, kuten Applen OS X) komentorivikäyttö on DOSista periytynyttä mallia tehokkampaa, niin kynnys sen käyttöön on matalampi ja irti saatavat hyödyt suurempia. Esimerkiksi asetustiedostot ovat Linuxilla tekstimuotoisia, kun Windowsilla on binäärimuotoisia. Edellisiä on helpompi muokata komentoriviltä siinä missä Windows puolella joutuu käyttämään ja opettelemaan erityistarkoitukseen tehtyjä ohjelmia. Linuxilla ne ovat vain mahdollisuus, eivät käytännön pakko.

        Toki nykyään on olemassa Windowsille Powershell ja Cygwin, joista en sen enempää tiedäkään. Näitä ei nähtävästikään Windowsissa ole vakiona, kun taas Linux-käyttöjärjestelmissä on lähes aina Bash-tulkki. Tästä on hyötyä, kun kirjautuu etänä tietokoneelle.

        Komentoriviltä voi sekä Windowsilla, että Linuxilla käyttää ohjelmointikieliä, vaikkapa Pythonia. Tässä suhteen ei ole mitään eroa niiden välillä.

        Linuxin vaikeus kotikäytössä syntyy enimmäkseen siitä, että laitteisto- ja ohjelmistovalmistajat sekä monet verkkosovellukset tukevat Linuxia hyvin vaihtelevasti.

        M Karin viestissä ei siis ollut järjenhiventäkään, varsinkin kun 'Asenna Linux windowsin päälle' voi tulkita niin, että kyse on virtuaalijärjestelmän asentamisesta. Sitä kokemusta en Siperiaan vertaisi, kun mokien jälkeen virheiden korjaaminen sujuu yksinkertaisesti palauttamalla järjestelmä aikaisempaan tilaan, eikä virheistä ole pysyvää haittaa.


    • argh2

      Miten koodata/ohjelmoida Windowsin muistiolla, siten että näkyy pystyy näkemään selaimessa?

      • gdgfdgf

        Miksi haluat kiduttaa itseäsi noin? Onnistuuhan se helposti - hyvin harva ohjelmointikieli tarvitsee mitään erityistä editoria ;)

        Jos haluat tehdä pelkkiä html sivuja niin se ei ole ohjelmointia. Jos haluat ohjelmoida niin että se näkyy selaimessa, eikä sinulla ole muita kriteerej,ä niin kokeile javascriptiä =)


    • argh2

      Onhan HTML-kieli ohjelmointikieli? Jos ei ole, niin mitä se on? Miten osoitekenttään saa osoitteen HTML-kielellä? Olen saanut välilehteen otsikon yms. kyllä

    • koodari1

      HTML on merkkauskieli, tulee sanoista hypertext markup language. Sillä ei voi ohjelmoida yhtään mitään. Javascriptiäkään en ohjelmointikieleksi niputtaisi, sillä tehdään yleensä vain pieniä scriptejä, vaikka onhan niitä JS-shakkejakin.

      Helpoin kieli aloittaa ohjelmointi on omasta mielestäni jo edellä mainittu Python. Siitä löytyy esimerkiksi ohjelmointiputkasta (googlaa) mainio opas.

      En oikein ymmärtänyt kysymystäsi tuosta osoitepalkista ja HTML:stä. Jos tarkoitat HTML linkkiä, se muodostetaan näin: Teksti, joka toimii linkkinä

      • Koodari1

        HTML-tagit eivät toimineet, otetaanpa uusiksi:

        Se muodostetaan näin: [a href="http://esimerkki.fi"]Teksti, joka toimii linkkinä[/a]

        Jossa nuo hakasulkeet ovatkin siis > ja < merkkejä.


    • dddddddfgdgfgdf

      Ei sinänsä mikään oikea koodausopas mutta ihan hauskoja tehtäviä jotka voi ratkaista ohjelmoimalla ja soveltuu hyvin ajan tappamiseen ja samalla voi oppiakin jotain. Vaikka kyseessä onkin "pythonchallenge" tehtävät voi ratkaista myös muilla ohjelmointikielillä kunhan ei pistä pahakseen hieman pythonin standardikirjaston dokumentaation silmäilyä (vinkit voivat olla osittain python spesifisiä)
      http://www.pythonchallenge.com

      Kun levelin on ratkaissut voi katsella muiden tekemiä ratkaisuja. Joskus saattaa huomata että ongelman olisi voinut ratkaista niiiin paljon helpomminkin ;)

    • Codeacademy

      http://adf.ly/LfDWt
      Erittäin helppo ja ilmainen sivusto :)

      Ja toimii suoraan selaimella & useita eri kieliä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe